RECEPT: mini frambozen cheesecake (skinny)

bewerkt nummer 1

Stiekem ben ik best trots op dit taartje. Een uitprobeersel wat zo lekker uitpakt is altijd leuk! Cheesecakes zijn over het algemeen echte caloriebommen. Ik wil niet zeggen dat dit taartje weinig calorieën bevat maar in ieder geval een stuk minder dan normaal. Ik verving een paar ‘slechte’ ingrediënten door wat gezondere en maakte op deze manier een fijn, klein taartje wat heerlijk smaakt en waar je je heel wat minder schuldig bij hoeft te voelen.

Wat heb je nodig voor deze mini frambozen cheesecake?! (dit taartje heeft een doorsnede van ongeveer 20 cm!)
– 10 bastogne koekjes
– halve banaan
– 2 flinke eetlepels roomboter
– 120 gram roomkaas
– 90 gram magere kwark
– 1 eiwit van een groot 1, anders 1.5 eiwit
– 2 eetlepels suiker
– 1 eetlepel citroensap
– 1 eetlepel bloem
– een half doosje diepvriesframbozen
– 2 eetlepels frambozen jam

Wat moet je doen?!
1. Verkruimel de bastognekoekjes zo fijn mogelijk. Ik doe dit altijd door de koekjes in een theedoek te leggen, deze op te rollen en er met iets hards op te slaan (vaak een hamer). Je kunt er ook op gaan staan, wat jij wil ;-)!
2. Snij de halve banaan in plakjes, prak deze met een vork zo fijn mogelijk en voeg de verkruimelde koekjes hier aan toe. Smelt ondertussen de 2 eetlepels roomboter in de magnetron en voeg deze toe aan het koek-banaan mengsel. Meng alles goed met elkaar zodat je een grote bal er van kan maken. Is het te plakkerig? Voeg dan nog 1 koekje toe. Is het te droog en wil het niet aan elkaar plakken? Voeg dan nog een paar plakjes banaan toe.
3. Bekleed een springvorm of ovenschaal met een doorsnede van ongeveer 20 cm met bakpapier (zo kun je straks het taartje er heel makkelijk uit halen) en maak hier een bodem in van het koekmengsel. Zet dit in een op 180 graden voorverwarmde oven en bak deze ongeveer 15 minuten.
4. Ondertussen kun je het kaasmengsel gaan maken. Doe de roomkaas samen met de suiker in een beslagkom en mix deze met een elektrische mixer goed door elkaar. Voeg hierna in 1 keer de kwark, het eiwit, de citroensap en de bloem toe en mix tot het met elkaar vermengd is. Mix niet te lang!
5. Haal na 15 minuten je bodem uit de oven, verdeel het halve doosje met frambozen (deze eerst ontdooien!) over de bodem en verdeel daaroverheen het kaas/kwark mengsel.
6. Doe 2 eetlepels frambozenjam in een bakje en laat met een theelepeltje kleine druppeltjes jam op het beslag vallen. Als je jam op is pak je een mes en maak je met een mes slierten van de jam. Hierdoor krijg je het mooie effect!
7. Zet de taart 35 minuten in de oven op 180 graden. Laat de taart helemaal afkoelen en zet hem daarna nog een half uur in de koelkast.

Eet smakelijk!!

handtekening rosie

Nog meer leuks lezen?!
5 favo summer recipes!
Smoothie met amandelmelk
Recept: havermout bars
Recept: overnight oats

Gerelateerde artikelen

20 reacties

  • Reageren
    Kimberly
    3 juli 2013

    Oehh lekker! :D

  • Reageren
    Food Love and Happiness
    3 juli 2013

    Hmm lekker hoor! :)

  • Reageren
    Kirsten
    3 juli 2013

    Dit is echt niet goed in de ochtends haha.. Wat ziet dit er lekker uit zeg!!

  • Reageren
    Beautyjuf
    3 juli 2013

    Oei, ik zit nu aan mijn ontbijt: ruilen?! ;-) Lekker!!

  • Reageren
    Marieke
    3 juli 2013

    Wauw! Wat ongelofelijk lekker klinkt dat! Slim van het wisselen van ingrediënten, dat werkt natuurlijk ook. Zou bijna gelijk naar de supermarkt rennen. Sowieso dat dit de volgende taart wordt als ik er weer een moet maken :) Thanks, top!

  • Reageren
    Sylvia
    3 juli 2013

    Ziet er heel goed uit! Leuk vorkje ook ;)

  • Reageren
    Tara
    3 juli 2013

    Hmm die cheesecake ziet er echt heerlijk uit! Ga hem binnenkort ook xtje proberen te maken :)
    xoxo

  • Reageren
    Charlotte
    3 juli 2013

    Hmm, ik ben echt dol op Cheesecake! Ik ga dit ook eens een keer proberen!

  • Reageren
    Joyce
    3 juli 2013

    Lijkt me heerlijk!

  • Reageren
    Ise
    3 juli 2013

    Toen ik hem vanochtend op je twitter zag kreeg ik al meteen honger haha! Ga het zelf zeker ook een keertje maken :D

  • Reageren
    Karlijn
    3 juli 2013

    Ik heb hier maar 1 woord voor: GODDELIJK. Ik ren nu naar de winkel voor de boodschappen!

  • Reageren
    Mirjam - Jewelyz
    3 juli 2013

    Ooeh lekker! Dit ga ik zeker eens een keertje maken van de zomer :-)

  • Reageren
    Stephanie
    3 juli 2013

    Het ziet er echt heerlijk uit!

  • Reageren
    Charlotte
    3 juli 2013

    Dit recept maakt nu deel uit van mijn receptencollectie :) helaas is het niet zo lijnvriendelijk, dus ik ga het nog even moeten uitstellen, maar hij ziet er echt overheerlijk uit!

  • Reageren
    Eline
    3 juli 2013

    Ziet er echt superlekker uit!

  • Reageren
    Dina
    3 juli 2013

    JUM!

  • Reageren
    Estrella
    3 juli 2013

    Looks yummy!

  • Reageren
    Mandy de Roo: Traveling, Food, Lifestyle and More
    4 juli 2013

    Mmmmmmm dit ziet er echt héérlijk uit!

  • Reageren
    Marlies
    4 juli 2013

    Aah wat ziet dit er héérlijk uit! En het klinkt inderdaad al een stuk gezonder dan de gemiddelde cheesecake, ik ben benieuwd (gaat bij m’n taartrecepten om nog eens uit te proberen!)

  • Reageren
    Maren
    5 juli 2013

    hmm, hij ziet er heel lekker uit!
    Goed gelukt (:

  • Laat een reactie achter

    CommentLuv badge