Gelezen: Schoon genoeg van Suzanne Peters

1.

Lezen is voor mij een heerlijke afleiding, even helemaal wegdromen en vooral niet met mijn werk bezig zijn! Het is daarom ook niet gek dat ik graag kies voor een fijne chicklit, voor mij geen ‘haar naam was Sarah’ of ‘de jongen in de gestreepte pjama’. Teveel drama en verdriet, daar heb ik geen zin in als ik een boek lees :)! Toen ik dit boek in de bieb zag liggen dacht ik allereerst dan ook: laat nou liggen Rosanne, ga voor iets luchtigers maar ik besloot het toch mee te nemen want mijn nieuwsgierigheid won: ik wou meer weten over smetvrees.

Dit boek gaat over Gabriella en Gabriella heeft smetvrees. Ze is hierdoor alles kwijtgeraakt: haar huwelijk, haar vrienden, haar baan, het contact met haar zoon. Als haar zoon dan ook nog eens na een ongeluk in coma beland gaat het steeds slechter met haar. Hoe moet ze in vredesnaam haar zoon steunen als ze amper het ziekenhuis binnen kan lopen?!

Een interessant boek dat je echt even een kijkje geeft in het leven van iemand met smetvrees. Dingen waar ‘wij’ niet eens bij nadenken zijn zo moeilijk voor Gabriella en laat ze nou ook eens uit een omgeving komen waarin ze 0,0 gesteund wordt.

Uiteindelijk komt er hulp voor haar uit onverwachte hoek, zal het haar lukken om van haar smetvrees af te komen?

Schoon genoeg is een leuk boek(je) wat je in razendsnel tempo uit leest. Ik las dit boek in 2 avonden uit. Ondanks dat ik het een leuk verhaal vond en ook nog eens wat geleerd heb over smetvrees vond ik het niet echt een aanrader. Het leest best lekker weg maar je leeft niet helemaal mee met Gabriella. Als ik het boek na een paar hoofdstukken niet meer had kunnen lezen had ik het niet erg gevonden. Het was geen boek waar je in meegezogen werd, wat je MOET lezen, waarvan je WIL weten hoe het verder gaat. Het is leuk, prima maar helaas voor mij niet meer dan dat.

Als je geïnteresseerd ben in het onderwerp smetvrees maar niet op zoek bent naar ‘zwaar’ leesvoer is dit misschien een leuk boek voor je. Als je graag oprecht meeleeft met de hoofdpersoon en meer op zoek bent naar diepgang of een mooie roman zou ik dit boek overslaan.

Schoon genoeg van Suzanne Peters koop je voor €16.95 bij bol.com.

handtekening rosie

 

Gerelateerde artikelen

9 reacties

 • Reageren
  Diana Carlton
  22 november 2014

  Eerlijke review. Wel een heftig onderwerp, smetvrees kan zo’n stempel op je leven drukken.

 • Reageren
  chucky1012
  22 november 2014

  Wat erg om smetvrees te hebben. Zie er wekelijks een nieuwe afl. van een progamma van op tv.. Ik ben zeker benieuwd naar dit veehaal.

 • Reageren
  Femke
  22 november 2014

  Duidelijke review! Het lijkt mij wel interessant om te lezen, vooral omdat ik er ook niet veel vanaf weet. Maar wel jammer dat het boek je niet ECHT meeneemt in het verhaal, zodat je wil blijven lezen en bijna niks anders meer kunt/wil doen- zeg maar ;p Leuk kaarsje trouwens op die eerste foto haha :D!

 • Reageren
  Margot
  22 november 2014

  Smetvrees lijkt me echt heel lastig om te hebben.

 • Reageren
  Joyce
  22 november 2014

  Klinkt als een leuk boek! Die ga ik even op mijn te lezen lijstje zetten :)

 • Reageren
  Xaviera
  22 november 2014

  Het lijkt mij een interessant boek om te lezen, ik ken iemand die smetvrees heeft en dat heeft heel veel invloed op haar leven. Fijne review! :)

 • Reageren
  annouska
  22 november 2014

  Oeh ook lid van de bieb zie ik. tof!

  Het boek lijkt me wel leuk, ik heb hem meteen gereserveerd.

 • Reageren
  Karlijn
  22 november 2014

  Haha ik dacht even dat je schoon genoeg had van Suzanne Peters, dus ik dacht ‘huh, wie is dat?’ maar ik was nog niet helemaal wakker denk ik ;)
  Interessant om te lezen als je er meer over wilt weten. Soms is het wel eens lekker om een boek te lezen wat je ‘gewoon’ kunt lezen maar niet WOW is. X

  • Reageren
   Roos
   23 november 2014

   Hahahahahahahha! Moest hier heel hard om lachen: ik heb echt SCHOON GENOEG van jou Suzanne Peters ;p!

  Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.