Flynn 9 maanden | ontwikkeling en dagelijks ritme

Flynn 9 maanden

Yes, dit is Mijn kleine Flynn ;-)! Ik deel niet veel foto’s van zijn gezichtje maar zo af en toe een mooie delen vind ik wel heel erg leuk! Zo ook deze. Inmiddels is hij 9 maanden oud en is hij net zo lang uit mijn buik als dat hij in mijn buik zat. Van een kleine baby uitgegroeid tot een grote kleine jongen. En wat voor één ;-)!  Ondanks dat hij feitelijk gezien nog een baby is is het hele ‘babybaby’ er al helemaal af.

Wat is het een schat.. En wat zit hij lekker in zijn vel! De hele dag speelt, eet, kletst en slaapt hij er op los en dat alles terwijl hij zijn 2 tandjes bloot lacht.

Hij slaapt weer heerlijk!

We hebben een heerlijk ritme met elkaar te pakken en van de 2 maanden dat hij opeens niet meer doorsliep zijn we helemaal af ;-)! Dit komt trouwens niet door de visolie, daar zijn we na een maand mee gestopt omdat het beter leek te gaan toen ik een keer per ongeluk vergeten was een ampul te geven!

Ik denk dat hij die tijd moeilijker sliep door zijn speen. Zijn speen viel iedere keer uit ‘s nachts en als hij een klein beetje wakker werd wou hij zijn speen weer hebben maar hij kon ‘m zelf nog niet weer in zijn mondje doen. Gevolg: paniek. WAAR IS MIJN SPEEN? Nadat we zijn speen aan zijn slaapzakje hebben vastgemaakt en een extra speen aan een knuffel in bed hebben gelegd leerde hij al snel om de speen zelf weer in zijn mond te doen en slaapt hij weer als een roosje ;-)! HOERA voor Flynn (en 3 hoeraatjes voor papa en mama ;p).

Ontwikkeling

Oh wat gaat die ontwikkeling snel en wat leert hij veel dingen! Ik vind het heel bijzonder dat, nu ik zelf een kind heb, je ook echt ieder kleine stapje zie. Dingen die andere mensen niet opvallen of niet belangrijk vinden vallen op als je iedere dag voor je eigen kind zorgt. Zo heeft Flynn bijvoorbeeld inmiddels in de gaten dat hij zijn hoofdje verder naar achteren moet doen voor het laatste beetje uit de fles, kan hij echt stukken van een boterham ‘afscheuren’ met zijn kaken en al leg je 10 speeltjes voor zijn neus, de speen vindt hij er altijd tussen!! Wat ik ook een super lieve ontwikkeling vind is dat hij zijn armpjes in de lucht houdt als hij opgetild wil worden. Soms is hij aan het spelen in de box en zodra ik ook maar in de buurt kom: ‘HOP’! Gelijk de armpjes in de lucht!

Flynn kan al ruim anderhalve maand ontzettend goed zitten en inmiddels kan hij ook van zit naar zijn buik om te spelen. En kon hij eerder alleen nog ‘in de achteruit’.. Inmiddels heeft hij ook door dat hij vooruit kan en begint het tijgeren/kruipen langzaam te komen. Ik deelde vanmorgen nog een filmpje op Instagram (@lifebyrosie) waarop je hem kunt zien tijgeren! Dat trotse gezichtje als ik hem een dikke kus geef als hij weer een stukje gekropen heeft is onbetaalbaar ;-)!

Katten

De katten vinden hem steeds leuker en Flynn de katten ook. Want was is dat interessant, die enorm zachte haarballen die je de hele dag kopjes geven. Eerst moesten de katten weinig van Flynn weten, vooral Lola niet. James kwam nog wel eens kijken en af en toe een kopje geven maar Lola bleef altijd ruim op afstand. Dat schreeuwende monster wat met zijn beentjes schopt en alleen maar aan mijn staart probeert te trekken zal ze vast gedacht hebben ;-)! Inmiddels zit Flynn vaak midden in de woonkamer te spelen en komen Lola en James rondjes om hem heen lopen, kopjes geven en gaan ze tegen hem aanliggen. Gevolg is dat Flynn ze soms even flink in de houdgreep legt en ze een handvol haar kwijt zijn maar ach, haren genoeg ;p! Als Flynn ze vastpakt of naar zich toe trekt doen ze helemaal niks. Soms lopen ze snel weg of miauwen ze een keer zodat ik ze snel kan bevrijden haha. Arme katten, maar ze blijven zelf steeds terug komen! ;-)

Ons dagelijks ritme

Ons dagelijks ritme is nog veelal hetzelfde als toen ik het blogje Dagelijks ritme met een baby van 8 maanden schreef. Hij slaapt meestal tot ongeveer 8 uur, dan krijgt hij zijn fles en speelt hij een uurtje. Van 10 tot half 1 slaapt hij. Rond half 1 krijgt hij fruit, brood en een tuitbeker met diksap. Daarna natuurlijk weer spelen of er samen op uit. Rond half 3 gaat hij meestal weer naar bed tot een uur of 4, even een fles drinken en daarna spelen tot 6. Dan eten we samen aan tafel. Rond half 8 weer een fles en om 8 uur in dromenland ;-)!

