8 manieren om zelfverzekerder te worden.

zelfvertrouwen bewerkt

Iedereen is wel eens onzeker, dat is helemaal niet erg. Iedereen vraagt zich wel eens af of je ‘er wel leuk uitziet’ of dat je ‘iets misschien niet goed gedaan hebt’. Niet leuk natuurlijk maar het hoort er een beetje bij. Wat vervelender is is als je echt 24/7 onzeker bent en deze onzekerheden zoveel invloed op je hebben dat ze je verdrietig en minderwaardig laten voelen. NIET de bedoeling natuurlijk! Vandaag geef ik je 8 tips om zelfverzekerder te worden, gewoon omdat iedereen graag zeker is van zichzelf en ook JIJ er mag zijn!

1. Dit lijkt wel een beetje mijn vaste ding te worden maar het is gewoon zó waar: stop met jezelf te vergelijken met anderen. Serieus wat heeft het voor zin. Je wordt er alleen maar nóg onzekerder van, je verandert niks aan de situatie maar je gaat je er wel slechter door voelen. 3x niks dus. Jij bent jij en dát moet je gewoon accepteren. Met al je goede en je slechte punten.

2. Of je zelfverzekerd bent heeft natuurlijk alles te maken met hoe jij over jezelf denkt dus léér jezelf om positiever te denken. Ik heb er een heel artikel over geschreven hoe je kunt leren positief denken dus pak dat er eens bij en ga met jezelf aan de slag!

3. Voel je je altijd onzeker in een bepaalde situatie? Let er dan eens extra op hoe je er uit ziet. Zorg ervoor dat je fijne kleren aan hebt waar je je goed in voelt, mooie make-up, sta recht op, schouders naar achteren en maak jezelf groter. Op deze manier voel je je fysiek gezien groter en sterker en vaak doet dit hetzelfde met je gedachtes.

4. Wees dankbaar voor wat je hebt en wees je daar bewust van! Er is zoveel waar je blij mee bent (of zou moeten zijn!). Leg je focus daar eens op wanneer je gedachtes weer de negatieve kant op gaan. Houdt een gratitude diary bij of schrijf elke dag op welke dingen je die dag goed hebt gedaan. Laatste tijd erg cliché maar daarom niet minder waar.

5. Geef complimentjes aan de mensen om je heen én accepteer complimentjes wanneer jij ze krijgt. Hoe vaak hoor ik wel niet wanneer ik iemand een compliment geef; ach nee dat is helemaal niet zo. Onzin, wees blij met het compliment wat je krijgt en wees er dankbaar voor.

6. Lach, lach, lach, lach! Je bent zoveel leuker als je lacht en mensen vinden jou zoveel leuker als je lacht. Lachen doet iets met je lichaam en geest dus doe het zoveel mogelijk, je word er een leuker mens van.

7. Doe wat je leuk vind en sta stil bij de doelen die je daarbij bereikt. Dit is zo belangrijk. In je studie én in je werk doe je zoveel dingen goed zonder dat je daarbij stil staat. Het behalen van die ene moeilijke toets, het halen van je Propadeuse, het ontzettend goede gesprek wat je tussendoor met je baas hebt omdat hij tevreden over je is. Al die kleine doelen die je daarmee bereikt zijn eigenlijk zo groot. Sta er bij stil en wees trots op jezelf. Je werkt er hard voor, own it!

8. Accepteer de fouten die je maakt. Fouten maken is nooit leuk maar er langer bij stil staan dan nodig is is nergens voor nodig. Je bent een mens, iedereen maakt fouten en het maken van fouten maakt je geen slechter of dommer mens, het maakt je juist menselijk. Probeer je fouten goed te maken of maak je excuses en accepteer het daarna, shit happens.

Nog niet genoeg tips gehad? Lees dan ook eens mijn artikel 6 ways to love yourself more!

Doe je best, your worth it!

handtekening rosie

Gerelateerde artikelen

20 reacties

 • Reageren
  Mirjam - Jewelyz
  19 juli 2013

  Wat goed dat je hier over post en hier aandacht aan geeft! Er zijn zoveel meiden wel eens onzeker over zichzelf en hun lichaam (ik ook!) Terwijl je jezelf eigenlijk helemaal niet moet vergelijken met anderen: want jij bent jij! En niemand zal zo worden als jij en andersom!
  Het is een kwestie van acceptatie, bij de een gaat dat sneller dan bij de ander.

 • Reageren
  Anouck
  19 juli 2013

  Je schrijft altijd zulke handige selfhelp artikelen! Ik weet zeker dat iedereen hier wel iets van kan leren!

 • Reageren
  Resy
  19 juli 2013

  Eeg goed artikel! Goed geschreven ook

 • Reageren
  Lisa
  19 juli 2013

  Leuke post! :)

 • Reageren
  Debby
  19 juli 2013

  En jezelf gewoon een ongelooflijk hoog cijfer geven, want dat ben je, en jij bent uniek dus je bent niet te vergelijken met anderen <3 mooi dat je hierover schrijft, ik vind het zelf ook altijd fijn om daar aandacht aan te besteden, want inderdaad iedereen is onzeker op bepaalde gebieden en soms vreten onze gedachten ons allemaal wel eens op!

 • Reageren
  Sylvia
  19 juli 2013

  Het heeft denk ik ook veel te maken met leeftijd. Ik merk dat nu ik 23 ben ik me veel minder druk kan maken over een pukkel of over het feit dat mijn witte benen gewoon nooit bruin gaan worden, dat was als tiener wel anders ;) Leuk artikel!

 • Reageren
  Dionne
  19 juli 2013

  Wat een mooie post!
  Leuk geschreven, altijd handig!

 • Reageren
  Lieze
  19 juli 2013

  Wat een fijn artikel! Toen ik het zinnetje: ‘Lach, lach, lach, lach!’ las, kwam er automatisch een glimlach op mijn gezicht. :)

 • Reageren
  Kirsten
  19 juli 2013

  Fijne tips!

 • Reageren
  Stacey
  19 juli 2013

  Super mooi artikel, stiekem weet ik het allemaal wel maar het is toch altijd weer goed om het even te lezen! Dank je wel dus!

 • Reageren
  Yvonne
  19 juli 2013

  Wat een goed artikel, je hebt helemaal gelijk. Het is zo’n tijdverspilling altijd bezig te moeten zijn met onzekerheden. Maarja het is niet altijd even gemakkelijk om je erover heen te zetten. Deze goede tips helpen hier zeker bij!

 • Reageren
  Natasja
  19 juli 2013

  Hele goede tips! Helaas blijft zelfvertrouwen inderdaad een moeilijk ding. Hopelijk werken deze tips voor sommige mensen.

 • Reageren
  Fleur
  19 juli 2013

  Wat een fijne tips!
  En vrij onzeker over mezelf dus ga eens kijken wat ik hier mee kan, dankjewel:)

 • Reageren
  Tamarah
  20 juli 2013

  Wat een mooi artikel goed geschreven en handige tips!

 • Reageren
  Anne Solveig
  20 juli 2013

  Goede tips! :D

 • Reageren
  Food Love and Happiness
  24 juli 2013

  Goede tips, werken zeker! Vooral lachen, als je zelf vrolijk bent is alles in het leven beter. En je prettig voelen in wat je aan hebt is ook zeker belangrijk. Ik heb wel eens van die dagen dat ik moe ben en naar m’n werk echt voor iets makkelijks ga, sta dan de hele dag anders in m’n dag dan wanneer ik net even wat meer moeite doe…

 • Reageren
  Nadia
  28 juli 2013

  Dit zijn echt allemaal punten waar ik onbewust mee bezig ben, ik trek me al een hele tijd niet meer aan wat mensen van mij vinden. Natuurlijk vind ik heb fijn al de mensen die dicht bij me staan wel achter me staan qua keuzes.

 • Reageren
  Estrella
  28 juli 2013

  Heel goed artikel!

 • Reageren
  Favorieten blogartikelen | S-Diary
  31 januari 2015

  […] Rosanne is heel erg bezig met mindstyle artikelen, iets waar ik me ook in aan het verdiepen ben en ook super leuk vind om over te schrijven. […]

 • Reageren
  jens
  24 december 2016

  Interessant artikel met waardevolle informatie!

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge