Hoe (en waarom) ik van bloggen mijn werk maakte

Hoe ik van bloggen mijn werk

In 2011 besloot ik dat ik een blog wou beginnen. Ik las een heleboel blogs en het leek mij leuk om mijn eigen hersenspinsels en creativiteit te delen. Ook zat ik in die tijd slecht in mijn vel en kon ik wel een nieuwe hobby gebruiken. Met een paar klikken zette ik een blog in elkaar en, zonder dat mijn omgeving hiervan wist, begon ik te schrijven. Ik vond het gelijk ontzettend leuk maar het doorzettingsvermogen ontbrak en na een jaar stopte ik er mee.

Niet omdat ik het niet leuk vond maar omdat het begon te voelen als een verplichting en ik op dat moment ontzettend druk was met afstuderen, verhuizen en een groot sociaal leven. Ik had er gewoon even geen zin meer in dus stopte ik.

Tot ik begon met Lifebyrosie.nl

Het begon na een tijdje weer te kriebelen. Ik vroeg mijn zwager of hij me kon helpen, ik verzon een nieuwe naam en samen zetten we een eerste versie van lifebyrosie.nl online. Als mensen nu een blog beginnen pakken ze het altijd meteen geweldig aan maar ik dacht; ik begin gewoon en kijk wel. Natuurlijk wou ik ook wel een fantastische layout maar daar snapte ik zelf helemaal niks van en ik vond het wel even prima. Eerst maar eens kijken of ik het echt wel zo leuk vond en het ook echt vol ging houden.

Dat volhouden ging opeens vanzelf.

Ik vond het bloggen zo ontzettend leuk en ik kreeg zoveel leuke reacties dat het bloggen opeens vanzelf ging. Ik schreef blogs over alles wat ik leuk vond maar het was allemaal nog wel behoorlijk ‘amateuristisch’ als je dat zo kan zeggen ;-)! DIY’s of recepten maakte ik niet zelf maar ik deelde plaatjes die ik vond via Pinterest. De foto’s die ik maakte waren erg slecht en ik was ook totaal niet bezig met geld verdienen met mijn blog of het krijgen van gratis goodiezzz. Ik vond het schrijven leuk, de interacties met de mensen die mijn blog lezen vond ik super en de rest boeide me eigenlijk helemaal niet.

Toen wij op reis gingen

1. 2

kochten we voor het eerst een goede camera. Een Canon 550D waar ik nu nog steeds mee fotografeer. Ik begon het fotograferen steeds leuker en interessanter te vinden maar nam eigenlijk nooit echt de tijd om daarmee aan de slag te gaan. Inmiddels haal ik veel meer uit mijn camera, zijn mijn foto’s ook enorm verbeterd (al zeg ik het zelf) en haal ik ook heel veel plezier uit het fotograferen.

Door de jaren heen

blogte ik over alle fantastische (en minder fantastische) dingen in mijn leven. Onze reis naar Azië, hoe Kay mij ten huwelijk vroeg, het kopen van de jurk, onze bruiloft, mijn zwangerschap en uiteindelijk de geboorte van Flynn. Jullie konden het allemaal meelezen!

En door de jaren heen kwamen er steeds meer lezers en volgers bij. Blog je eerst voor een handjevol mensen, worden die cijfers opeens hoger en hoger en kun je je gewoon geen voorstelling meer maken van al die mensen die mee kunnen kijken met je leven. Voor anderen misschien een eng idee maar voor een open boek als ik geen probleem ;-)!

Naast mijn blog

werkte ik nog gewoon als maatschappelijk werker. Ik heb gewerkt bij een thuiszorg organisatie als persoonlijk begeleider, als ambulant begeleider in de PGB zorg en als maatschappelijk werker bij het audiologisch centrum. Overdag werkte ik en in de avonduren en in het weekend schreef ik mijn blogs.

