Recept: overnight oats

bewerkt
Ontbijten is nou niet bepaald mijn sterkste punt. Iedere keer neem ik me weer voor om goed te ontbijten of in ieder geval met IETS te ontbijten.. Maar voor een slaapkop als ik is het soms zo moeilijk om daar eerder mijn bed voor uit te gaan (ik heb het vermoeden dat ik hier niet alleen in sta)! Vandaag en morgen deel ik 2 van mijn favo gezonde ontbijtjes met jullie om mijzelf en jullie te stimuleren om goed te ontbijten! Vandaag: overnight oats! Lees snel verder voor het recept.

Wat heb je nodig?

1/3 cup melk (je kan elke melk gebruiken die je wil, ik gebruik de amandelmelk van Alpro)
1/3 cup magere kwark
1/3 cup havermout
Topping naar keuze!

Wat moet je doen?

De avond voordat je het ontbijt wil gaan eten doe je 1/3 cup melk, 1/3 cup kwark en 1/3 cup havermout samen in een schaaltje. Roer dit goed door, dek dit af met huishoudfolie en zet het in de koelkast. De volgende ochtend roer je het goed door en voeg je er aan toe wat je lekker vind. Ik at het hier met agavesiroop om het wat zoeter te maken (honing kan ook prima!) een halve banaan, 3 aardbeien, een handje druiven, een eetlepel lijnzaad en een paar goji bessen. Ik vind het heel lekker, super gezond en super vullend!

Voor de meiden die niet weten hoe je nou 1/3 cup berekend, koop gewoon dit setje bij de AH! Voila, super easy!

IMG_4945

Morgen deel ik nog een ander super lekker havermout recept voor een goed en gezond ontbijt!

Ontbijten jullie altijd goed?!

handtekening rosie

Gerelateerde artikelen

18 reacties

 • Reageren
  Josianne
  5 april 2013

  Het ziet er lekker uit moet ik zeggen :) Ik ontbijt zelf bijna altijd met magere yoghurt, cruesli/muesli en wat fruit erdoor. In de winter voornamelijk een banaan, in de zomer aarbeitjes :)

 • Reageren
  Kimberly
  5 april 2013

  Ik ontbijt zelf altijd met een cracker en fruit :)

 • Reageren
  Deborah
  5 april 2013

  Ik heb ’s morgens altijd mega-honger. Dus het lukt me ook niet om nog wat in bed te blijven liggen: ik MOET ontbijten! Bij mij varieert het nog al: bananenmilkshake (enkel banaan en magere melk; geen ijs!), havermout, bruine boterhammen met confituur, verse yoghurt met fruit….

 • Reageren
  Maaike
  5 april 2013

  Mijn standaard ontbijt is volle biologische yoghurt met kiwi en sinds kort doe ik daar zelfgemaakte ontbijtgranen doorheen: gepofte amaranth (dat is een soort graan) met fijngehakte nootjes. Dat doe ik er 3 eetlepels bij en dan als ik zin heb nog een eetlepel honing. Mijn variatie (en guilty pleasure variant) hiervan is om door de yoghurt een handje rozijnen en hagelslag door te doen. Hier gaat dan ook nog 2 eetlepels gebroken lijnzaad doorheen voor de vezels.

 • Reageren
  Amanda
  5 april 2013

  Het klinkt goed! Ik hou ook niet van ontbijten… als ik al eet is het een banaan. Die zijn lekker zacht haha. Brood is voor mij veel te hard in de ochtend.

 • Reageren
  Stephanie
  5 april 2013

  Ziet er heerlijk uit. Ik ontbijt altijd met 2 crackers, verse sinaasappelsap en een glaasje melk.

 • Reageren
  Edith
  5 april 2013

  Klinkt erg lekker! Ik ontbijt altijd met geroosterd brood met kipfilet.

 • Reageren
  Miss newthing
  5 april 2013

  Dat ziet er lekker uit!
  Ik ontbijt ook nooit, mijn bed ligt altijd nog zo lekker..

  Liefs Geralda

 • Reageren
  Esmée
  5 april 2013

  Ik zou zoiets eens moeten proberen, mijn ontbijt bestaat altijd standaard uit een of soms twee boterhammen.. Ik ben niet heel erg van het havermout, maar toch moet ik het eens proberen. Het ziet er in ieder geval erg lekker uit!

 • Reageren
  Food Love and Happiness
  5 april 2013

  Mooie foto die 1e!

 • Reageren
  PSbyDila.com
  5 april 2013

  Oehh dit ziet er heerlijk uit! Weer eens wat anders dan een saaie boterham met kaas of chocopasta.

 • Reageren
  Kirsten
  5 april 2013

  Ziet er heeeerlijk uit <3!

 • Reageren
  Mandy de Roo: Traveling, Food, Lifestyle and More
  5 april 2013

  Dat ziet er lekker en gezond uit!

 • Reageren
  Lidewij
  5 april 2013

  Yummie, dit ziet er erg lekker uit! Ik ontbijt bijna altijd met een groene smoothie met spinazie, kiwi’s, sinasappels, lijnzaad en nog één random soort fruit. Ook lekker snel, want ik blend ze ook van tevoren ;) maar dit lijkt me wel lekker om ook een keer te proberen!

 • Reageren
  Axelle
  7 april 2013

  Klinkt heel lekker, ga het ook eens proberen! :)

 • Reageren
  Benthe
  7 april 2013

  Mmm ziet er goed uit! Ik maak meestal ook havermout, alleen dan gewoon in een pannetje, warm, met een beetje yoghurt als de pap klaar is. Ook eet ik vaak muesli met roeryoghurt en banaan.

 • Reageren
  Jana
  7 april 2013

  Ziet er lekker uit :D x

 • Reageren
  Saska
  9 april 2013

  Ik eet vaak kwark als ontbijt, maar dit klinkt ook goed! En in heb nog van die havermoutvlokken liggen.. Misschien dat ik die er morgen maar eens doorheen moet mixen! :)

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge