Flynn naar de creche

Flynnie 9 maanden

Inmiddels gaat kleine Flynn alweer een maand of 4 naar de crèche. Waarom we deze beslissing maakten, hoe het gaat en hoe wij het vinden lees je vandaag :)!

Toen ik zwanger was

Moest ik er niet aan dénken. Mijn baby naar de crèche.. Ik kon al wel huilen bij het idee. Hoe kon ik mijn piepkleine baby ooit ergens achterlaten? Nee, dat idee stond me helemaal niet aan. Wel als Flynn wat groter en sterker zou zijn maar niet al bij 6-8 weken.

Doordat mijn baan als maatschappelijk werkster afliep en ik dus een werkloze kersverse moeder was (Roos werkloos ;p) was het op het begin ook nog helemaal niet nodig. Tijdens mijn verlof maakte ik namelijk de beslissing om van mijn blog mijn bedrijf te maken en eens te kijken of ik met bloggen mijn geld kon verdienen. Ik kon dus lekker thuis werken en veel bij Flynn zijn. Een heerlijke start kan ik je zeggen!

Thuiswerken met een baby, geen gouden combi.

Flynn is altijd een goede slaper geweest, zowel overdag als ‘s nachts. Natuurlijk is hij bij periodes wel vaker wakker geweest ‘s nachts maar hij heeft veel slaap nodig. Overdag slaapt hij nog minstens een uur of 5 en ‘s nachts zo 12 uur achter elkaar. Je zou denken dat je dan veel gedaan krijgt voor je blog maar dat viel toch wel heel erg tegen.

Als je thuis bent is er namelijk altijd wel wat te doen, zeker met een kleine baby. Wassen, stofzuigen, flesjes steriliseren, speelgoed opruimen, vlekken verwijderen, boodschappen doen etc. etc. Als je naar je werk gaat dan ga je naar je werk en laat je de boel de boel. Als je thuis werkt zit je altijd ‘midden in alles’ en ik kan daar heel lastig mee omgaan. Ik ben ontzettend chaotisch en erg snel afgeleid dus veel bloggen kwam er niet van. Op de dagen dat Kay thuis was (Kay werkt niet standaard van 8 tot 5) schreef ik blogjes en tussendoor regel ik de rest van alle zakelijke dingen en mails.

Flynn is zo gek op andere kinderen

Toch begon het een beetje te kriebelen, hoe fijn zou het zijn als ik gewoon een hele dag thuis zou hebben waarop ik lekker in mijn eentje aan de slag kan en even geen rekening hoef te houden met Kay of Flynn. Koken, bakken, fotograferen. En Flynn is ZO weg van andere kinderen, dat viel me iedere keer al op. Inmiddels voelde het ook al veel fijner omdat Flynn al niet meer zo klein was, alles zo goed doet, goed groeit en gewoon lekker in z’n vel zit. We gingen kijken bij een creche bij ons in de buurt en hadden er gelijk een heel goed gevoel over. Hele aardige leidsters, een mooi pand, buitenruimte met een grote zandbak, speeltoestellen, een moestuin en konijntjes (ik vind buitenspelen héél belangrijk).

Laten we het gewoon doen! Flynn ging een dagje kijken op de creche en hij vond het allemaal prachtig. Slapen wou hij absoluut niet de eerste keer, de tweede keer ook niet maar inmiddels slaapt hij op de creche net zo goed als thuis.

Ook voor ons voelt het goed

Hij vind het heerlijk op de crèche. Hij kijkt zijn ogen uit, is gek op de andere kindjes en knuffelt er wat af met de leidsters. Als Kay of ik hem ‘s morgens breng steekt hij zijn armpjes al uit naar de leidsters.. Als dat geen goed teken is! Hij slaapt, eet en speelt goed en lacht de hele dag. Wat kunnen we nog meer wensen?

Hierdoor voelt het voor ons ook hartstikke goed. Er is nog nooit iets geweest dat hij veel gehuild heeft of dat hij niet lekker in zijn vel zat op de creche. Ik heb hem ook nog nooit met een naar gevoel ‘achter gelaten’. Hij is altijd vrolijk als hij geweest is, ook niet extreem moe (de eerste maand wel!) en als we hem ophalen begint hij keihard te lachen en met zijn armpjes en beentjes te spartelen. Kan het nog liever? ;-) Ik heb ook al regelmatig gehad dat ik Flynn ophaalde en dat één van de leidsters lekker op de bank met hem een boekje aan het lezen was en dat ze aan het knuffelen waren. ZO fijn om te zien dat hij ook echt individuele aandacht krijgt.