Adverteren

Ondertussen kwamen er steeds meer mailtjes binnen van bedrijven die graag zouden willen adverteren op mijn blog. Af en toe kwam er wel eens een een ontzettend leuk bedrijf voorbij waarmee ik een samenwerking zag zitten en stak ik €50,- of €100,- in mijn zak. Dit was enkel sporadisch want 9 van de 10 keer wees ik dingen af. Ik had er gewoon geen zin in, dat gedoe.. Daarnaast hield ik liever de vrijheid van het schrijven en het invullen van mijn eigen blogs dan dat ik 50 euro rijker was. Mijn geld verdiende ik wel met mijn werk, bloggen is een hobby!

Naarmate mijn bezoekersaantallen stegen werden de samenwerkings aanbiedingen meer, leuker en financieel aantrekkelijker. Ik begon steeds meer mijn blog op waarde te schatten en de eventuele potentie te zien van betaald bloggen. Maar voor mijn gevoel is betaald bloggen in Nederland nog steeds een beetje ‘not done’. Waar het in andere landen de normaalste zaak van de wereld is om betaald te bloggen lijkt er hier in Nederland nog een bepaald gevoel bij te liggen. Als je betaald krijgt om te bloggen dan zul je wel niet eerlijk zijn, heel materialistisch zijn (want #freegoodiezzzz)… Dat gevoel. Dat was iets wat ik absoluut niet wou, maar er moest toch ook een andere manier zijn? Een juiste manier om het te doen? Want er begon steeds meer iets te kriebelen.

Dream came true

Ik las er veel over en begon er steeds meer over te dromen. Wie wil dat nou niet? Geld verdienen met datgene wat je het liefste doet? Toen ik er tijdens mijn zwangerschap achter kwam dat ik waarschijnlijk geen werk meer zou hebben na mijn verlof besloot ik de knoop door te hakken. Ik ga er gewoon voor! Who cares wat anderen vinden, ik ga het gewoon op de meest leuke manier invullen en ik ga het proberen. Niet geschoten is altijd mis, mocht ik na een half jaar er geen halve rooie cent aan verdienen dan ga ik dan gewoon weer solliciteren. Maar nu kan ik 2 fantastische dingen combineren: veel bij Flynn zijn én veel bloggen. Ik schreef mij in bij de KVK en vanaf 1 januari 2016 kon ik dan eindelijk zeggen dat Lifebyrosie mijn bedrijf is.

Doel behaald!

Ik stelde mijzelf een aantal (financiële) doelen en ging op zoek naar manieren om dit mogelijk te maken. Natuurlijk zou dit betekenen dat er af en toe gesponsorde artikelen online zouden komen maar ik wou het wel zo proberen voor elkaar te krijgen dat mijn lezers niet het gevoel zouden krijgen dat Lifebyrosie.nl veranderd is in één grote sponsordeal ;-)!

En voor mijn gevoel krijg ik dit best goed voor elkaar! Ik had mijn eerste financiële doel na 2 maanden al behaald (terwijl ik mijzelf er 6 maanden voor gegeven heb), super dus!

Wees brutaal, niet afwachtend.

Ik merkte al snel dat als merken en bedrijven niet naar jou komen je ze gewoon zelf op moet zoeken. Dit vond ik ontzettend moeilijk maar hier wordt ik wel steeds makkelijker in. Ik dacht altijd dat als mensen met mij zouden willen samenwerken ze wel bij mij kwamen (en dat dat zo ging bij alle bloggers). Tot ik op een gegeven moment  een ontzettend leuk bedrijf tegenkwam waarbij ik zo’n leuk idee had voor een samenwerking.

Ik besloot het er op te wagen en stuurde een mailtje met informatie over mijzelf, mijn blog en mijn (in mijn ogen fantastische) idee voor een samenwerking. Spannend!! Zouden ze het niet gek vinden dat ik dit stuur? De volgende dag kreeg ik al een reactie. Ze vonden mijn voorstel ontzettend leuk maar ze hadden afgelopen WEEK al mailtjes gekregen van 3 andere bloggers die graag een samenwerking aan zouden gaan en hadden dat al toegezegd.

WHUT? 3 andere bloggers in één week?? ZO werkt dat dus..

Vond ik het maar brutaal en een tikkeltje gewaagd (lekker naïef) om zelf te mailen met een voorstel, blijkt dus gewoon iedereen bedrijven zelf te mailen met voorstellen ;-)!

Bloggen voor bedrijven.

Naast dat ik geld verdien met het schrijven van gesponsorde artikelen (voor mij max. 3 per maand) verdien ik ook geld met bloggen voor bedrijven en andere klussen. Op deze manier verdien ik geld met bloggen maar wordt mijn blog niet één grote reclame kermis! ;-)

Mijn tips.

Bloggen is fantastisch en als je kijkt naar bloggers en Youtubers als VeraCamilla, Beautygloss en Beautylab lijkt het alsof er erg makkelijk veel geld te verdienen is. Als dat je doel is dan kan ik je geen tips geven, ik verdien namelijk bij lange na niet wat zij verdienen ;-)!

Maar dat hoeft ook niet voor mij, dat is geen doel voor mij. Ik wil een leuk parttime inkomen verdienen met mijn blog, dit is voor mij minimaal €750,- per maand, en dit lukt mij iedere maand. Ja ik gooi er gewoon bedragen tegenaan, ik vind dat moeilijke gedoe over geld wel zo ouderwets.

Blijf vooral jezelf, maak van bloggen een prioriteit en zorg ervoor dat je artikelen kwalitatief zo goed mogelijk in elkaar zitten. Benader bedrijven die je aanspreken met een leuk en interessant aanbod en schat jezelf op waarde. Doordat bloggers voor €50,- een opdracht aannemen maak je ‘de markt’ eigenlijk kapot. Want €50,- is NIKS. Je blog is zoveel meer waard dan dat.

Laat je niet ondersneeuwen door brutale, overheersende en dominante mensen die je per email laten weten dat de €200,- die jij voor een gesponsord artikel vraagt echt VEEL TE VEEL is. Ze proberen je onzeker te maken en daardoor de prijs omlaag te krijgen. Ga er niet in mee maar blijf achter je prijs staan. En zo niet, dan niet. Kijk deze video eens waarom je nooit korting zou moeten geven als ondernemer. Leuk om over na te denken ;-)!

Probeer te denken in mogelijkheden en niet in beperkingen. Benaderd een bedrijf je met een voorstel waarvan je denkt ‘mwoah’.. Geef dan aan dat het voorstel je niet helemaal aanspreekt maar dat je wel dit en dit zou kunnen doen.

Ik kan nog heel veel meer schrijven maar ik denk dat ik dat in een ander artikel ga doen ;-)! Dit wordt anders een véél te lang verhaal! Hoop dat jullie het leuk vonden om te lezen!!

handtekening Lifebyrosie.nl

 

Gerelateerde artikelen

53 reacties

 • Reageren
  Kyraa
  8 juni 2016

  Heel leerzaam dit! Ik vind het stiekem zelf nog wel eens moeilijk om te praten over bedragen met bedrijven, maar ik merk dat ik er steeds zelfverzekerder in word. Mede door dit soort artikelen. Heel erg bedankt. :)

 • Reageren
  Charlotte
  8 juni 2016

  Zeker! Heel leuk om te lezen zelfs! Super inspirerend. Zo gaaf dat je ervoor bent gegaan en dat het je ook nog lukt dat parttime inkomen, knap! Ik ben heel erg van het najagen van dromen, dus dit soort verhalen smul ik van! :)
  Charlotte onlangs geplaatst…Huisje boompje klusje!My Profile

 • Reageren
  carolien
  8 juni 2016

  Wat een heerlijk en open artikel! Ik zou heel graag van mijn blog een bedrijf maken maar ik ben veel te onzeker. Heb het gevoel dat ik dat niet kan.

