Lopen, tandjes en heel erg stout zijn | Ontwikkeling van Flynn (1 jaar)

flynn-1-jaar

Mijn Flynn is inmiddels alweer ruim een jaar, of zoals de ekte oermoeders onder ons zullen zeggen: 13 maanden!(!!) Het leek me leuk weer eens te schrijven over hoe het met het kleine draakje gaat! ♥

baby-months

Ik heb echt té hard gelachen om dit plaatje. Laatst zei iemand tegen mij dat haar zoontje 3 jaar en 11 maanden was. Dus ik zei: je kind is dus 4? Ja, nou, bijna!! 3 jaar en 11 maanden!!

→ Hele diepe zucht ←

Sorry als ik nu de oermoeders beledig maar man, man, man. Zit ik daar te rekenen. Mijn kind is 26 maanden. Oke dus 26 – 12 – 12 is 2 jaar plus 2 maanden. Heb ik hier nou zitten hoofdrekenen terwijl je ook gewoon kunt zeggen dat je kind 2 is??????

Je snapt vast wat ik bedoel ;-)!

MAAAAAAAR hier ging het natuurlijk helemaal niet over! Flynns ontwikkeling, daar wou ik het over hebben.

Flynns ontwikkeling

Mijn kleine snoetje is vorige maand 1 geworden en wat is het toch een lekker ding. Het is een grote, flinke vent die een behoorlijk stuk boven de groeicurve zit maar mooi zijn eigen lijntje volgt. Helemaal prima dus!

Qua ontwikkeling doet hij het ook zo goed. Sinds een maand of 11 (komt zij aan met haar maanden.. ;p) staat en loopt hij aan de tafel. Van 1 piepklein mini pasje waarbij hij meteen weer viel tot nu flink stappen van de tafel naar de bank. Zo lang hij iets vast heeft voelt het goed en vind hij het prachtig. Los staan of stappen zie ik nog niet zo gauw gebeuren, voor mijn gevoel is hij daar nog helemaal niet aan toe maar dat is prima! Lekker ontwikkelen zoals hij dat zelf wil.

Alles wat niet mag is leuk

Flynn is een ontzettend vrolijk jongetje maar de laatste tijd kan hij ook boos worden. Puuh. Hij begint ook echt ‘stoute’ dingen te doen en we hebben onze handen vol aan het corrigeren. Alle dingen die niet mogen zijn het leukst en met zijn speelgoed speelt hij op het moment maar weinig. Op de televisie slaan, alles van tafel gooien, met de deuren spelen, kattenbrokjes eten, in de wasmachine kruipen. Je kunt het zo gek niet bedenken maar als het niet mag is het leuk. En als mama dan consequent vol blijft houden dat dat niet mag, dan lach ik haar toch gewoon uit en probeer ik het nog 20x ?! ;-)

Ik vind ik dit gedrag aan de ene kant heel vermoeiend (want consequent zijn met ‘nee’) maar stiekem is het ook wel leuk.. Ontdekken, ondeugend zijn, ik moet er wel om lachen. Mijn gezicht in de plooi houden lukt me dan ook niet al-tijd.

Tandjes

De tandjes zorgen hier regelmatig voor slapeloze nachten en een boos/verdrietig jongetje. Flynn heeft inmiddels 7 tanden waarvan nummer 6 en 7 er nu net bijgekomen zijn en dat levert toch wel weer even wat slapeloze nachten op, moeilijke dagen en veel gehang en gekwijl. Erg sneu maar het hoort er bij. Wat krijgt hij ook een ander gezichtje door die tandjes zeg!

Praten/brabbelen

Zijn eerste woordje zei hij inmiddels alweer wat maanden geleden (ik schreef er dit artikel over! :) ) maar daar blijft het tot nu toe bij. Hij heeft heel veel te vertellen en brabbelt er op los maar woordjes zeggen naast ‘mama’ doet hij nog niet.

Sociaal

Flynn is zo’n sociaal kind, soms sta ik er echt van te kijken. Hij vindt echt iedereen leuk/lief/gezellig. Laatst was ik met hem bij mijn oma en zaten er mensen die hij nog nooit gezien had. Prima, hele ochtend bij op schoot gezeten. Mama zie ik de hele dag al zal hij wel denken ;-)! Eenkennig is hij nooit geweest en nu dus ook niet. Heerlijk hoor. Ik ben zo’n moeder die het juist prriiimaaaa vindt als anderen lekker even met mijn kind knuffelen ;-)! Hoe meer liefde hoe beter toch?

Hij vindt het nog steeds fan-tas-tisch op de creche. Als we er komen maakt hij gelijk een snoekduik naar de grond, een kusje kan er eigenlijk niet meer vanaf want er wordt al druk gespeeld. Veel belangrijker dan een kus voor papa of mama natuurlijk. Begrijpelijk! ;p

Als er andere kindjes zijn is Flynn tevreden. Heerlijk spelen, kijken, hij vindt het allemaal zo interessant. Andere kindjes zijn nooit eng (sowieso is niks eng. Blaffende hond? Ik ga er op af!). Gelukkig maar aangezien Kay en ik zelf ook nogal ondernemend zijn. Een kind wat alles eng vindt zou dan toch een stuk lastiger zijn.

 

Heerlijk is hij, onze kleine grote Flynn!

handtekening Lifebyrosie.nl

Gerelateerde artikelen

12 reacties

 • Reageren
  Diana
  25 oktober 2016

  Zooo herkenbaar! Jim is nu net 1 geworden, maar het is een deugniet! Met de afstandsbediening op de tafel staan, alles afpakken, niet luisteren en alles doen wat niet mag. Zo vermoeiend, maar als ik dat pretbekkie van hem zie moet ik toch weer even lachen. Het gaat zo snel!

 • Reageren
  Manon
  25 oktober 2016

  Hahaha dat maandengedoe vind ik ook altijd dom maar ik snap dat ook wel. Flynn is 1 en Nilo ook en ik denk dat er wel een megaverschil in ontwikkeling zit haha. Ik zei altijd “net 1” of “anderhalf” of nu “bijna 2”.
  Hier ook een fase gehad waarin er met álles werd gegooid. Nu doet ie het af en toe nog wel, vooral in baldadige momenten. En dat consequent zijn en soms in de lach schieten is ook heel herkenbaar. Ze zijn soms zo grappig :’-)
  Manon onlangs geplaatst…Kiekje #26: foto’s maken voor Novelle’s verjaardagMy Profile

 • Reageren
  Michelle
  25 oktober 2016

  Ik moest echt hardop lachen om dat stukje over maanden. Morris is met z’n 24 weken bijna een half jaar;)! Haha. Wat is Flynn toch een ontzettend knap kind. Echt, van dat gezichtje smelt je toch?! Kan me voorstellen dat het dan niet altijd gemakkelijk is om je gezicht in de plooi te houden als hij iets doet wat niet mag.
  Michelle onlangs geplaatst…REVIEW: NUNA LEAF CURVMy Profile

 • Reageren
  Lieke - Life As Lieke
  25 oktober 2016

  Awh klinkt als een heerlijk ventje! Fijn om te lezen dat het zo goed gaat. Het lijkt mij ook heel lastig om je gezicht in de plooi te houden als hij iets ondeugends doet haha ;) Wat een gedoe zeg met die maanden haha. Hoeveel maanden ben jij eigenlijk? ;)
  Lieke – Life As Lieke onlangs geplaatst…Ik & koken?!My Profile

 • Reageren
  Jodi - liefthuis
  25 oktober 2016

  Hahahaha ik snap je helemaal met die berekening.
  Jodi – liefthuis onlangs geplaatst…Lief thuis’ 1e verjaardag….+ WIN een handmade flexfolie shirt naar keuzeMy Profile

 • Reageren
  Jess
  25 oktober 2016

  Jep, tot een jaar ‘mag’ je maanden zeggen en erna heb je 1 jaar, 1,5 jaar en bijna 2, …
  Ik moet ook nog eens een update doen :)
  Hier ook volop aan het testen, constant gefrustreerd :) Wandelent het hele huis rond en zegt al 4-5 woorden. Gaat toch snel zo’n jaar
  Jess onlangs geplaatst…Attitude Living, meer dan badproducten! (+WIN)My Profile

 • Reageren
  Loes Johanna
  26 oktober 2016

  Ik moest erg lachen om je eerste stukje over de maanden, ik snap dat zelf ook nooit zo goed! Zeg dan anderhalfjaar, of twee en een half jaar, veel duidelijker voor iedereen 😄. Fijn dat het met jullie kleine grote man zo goed gaat!
  Loes Johanna onlangs geplaatst…Bruiloft: het uitzoeken van de locatie.My Profile

 • Reageren
  Margot
  26 oktober 2016

  Haha dat plaatje is wel heel leuk inderdaad! En fijn dat het allemaal zo goed gaat!
  Margot onlangs geplaatst…Onze bruiloft: De grote dag #1My Profile

 • Reageren
  Jessica
  27 oktober 2016

  ohhh ik herken precies wat je bedoelt over het stout zijn. Mijn zoontje is net 1 jaar geworden. En kan ook echt stout zijn. De eerste driftbuien zijn er ook al geweest!

 • Reageren
  Saint Evelien
  1 november 2016

  Wat een superleuke blog!!
  Saint Evelien onlangs geplaatst…Help!.. Ik kan niet kiezenMy Profile

  • Reageren
   Roos
   1 november 2016

   Tell me something i don’t know! ;p

  Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.