Recept overheerlijke banana cream pie

2.

In mijn zoektocht naar heerlijke en originele recepten kwam ik op verschillende Amerikaanse blogs ‘Banana cream pie’ tegen. Een ‘old fashioned, southern pie recipe’ las ik overal. Ooh wat klinkt dat heerlijk. Ik fantaseer er dan natuurlijk al helemaal op los (inclusief southern accent) dat perfecte huisvrouwtjes in Amerika, wanneer ze bij elkaar op bezoek gaan, zo’n heerlijke ‘pie’ meenemen om indruk te maken op elkaar haha. Ik ging op zoek naar een goed en duidelijk recept en vond deze uiteindelijk op deze blog. Ik paste het recept hier en daar iets aan en ging afgelopen dinsdag, op mijn laatste dag van mijn vakantie, samen met mijn zus aan de slag.

Het is een verschrikkelijk lekkere taart geworden die je in 30 minuten in elkaar flanst en waarbij geen oven aan te pas komt. Ontzettend lekker en super simpel, dat zijn mijn favoriete recepten!

3.

Wat heb je allemaal nodig?

Voor de bodem:
1 pak bastogne koeken
½ cup boter

Voor de vulling:
3 cups halfvolle melk
¾ cup kristalsuiker
1/3 cup witte bloem
3 eieren
Snuf zout
2 eetlepels boter
3 bananen
½ vanille stokje

Voor de topping:
400 ml slagroom
Het merg van een kwart vanille stokje
4 eetlepels suiker

Wat moet je doen?

5.4.

1. Ik vind het altijd het prettigst om met de bodem te beginnen. Verkruimel alle bastognekoeken totdat je kruimels én nog wat kleine stukjes koek over heb. Doe de halve cup boter even in de magnetron zodat het goed smelt en meng dit met de kruimels. Pak de springvorm en druk het kruimel/boter mengsel goed tegen de bodem aan en creeer zo een heerlijke koekjesbodem. Zet deze in de koelkast.

2. Doe de 3 cups melk in een steelpannetje en verwarm deze op een laag vuurtje. Let er op dat je de melk niet laat koken, je moet deze alleen verwarmen.

3. Ondertussen meng je in een beslagkom de bloem, suiker en zout met elkaar. Zodra de melk warm is voeg je dit toe aan het pannetje met de melk en blijf je goed roeren zodat je geen klontjes krijgt. Roer zo’n 8 minuutjes totdat het mengsel dikker begint te worden. Het begint tenslotte een beetje op pudding te lijken.

4. Splits de 3 eieren en gebruik alleen 3 keer het eigeel. Klop dit los. Zet het pannetje met de pudding ondertussen even op een pit waarvan het vuur niet aan is en schep 4 eetlepels, lepel voor lepel, bij het losgeklopte eigeel. Klop dit heel goed.

5. Zet het pannetje weer terug op het lage vuur en giet nu het eigeel/pudding mengsel terug in de pan en blijf nog zo’n 2 minuten goed doorroeren.

6. Prak een halve banaan en voeg deze, samen met het merg van de vanille en 2 eetlepels boter, toe aan het pannetje en roer nog eens 2 minuutjes goed door.

7. Zet het vuur uit.

8. Haal je bodem uit de koelkast en snijdt de 2.5 banaan in plakjes. Leg deze plakjes over de bodem heen en giet de pudding in de springvorm. Laat de springvorm een half uurtje op het aanrecht staan, zodat de pudding iets af kan koelen, en zet ‘m daarna voor zo’n 3 uur in de koelkast.

9. Om de taart na zo’n 3 uur in de koelkast helemaal af te maken klop je de 400 ml slagroom samen met de vanille en de suiker samen tot een stevige room. Strijk de slagroom over de taart heen en voila je taart is af.