 • Reageren
  Nienke
  8 juni 2016

  Heel interessant! Wat fijn dat iemand ook eens een keer echt bedragen noemt want ik vind het anders zo moeilijk om me er een voorstelling van te maken. Ik heb de stiekeme hoop ook ooit eens van mijn blog m’n werk/bedrijf te kunnen maken en dit inspireert me wel ;) wie weet zou ik dan ook ooit eens mijn parttime baan op kunnen zeggen. Maar voor nu is plezier hebben in bloggen het allerbelangrijkste!
  Nienke onlangs geplaatst…Weekoverzicht #5My Profile

 • Reageren
  Linda
  8 juni 2016

  Ik word er zo blij van als ik lees dat mensen het aandurven om hun dromen te plukken! En dat het nog een succes verhaal is geworden ook :) Als ik jouw wijze raad op mag volgen mag ik dus ook wel wat ‘brutaler’ worden en minder in afwachting zijn van anderen. Ga ik proberen! Dank je wel :)
  Linda onlangs geplaatst…Spikes & Sparrow for Duifhuizen | Vaderdag cadeauMy Profile

 • Reageren
  Melle
  8 juni 2016

  Inspiratie ten top en zo fijn dat je er zo open over schrijft! Zo tof dat het gewoon gelukt is om van je hobby je werk te maken, dat je er zo veel plezier uit haalt en dat het zo goed te combineren is met zorgen voor Flynn. Echt heeeeel tof om dat allemaal in dit artikel terug te zien. En zo zie je maar, zo’n doel werkt dus echt heel stimulerend. En zo te horen is het ook prima haalbaar. Echt heel tof! GO YOU! :) <3
  Melle onlangs geplaatst…Let’s get personal | Mijn woord van dit jaar, hoe staat het daar eigenlijk mee?My Profile

 • Reageren
  Saskia
  8 juni 2016

  Super dat je zo eerlijk bent over de bedragen, want daar wordt altijd zo geheimzinnig over gedaan. Misschien dat het voor andere meiden dan wat makkelijk wordt eens iets te weigeren of een hoger bedrag te vragen.
  Saskia onlangs geplaatst…Blogging days are overMy Profile

  • Reageren
   Roos
   8 juni 2016

   Ja vreselijk toch, dat geheimzinnige gedoe ;-)! Ik vind het in ieder geval vreselijk haha.

 • Reageren
  Marjolein
  8 juni 2016

  Hoi Rosanne,
  goed artikel! Ik ben net afgelopen vrijdag naar de KvK geweest.
  Wat fijn dat het zo goed loopt bij je! Goede stap dus!
  Ik heb het filmpje ook bekeken, vooral de tip ‘geef nooit korting’ spreekt me aan!
  Bedankt voor het delen!
  Groetjes,
  Marjolein

  • Reageren
   Roos
   8 juni 2016

   Ja toffe tip he! Ik vond het ook echt een eyeopener! :D En zet ‘m op met je bedrijf! X

 • Reageren
  Darina
  8 juni 2016

  Wat een fijn artikel! Heel inspirerend! Ik vind het soms lastig hoe ik de dingen moet aanpakken dus jouw tips zijn erg welkom! Gaaf dat je deze keuze hebt gemaakt en dat het goedloopt, geweldig!
  Darina onlangs geplaatst…Caprice Vintage ShopMy Profile

  • Reageren
   Roos
   8 juni 2016

   Dankjewel Darina! :D En fijn dat je wat aan mijn tips hebt! XX

 • Reageren
  Sterre
  8 juni 2016

  Ik vind het echt zo leuk al die blogtips! Ik lees al iets van 2 jaar jouw blogs en hield sowieso al van schrijven, maar door jou is het echt gaan kriebelen om ook een blog te beginnen!
  Ik ben nu nog bezig met vooral veel ideeën verzinnen (en nog even mijn laatste school-verplichtingen hehe), maar deze zomer ga ik er vol voor en ga ik er ook alle tijd voor nemen!
  Bedankt voor de inspiratie (en dan heb ik het niet alleen over dit artikel), ik hoop dat deze blog-rubriek nog eventjes doorgaat, dan ben jij als het ware een beetje mijn mentor haha ;)

  • Reageren
   Roos
   8 juni 2016

   Wat super leuk om te horen Sterre. Haha ik als mentor ;-)! Maar ik ben blij dat je er iets aan hebt, fijn om te horen! Heel veel succes met bloggen! Laat je je link dan even ergens achter, kan ik kijken :D! XX

 • Reageren
  Eva
  8 juni 2016

  Ik vind dat je het echt ontzettend goed doet! Ik heb als lezer altijd het gevoel dat je met plezier schrijft en dichtbij jezelf blijft. Je bent ook een van de weinige Bloggers waarbij samenwerkingen en advertenties me niet storen omdat je er altijd iets leuks van maakt. En daarnaast vind ik ook dat je een ontzettend leuke moeder bent. Ga zo door!!

  • Reageren
   Roos
   8 juni 2016

   Wat lief Eva, wat een complimentjes, dankjewel!! Fijn om te horen dat je de advertenties en samenwerkingen niet storend vind, daar doe ik inderdaad ook mijn best voor :)!! Ik doe mijn best om zo door te gaan ;-)! XXXX

 • Reageren
  Lottes Anekdotes
  8 juni 2016

  Wel leuk om te lezen en ik ben blij dat jij er je werk van kon maken, maar ik zie het mezelf totaal niet doen. Ik blog graag, maar ik hou niet van ‘moeten’ schrijven en dat is wel een beetje zo als je ervoor betaald wordt natuurlijk. Dan moet je genoeg artikels publiceren zodat je bezoekersaantallen hoog blijven en daar heb ik allemaal geen zin in ;)
  Lottes Anekdotes onlangs geplaatst…Beetje foto’s, beetje onzin: deel VMy Profile

  • Reageren
   Roos
   8 juni 2016

   Hai Lotte! Maar dat hoeft toch ook helemaal niet ;-)! Gewoon doen waar jij je lekker bij voelt! X

 • Reageren
  Marjolijn
  8 juni 2016

  Wat een fijn artikel, eindelijk een wat je echt iets aan hebt! En fijn, geen geheimzinnig gedoe over bedragen. Gewoon zoals het is, top!

 • Reageren
  Linda
  8 juni 2016

  Fijn dat jij zo open bent over deze zaken. Ik heb geen hulp gehad bij mijn blog en moet alles zelf uitzoeken. Soms kan dat best lastig en frustrerend zijn. Daarom vind ik dit soort artikelen altijd handig. Maar wanner je doelen stelt en deze haalt! Man, wat een fijn gevoel is dat! Ik loop dan de hele dag met een glimlach op mijn gezicht. -x-

 • Reageren
  Dita
  8 juni 2016

  Echt super dit artikel! Heel fijn dat je er je baan van hebt kunnen maken. En zo waar, mensen zijn altijd zo stiekem over bedragen enzo.
  Dita onlangs geplaatst…Wat zit er in de luiertas van Mila?My Profile

 • Reageren
  Margot
  8 juni 2016

  Wat een fijne post en super dat je er gewoon voor gegaan bent! Dit is voor meteen weer een duwtje om ook wat brutaler en proactiever te worden.

 • Reageren
  Lori (Mama's Jungle)
  8 juni 2016

  Leuk om te lezen hoe je er zo mee bezig bent! En je hebt helemaal gelijk, lekker doen :)
  Lori (Mama’s Jungle) onlangs geplaatst…Zwangerschapscursus HypnoBirthing, iets voor jou?My Profile

 • Reageren
  Sabine
  8 juni 2016

  Heel interessant hoe jij dat aangepakt hebt! Ik heb soms ook leuke ideeën voor samenwerkingen, maar durf de stap nog niet te zetten :)
  Sabine onlangs geplaatst…Colombiaans Carnaval – een boekrecensieMy Profile

 • Reageren
  Tiffany
  8 juni 2016

  Wat fijn dat je hierover schrijft. En ook eindelijk iemand die gewoon een aantal bedragen noemt i.p.v. altijd dat vage gedoe. Echt top! Ik ben wel benieuwd hoeveel volgers had je toen je besloot om van bloggen je werk te maken?

