Toffe bodypositivity accounts om je social media een positieve boost te geven!

Zoals jullie waarschijnlijk wel weten ben ik groot voorstander van de bodypositivity community. Een tijdje geleden ontvolgde ik een heleboel mensen op Instagram waar ik niet meer blij van werd en begon ik met het volgen van een regenboog aan mensen; mensen in alle soorten en maten en die diversiteit iedere dag op mijn kleine schermpje maak mij zo blij!

Ik denk dat 99% van de mensen die we online, in films en series, in reclame’s, in winkels, presentatrice’s van programma’s en op billboards zien aan ons huidige schoonheidsideaal voldoen. Slank, heel slank, met grote borsten en billen. Lange haren, witte tanden, opgespoten lippen, egaal gezichtje en perfecte wenkbrauwen. Maar kijk eens écht om je heen. In real life zijn er weinig van dit soort zogenaamd ‘perfecte mensen’ maar toch maakte het me onzeker.

Niet ‘ik vind mijzelf lelijk’ onzeker maar wel al-tijd een beetje onzeker. Moest ik dan toch niet wat aan mijn gewicht/haar/tanden/billen doen? Tsja, als je de hele dag kijkt naar mensen die als mooi bestempeld worden maar waar jij niks mee gemeen hebt (oke die boobies heb ik dan wel ;p) dan is die onzekerheid ook niet zo gek. Maar wel HEEL vervelend.

Inmiddels ben ik niet meer onzeker, ben ik blij met wie ik ben: zowel van binnen als van buiten. En hoe oppervlakkig het misschien ook klinkt; het veranderen van mijn gehele instagramfeed heeft daar écht aan bijgedragen. Ik kijk dagelijks veel op Instagram en als je daar de hele dag allemaal verschillende soorten mensen voorbij ziet komen maakt me dat zoveel blijer. Hoe vaak ik op een dag nou niet denk: wauw, you go girl! ♥ is niet meer op 2 handen te tellen.

En daarom deel ik vandaag, op veler verzoek, mijn favoriete accounts om meer diversiteit op je schermpje te mogen zien.

10 Bodypositivity accounts die ik graag volg!

1. @bodyposipanda.
De queen van de bodypositivity accounts als je het mij vraagt. Prachtig mens, prachtige boodschap die ze uitdraagt. Ze deelt vooral veel informatie over de bodypositivity community, LGBTQ support en veel inspirerende quotes. Ze heeft zo’n enorm positieve uitstraling, daar wordt je gelijk blij van!

2. @Theashleygraham.

Ashley Graham is een enorm succesvol plussize model en wat ik het leukste aan haar vind? Het ongelofelijke zelfvertrouwen, het feit dat ze ervoor pleit dat haar foto’s niet gephotoshopt worden en hoe ze laat zien dat je met een voller lichaam ook heel erg sexy kunt zijn.
Wat ik ook mooi bij haar vindt is dat ze laat zien dat ze 9 van de 10 keer gezond eet, keihard traint maar dat dit gewoon haar lichaam is. Niet iedereen is gemaakt voor maatje 34!

3. @Breekwarren.

Een prachtig Australisch model met curves. Ik moet eerlijk zeggen dat ik haar super slank vind maar ja, ik vind mijzelf ook gewoon slank maar ook ik hoor al bijna in de plussize categorie ;p!
Bree liep afgelopen jaar als allereerste curvy model mee met Fashion Week Australia en dat heeft behoorlijk wat teweeg gebracht in Australie. Echt geweldig om te zien!

4. @any.body_co

Heel veel inspiratiefoto’s waarbij ook slanke meiden niet vergeten worden. De bodypositivity movement draait absoluut niet alleen om vrouwen met een maatje meer maar juist om die diversiteit. Om te vieren dat we er ALLEMAAL mogen zijn.

5. @Winnieharlow

Winnie is een prachtig topmodel maar zoals je gelijk kunt zien, heeft zij niet het ‘perfecte huidje’ wat de meeste modellen hebben. Winnie heeft Vitiligo, een chronische huidaandoening waarbij de huid pigment verliest. Dit heeft haar gelukkig niet tegengehouden in het volgen van haar droom: model worden. Inmiddels is Winnie een veelgevraagd model en een voorbeeld voor diversiteit in de modewereld.

6. @Madelinesmodelling_

Madeline, het eerste model met Down syndroom die tijdens Fashion week loopt te shinen op de catwalk. Madeline had de droom om model te worden en liet zich niet tegenhouden door haar syndroom. Inmiddels is ze een voorbeeld voor vele mensen met Down syndroom en/of een andere beperking en inspireert ze iedereen dat wie je ook bent je het helemaal kunt maken ♥!

7. @katewas_

Kate Wasley is een Australisch curvy model en eigenlijk volg ik haar gewoon voor de lekkere afwisseling in mijn feed. Haar foto’s zijn altijd mooi, zonnig en ik krijg er een heerlijk vakantiegevoel bij. Daarnaast vind ik haar prachtig en heeft ze een prachtig vol figuur wat mij iedere keer weer laat inzien dat mijn eigen figuur er ook mag zijn.

8. @be_real_campaign

Dit instagram account is het resultaat van een Engelse campagne voor bodyconfidence in samenwerking met Dove. Het is een vrij klein account (onder de 1000 volgers) maar ik kwam hier via via op en heb via dit account ook weer veel nieuwe mensen gevonden om te volgen. Ze plaatsen voornamelijk foto’s van hun campagne voor een beter zelfbeeld, herposten foto’s van andere bodypositive Instagrammers en zetten aan tot nadenken over onze overtuigingen door het delen van verhalen en quotes.

9. @Curvesonabudget13

Nicole volg ik alweer een tijdje en voornamelijk voor haar toffe outfits. Vrolijk en kleurrijk! Ik haal er altijd inspiratie uit voor outfits en ook is het gewoon heerlijk om iemand te zien shinen in wat ze ook draagt :)!

10. @plusmodelmag

Een instagram account dat voornamelijk foto’s deelt van curvy modellen en ‘normale’ curvy meiden met linkjes naar leuke plussize kleding en aanbiedingen.

 

Dit waren mijn 10 favorieten van dit moment! Iedere dag kom ik weer nieuwe accounts tegen en die deel ik ook vaak op mijn eigen account @lifebyrosie!

Ik hoop dat je inspiratie hebt op kunnen doen om je eigen feed te vullen met mensen die je blij maken ♥!

Gerelateerde artikelen

3 reacties

 • Reageren
  Annemae
  16 juni 2018

  Wat een leuke accounts! Thanks voor de tip ♥
  Annemae onlangs geplaatst…Tips om jezelf af te koelen tijdens deze warme dagenMy Profile

 • Reageren
  irene | tussenmarsenjupiter
  17 juni 2018

  Tof! Bodyposipanda volg ik ook en Ashley Graham ook! De rest ga ik eens bekijken. Zelf vind ik Karinairby tof om te volgen! Ze is héél slank met mega billen maar ze laat vaak foto’s zien van haar cellulite en praat over haar acne enzo. Het lijkt me ook gewoon een heel fijn mens. Grappig en vrolijk :)
  irene | tussenmarsenjupiter onlangs geplaatst…Update. Ofzo.My Profile

 • Reageren
  Kaylin
  19 juni 2018

  Bedankt voor het delen. Bodyposipanda volgde ik al eerder maar ik heb uit jouw lijstje zeker enkele toegevoegd

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.