Suikervrij eetdagboek week 1

1.1.1.1

Week 1 zit er op van mijn suikervrije challenge en wat viel het mee! Yes! Ondanks dat ik soms nog niet zo goed wist wat ik moest eten of naar mijn mening nog iets te weinig varieer vind ik het goed gaan. Ik heb nog geen 1 moment gehad dat ik écht wou zondigen, vooral mijn avondeten was allemaal heerlijk en ik heb geen honger gehad!

Hoe ik mij voelde afgelopen week en wat ik allemaal at lees je after the jump!

Plannen is the answer

Zoals ik al vertelde, plannen is voor mij alles. Vooral nu ik zo anders ga eten is het heel belangrijk om goed vooruit te plannen en voldoende gezonde boodschappen in huis te hebben om mij goed aan mijn schema te houden. Maak dus een uitgebreid weekmenu en zorg voor verschillende tussendoortjes.

Deze week was echt een week van uitproberen. Ik heb veel in de keuken gestaan om receptjes uit te proberen en maakte hierbij heerlijke en afschuwelijke dingen (haha). Fouten maak je toch wel een keer, ik gelijk op de eerste dag zoals je straks kan lezen, maar dat maakt niks uit. Ik doe mijn best het zo goed mogelijk te doen maar een compleet suikervrij bestaan leiden gaat nog wel erg lastig worden denk ik!

Lichamelijk:

Het eerste wat ik kan zeggen is dat ik mij ver-schrik-ke-lijk moe heb gevoeld afgelopen week. Moe, moe, moe. Ik heb ervoor gezorgd dat ik iedere nacht in ieder geval 9 uur slaap heb gepakt en nog ben ik alleen maar moe. Ook heb ik veel last gehad van mijn buik, ik had echt het gevoel dat mijn darmen flink aan het werk zijn gezet (of juist rust hebben gekregen omdat ik geen troep in mijn lichaam stop?) ik weet het niet precies maar ik heb de hele week met een buik die geluidjes maakte rond gelopen.

Verder heb ik geen last gehad van trillende handjes of hoofdpijn. Dit zijn de meest voorkomende klachten bij het ‘afkicken’ van je suikerverslaving. Wat mij wel heel erg opviel is dat ik een minuut of 15 na iedere maaltijd opeens ontzettend behoefte kreeg aan zoet. Echt een suikerdipje. Deze heb ik iedere keer nog weten te weerstaan en na een uurtje is deze dip weg en voel je je gewoon verzadigd van het eten.

Mijn suikervrije eetdagboek:

1.1

Vrijdag (dag 1):
Dag 1 is van start gegaan! Ik begin mijn dag met een glas water met een schijfje citroen. Ik ontbijt met havermout uit de oven die naar appeltaart zou moeten smaken.. Nou helaas, ik vond er echt niks aan. Met lange tanden eet ik het toch op, omdat ik toch moet ontbijten, maar het voelt niet echt als een top begin van mijn suikervrije weken.

Omdat ik wat later ontbeten heb vind ik een tussendoortje niet nodig. Ik lunch met een eiwrapje (gemaakt van 2 eieren waar ik een heel dun ommeletje van bak) met 3 plakjes kipfilet en zelfgemaakte guacomole. Het is echt heerlijk! Helaas kom ik er een paar uurtjes later achter dat er in de kipfilet (van Stegeman) suiker blijkt te zitten! Stom stom.

Ik drink veel water en thee en begin rond een uur of 4 aan een grote pan tomatensoep. Ik maak van 1.5 kilo tomaten een flinke pan soep waar we ’s avonds lekker van eten. We eten er allebei nog een geroosterde boterham (ik suiker- en e-nummer vrij) bij.

Voor het slapen gaan krijg ik honger en eet ik nog een paar worteltjes. Dag 1 zit er op, het viel reuze mee!

2.