 • Reageren
  Fleur
  8 juni 2016

  Wat een interessant artikel!
  Ik ben er nog niet helemaal achter of ik wel de juiste persoon ben om van mijn blog mijn werk te kunnen maken. Maar stiekem spookt het, helemaal na het lezen van dit soort artikelen, wel door mijn hoofd. Ja en dan vind ik het best interessant hoe jij dit voor elkaar hebt gekregen! En eigenlijk is het ook wel heel stoer dat je het gewoon bent gaan proberen en dat het gewoon is gelukt! Het zou dus (bijna) altijd wel kunnen want daar ben jij het levende bewijs van:).
  Fleur onlangs geplaatst…Bloggen | Waarom zou je een blog beginnen?My Profile

 • Reageren
  Jess
  8 juni 2016

  Het is echt duidelijk dat in Nederland de bloggerswereld beter wordt benut. Ik wil niet ondankbaar overkomen, maar ik mag al blij zijn met €15 en een gratis goodie. Hier ook een droom om voltijds te kunnen bloggen. Jij verdiend evenveel als ik nu halftijds werk. Als je eens zin hebt in een babbel! ;-).
  Jess onlangs geplaatst…Zonnebescherming bij baby’sMy Profile

 • Reageren
  Nienke
  8 juni 2016

  Yeah, mijn vraag beantwoord, haha. Leuk en inspirerend om te lezen hoor! Het is mijn droom om ook ooit fulltime te kunnen bloggen en aan al deze tips heb ik zeker wat. :)
  Nienke onlangs geplaatst…Zo doe je Bangkok in drie dagenMy Profile

 • Reageren
  Marieke Kazen
  8 juni 2016

  Heel fijn artikel ! Zelf ben ik nog niet zover dat ik veel samenwerkingen mag doen, maar vind het wel fijn dat ik op deze manier jou ervaringen al kan lezen!! xxx

 • Reageren
  Dionne
  8 juni 2016

  Dit is een van de redenen waarom ik jouw blog zo leuk vind: je bent altijd eerlijk! Super gaaf dat het nu je baan is! Het lijkt mij heel gaaf om ook ooit iets te doen met bloggen, events organiseren etc. als baan en dat je vrijheid hebt om zelf je werktijden te bepalen. Dat is mijn droom! :D Ik raak altijd heel erg geïnspireerd door jouw blogs! :D
  Dionne onlangs geplaatst…New York, New York #3My Profile

 • Reageren
  jodi - liefthuis
  8 juni 2016

  Kijk hier hou ik van. Super goed dat je die stap genomen hebt en dat je het gewoon waar maakt, echt gaaf. Ik heb er ook echt veel aan. Het zelf initiatief nemen en het jezelf promoten.
  Die 50 euro had ik eigenlijk nooit over nagedacht. Goed om te weten.
  jodi – liefthuis onlangs geplaatst…Life of Lief thuismei: moederdag, terug in de tijd en zandhappenMy Profile

 • Reageren
  Maaike
  8 juni 2016

  Goed dat je er over schrijft en leuk om meer te weten over hoe dat betaald bloggen werkt. Voor mij totaal niet aan de orde want ik blog nog maar net, maar hey, er moet altijd iets zijn om over te blijven dromen :-) Het is een ideale job om te combineren met het moederschap, top dat je er voor bent gegaan!

 • Reageren
  Jessica
  8 juni 2016

  Superleuk om eens te lezen en vooral ook fijn dat je er zo open over bent, dat wil bij sommige bloggers namelijk ook nog wel eens een dingetje zijn. Keep up the good work!
  Jessica onlangs geplaatst…Win tot €75 shoptegoed voor horloge.nlMy Profile

 • Reageren
  Emma
  9 juni 2016

  Heel knap hoe je ervoor bent gegaan en dit voor elkaar aan het boksen bent! Ik vind je blog nog steeds heel leuk, zo mogelijk zelfs leuker nu je er ook meer tijd in kunt stoppen. :) Het straalt er vanaf dat je het leuk vindt om te doen en dat je graag je best doet voor je blog!
  Ik vind het heel knap hoe duidelijk je bent naar je lezers toe, je blijft heel integer op deze manier.

