Ruilblog: varieren met rijstwafels door Margot!

Algemeen 1

De eerste ruilblog is van Margot van MySimplySpecial! ♥

Hoi! Rosie zegt het al, mijn naam is Margot en ik ben inmiddels alweer zo’n drie jaar bezig met mijn blog My Simply Special. Ik deel daar elke dag tips en inspiratie voor het dagelijks leven van een (jonge) vrouw en ik schrijf dus over onderwerpen als food, interieur, fashion, beauty en meer. Oh, en ik plaats ook persoonlijke posts over mijn dagelijks leven en de voorbereidingen voor mijn bruiloft(en)!

Maargoed, dat is genoeg over mijn blog want voor vandaag heb ik een post geschreven voor Lifebyrosie! Ik ben net als Rosanne bezig met gezond eten, dus daarom leek het me leuk om jullie wat inspiratie te geven over hoe je lekker kan variëren met rijstwafels. Die zijn natuurlijk een beetje saai (vind ik dan), maar je kan er echt hele lekkere dingen mee maken. Kijk maar mee!

Variatie 1

Variatie #1

Oké, laten we simpel beginnen! Voor deze eerste variant beleg je een rijstwafel met een in plakjes gesneden halve avocado. Strooi er wat zout en chilivlokken over en je bent al klaar.

Variatie 2

Variatie #2

Deze tweede optie lijkt eigenlijk op de eerste rijstwafel, maar we voegen nog wat vitaminen toe. Beleg een rijstwafel met een halve avocado en prak deze eventueel met een vork. (Dat eet lekker makkelijk!). Leg er nu wat plakjes (cherry)tomaat op en strooi er een beetje zout over.

Variatie 3

Variatie #3

Een broodje gezond is altijd lekker en waarom zouden we niet een ‘wafel gezond’ kunnen maken? Begin met het koken van een ei. Beleg vervolgens een rijstwafel met wat sla en plakjes tomaat, komkommer en ei. Maak het af met zout en peper naar smaak.

Variatie 4

Variatie #4

Tomaat en mozzarella is altijd een goede combinatie.  Beleg een rijstwafel met een paar plakjes mozzarella en tomaat en maak het af met pijnboompitjes en balsamicocrème. Verse basilicum is hier trouwens ook lekker bij, maar dat had ik helaas niet in huis.

Variatie 5

Variatie #5

Als laatste wil ik nog een warme variant met jullie delen, want ik heb een soort mini-pizza gemaakt. Dit doe je door een beetje tomatenpuree over een rijstwafel te verdelen en daar ham en geraspte kaas aan toe te voegen. Strooi er eventueel nog wat Italiaanse kruiden over en zet ‘m een paar minuten onder de grill.

Hoe beleggen jullie je rijstwafel het liefst? En welke variatie zouden jullie wel eens uit willen proberen?

Dankjewel Margot voor je ontzettend leuke (en lekkere) artikel! Neem zeker eens een kijkje op Margots blog, mysimplyspecial, of volg haar op Instagram @Mysimplyspecial.

handtekening-rosie1

Gerelateerde artikelen

13 reacties

  • Reageren
    chucky1012
    9 maart 2016

    Mmmm dat zijn goede tips om heerlijk belegde rijstewafels te eten!

    Xoxo

  • Reageren
    Dorien
    9 maart 2016

    Dit ziet er allemaal heerlijk uit! Ik heb wel altijd het gevoel dat ik de enigste Nederlander ben die niet van advocado houdt, ondanks dat het wel een mooi plaatje is en er lekker uit ziet!

  • Reageren
    Rowan - sillysis.nl
    9 maart 2016

    Wat leuk, deze eerste ruilblog! Lekkere ideeën ook! Je kan eigenlijk meer met zo’n wafel als dat ik dacht! ;-)

  • Reageren
    Veerlez
    9 maart 2016

    Nu vind ik het jammer dat ik geen rijstwafels en avocado in huis heb ;) Want hier krijg ik wel honger van!

  • Reageren
    Meike
    9 maart 2016

    Variatie 1 is mijn favoriet, ook voor op beschuiten bijvoorbeeld! Heerlijke combo en een rijstwafeltje doet het altijd goed natuurlijk:) Mooie foto’s, krijg er zin in!

  • Reageren
    Michelle
    9 maart 2016

    Wat een leuk artikeltje! Die laatste voor onder de grill ga ik zeker eens proberen. Zo benieuwd hoe dat op een rijstwafeltje smaakt.

  • Reageren
    Paola
    9 maart 2016

    Leuk artikel! Ik eet bijna nooit rijstwafels, maar als ik ze eet is het met kaas!

  • Reageren
    Tamara
    9 maart 2016

    Jammer dat er zoveel arsenicum in rijstwafels blijkt te zitten. Verslavend lekker maar helemaal niet zo gezond. :-(

  • Reageren
    Ise
    9 maart 2016

    Lijken me erg lekkere ideeën! Een rijstwafel met avocado en peper/zout eet ik al regelmatig.

  • Reageren
    Jeske
    9 maart 2016

    Yum! Ik ben dol op rijstwafels met avocado. Daar zou ik bijna op kunnen leven.

  • Reageren
    Quinty | Let 's Talk Lipstick
    9 maart 2016

    Wat ziet het er lekker luxe uit haha!

  • Reageren
    Linda
    10 maart 2016

    Wat ziet dat er lekker uit, heb er nog nooit aan gedachf om zulke ‘gebakjes’ van mijn rijstwafels te maken. Daar ga ik maar eens snel verandering in brengen ;-)

  • Reageren
    Joyce
    11 maart 2016

    Wauw ziet er heerlijk uit. Vooral variatie 4 en 5 wil ik eens proberen. Ik eet zelf altijd de volkoren rijstwafels van de AH, die vind ik net iets beter vullen dan de gewone.

  • Laat een reactie achter

    CommentLuv badge