Zaterdag (dag 2):
Ik lig tot half 10 in bed en drink een glas water met citroen. Daarna maak ik een grote smoothie van spinazie, zomerfruit, kwark, een banaan en water en eet hier nog een sinaasappel en een kiwi bij.

Mijn lunch is een kop tomatensoep van gisteravond met een boterham met roomboter en een beetje zout. Heerlijk!

Tussendoor eet ik een rijstwafel met pindakaas die verrassend lekker is. Ik dacht altijd dat rijstwafels niet te eten waren maar hee, valt dat ff mee ;-)!

Het avondeten is heerlijk en één van Kays favorieten. Ik pof voor ons allebei 1 zoete aardappel, hierbij eten we een mengsel van gehakt, tomaat en puntpaprike en ik doe er een flinke dot verse guacomole bij. Looove it!

’s avonds zitten we bij mijn zus omdat we op mijn lieve neefje passen! Zij heeft een bananenbrood met noten gebakken waarvan ik een plakje eet. Ook heb ik verse ananas en aardbeien meegenomen. De ananas is heerlijk, de aardbeien zijn eigenlijk niet zo heel erg lekker helaas!

3.

Zondag (dag 3):
Ik hang even de lieve huisvrouw uit, sneak uit bed en maak ontbijt op bed voor Kay. Ik pers sinaasappels, kook eitjes en beleg met het ei voor ons allebei een boterham.

Ik lunch met rijstwafels. 2 met pindakaas en 1 met oude kaas. Lekker!

We gaan uit eten met mijn schoonouders, en stiekem zag ik hier een beetje tegenop. Hoe moest ik dit nou weer overleven. Ik gaf gelijk aan bij het personeel dat ik suikervrij eet en ook al voelt het een beetje gek (het is niet alsof ik er dood aan ga ofzo ;p).. Iedereen reageert prima en dat is fijn. Ik eet vooraf sashimi, als hoofdgerecht 2 stukjes vlees, een salade en wat frietjes met knoflooksaus. Als toetje krijg ik een verse fruitsalade. Ik huil van binnen als ik naast mij Kay een heerlijke creme brulee zie opeten (my favorite boehoe). But i did it! En ik ben trots op mijzelf.

4.

Maandag (dag 4):
Ik kan mijn bed niet uitkomen, bleh! Ik ontbijt om half 10 met een rijstwafel met oude kaas, een kop thee en een smoothie gemaakt van een banaan, amandelmelk, 2 theelepels rauw cacao poeder en een beetje rood zomerfruit. Erg lekker!

Ik lunch weer met rijstwafels (het wordt nu wel erg eentonig) met pindakaas en ga snel naar mijn werk.

Rond 3 uur eet ik een paar noten met gedroogde cranberry’s en dat heb ik ook wel nodig want ik heb honger!

Eenmaal thuis van mijn werk maak ik een grote pan aardappel-prei soep. Hier eet ik 1 kom van en ga daarna naar mijn vrijwilligerswerk. Na anderhalf uur sterf ik alweer van de honger, 1 kop sop is gewoon niet genoeg voor mij.

Eenmaal thuis snij ik 2 goudreinetten in stukjes, doe er een handje rozijnen bij en flink wat kaneel en plof met mijn bakje op de bank. Smaakt erg goed!

5.

Dinsdag (dag 5):
Mijn schoonzusje brengt ons neefje voor een paar uurtjes bij ons langs en terwijl Kay met Joey knuffelt op de bank maak ik ontbijt. Kwark met honing en de superfood muesli die ik kocht bij Bodyenfit. Ook doe ik er voor de zoetigheid nog een sinaasappel aan toe. Erg lekker!

Tussendoor eet ik een banaan en maak ik speltwraps. Deze eten we met gerookte zalm en een zelfgemaakte dressing (interesse in het recept?).

’s Avond maak ik zoete aardappel frietjes in de oven en vul ik puntpaprika’s met gehakt en geitenkaas. Smaakt weer heerlijk, het avondeten smaakt me allemaal zo lekker haha!