 • Reageren
  Fatima Michelle
  9 juni 2016

  Nou wat snap ik jou helemaal totaal goed. Ik kan echt afknappen op blogs die alleen maar reviews hebben of heel veel reclame hebben. Dat je een combi kunt maken is echt leuk. Ik weet zelf nog niet zo goed wat ik wil met mijn blog. Ik ben een thuisblijfmoeder en ben nu totaal afhankelijk van mijn man, which I hate. Het is voor mij lastig om te gaan werken omdat ik niet zo goed tegen drukte kan en ik dan alles moet combineren.
  Ik heb op zich wel plannen met mijn blog, ik kan er nog zo veel aan veranderen en meer schrijven maar dat heeft tijd nodig. Met een drukke 2 jarige en een reistijd van 4 uur per dag om mijn dochter naar school te brengen plus een laptop die heel langzaam is, kost het bloggen mij echt heel veel tijd.

  Als mijn zoontje naar school gaat in september ben ik van plan om er echt actief werk van te maken. Gewoon omdat ik het zo leuk vind om te doen en omdat ik heel veel ideetjes heb. Ook krijg ik soms mailtjes van dames die veel aan mijn blog hebben en dat is zooo fijn. Dan doe je het gewoon echt ergens voor.

  Ik heb wel 2 x een column opgestuurd naar een tijdschrift dat gepubliceerd is en dat is eigenlijk wat ik het tofste vind, schrijven voor een tijdschrift. Gewoon echt artikelen. Alleen ik heb geen journalistieke school afgemaakt, ben geen taalnazi en zou echt niet weten hoe je daaraan begint. Maar weetje, ik weet wel dat het me kan lukken als ik er voor ga. Dus voor nu heb ik geduld en als het kan, dan ga ik er gewoon helemaal voor.

  En hopelijk kan het me lukken om zonder te commercieel te zijn, toch mijn geld te verdienen met schrijven. Bedankt voor je artikel!
  Fatima Michelle onlangs geplaatst…Fatimama’s inspirators, wie zijn mijn voorbeelden?My Profile

 • Reageren
  Madebyuna
  9 juni 2016

  Ik heb al best veel van dit soort ‘tips voor je blog’ blogs gelezen, maar dit is veruit de beste!! Echt direct tips waar je wat mee kan en die duidelijk zijn. Geen onduidelijk gebrabbel. Heel erg fijn! Ik gun het je zo dat je dit kan doen. Ga zo door!

 • Reageren
  Selma
  10 juni 2016

  Wat ontzettend gaaf dat je droom werkelijkheid is geworden. Ik kan me voorstellen dat je hiermee ook op persoonlijk vlak een hele ontwikkeling hebt doorgemaakt!
  Selma onlangs geplaatst…Rendang met jackfruitMy Profile

 • Reageren
  Leonie van Mil
  10 juni 2016

  Fijn en inspirerend artikel. Heb je bepaalde pr-bureaus’s benaderd of juist merken zelf? Van mij mag je er nog wel een blogje aan wijden. Heel leerzaam
  Leonie van Mil onlangs geplaatst…Voor het eerst verkouden #1My Profile

 • Reageren
  MetMirjam
  10 juni 2016

  Heerlijk eerlijk! Bedankt voor het delen :)
  MetMirjam onlangs geplaatst…Cadeaus 2e verjaardag – Wat kreeg Fiene allemaal?My Profile

 • Reageren
  Ellen
  11 juni 2016

  Wat leuk dat je van je blog je werk hebt kunnen maken. Goed ook dat je deelt wat je ermee verdiend. Ik snap ook niet waarom dat zo geheimzinnig zou moeten zijn. Ik heb je pas net ‘ontdekt’, maar lees je blogs graag. Dus ga vooral door :)
  Ellen onlangs geplaatst…No spending challenge: dag 19 en 20My Profile

 • Reageren
  Mammalien
  11 juni 2016

  Eerlijk verhaal, goed om te lezen!
  Mammalien onlangs geplaatst…Nieuwe schoolMy Profile

 • Reageren
  anna
  12 juni 2016

  Wat een lekker open, eerlijk en nuttig artikel! Als blogger moet je gewoon echt zelf initiatief nemen en zeggen wat je wil. Vind ik best spannend soms!