Ja het voelt enorm goed. Goed voor Flynn en goed voor mij. De vrijdag is echt mijn dag, om 7.45 zijn mijn beide mannen vertrokken en heb ik het huis alleen. Heerlijk voor een dagje! Als ze om 17.30 maar weer thuis zijn, anders mis ik ze te erg haha ;-)!

handtekening Lifebyrosie.nl

Gerelateerde artikelen

11 reacties

 • Reageren
  Maria
  5 juli 2016

  Wat lekker dat je met een gerust hart Flynn kan achter laten bij de crèche! Mijn verlof is net voorbij en moet 3 dagen aan het werk, mijn dochter gaat nu alleen nog naar de oma’s maar vanaf augustus ook 1 dagje naar de crèche. Hopelijk ervaren wij het ook zo! Had Flynn trouwens al echt een ritme toen hij voor het eerst naar de crèche ging? X

 • Reageren
  Dita
  5 juli 2016

  Wat fijn dat hij het zo leuk heeft. Mila gaat ook 1 dag per week naar het kdv. Ik werk zelf voor dezelfde organisatie. De locatie waar zij zit heb ik bijna 7 jaar gewerkt. Ik ken mijn collega’s dus erg goed! Ze vindt het er zo leuk! :)
  Dita onlangs geplaatst…Geshopt bij RitualsMy Profile

 • Reageren
  Frauke
  5 juli 2016

  Zo fijn dat Flynn het helemaal naar z’n zin heeft in de crèche! Echt wel belangrijk dat je hem met een gerust en goed gevoel kan achterlaten, dus leuk inderdaad dat ze zoveel individuele aandacht geven en dat ‘ie buiten kan :D. En lekker voor jou ook, even echt kunnen knallen! X
  Frauke onlangs geplaatst…Anna Nooshin On LifeMy Profile

 • Reageren
  Lonneke
  5 juli 2016

  Ik kan me wel vinden in wat je zegt. Ik ben nu 3 jaar fulltime moeder en combineer dit ook met bloggen en huishouden en dat is soms best wel pittig. Fijn dat Flynn het ook zo fijn vind en zo kan jij je ding doen en ook opladen.

 • Reageren
  Jennifer
  5 juli 2016

  Wat fijn dat Flynn het naar zijn zin heeft! Melle gaat binnenkort ook naar het KDV, ik vind het zelf nog wat spannend, maar niet omdat ik eraan twijfel dat hij het niet naar zijn zin zal hebben. Ik vind het gewoon weer een enorme stap richting het loslaten, Melle ‘vrijlaten’. Maar ik weet ook hoe ontzettend goed en leerzaam het voor hem gaat zijn en ik gun hem ook speeltijd met andere kindjes. Nu gaan we bijvoorbeeld naar een speeltuin of naar een indoor speeliets als MonkeyTown, Ballorig, waar hij zich ook meteen ontzettend sociaal gedraagt richting andere kindjes. Dus ja, ik weet zeker dat hij er ook echt aan toe is. Nu mijn innerlijke mama nog.
  Jennifer onlangs geplaatst…Persoonlijk: De lol was er af.My Profile

 • Reageren
  Hanna
  5 juli 2016

  Dan is het alleen maar een hele goede beslissing van en voor jullie geweest. Wat fijn!
  Hanna onlangs geplaatst…SCRIPTIELEVEN – EEN UPDATE [2]My Profile

 • Reageren
  Lief meisje
  5 juli 2016

  Wat fijn dat Flynn het zo naar zijn heeft op de crèche en dat jij lekker zo aan het werk kan.
  Lief meisje onlangs geplaatst…~~ Nieuw gekocht: armband ~~My Profile

 • Reageren
  Josan
  6 juli 2016

  Prima toch! Mijn dochters hebben het ook altijd erg leuk gehad op het kdv. Zij kwamen terug met nieuwe energie en er energie van dat ik even iets voor mijzelf kon doen. Als het goed voelt voor jouw kind en jou is het gewoon echt een verrijking.
  Josan onlangs geplaatst…Bontoy Friendimal loopwagenMy Profile

 • Reageren
  Neelke
  6 juli 2016

  Wat een super schattige foto van Flynn! Ik vind het heel normaal hoor, je kind een dag naar de creche. Ten slotte is je blog ook je werk, en als je thuis niet aan je werk toekomt, dan lijkt me het een prima oplossing. Helemaal als Flynn het ook nog eens heel fijn vind. Ik ken het ook wel een beetje, je komt gewoon aan weinig toe met een baby thuis.
  Neelke onlangs geplaatst…Boeken die ik las de laatste tijdMy Profile

 • Reageren
  anneleen
  8 juli 2016

  Wat fijn dat Flynn het zo goed doet daar en hij het zo naar zijn zin heeft! :) Super! Dat stelt je als ouder zijnde toch wel gerust volgens mij

 • Reageren
  Lindsay
  18 oktober 2016

  Ah wat super mooi om te horen dat je zo geniet van de ontwikkelingen die je kindje elke dag doormaakt! Ik ben zelf pas 19 en heb geen relatie, maar ik voel toch al heel sterk het gevoel dat ik op jonge leeftijd (haha, tot op zekere hoogte natuurlijk, nu nog even niet) moeder wil worden en een gezinnetje stichten. En al die ontwikkelingen bij je eigen kindje terug kunnen zien, lijkt me magisch!

  Stiekem vond ik het toch wel grappig om te horen dat ‘mama’ flynns eerste woordje was. Ik ben zelf namelijk dit jaar aan de opleiding logopedie gestart en heb geleerd dat ‘papa’ over het algemeen het eerste woordje is. Puur omdat dat motorisch gezien (op het gebied van gebruik van mondspieren & mondcontrole) de makkelijkste klank is die een kindje van die leeftijd kan maken. De ‘p’ van papa wordt namelijk vooraan in de mond met beide lippen geproduceerd en is ook stemloos, dat is dus een van de makkelijkst produceerbare klanken. Dus als hij eerst papa had gezegd had je je nog kunnen verdedigen tegenover Kay ;) haha. Grapje natuurlijk. Maar vond het wel heel grappig om dat te leren ;)

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.