Dingen die ik leerde door alleen op reis te gaan.

happy memories

1. Mensen die alleen op terrasjes zitten zijn niet zielig, eenzaam en alleen.

2. Dat zelfs ik kan kaartlezen, als ik er maar de tijd voor neem en niet iemand me de kaart gelijk uit mijn handen grist.

3. Dat ik het echt nodig heb om mijn enthousiasme met iemand te delen, het is saai om met niemand je blijheid te delen over mooie gebouwen of heerlijk eten.

4. Dat je thuis komt met een lading foto’s maar er  geen één foto van jou te bekennen is. Geen bewijs dus dat je er ook echt geweest bent haha.

5. Je hebt geen lief vriendje bij je die je zware tas draagt. Alles wat je mee wil nemen draag je zelf!

6. Het gevoel dat je alleen in een grote stad rondloopt en totally in controle bent is zó fijn.

7. Uitgaan met mensen die je eigenlijk amper kent heel erg tof is!

8. Dat ik goed de weg vond met het openbaar vervoer. Goed kijken, vragen, lezen en voila!

9. Alleen uit eten gaan is geen probleem, ik vond het heerlijk rustig. Natuurlijk heb je geen gezellige gesprekspartner maar met een fijn boek en een wijntje hield ik het wel 2 uurtjes vol. No problem.

10. Nadenken is fijn. Er genoeg tijd voor hebben is nog fijner.

Een reisverslag van mijn couchsurf avonturen in Berlijn lees je hier!

handtekening rosie

Gerelateerde artikelen

24 reacties

 • Reageren
  Alette
  24 juli 2013

  Stoer dat je alleen op reis bent gegaan! Zo kom je er toch achter dat je meer kunt dan je denk. Van dat kaartlezen is trouwens zo herkenbaar!

 • Reageren
  Debby
  24 juli 2013

  Nadenken fíjn? Dat vind ik juist een van de meest confronterende dingen op reis. Dat je zoveel nieuwe ervaringen opdoet (= heel erg in het nu staat) en toch zo kunt door blijven mijmeren over dingen waar je in blijft hangen. Maar nice! Alleen op reis gaan is te gek. En gewoon vragen of mensen foto’s van je willen maken :).

 • Reageren
  Mandy
  24 juli 2013

  Leuke post Roos!
  Ik ga in oktober in mijn eentje naar Rome. Even heerlijk alleen rondslenteren, eten wat ik wil, mensen ontmoeten en lekker genieten.
  En ik heb er zin in!

 • Reageren
  Nem
  24 juli 2013

  Alleen op reis is tof. Ik ging een jaar naar Australië , zal binnenkort een paar oude blogjes posten

 • Reageren
  Food Love and Happiness
  24 juli 2013

  Wat leuk dat je dit gedaan hebt! Stoer hoor! Lijkt mij heerlijk, enige wat me tot nu toe altijd tegen heeft gehouden is het gezelschap missen, precies zoals jij het zegt iemand missen om de leuke dingen mee te delen

 • Reageren
  Karlijn
  24 juli 2013

  Ik vind het soms zo fijn om even alleen te zijn. Alleen reizen vind ik dan ook niet erg. Maar soms mis je dan wel de mensen om je heen ja. En het probleem van die foto’s ken ik ook. Hoewel ik er anders vaak ook niet op sta, omdat ik ze maak:)

 • Reageren
  Dionne
  24 juli 2013

  Leuk artikel!

 • Reageren
  Lisa
  24 juli 2013

  Het is heerlijk om te doen waar je zelf zin in hebt, maar inderdaad: al het moois met iemand delen kan dan niet! En wat de foto’s betreft: gewoon een klein statief kopen :)

 • Reageren
  Simone
  24 juli 2013

  Wat leuk om te lezen! Ik zou nog graag eens alleen willen reizen. Maar dat alleen eten lijkt mij toch niet heel erg leuk.