 • Reageren
  Bianca
  13 juni 2016

  Aan het aantal reacties te zien ben ik niet de enige die dit een sterk stuk vond. Eerlijk duurt het langst, ik hou er wel van. En echt, assertiviteit blijkt weer eens handig 😂
  Bianca onlangs geplaatst…Project stapelbed IIMy Profile

 • Reageren
  veerle
  14 juni 2016

  Ik vind het zo ontzettend tof dat je dit zo open met ons deelt! Er ligt zo’n taboe op of na ja er wordt een taboe van gemaakt door de ‘grote bloggers’. Momenteel studeer ik een media gerichte studie waar ik onder andere vakken als online marketing heb en ik ben daardoor zoveel meer te weten gekomen over ondernemen en bloggen. Nogmaals een heel waardevol en tof artikel. Je hebt er een nieuwe volger bij!

 • Reageren
  chucky1012
  17 juni 2016

  Goed en interessant artikel!
  Je blog indeling etc. ziet er prachtig uit.
  Mooie header.

  Xoxo

 • Reageren
  Maike
  18 juni 2016

  Wat een goede blog zeg, ik ben het helemaal met je eens! Zelf krijg ik regelmatig te horen dat bedrijven graag samen willen werken, maar dan moet er nog wel gepraat kunnen worden over de prijs. Die prijs laat ik echter niet zakken, want ik weet wat mijn blog waard is en wat ik er voor wil hebben. Zijn ze niet bereid het te betalen? Jammer dan.
  Maike onlangs geplaatst…Hangende bloemstukken als decoratieMy Profile

 • Reageren
  Sanne Born
  18 juni 2016

  Fijn dat je dit deelt, veel aan gehad! Haha en zoo met je eens dat bedragen delen ouderwets is :) Het gaf mij een goede indicatie, heel blij mee!
  Sanne Born onlangs geplaatst…Saturday Quest: How Do You Celebrate Every Day?My Profile

 • Reageren
  Lenneke
  18 juni 2016

  Heel tof dat je dit gewoon deelt. Altijd dat krampachtige gedoe over bedragen…
  Lenneke onlangs geplaatst…ik wil geen druk meer voelenMy Profile

 • Reageren
  Babette | StudioBabsie
  19 juni 2016

  Wat een handig artikel, heel interessant om te lezen! Ga dit zeker onthouden, want lijkt me geweldig om te bloggen als baan! ;)

 • Reageren
  Valerie
  19 juni 2016

  Wat een fijn, nuttig artikel dit! Leerzaam ook!

 • Reageren
  Marleen
  27 juli 2016

  Heel fijn artikel, dankjewel!! Hier kan ik zeker wat mee. Knap van je hoor!

 • Reageren
  chucky1012
  2 augustus 2016

  Erg interessant en goed artikel!
  Bloggers kunnen iets van elkaar leren wat betreft het bloggen.
  Er zit zoveel werk en tijd in dat mensen zich vaak teveel vergissen.

  Xoxo

 • Reageren
  Monica
  22 september 2016

  Wat een mooi en eerlijk artikel!

  Mijn verhaal komt wel een beetje overeen met die van jou. Bloggen is naast mijn werk een hobby die mij door moeilijke periodes heen heen hebben geholpen en nog steeds soms… Ik werk zelf ook nog naast het bloggen maar wie weet ooit in de toekomst dat het anders kan. Ik blog nu net een jaar en heb nog een lange weg te gaan. De bezoekersaantallen stijgen langzaam maar ik moet misschien nog goed zoeken naar wat ik nog kan doen om meer bekendheid te creëren. Weinig van mijn vrienden en familie weten van mijn blog omdat ik alles op eigen houtje wil doen maar soms is dat wel moeilijk. Dan denk ik wel eens waar doe ik het voor, maar inmiddels toch al een mooie groep vaste lezers opgebouwd die zo lief en motiverend kunnen zijn dus ik blijf ervoor gaan.

  Ik vind het fijn als bloggers andere bloggers helpen met dit soort artikelen. Waarom concurrentie? Als je gewoon jezelf bent dan is er geen concurrentie omdat ieder blog en iedere blogger uniek is.

  xx Monica
  Monica onlangs geplaatst…Als je 49 jaar oud word geschatMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.