Deze taart valt echt in de categorie ‘lekkerste taarten die ik ooit gebakken heb’. Ik zou jullie bijna moeten dwingen om ‘m te maken haha. Mocht je deze taart gaan maken, stuur je me dan even een foto via Instagram op @lifebyrosie?!

handtekening rosie

Wil je altijd op de hoogte blijven van alle nieuwe updates?!
Volg mij dan op Bloglovin!
Volg mij op Facebook en Instagram voor de laatste updates én persoonlijke foto’s en nieuwtjes!

Gerelateerde artikelen

20 reacties

  • Reageren
    chucky1012
    17 juli 2014

    Mmmmm…. mooie zelfgemaakte taart!

    Fijne en prachtige dag Xoxo

  • Reageren
    Manon
    17 juli 2014

    Oh echt zo’n “robuuste” taart hahaha, lijkt me echt goddelijk deze. Misschien maak ik ‘m wel voor mijn vriends verjaardag in augustus, hij is dol op banaan!

  • Reageren
    Femke
    17 juli 2014

    YUM!! Deze ga ik maken, zeker weten! Thanks for sharing :)

    • Reageren
      Roos
      17 juli 2014

      Zeker doen Femke, hij is echt zóóóóóóóóóó lekker! Stuur je mij een foto als je ‘m gemaakt hebt?! :D

  • Reageren
    Kim
    17 juli 2014

    Lijkt me heel lekker!

  • Reageren
    Ise
    17 juli 2014

    Dat ziet er echt goddelijk uit haha!

  • Reageren
    Marlot
    17 juli 2014

    Zo dat ziet er lekker uit zeg! Deze ga ik zeker eens uitproberen!

  • Reageren
    MySimplySpecial
    17 juli 2014

    Hij ziet er goed uit! Helaas ben ik niet zo’n fan van banaan :-)

  • Reageren
    Joyce
    17 juli 2014

    Een heerlijk rommelige taart haha! Hij klinkt heel lekker, dat dan weer wel :)

  • Reageren
    Jorien
    17 juli 2014

    Oh wauw. Dit wil ik! Lijkt me heeerlijk :D

  • Reageren
    Manon
    17 juli 2014

    Dat ziet er super uit

  • Reageren
    Wendy (MissPinkyNails)
    17 juli 2014

    Banana pudding taart… Klinkt als lekker :P Ik ben niet heel dol op banaan… Maar andere vruchten zullen ook zeker niet misstaan in deze taart :P

  • Reageren
    Sabine
    17 juli 2014

    Heerlijk! Ik heb ook banana cream pie op toen ik vorig jaar op roadtrip door Amerika was. Echt goddelijk! Alleen denk ik dat die wel met een gebakken bodem was, maar voor de rest komt het erg overeen. Nu kan ik het thuis nog eens namaken! :)

  • Reageren
    Birte
    17 juli 2014

    Dat ziet er geweldig lekker uit. Ik ga het zeker een keer proberen en houd je op de hoogte van het resultaat :-).

  • Reageren
    Raounak
    17 juli 2014

    Wat heb je een mooie blog! Super leuk gedaan!!

  • Reageren
    Anne Solveig
    17 juli 2014

    Leuk gedaan! Ziet er goed uit! Alleen.. dit lijkt me echt helemaal niks, haha! Ik houd niet echt van banaan/bananensmaak!

  • Reageren
    Teddy
    17 juli 2014

    Wauw dit ziet er echt heerlijk uit!

  • Reageren
    Sabrina
    18 juli 2014

    Aah wat lekker! Ik hou echt van banaan dus dit zou er nu wel ingaan, haha (:

  • Reageren
    Go
    5 oktober 2014

    Hoeveel is een cup..? Als ik, google is 1 amerikaanse cup 250 ml….
    Moet ik ml of mgr.aanhouden? Ik wil de pie voor mijn zoons verjaardag maken en wil m eerst uitproberen..nu loop ik vast. Graag je hulp..dank je Rosie!

  • Laat een reactie achter

    CommentLuv badge