Hoe haal je het beste uit jezelf!?

bring it on

OMG wat een mega diva foto is dit haha! Ik was op zoek naar een leuke foto voor bij dit stukje en vond deze tussen mijn Florence foto’s van afgelopen februari. Ik vind hem echt hilarisch én wel bij dit artikel passen. Bring it on! Want hoe haal je nou het beste uit jezelf? Je bent tot zoveel in staat maar hóe?! Ik geef je vandaag 20 tips om het beste uit jezelf te halen!

1. Doe eens iets wat je eng vind. Kom uit je comfort zone en stap op die ene leuke jongen af, spring uit dat vliegtuig (wel met parachute a.u.b. just saying!) of ga eindelijk eens op toneelles als je dat al heel lang leuk leek. Just do it!
2. Stop met klagen. Van klagen word je zelf niet beter en anderen gaan je er nou niet bepaald leuker door vinden. Natuurlijk mag je het zeggen als er iets niet goed gaat, maar ga er niet over door. Positief denken is de key to succes!
3. Focus op de dingen waar jij goed in bent. Focus je eens niet op de dingen waar je niet goed in bent maar juist op de dingen waar je wél goed in bent. Hoe meer jij de focus hier op legt hoe meer anderen dit ook in je zullen zien!
4. Neem initiatief. Wacht niet altijd tot andere mensen de eerste stap zetten maar neem zelf ook eens initiatief! Dit doet jezelf goed en andere mensen kunnen dit vaak ook zeker waarderen!
5. Stel jezelf doelen. Wie zichzelf heel bewust(realistische) doelen stelt zal deze ook eerder bereiken dan wanneer mensen dat niet doen. En waar gaat het nou juist om? Juist, de doelen behalen die jij jezelf gesteld hebt, dat maakt je gelukkig en hier groei je door!
6. Doe vaker iets voor een ander. Ook door aan anderen te denken haal je het beste uit jezelf. Geven maakt gelukkig, je toont emoties en empathie en dat zijn dingen die je laten groeien als mens.
7. Neem tijd voor jou alleen. Ga eens alleen op vakantie, alleen een dag weg of wees gewoon eens een dag alleen. Denk na over wat je wil, wie je wil zijn, hoe je wil dat je leven er nu uit ziet en moet gaan zien etc. Je hebt deze tijd nodig om er achter te komen wie jij bent en wat jij wil want uiteindelijk draait jouw leven om jou, jij moet gelukkig zijn met jezelf en hier moet je energie in steken!
8. Wees geïnteresseerd in andere mensen. Veel mensen lijken misschien op het eerste oog niet zo bijster interessant maar ieder mens heeft een verhaal en van iedereen zou je weer wat over jezelf kunnen leren.
9. Omring jezelf met positieve mensen waar jij van houdt en die van jou houden.
10. Reis. Snuif aan andere culturen, leer nieuwe mensen kennen, neem de natuur in je op en geniet.
11. Vergeef de mensen die je ooit gekwetst hebben. Dr Phil vertelde ooit zo mooi dat wanneer je mensen vergeeft, dit niet betekend dat je het goedkeurt wat iemand (jou) heeft (aan-)gedaan, het betekent dat jij er voor kiest om het los te laten en deze persoon geen grip meer op jou te laten hebben. Hier ben ik het zo mee eens, iedereen maakt fouten en hoe erg deze fouten ook zijn, als jij boos blijft zal het altijd een rol blijven spelen in je hoofd. JIJ bent diegene die er mee zit. Als je iemand leert vergeven geeft dit voor jezelf meer rust. Vergeving draait dus niet alleen om een ander maar juist voornamelijk om jezelf.
12. Geef je eigen fouten toe (zie bovenstaande!).
13. Leer van kritiek. Tijdens mijn stages heb ik wel zo verschrikkelijk veel negatieve feedback gekregen. Ik heb weken gehad dat ik bijna dagelijks huilde omdat ze mij ‘toch allemaal niet mochten’ en ‘ik toch nooit een goede hulpverlener zou worden’. Heerlijke pityparty, right?! Uiteindelijk ben ik mij gaan realiseren: oké, zij zeggen dit en dit dan wel op een (belachelijk) botte manier maar eigenlijk bedoelen ze dit en dit. Ahaaaaaaa, daar kan ik wél iets mee. Dus hoe rot mensen dingen soms zeggen, probeer er op een andere manier naar te kijken en hier lering uit te halen!
14. Wees aardig voor andere mensen. Vriendelijkheid kost niks is mijn motto. Laat die vrouw met 3 kinderen die in de regen fietsen even voor als jij in de auto zit, zou je zelf ook kunnen waarderen toch?
15. Kom voor jezelf op. Aardig zijn voor mensen betekend niet dat je mensen over je heen moet laten lopen. Ik beschouw mijzelf echt wel als een vriendelijk persoon maar als mij iets niet aanstaat of een ander wordt onrecht aan gedaan heb je een slechte aan mij. Kom voor jezelf op én voor mensen die hier misschien iets minder goed in zijn.
16. Accepteer fouten en move on. Iedereen maakt fouten. Je bent een mens dus ook jij maakt ze en hebt er waarschijnlijk genoeg gemaakt. Leer hiervan en blijf er niet in hangen, daar heb je niks aan. Vergeef jezelf en ga verder!
17. Accepteer jezelf en laat mensen je niet naar beneden halen. Vind je dit lastig? Lees dan mijn artikel over hoe je van jezelf moet leren houden.
18. Geef andere mensen meer complimentjes. Het is zó leuk om complimentjes uit te delen, doe het eens wat meer, je maakt mensen daar echt blij mee!
19. Draag je steentje bij aan de maatschappij. Of je dit nou doet door je werk, protesteren tegen Schaliegas, geen vlees eten of door koffie te drinken met ouderen, i don’t care, maar het gevoel wat je krijgt door iets voor een ander te doen, zomaar omdat het kan, is heerlijk!
20. Wees dankbaar voor alles wat je hebt, wat je gegeven is en voor hoe je toekomst er uit zal zien.