Later op de avond krijg ik weer een beetje trek en eet ik nog een appel met rozijntjes en kaneel.

6.

Woensdag (dag 6):
Ik heb een sollicitatiegesprek dus ik sta al op tijd op. Uiteindelijk doe ik weer veel te lang over het uitzoeken van kleren en kom ik in tijdnood. De smoothie die ik maak is veel te koud dus die drink ik maar voor de helft op. Stom, want na het gesprek moet ik gelijk door naar mijn werk.

Om 12 uur kan ik even thuis lunchen en jeejtje wat heb ik spijt van mijn slechte ontbijt want ik heb HONGER! Ik warm een kopje tomatensoep op en smeer 2 rijstwafels met pindakaas.

Daarna ga ik weer naar mijn werk. Ik eet tussendoor nog een appel en drink veel water om mijn hongergevoel rond 4 uur te stillen. Voor het avondeten maak ik een grote salade van kip, avocado, een ei, tomaat, komkommer en geitenkaas. Verrassend vullend!

’s Avonds hebben we een avondwake en als we eenmaal terug zijn bak ik speltkoekjes met cranberry’s. Ze zijn zo lekker, nog warm uit de oven, dat ik er eigenlijk teveel van eet (3 grote haha). Maar ach, er zit niks slechts in en na al die dagen keurig gegeten te hebben vond ik dat het mocht.

 Samenvatting week 1

Zoals je leest is het hartstikke goed gegaan. Ik vind de appeltjes met kaneel en rozijnen/cranberry’s heel lekker, het avondeten was iedere keer een feestje, de soep was heerlijk, de speltwraps met zalm een blijvertje en de speltkoekjes met cranberry waren ook een lekker tussendoortje.

Ik hoop dat ik mij volgende week iets energieker ga voelen, dat zou fijn zijn. Ook ga ik voor volgende week proberen nog iets meer te variëren.

Als je iets hebt gelezen in mijn eetdagboek waarvan je graag een recept zou willen zien, laat het dan even achter in de comments! Ik zit er aan te denken om mijn eetdagboeken uiteindelijk uit te werken tot printbare weekmenu’s en boodschappenlijsten. Is dat een tof idee?!

Oja, ook leuk meegenomen: ik ben al ruim 2 kilo afgevallen afgelopen week haha!

Als je tips hebt of bepaalde lekkere producten weet waar geen suiker in zit.. Ik hoor het graag!

Dankjewel voor het lezen <3

handtekening rosie

Gerelateerde artikelen

61 reacties

  • Reageren
    Miranda
    9 januari 2015

    Geen tips, maar wilde wel even zeggen dat ik het heel knap vind! Je bent goed bezig!;)

    • Reageren
      Roos
      9 januari 2015

      Dankjewel Miranda, dat is lief! :D

  • Reageren
    Diana Carlton
    9 januari 2015

    Het lijkt zo moeilijk om suikervrij te eten, maar met het eetlijstje wat je hebt geplaatst kun je toch wel erg variëren. Je eet gevarieerd en lekker. Waar koop je het suikervrij brood als ik vragen mag? Je bent goed bezig Rosie!

    • Reageren
      Roos
      9 januari 2015

      Ja het klinkt op het begin ook wel lastiger en het viel me uiteindelijk nog reuze mee :)! Ik ben sowieso wel van het verse eten dus dat kwam goed uit! Het suikervrije brood kocht ik bij de bakker. Ik heb een beetje rondgevraagd en hier zit echt een minimum (0.4 gram per 100 gram brood) aan natuurlijke suikers in. Dus dat vond ik prima! Even bij wat bakkers vragen dan vind je vast iets.
      Dankjewel! Het voelt ook goed! :)

  • Reageren
    Curly Creative
    9 januari 2015

    Goed bezig!! Ik zou graag recepten zien

    • Reageren
      Roos
      9 januari 2015

      Ik heb ze even verwijderd ;-)! Ga ik uitwerken! X

  • Reageren
    Farah
    9 januari 2015

    Leuk om te lezen!
    Ik ben nu vanaf maandag begonnen en het gaat me tot nu toe ook erg goed af. Het zit hem echt in een goede voorbereiding inderdaad.

    • Reageren
      Roos
      9 januari 2015

      Goed bezig :D! Ja he, dat merk ik ook heel erg!

  • Reageren
    Josianne
    9 januari 2015

    Pfoeh, dit lijkt me echt moeilijk! Je moet inderdaad zo goed uitzoeken waar wel en geen suiker in zit; zeker als zelfs in de kip suiker blijkt te zitten.. Heb je al bedacht waar we dinsdag gaan eten? ;)

    • Reageren
      Roos
      9 januari 2015

      Hahaha nee, ik heb geen idee ;p! Ga het nog wel uitzoeken! XX

  • Reageren
    Madebyuna
    9 januari 2015

    Goed bezig! Probeer havermout anders gewoon in een pannetje te maken ipv in de oven. & blijven eten want hoe vaker je het eet hoe lekkerder! Ik spreek uit ervaring haha. Ontbijtmuffins van rens kroes zijn ook lekker of einuffins en ook handig om mee te nemen ;) succes je bent goed bezig!

    • Reageren
      Roos
      9 januari 2015

      Ja ik heb het ook een hele tijd gegeten en toen vond ik het eigenlijk best heel lekker maar nu smaakt het me niet meer zo. Hmm.. Misschien toch nog maar weer eens proberen :)! Die ontbijtmuffins, daar ga ik het recept eens van opzoeken! En eimuffins zijn idd ook lekker. Dankjewel voor de reminder :D

      XXX

  • Reageren
    Eveline
    9 januari 2015

    Ik zou heel graag je recepten en weekmenu’s te zien krijgen, lijkt me heel leuk om te hebben (overweeg om misschien ook eens suikervrij te gaan eten.)
    Wat ik me afvraag, koop jij dan alles voorverpakt? Het verbaasd me dat er in kip suiker zit, ik zou niet weten hoe ik dat zou te weten kunnen komen als ik meestal mijn vlees vers bij de beenhouwerij ga halen. (en als ik er na zou vragen, denk ik misschien dat ze wat gek zouden durven kijken, hoezo in kip suiker?)
    Super goed bezig trouwens!

    • Reageren
      Roos
      9 januari 2015

      Hai Eveline, de kipfilet die ik kocht is vleeswaar van Stegeman en koop ik dus voorverpakt! Daarop staat achterop een label waar de ingrediënten op staan. Als je het gewoon bij de slager zou kopen heb je daar neem ik aan geen last van, dat is ook mijn plan voor volgende week! :) Maar ik zou het sowieso vragen, maakt toch niks uit of ze je gek aankijken ;-)! Gewoon uitleggen hoe en wat! Niemand heeft mij nog gek aangekeken!
      En dankjewel, doe mijn best :D! XX

  • Reageren
    Simone
    9 januari 2015

    Goed bezig zeg! Ik wil het ook proberen, suikervrij eten, maar wil eerst nog meer info en receptjes verzamelen. Tot die tijd maar doen wat voor mij goed voelt!

    • Reageren
      Roos
      9 januari 2015

      Dan zou het voor jou wel fijn zijn als ik mijn recepten en weekmenu’s etc uitwerk! :D

  • Reageren
    chucky1012
    9 januari 2015

    Wauw, wat goed van je dat jij nu suikervrij eet.
    Geweldig dat je zoveel bent afgevallen.
    Ga zo door.
    Als je van vis houdt kan je meer zalm en gestoomde makreel eten.
    Is heerlijk op brood of in de wraps met komkommer, tomaat en sla.
    Fijn dat je een sollicitatie gesprek had.

    Veel succes met de nieuwe week Xoxo

    • Reageren
      Roos
      9 januari 2015

      Dat is zeker nog een goed idee! Dankjewel :D XX

  • Reageren
    Joyce
    9 januari 2015

    Wat lekker zeg! Jammer van de vleeswaren he, stom dat daar suiker aan toegevoegd moet worden. Maar in brood zit trouwens ook suiker en best nog wel veel ook :(. In elk geval heel veel succes met de challenge!

    • Reageren
      Roos
      9 januari 2015

      Klopt! Stom he! Daarom ook mijn zoektocht naar goed brood, overal gevraagd enzo :) maar heb nu een bakker gevonden!

  • Reageren
    Manon
    9 januari 2015

    Oh wat goed!!!! Ik vind het echt ontzettend knap :), ik was stiekem vooral erg benieuwd of je veel was afgevallen, 2 kilo, dat is echt heel netjes! Ik vind een rijstewafel met pindakaas altijd zooo droog hahaha. Succes met de 2e week, you can do it!

    • Reageren
      Roos
      9 januari 2015

      Ja ik had ook echt totaal niet verwacht dat ik al zoveel was afgevallen want ik val altijd maar heel moeizaam af (7 kilo in 7 maanden voor mijn bruiloft bij 3/4x per week sporten en gezond eten). Dus ik was blij verast ;-)! En ik snap wat je bedoeld met het droge maar op de 1 of andere manier vind ik het juist lekker hahaha. Gek mens ben ik ;p! Liefs! X

  • Reageren
    Anouk
    9 januari 2015

    JA! Interesse in het recept van de saus op de wraps, haha. Ik krijg honger als ik deze foto’s zie… goed teken toch? Want alles hier is gezond ;-). Wat stom dat er suiker in de kipfilet zit… ik begrijp onze wereld soms niet meer hoor. HALLO in Kipfilet? Ach… het zal gewenning zijn van de maatschappij. Leuk dit eetdagboek!

    • Reageren
      Roos
      9 januari 2015

      Ja bizar toch! Ik had er ook echt helemaal niet bij nagedacht! Later dacht ik: heb ik eigenlijk het etiket van de kipfilet wel gelezen? Zal het nodig zijn? Hmm.. Toch maar even doen.. En ja hoor! Zo stom!
      Ik zal de receptjes uitwerken! <3

  • Reageren
    Margot
    9 januari 2015

    Heel interessant om te zien en je bent goed bezig!

  • Reageren
    Nicolette
    9 januari 2015

    Tip! Maak banaanbrood met appelstukjes, rozijnen en veel kaneel. Echt Mjummie

    • Reageren
      Roos
      9 januari 2015

      Ga ik zeker doen, dankjewel voor de tip! X

  • Reageren
    angelique
    9 januari 2015

    Leuk om te lezen!

  • Reageren
    Eveline
    9 januari 2015

    Goed bezig zeg! Fijn dat het je zo goed afgaat :-) ik ben erg benieuwd naar het recept van de speltwraps en van de speltkoekjes met cranberry!

  • Reageren
    Kaboutertuin
    9 januari 2015

    Wat goed van je!!! Ik weet zeker dat je meer energie gaat krijgen. Bij mij was de eerste week het ergst. Daarna ging het alleen maar beter. Als ik nu eens “zondig” blijf ik snakken naar suikervrij ;)

  • Reageren
    Rachelle
    9 januari 2015

    Ik heb echt enorm respect voor je, petje af! Recepten delen mag altijd hoor, vooral die koekjes klinken goed. :)

  • Reageren
    Judith
    9 januari 2015

    Wat ontzettend knap van je! Erg leuk om zo verschillende maaltijden te zien. Ik ben er benieuwd naar het recept van de speltkoekjes. :)

  • Reageren
    JoycevdB
    9 januari 2015

    Ja! Weekmenu’s en boodschappenlijstjes, please! Word ik heel blij van!

  • Reageren
    Sophie
    9 januari 2015

    Allereerst een leuk en leerzaam artikel! Ik ben ook bezig met serieus afvallen en heb er eigenlijk niet aan gedacht om suikers helemaal te vermijden! In dit artikel laat je duidelijk zien dat eten niet saai hoeft te zijn zonder suiker! Ik zou graag de zelfgemaakte dressing als recept zien en de recepten van de zoete aardappel (friet en gepoft). Zoete aardappel lijkt me erg lekker alleen ik weet niet wat ik er mee moe ha ha. x sophie

  • Reageren
    Daphne
    9 januari 2015

    Wat leuk dat je op precies hetzelfde moment ben begonnen met suikervrij eten als ik!
    Ben heeeel benieuwd naar je recepten, eerst moet ik nog even focussen op mijn studie en daarna kan ik volop gaan uitproberen, kan niet wachten haha :)
    Veel succes!

  • Reageren
    Ster
    9 januari 2015

    wow wat toevallig, ik had al een tijdje niet op je blog gekeken en nu een keer weer wel en zag dit artikel… ik heet toevallig nu ook net een maand suikervrij! Aan het begin had ik ook heel veel last van vermoeidheid en ook wel hoofdpijn, maar nu merk ik echt dat mijn energie meer verdeeld is over de dag en ik niet meer van die dipjes heb. Afgelopen week was mijn broer jarig en besloot ik dat ik mezelf wel een klein stukje suikervolle taart gunde, maar omdat ik het niet meer gewend was kreeg ik echt een supersnelle hartslag en voelde ik me helemaal opgefokt! Dus dat vond ik wel leuk om dat verschil te merken!
    Verder heb ik nog als tip voor je om eens bij de ekoplaza of iets in die richting te gaan kijken, hier hebben ze heel veel suikervrije koeken, broden en zelfs suikervrije chocola (om zelfs nog het maandelijkse feestje suikervrij te overleven:)) Heel leuk om jouw suikervrije ervaringen ook te lezen!
    p.s. een andere blog die ik volg (chickslovefood.com) heeft heel veel lekkere, makkelijke en gezonde recepten! Echt een aanrader

  • Reageren
    Carola
    9 januari 2015

    Hahaha zoals Ster zegt wilde ik CLF aanbevelen. Bij de healthy baksels staan in ieder geval overheerlijk muffins. Die heb ik uitgeprobeerd en jee wat zijn die lekker!!! Als je wat recepten wilt delen dan zou ik je zo dankbaar zijn. Ben me verloren ah zoeken maar verder als CLF en jou kom ik niet hahahaha. Vervelende is dat ik een paar allergieën heb waardoor ik ook weer een berg gezonde recepten niet kan maken. Erg jammer! Je hebt het knap gedaan. De rijstwafels die ik heb zit wel suiker in…aarggghh…waar komen die van jouw vandaan?

    • Reageren
      Carola
      9 januari 2015

      Trouwens, ik heb ook diverse dingen met havermout geprobeerd. Overnight oats etc. Vond en vind het echt niet lekker. Maar die muffins zijn wel heel lekker. Je proeft niet dat er havermout in zit, en ze zijn super simpel. Ipv walnoten heb ik rozijnen gebruikt. Vind ik zelf lekkerder.

  • Reageren
    Rachel
    9 januari 2015

    Goed gedaan meid en wat een leuk artikel om het zo te lezen zaterdag komt mijn eerste healthy dagboek online! ik ben namelijk ook gezonder aan het eten en probeer gezondere snacks uit! liefs

  • Reageren
    Wendy (MissPinkyNails)
    9 januari 2015

    WAUW! Wat neem ik mijn hoge hoed voor jou af! Een printbaar weekmenu/boodschappenlijst lijkt me heel interessant. Jeetje ik zit nog met mijn ogen te knipperen! Wat heb jij dit goed aangepakt zeg!

