En toen zei hij..

flynns-eerst-woordje

Er zijn van die dingen waar je als moeder enorm naar uit kijkt en het eerste woordje stond daarbij hoog op mijn lijstje!

Ik maakte eerder al een lijstje van dingen waar ik naar uitkeek toen Flynnie een maand of 6 was. Die ontwikkeling van je kind dag na dag zien is zo ontzettend leuk en bijzonder. Kon ik me bij anderen nooit voorstellen dat dat soort ieniemienie dingen (‘hij kan de fles zelf in zijn mond doen!!!!!!’) boeiend zouden zijn sta ik nu als een soort van cheerleader om alle ontwikkelingen van Flynn te juichen ;-)!

Het is zo cliché maar het is zo bijzonder om al die kleine stapjes van je kind te zien. En toen kwam dat eerste woordje. Kay en ik waren natuurlijk al maaaaanden aan het oefenen.. PAPA, nee MAMA!! Maar moge de beste winnen..

Zijn eerste woordje was MAMA! ;-)

Grapje natuurlijk! Tuurlijk zeiden we wel mama en papa maar ik praat alleen maar tegen Flynn, vertel hem heel veel over alles om hem heen. Flynn was een maand of 2 geleden in de box aan het spelen en ik zat op de bank een broodje te eten. Kay was naar het werk en Flynn had al wel eens een beetje de ‘mamamama’ klank gezegd maar echt bewust mama zeggen deed hij niet. Tot dat moment.

Hij was lekker aan het brabbelen in de box, opeens trekt hij zichzelf op kijkt me aan en zegt ‘MAMA’! Nou, ik kan je vertellen dat ik daar op de bank smolt van geluk haha. ZO lief! Hij zei mama. Wauw! Je snapt dat ik hem daarna fijn geknuffeld heb en hij daar niks van moest weten want Jimmy Jeep was natuurlijk veel interessanter.

Inmiddels is mama genoemd worden niet meer zo heel bijzonder. Kay is mama, al mijn vriendinnen zijn mama, de buurvrouw is mama, de serveerster, kaissiere en de buurman van 3 straten verderop is mama. Maar who cares, hij zegt mama. En ja, ook tegen mij ;-)!

handtekening Lifebyrosie.nl

Gerelateerde artikelen

12 reacties

 • Reageren
  Madelaine
  18 oktober 2016

  Jasmin haar eerste woordje was PAPA! Ze zegt nu ook wel eens mama, niet heel erg gericht dus daar wacht ik nog op haha. Verder kent ze nu ‘O,o’ en ‘Waf, waf’. Heel bizar om ineens die ontwikkeling te zien.
  Madelaine onlangs geplaatst…VLOG #6 Intermot deel 1My Profile

 • Reageren
  Michelle
  18 oktober 2016

  Oh wat lijkt me dat geweldig! Morris is groot fan van ‘mamamamama’, of ‘MAMMM’ – en dan keihard! – maar hij heeft natuurlijk totaal nog niet door wat hij zegt. Kan niet wachten tot hij de betekenis van dat woordje leert kennen.
  Michelle onlangs geplaatst…25 LEVENSVRAGEN TAGMy Profile

 • Reageren
  Tips voor Papa's
  18 oktober 2016

  J zijn eerste woordje was Papa. Als Papa zijnde was ik natuurlijk super trots hahaha.
  Wat ik helemaal een dingetje vond, was zijn eerste stapje. Puur per toeval kon ik daar bij zijn, omdat ik een middagje vrij had van het werk. Geweldig was dat!
  Tips voor Papa’s onlangs geplaatst…20 weken echo: het belangrijkste examen van je levenMy Profile

 • Reageren
  Karlijn
  18 oktober 2016

  Hahahaha, iedereen is mama! Maar toch wel leuk dat hij al eerste mama zei ;) Ik ben benieuwd wat zijn volgende woordje is! XXX
  Karlijn onlangs geplaatst…Show Your Work, 10 manieren om creativiteit te delen, door Austin KleonMy Profile

 • Reageren
  Tineke
  18 oktober 2016

  Mama! <3 Hier is iedereen ook mama. Maar gelukkig maar want ik wordt knettergek van het ge'mama' de hele dag 😂😂😂
  Tineke onlangs geplaatst…FOOD | To do met bladerdeeg!My Profile

 • Reageren
  Kim
  18 oktober 2016

  Het eerste woordje is zo bijzonder. Bij ons word iedereen papa genoemd. En dat is niet altijd even leuk als je met een boodschappenkarretje de supermarkt door gaat.
  Kim onlangs geplaatst…Mijn make-up stashMy Profile

 • Reageren
  Cindy
  18 oktober 2016

  Wat grappig dat iedereen nu mama is. Wel erg leuk dat juist mama zijn eerste woordje is. Hier wachten we met spanning, zal nog wel wat maanden duren. Zijn eerste tandje begint net door te komen, ook een mijlpaal hier

 • Reageren
  Rowan
  18 oktober 2016

  Ahhh wat een mooi moment! Kippenvel!
  Rowan onlangs geplaatst…Bali fotoverslag | Een eerste indrukMy Profile

 • Reageren
  Margot
  19 oktober 2016

  Ahw wat lief!
  Margot onlangs geplaatst…Date Night: LoetjeMy Profile

 • Reageren
  Lonneke
  19 oktober 2016

  ‘Tante Lonneke’ was ook echt veel te moeilijk ;-)

 • Reageren
  Lieke
  20 oktober 2016

  Wat superleuk dat hij mama zegt! Wat word hij snel groot, echt leuk die ontwikkeling. Je beschrijft het zo mooi, het lijkt me echt heel bijzonder! <3
  Lieke onlangs geplaatst…Mijn favoriete blogsMy Profile

 • Reageren
  Daniëlle
  23 oktober 2016

  Ik smelt bij het lezen lekker met je mee. Wat lief beschreven en wat een bijzonder moment lijkt mij dat!
  Daniëlle onlangs geplaatst…KruidenroomkaasMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.