We hebben op het moment zo’n ontzettend fijn ritme en we zitten allemaal zo goed in ons vel. We hebben veel tijd met elkaar, doen leuke dingen als gezin, Flynn zit super lekker in zijn vel en huilt alleen als er daadwerkelijk iets is (moe of honger). Met Kays werk gaat het super, met mijn blog loopt het lekker. Ik kan niets anders zeggen dan dat we enorm blij zijn met hoe het nu gaat! :)

Mijn mooie Flynn alweer 9 maanden. Op naar zijn eerste verjaardag!! (slik)

handtekening Lifebyrosie.nl

Gerelateerde artikelen

16 reacties

 • Reageren
  Madelaine
  27 juni 2016

  Wauw, wat een knap mannetje is het zeg. Mooi ritme hebben jullie en ja die ontwikkeling is zo bijzonder om mee te maken.

 • Reageren
  Shirley
  27 juni 2016

  Och, wat een heerlijkheid!

 • Reageren
  michelle
  27 juni 2016

  wat een heerlijk snoetje heeft Flynn! mooi ritme zeg!
  hier precies dezelfde narigheid met de speen s nachts, mag ik vragen hoe je de speen hebt vast gemaakt aan de slaapzak?? zou t ook eens willen proberen haha

  • Reageren
   Roos
   27 juni 2016

   Ik heb een kort stukje lint vastgemaakt aan een veiligheidsspeld en deze aan de slaapzak gedaan. Als je er voor zorgt dat het stukje lint net lang genoeg is voor de speen om bij het mondje te kunnen komen is het perfect (ivm veiligheid dat zoiets niet om het nekje kan komen). Zeker eens proberen!! :)
   Roos onlangs geplaatst…Flynn 9 maanden | ontwikkeling en dagelijks ritmeMy Profile

   • Reageren
    michelle
    27 juni 2016

    oh top zeg! bedankt!
    waar heb jij die veiligheidsspeld vast gemaakt? Julia draaid wel
    heel veel, zou die veiligheidsspeld dat houden denk je? doet Flynn dat toevallig ook haha

 • Reageren
  Nienke
  27 juni 2016

  Wat een mooi ritme! Vooral die twee goede dutjes overdag ben ik wel jaloer op… Daar moeten wij nog een beetje naar toe werken denkik. ;)
  Nienke onlangs geplaatst…Ik wil geen roze!My Profile

 • Reageren
  Lottes Anekdotes
  27 juni 2016

  Wat een ongelofelijk mooi mannetje!
  Lottes Anekdotes onlangs geplaatst…Wat ik niet had gedacht toen ik zei dat ik ga verhuizenMy Profile

 • Reageren
  Emma
  27 juni 2016

  Wat een prachtig kind!
  Wat fijn dat het zo goed met hem/jullie gaat

 • Reageren
  Inge
  27 juni 2016

  Gefeliciteerd met jullie trouwdag! :)

  En wat een schattige foto van Flynn!

 • Reageren
  Sabien
  27 juni 2016

  Leuk om te lezen en herkenbaar! Behalve dat wij hier na bijna 9 maanden nog geen 1 goede nacht hebben gehad, dus ik ben echt zwaar onder de indruk van jullie 20-8 uur ritme! En hier ook kruipen, staan en op boevenpad de hele dag 😁 Superleuk!
  Sabien onlangs geplaatst…Wat als alles al een keertje geblogd is?My Profile

 • Reageren
  Lisanne
  27 juni 2016

  Wat is Flynn toch prachtig! Echt, die oogjes! Om te smelten… Leuk stukje weer. Zo te horen hebben jullie een prettig ritme. Fijn ook dat hij goed slaapt. Het vastmaken van de speen was hier ook een uitkomst inderdaad.

 • Reageren
  Marjoleine
  27 juni 2016

  Wat een knapperd is Flynn! Heel leuk om een update te lezen over hoe het nu gaat. Fijn dat het zo goed gaat met jullie :)
  Marjoleine onlangs geplaatst…7x leuke festivals in juliMy Profile

 • Reageren
  Ineke
  28 juni 2016

  Wat een mooie foto!! En oh wat een heerlijk ritme :).
  Ineke onlangs geplaatst…Smashcake: de giant cupcakeMy Profile

 • Reageren
  Alimonia
  3 juli 2016

  9 maanden al? Wow time flies. Wat een kereltje al :)
  Alimonia onlangs geplaatst…Verslag – PraagMy Profile

 • Reageren
  Neelke
  6 juli 2016

  Heerlijk! Wat fijn dat het zo goed gaat met jullie <3 Oh en ik ben officieel verliefd op Flynn. Wat een mooie baby.
  Neelke onlangs geplaatst…Boeken die ik las de laatste tijdMy Profile

 • Reageren
  anneleen
  8 juli 2016

  Wat heeft jullie mannetje toch prachtige ogen! <3

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.