  • Reageren
    Celeste
    9 januari 2015

    Vind het heel leuk om te lezen hoe week 1 je vergaan is. Vind het vooral onwijs knap dat je het volhoudt. Het lijkt me behoorlijk lastig. Ik heb zelf ook wel eens overwogen om suikervrij te eten, maar dat hou ik dan vaak maar een dagje (twee met een beetje geluk, haha) vol. Maar probeer af en toe tussendoor al maaltijden/tussendoortjes te eten die suikervrij zijn, dus we zijn al op 1/10 zeg maar, haha. Misschien dat het me ooit wel gaat lukken ;) Alvast heel veel succes met week 2!

  • Reageren
    Els
    9 januari 2015

    Heel goed bezig! ik heb helaas wel een beetje gezondigd deze week maar ben ook al 2 kilo kwijt jippie

  • Reageren
    Femke
    9 januari 2015

    Wohooo, ik ben trots op je!! Super goed dat je het zo volhoudt. En wauw, al 2 kilo kwijt in zo’n korte tijd. Echt goed. Ik ben ook bezig met het gezond eten en het gaat goed! Niet helemaal suikervrij, maar het gaat de goede kant op :D

  • Reageren
    Miriam
    9 januari 2015

    ha rosie, ik heb een tip voor als je na het eten toch wat zoets wil kun je zelf appelmoes maken zonder suiker is ook heel erg lekker en perfect voor je suikerdipje.. ik hoop dat je hier iets aan hebt.. liefs

  • Reageren
    Miriam
    9 januari 2015

    en trouwens ga zo door!!!!

  • Reageren
    lonneke
    9 januari 2015

    Wat ontzettend knap van je zeg!
    Zelf hoeft het van mij niet per se maar ik probeer het wel te beperken tot bijvoorbeeld maar 1 moment per dag met toegevoegde suiker.
    Liefs Lonneke

  • Reageren
    Dionne
    9 januari 2015

    Heel goed van je. Maar dat je zo moe was? Zou je toch niet verwachten? Eten ziet er heerlijk uit!

  • Reageren
    Cynthia
    9 januari 2015

    Goed hoor! Maar het is overigens heel erg logisch dat je afvalt. Als je kijkt naar de hoeveelheid calorieën die je eet, dat zijn er echt te weinig.

  • Reageren
    Eline
    9 januari 2015

    Ik eet geen geraffineerde suikers, suikervrij dus. Ik kreeg daar superveel vragen over, waarom ik dat doe en hoe ik dat doe dus ik heb er vandaag een artikel over gepost. Ik heb ook veel lekkere suikervrije recepten online staan. Misschien heb je er wel wat aan! Ik kan me nog goed herinneren dat ik ook zo onwijs moe was de eerste weken toen ik suikervrij ging eten, gaat wel weer over :)

  • Reageren
    Anna Laura
    9 januari 2015

    Wauw goed bezig. Ik ben er ook serieus over aan het nadenken om met suiker te minderen vanwege mijn gezondheid en eigenlijk ook wel een beetje om wat af te vallen maar vind het erg lastig omdat ik thuis woon en ik niet zo goed weet hoe ik het aan mijn ouders moet vertellen. Jij een idee? Ik eet sowieso niet zo heel veel suikers maar het kan altijd minder. Ik weet niet zo goed wat ik moet doen. Jij misschien tips? Zeker voor ontbijt ik wil iets vullend en wil eigenlijk af van mijn brood. Okee je leest het waarschijnlijk wel. I need a little help ;)

  • Reageren
    Stephanie
    9 januari 2015

    Heel leuk dat je het zo uutgebreid met ons deelt! Die weekmenu’s en boodschappenlijstjes lijken me erg handig! Mooi dat het harde werk al beloont werd! Ik ben ook begonnen met suiker er zoveel mogelijk uit te gooien, want de laatste maanden heb ik veel te ongezond geleefd, op naar een fitter 2015 :) succes nog!

  • Reageren
    Marloes
    9 januari 2015

    Wat fijn dat het zo goed is gegaan. Lekker uitgebreid verslag ook! Ik eet sinds 2 jaar suikervrij en voel me er erg goed bij!

  • Reageren
    Jasmijn
    10 januari 2015

    Fijn om te lezen dat het goed gaat! Ik vind het ook echt heel knap dat je van suikervrije tussendoortjes kan afblijven, dat zou mij absoluut niet lukken.. ;)

    Ga zo door!

  • Reageren
    san
    11 januari 2015

    Wat knap van je! tijdens mijn zwangerschap moest ik de laatste week suikervrij eten.. na twee dagen was ik zo energieloos dat ik blij was dat de kleine snel kwam, ik kon het niet volhouden. Respect voor jou!

  • Reageren
    Mariska
    11 januari 2015

    Ik lees je blog al vanaf het begin, maar ik reageer eigenlijk nooit. Ik wilde nu toch even zeggen dat ik dit heel knap van je vindt. Ik probeer ook zo vers mogelijk te eten, maar in werkelijk alles kom je suiker tegen! Net zoals jij ook al aangeeft; zelfs in de kipfilet. Ik weet niet waar je het gehakt enzo koopt, maar ook in vlees zit vaak suiker. In kaas ook trouwens. Ik werk bij de Albert Heijn, op de delikaas en brood afdeling, en ook in de vleeswaren en kaas die wij zelf vers snijden, zit suiker verwerkt. Heb je ook goed naar de rijstwafels gekeken? Want ook daar zit vaak toch suiker in. Suiker heeft op verpakkingen heel veel verschillenden namen, denk aan fructosestroop en glucosestroop etc. Dat is ook gewoon allemaal suiker!
    Dit is geen aanval hoor! Ik hoop niet dat je het zo op vat. Omdat ik zelf ook probeer zo veel mogelijk suikervrij te eten, dacht ik dat je dit misschien ook herkende, en anders voor je zelf even kan checken als je dat nog niet had gedaan! Het is erg lastig!
    Succes met komende week, het gaat je vast lukken!

    • Reageren
      Roos
      11 januari 2015

      Hai Mariska, dankjewel voor je reactie! Lief dat je dat nu toch doet :D! Natuurlijk zie ik dat niet als aanval, alleen maar fijn om elkaar te helpen toch! Ik heb een hele lijst met andere benamingen voor suiker opgezocht dus dat zit goed! In de kaas die ik koop staat alleen geen suiker bij de ingrediënten dus ik hoop dat dat dan toch goed zit?! Rijstwafels zit ook geen suiker in, staat alleen op bij de ingredienten: rijst en zeezout. Dus hopelijk zit dat ook goed ;-)!
      Ik vind het ook nog erg lastig hoor maar met een hoop lezen en idd zo vers mogelijk eten komen we al een heel eind. Ik denk dat we altijd wel wat suikers binnen zullen krijgen, hoe erg je ook je best doet, maar als we het gewoon echt zo min mogelijk proberen te doen zou het al een hoop op moeten leveren toch! :D

      Dankjewel voor het lezen van mijn blog! Liefs! X

  • Reageren
    Sabrina
    11 januari 2015

    Ah dit vind ik zo interessant om te lezen! Maar zo te zien heb je het super goed gedaan (: Heel veel succes komende weken!

  • Reageren
    Cindy
    11 januari 2015

    Goed hoor! Ik moet ook echt weer even back to basic wat eten betreft. En suikervrij, dat zou echt beter voor mijn lijf zijn. Maar ik ben wel iemand die gewoon niet de moeite neemt (en de tijd) om etiketten te lezen. Ontzettend stom. Maar met een beetje goed gevoel en verse ingrediënten kom ik al een heel eind, hoop ik. Wel ben ik benieuwd naar je recepten. Zet m op!

  • Reageren
    Jenn
    15 januari 2015

    Wat goed zeg!

  • Reageren
    blauwesokken
    18 januari 2015

    wat fijnnnn om te lezen Rosanne! En ik haal er heel veel inspiratie uit voor suikervrije ontbijtjes lunch en avondeten :-) Fijn!!

  • Laat een reactie achter

    CommentLuv badge