Who run the world?!

handtekening rosie

Gerelateerde artikelen

13 reacties

 • Reageren
  Natasja
  30 augustus 2013

  Wat een prachtig artikel en alle tips zijn ook stuk voor stuk zóó waar! Absoluut slim om hier meer rekening mee te houden.

 • Reageren
  Kirsten
  30 augustus 2013

  Wat is dit weer een heerlijk lijstje <3!

 • Reageren
  Nem
  30 augustus 2013

  Mooi lijstje! Zo waar allemaal. Dat van die mensen die niet interessant lijken of die erg verlegen zijn klopt zeker; als je iemand een kans geeft kan het nog heel gezellig worden!

 • Reageren
  Monique
  30 augustus 2013

  Wat een geweldig artikel!

 • Reageren
  Resy
  30 augustus 2013

  Goed artikel!

 • Reageren
  Shifra - A Cup of Life
  30 augustus 2013

  Haha, inderdaad, wat een toepasselijke foto!

 • Reageren
  MySimplySpecial
  30 augustus 2013

  Wat een mooie lijst! Doe eens iets wat je eng vind is inderdaad een hele goede!

 • Reageren
  Josie
  30 augustus 2013

  Wat een mooi artikel, hou van zulke stukjes!
  Liefs

 • Reageren
  Annemijn
  30 augustus 2013

  Een goed artikel, hier krijgen we zelfvertrouwen van!

 • Reageren
  Marleen
  30 augustus 2013

  Oh wat wordt de wereld mooi als iedereen zo dacht :)

 • Reageren
  Jess
  30 augustus 2013

  Wat een leuke blog! En totally right! Je moet er nu eenmaal zelf voor zorgen dat je gelukkig bent :-)

 • Reageren
  Michelle @ The World is a Book
  30 augustus 2013

  Hele mooie lijst meis! :D

 • Reageren
  Purpurapapilio Nails
  31 augustus 2013

  leuk artikel! :)

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge