Recept Sinterklaas fudge

Sinterklaas fudge

Sinterklaas fudge

Hoera! Sinterklaas is weer in het land! Ondanks dat ik nu al niet meer kan wachten op kerstmis is het eerst nog tijd voor Sinterklaas, en bij Sinterklaas hoort natuurlijk een heleboel lekkers. Dit keer niet in je schoen maar in witte chocolade fudge! Héél vervelend, vind je ook niet?! ;-)

Ik had mijn twijfels bij het maken van deze Sinterklaas fudge. Zouden de kruidnoten niet slof worden? Zou de combinatie wel lekker worden? Nou ik kan je zeggen, het is heerlijk! De kruidnoten zijn nu, 4 dagen na het maken, nog steeds niet slof. Echt heel knapperig zijn ze niet meer maar ze zijn nog erg lekker. Het enige wat jammer is is dat de fudge net ietsjes te zacht wordt. Nog steeds een prima recept maar als ze iets harder zouden zijn zou je ze makkelijker in blokjes kunnen bewaren. Misschien ligt het aan de witte chocolade, misschien aan de verhoudingen.. De volgende keer dat ik deze fudge maak ga ik er iets meer witte chocolade aan toevoegen, kijken of dat ze iets harder laat worden!

Ik bewaar de fudge in de diepvries in plaats van in de koelkast. Maar de smaak jongens (meisjes) is perfecto! Een must voor je Sinterklaas avond!

Sinterklaas fudge 2

Ingrediënten voor Sinterklaas fudge:
• 1 blikje gecondenseerde melk
• 350 gram witte chocolade
• 2 eetlepels roomboter
• Een zak strooigoed met kruidnoten, schuimpjes (HEEL lekker in de fudge!), tumtum en ander suikergoed.

Bereidingswijze voor Sinterklaas fudge:
• Breek de witte chocolade in stukjes en doe deze, samen met de gecondenseerde melk en de roomboter, in een pannetje en zet deze op laag vuur.
• Roer met een houten lepel alles langzaam door tot het één geheel is geworden.
• Bekleed een bakvorm met bakpapier en giet het chocolademengsel hier in.
• Doe nu het strooigoed er bij in, zoveel als jou lekker lijkt. Druk het één een beetje aan zodat het in de fudge verdwijnt en laat het ander er een beetje bovenop liggen.
• Laat de fudge afkoelen tot kamertemperatuur buiten de koelkast en doe het daarna voor een nachtje in de koelkast, of zoals ik in de diepvries. Dan weet je zeker dat het goed hard is!
• Haal het de volgende morgen uit de koelkast/diepvries. Hou een scherp mes even onder een warme kraan en snij de fudge met het warme mes in blokjes. Hierdoor plakt de fudge minder aan je mes!
Eat it now, thank me later! ;-)

Sinterklaas fudge 3

handtekening rosie

Gerelateerde artikelen

26 reacties

  • Reageren
    chucky1012
    14 november 2015

    Dat lijkt me een heerlijke lekkernij!
    De laatste zin onder de post is leuk ;-)

    Xoxo

  • Reageren
    Leonie
    14 november 2015

    Heerlijk lekker caloriebommetje, haha. Maar nu mag ‘t, want de Sint is in t land! Yay! Lijkt me erg lekker en ook zeker leuk om uit te delen oid!

    • Reageren
      Roos
      14 november 2015

      Haha dat is het ZEKER! Maar deze fudge is het helemaal waard ;-)!

  • Reageren
    Tessa
    14 november 2015

    Lijkt me lekker een ook niet zo moeilijk! Hoe heb je trouwens die eerste foto bewerkt, waarbij de naam op de foto staat zegmaar?

  • Reageren
    Margot
    14 november 2015

    Dat ziet er echt te lekker uit! En feestelijk!

  • Reageren
    Simpel, met een snufje liefde
    14 november 2015

    ooh wat lekker! Het water loopt me nu al in de mond.

  • Reageren
    Marieke
    14 november 2015

    O.M.G. Dat ziet er zoooooo goed uit!!!!

  • Reageren
    Monique | WritingMonique
    14 november 2015

    Wat een ontzettend leuk idee! Het ziet er heerlijk uit!

  • Reageren
    anouk
    14 november 2015

    Dit ziet er zo lekker uit!! Ik ga het zeker een keertje maken

  • Reageren
    Manon
    14 november 2015

    Dit ziet er wel erg lekker uit!

  • Reageren
    Tineke
    14 november 2015

    Krijg er trek van, lijkt me heerlijk!
    Liefs

  • Reageren
    Melle
    14 november 2015

    O. My.. Dit ziet er echt TE lekker uit! Bij fudge denk ik toch vaak aan een heel moeilijk proces maar jongens, dit is het recept! Nou geen excuus meer, maken maar! :)

  • Reageren
    Curly creative
    14 november 2015

    I LOVE FUDGE. Tot nu was mijn favoriet met witte chocolade Cranberries en pistachenootjes maar deze ga ik ook zeker eens proberen.. weet je wat ook heerlijk is er in? Bastogne koeken hmmmm

    X

  • Reageren
    Quinty
    14 november 2015

    Dit word mijn 5 december snack!

  • Reageren
    Anneleen
    14 november 2015

    Lekkeeeeeeer!! :D

  • Reageren
    Maud
    14 november 2015

    In het westen van het land weet niemand wat ‘slof’ is, iedereen kijkt me altijd heel raar aan als ik dat zeg ;-)

    • Reageren
      Roos
      15 november 2015

      Haha echt waar?! NOOIT bij nagedacht dat dat geen ‘algemeen’ woord is ;p!

  • Reageren
    Quinty | Let 's Talk Lipstick
    14 november 2015

    Ohh wat ziet dat er mega lekker uit!

  • Reageren
    Olga
    14 november 2015

    Lekker! Dit ga ik uitproberen!

  • Reageren
    Leonie
    14 november 2015

    Dat ziet er echt superlekker uit zeg! Ik ga het binnenkort namaken 😁

  • Reageren
    Sabrina
    15 november 2015

    Ooh wat een origineel recept, nog nooit zoiets gezien! Ziet er super lekker uit!

  • Reageren
    Evelien
    15 november 2015

    Dit ziet er heerlijk uit, yummie!

  • Reageren
    Lies Vanweerts
    15 november 2015

    Mhh, ziet er superlekker uit! Kan je me vertellen hoeveel er in zo’n blikje gecondenseerde melk zit, want in de winkel staat er in verschillende maten en vormen en dus met een verschillende inhoud? Alvast bedankt! X

  • Reageren
    Stylish Mom
    15 november 2015

    Ziet er echt superlekker uit.

  • Reageren
    Jasmijn
    17 november 2015

    Dit ga ik zeker maken voor Sinterklaas avond, lijkt me heerlijk! Mooie foto’s ook.

  • Laat een reactie achter

    CommentLuv badge