 • Reageren
  Margot
  24 juli 2013

  Wat gaaf dat je dat gedaan hebt zeg! Ik heb het ook op m’n bucketlist staan, maar ik zou dan denk ik toch sneller nog iets als een taalcursus in een bepaald land doen, zodat je soort van een basis hebt waar je mensen leert kennen. Maar couchsurfing is daar ook wel een heel goed idee voor, daar had ik nog niet aan gedacht!

 • Reageren
  Lidewij
  24 juli 2013

  Superstoer dat je alleen op vakantie bent geweest! Maar jij hebt ook een vriend toch? Wat vond die ervan? Dat lijkt me namelijk wel jammer, dat je die herinneringen niet kunt delen. Maar tegelijkertijd lijkt het me ook wel stoer om ergens alleen naartoe te gaan ;)

  • Reageren
   Roos
   25 juli 2013

   Ik ben juist heel bewust alleen gegaan. Mijn vriend had wel meegekund maar ik wou dit juist alleen ervaren en mijn vriend moedigde me daar alleen maar in aan gelukkig :)!

 • Reageren
  Michelle @ the World is a Book
  24 juli 2013

  Wat een leuke post! Alleen op reis is inderdaad super leuk en leerzaam. Al zou ik dat nu niet meer willen; ik mis het delen van mooie dingen met de mensen die het dichtst bij me staan.

 • Reageren
  Natasja
  24 juli 2013

  Leuk artikel! En mooie dingen om te leren.

 • Reageren
  foodandotherfriends
  24 juli 2013

  Super leuk!

  Ik zit er alsmaar over te denken om het ook te gaan doen.

  In september/oktober heb ik onverwacht wat langer vrij, dus misschien ga ik dan wel gewoon in mijn eentje weg ;).

 • Reageren
  Stephanie
  24 juli 2013

  Leuk om te lezen :D

 • Reageren
  Resy
  25 juli 2013

  Wat gaaf dat je helemaal alleen bent gegaan! Je leert jezelf dan ook gelijk echt een stuk beter kennen

 • Reageren
  Joyce
  25 juli 2013

  je leert inderdaad genoeg van alleen op reis gaan! Ik heb op dat moment ook heel veel over mezelf geleerd.

 • Reageren
  Tamarah
  25 juli 2013

  Tof dat je dit alleen gedaan hebt! Je leert jezelf ook beter kennen hierdoor. Ik vond het al heel stoer dat ik samen met mijn vriendin een vakantie boekte naar Portugal en daar een auto huurde en rondreed alsof het de normaalste zaak van de wereld was. Ik ging altijd met mijn vriend op vakantie maar vond het zo leuk eens met een vriendin een reis te maken! Dat is natuurlijk al heel anders dan met je vriend, laat staan alleen! Respect!

  • Reageren
   Roos
   26 juli 2013

   Dat klinkt ook super tof zeg :D!! Is ook super leuk om zo lekker met een vriendin weg te gaan! XO

 • Reageren
  Rachel In Red
  28 juli 2013

  Jep. So true!
  Girlpowerrrrrrr :)

 • Reageren
  Estrella
  28 juli 2013

  Er zijn zoveel vooroordelen over mensen die alleen zijn, inderdaad al over dat alleen op een terrasje zitten. Ik doe alles alleen, ik heb geen vriend (bewuste keuze) en nog geen handvol vrienden die allemaal een heel ander soort leven hebben dan ik en die ik dus maar zelden zie. Ik ben niet anders gewend dan dingen alleen te doen en ik heb het dan nog goed naar m’n zin. Ik ben ook een keer alleen op reis geweest en ga regelmatig een dage uit naar een plaats waar ik ik nooit eerder geweest ben. Niks vervelends aan!

 • Reageren
  Ginny
  29 juli 2013

  Hahaha dat kaartlezen, geniaal. Wel heel stoer dat je alleen op reis bent gegaan! Het is denk ik wel goed voor het zelfstandig zijn.

 • Reageren
  Mariska
  30 juli 2013

  Ik vind het wel stoer dat je alleen op reis bent gegaan, :)

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge