De manderveense aardbei

1.

Afgelopen zaterdag waren Kay en ik 7 jaar samen. 7 jaar geleden ontmoeten wij elkaar in de sportschool. Als je het leuk vind om ons ‘liefdesverhaal’ te lezen, 2.5 jaar geleden schreef ik er hier al over.

Kay had besloten dat we iets leuks gingen doen en ik vroeg me maar af wat. Het zou buiten zijn maar ik zou niet te ver hoeven te lopen (thank god), ik zou het leuk vinden en het duurde niet heel erg lang. We stapten in de auto en een half uurtje later stapten we uit in Manderveen bij de Manderveense aardbei. We gingen aardbeien plukken! Misschien niet je eerste gedachte bij een leuke date maar als je zo’n fruitmonster bent als ik dan wordt je hier heel erg blij van!

2. 3.5.4.

Bij de Manderveense aardbei kun je van mei tot september aardbeien plukken, aardbeien kopen, een wafel met aardbeien en slagroom eten in het kneuterige restaurantje van de oude boerderij of een aardbeien cadeautje kopen. Ook kun je, als het fruit rijp is, frambozen, rode bessen en bramen plukken.

Zodra je het erf op loopt zie je gelijk dat alles hier in het teken staat van de aardbei. Alles heeft rode details, je kunt er zitten op aardbeien kussentjes, de serveersters lopen rond in rode shirtjes en de tafelkleedjes in het restaurant staan vol met aardbeien. We krijgen bij de balie een paar doosjes en gaan zelf onze aardbeien plukken.

De aardbeien worden niet op de grond geteeld maar op stellingen van zo’n 1.20 hoog. Dit houdt in dat je niet hoeft te bukken maar gewoon staand de aardbeien kan plukken. Heel fijn! Wat hangen de planten enorm vol, grote, knalrode aardbeien. Je mag zoveel plukken als je wilt en de aardbeien kosten €2,50 per 500 gram.

Al snel bleek dat we zo’n 3 kilo aardbeien geplukt hadden, wow haha. Let er dus op, het gaat heel erg snel ;-)! Voor ons maakte dat niet uit, het waren echt de lekkerste, zoetste aardbeien die ik ooit geproefd had. We namen het lekker mee naar huis, gaven mijn zus er een heleboel en de rest aten we op en maakte ik jam van.

Toen we eenmaal uitgeplukt waren besloten we nog even een lekkere wafel met aardbeien en slagroom te eten in het kneuterige boerderij restaurantje. Ik kan daar helemaal gelukkig van worden, het was allemaal zo heerlijk ouderwets en vrolijk aangekleed. De wafel was heerlijk en na zo’n anderhalf uur zaten we weer in de auto naar huis.

Wat was het leuk. En wat leuk ook om dit later met onze kleine te doen als hij eenmaal iets groter is. Lekker iets doen, iets leerzaams (waar komt fruit vandaan) en samen buiten zijn is altijd fijn.

Als het je leuk lijkt er ook heen te gaan, kijk dan even op de website.

handtekening rosie

Gerelateerde artikelen

28 reacties

 • Reageren
  Moniek
  23 juni 2015

  Nog gefeliciteerd met jullie 7 jaar samen zijn! Wat leuk om samen aardbeien te plukken zeg! Ik zou er nooit op gekomen zijn om dat te gaan doen, maar het lijkt me echt super leuk! Ziet er uit dat jullie ook een hele leuke dag hebben gehad!

 • Reageren
  chucky1012
  23 juni 2015

  Gefeliciteerd dat jullie zoveel jaren samen zijn!
  Leuk uitje en wat heerlijk zoveel aardbeien.
  Heb je ook het recept van de jam?

  Xoxo

 • Reageren
  Loes
  23 juni 2015

  Ah superlief dat Kay dat had georganiseerd :D Echt een leuke en originele ‘date’. Gefeliciteerd met jullie zeven jaar! En ik vind echt dat je er goed uit ziet, ik zei het ook al eerder op instagram, maar echt ‘glowing’.

  • Reageren
   Roos
   23 juni 2015

   Dankjewel, lief om te horen :)! X

 • Reageren
  Femke
  23 juni 2015

  Oooh dit ziet er zo leuk en knus uit! Echt een lief en origineel idee van Kay :) Moeten jullie later echt doen met de kleine inderdaad, hihi! Wat sta je trouwens leuk op die foto’s, je straalt :D!!

 • Reageren
  Margot
  23 juni 2015

  Nog gefeliciteerd en het klinkt als een leuk uitje!

 • Reageren
  Ise
  23 juni 2015

  Oh dit lijkt mij ook super leuk! Mooie foto’s ook ;)

 • Reageren
  Sylvie
  23 juni 2015

  Gefeliciteerd met jullie jubileum! Superleuke date én foto’s!!

 • Reageren
  José
  23 juni 2015

  Heel leuk idee voor een date, en inderdaad straks ook leerzaam voor de kleine! Gefeliciteerd met jullie jubileum. :) Liefs

 • Reageren
  Tea
  23 juni 2015

  Gefeliciteerd! Dit klinkt echt als een leuke date, aarbeien zijn jammie en dit is nog eens goedkoper dan dat ze vaak in de appie kosten :)

 • Reageren
  Nicetobeout
  23 juni 2015

  Gefeliciteerd en wat een originele date!

 • Reageren
  Kim
  23 juni 2015

  Heerlijk! In Horst Limburg zit Aardbeienland ook onwijs leuk om eens naartoe te gaan!

  Liefs, Kim

 • Reageren
  Sandra
  23 juni 2015

  Gefeliciteerd met jullie 7 jaar samen zijn! Wat een super leuk idee om aardbeien te gaan plukken. Dat wil ik nou echt nog een keer gaan doen. Helaas is waar jij bent geweest een beetje ver voor mij. Het ziet er wel onwijs leuk uit daar! Die aardbeien zien er heerlijk uit. En ja, ik kan het blijven zeggen maar ik vind je écht stralen!!

  • Reageren
   Roos
   23 juni 2015

   Wat lief Sandra, dankjewel! Ik voel me niet zo stralend maar dat ik er dan zo uit zie is wel tof haha! Jammer dat het zo ver weg is, misschien is er wel iets soortgelijks bij jou in de buurt te vinden :)!

 • Reageren
  Lisa
  23 juni 2015

  Oooooh wat een heerlijke date! Dit is echt iets voor mij, love it. Je ziet er prachtig uit, gefeliciteerd met jullie zeven jaar samen zijn!

 • Reageren
  Sandra Valkenburg
  23 juni 2015

  Toen ik mijn vriend leerde kennen 5 jaar geleden, woonde hij in Vasse, en zijn we ook een keertje op date geweest bij de Manderveense aardbei.
  Ze hebben er heerlijke dingen en inderdaad…de sfeer die er hangt…heel fijn <3

  • Reageren
   Roos
   23 juni 2015

   Ja leuk he! Inderdaad vooral die sfeer, heel gezellig :)!

 • Reageren
  Cindy
  23 juni 2015

  Wat ontzettend leuk om te doen zeg! Gefeliciteerd met jullie 7 jarig jubileum

 • Reageren
  Femke
  23 juni 2015

  Gefeliciteerd! Wat superleuk en lief !
  De Manderveense aardbei is super dicht bij mij hahah.
  Als je van bosbessen houdt, is misschien de Haarakker ook leuk, ietsjes verder dan de aardbeien? :)

  • Reageren
   Roos
   23 juni 2015

   Dankjewel! En leuk, goede tip! Misschien dat we dat ook een keer kunnen doen :D! XX

 • Reageren
  Dionne
  23 juni 2015

  Wat een ontzettend leuk en orgineel idee! Super tof!

 • Reageren
  Marijke I easydailyfood
  23 juni 2015

  wat een ontzettend leuk idee! Kom voor het eerst op je blog. Erg leuke vrolijke foto’s!

 • Reageren
  Wendy
  23 juni 2015

  Wat leuk en lekker! Origineel uitje zeg! Jammie. Gelijk trek in aardbeien. ;)

 • Reageren
  Simone
  23 juni 2015

  Ik vind dat juist als een super leuke date klinken! Jammer dat het zo ver is voor mij.

 • Reageren
  Esmeralda| Beauteaful Life
  23 juni 2015

  Gefeliciteerd!! Geniet van elkaar!!

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge