Recept pompoen cakejes met monchou frosting

1.

Het is weer tijd voor pompoenen! Jaren geleden waagde ik mij eens aan het zelf maken van pompoensoep, helaas zonder succes. Ik stond meer dan 3 uur in de keuken en ik vond het niet te eten. Wat een domper! Vanaf dat moment waren pompoenen niet helemaal mijn ding ;-)!

Een tijdje terug kwam ik ergens op een Amerikaanse blog een recept tegen voor pompoen cakejes! Nog nooit van gehoord dacht ik toen, en of het lekker zou zijn betwijfelde ik. Inmiddels was ik het eigenlijk al lang weer vergeten tot ik van het weekend zin had om iets te bakken en opeens dacht aan die pompoen cakejes. Het recept kon ik niet weervinden maar ik maakte er lekker mijn eigen ding van, en dit keer wél met succes want wat zijn deze cakejes lekker!

Het doet me een beetje denken aan worteltaartjes. Het is een kruidige, zachte cake met een frisse topping van monchou, kwark en vanille. Beloof je me dat je ze uitprobeert?! ♥

Recept voor pompoencake

Ingrediënten voor zo’n 20 cakejes:
– 2 cups bloem
– 1 cup suiker
– 400 gram pompoen, gekookt en fijngestampt tot een puree
– 2 eieren
– Halve cup zonnebloem olie
– Zakje bakpoeder
– Zakje vanille suiker
– Snufje baksoda
– Flinke snuf gemberpoeder, nootmuskaat en kruidnagel

Ingrediënten voor de topping:
– 200 gram monchou
– 3 eetlepels kwark
– 3 eetlepels poedersuiker
– Zakje vanillesuiker

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Meng de bloem, suiker, bakpoeder, 1 zakje vanillesuiker, baksoda en kruiden met elkaar in een beslagkom.
  3. Voeg de pompoenpuree, eieren, zonnebloemolie toe en mix tot een glad mengsel met een mixer.
  4. Giet het mengsel in een met bakpapier beklede bakvorm en bak het in zo’n 30-40 minuten (iedere oven is anders, hou het vanaf een minuut of 30 in de gaten) in het midden van de oven.
  5. Laat de cake geheel afkoelen voor je de topping er op doet.
  6. Doe alle ingrediënten voor de topping bij elkaar in een beslagkom en mix het tot een glad geheel. Spatel het over de cake, snij de cake in stukjes en smullen maar!

handtekening rosie

Gerelateerde artikelen

14 reacties

  • Reageren
    Tamara
    3 november 2015

    Ohhhh die zien er echt superlekker uit! Ik sla het recept even op!

  • Reageren
    Simpel, met een snufje liefde
    3 november 2015

    Klinkt heerlijk en ze zien er mooi uit. Wie weet maak ik ze ook nog een keertje.

  • Reageren
    Margot
    3 november 2015

    Dat ziet er lekker uit!

  • Reageren
    Tineke
    3 november 2015

    Lijkt mij erg lekker! Ik heb nog nooit iets met pompoen gehad. Dat moet ik deze herfst/winter toch echt eens gaan proberen!
    Liefs

  • Reageren
    Femke
    3 november 2015

    Ik beloof je dat ik ze een keer ga maken ;-) Want echt, ze zien er verrukkelijk uit!!

  • Reageren
    chucky1012
    3 november 2015

    Dat klinkt heerlijk ;-)

    Xoxo

  • Reageren
    Manon
    3 november 2015

    Ziet er goed uit! Ik krijg een beetje een carrotcakegevoel hierbij haha. Ook een oranje groente in een cake met een kaasfrosting.

  • Reageren
    Frauke
    3 november 2015

    Hmmmm! Dat klinkt echt héérlijk! En het ziet er ook érg lekker uit wauw <3 Ga ik onthouden voor als ik nog eens flink wil cheaten, haha! X

  • Reageren
    Evelien
    3 november 2015

    Ik heb toevallig een pompoen in huis voor pompoensoep, maar dit ziet er ook lekker uit zeg! Zet het op mijn ‘to bake’ lijstje :-)

  • Reageren
    joyce
    3 november 2015

    Mmm klinkt lekker!

  • Reageren
    linda
    3 november 2015

    Hhmmmmmmm dit lijkt me heel lekker! Alleen hoeveel is een cup suiker? En een kruidnagel? Is dat ook in poedervorm ofzo? Die dingen kun je niet eten toch? :-/
    Liefs Linda

  • Reageren
    Manon
    3 november 2015

    Ziet er lekker uit!

  • Reageren
    Kelly
    3 november 2015

    Ik heb nog nooit pompoen gehad, maar dit lijkt me wel érg lekker.

  • Reageren
    Eveline
    4 november 2015

    Is ook heel lekker mrt walnoten!

  • Laat een reactie achter

    CommentLuv badge