RECEPT: havermout!

IMG_8104

Of ik het echt een recept kan noemen, nee.. Maar ik vind het leuk om jullie te laten zien hoe ik mijn havermout maak en hoe ik ‘m het lekkerst vind. In ruil daarvoor hoor ik héél graag hoe jullie je havermout het liefste eten want een beetje afwisseling kan natuurlijk geen kwaad! Nee ik ben geen havermout-lover (hurraaay het is weer havermout tijd!) maar aangezien het super gezond is geef ik er toch maar aan toe ;-)!

Je kunt havermout in een pannetje maken maar ik maak ‘m het liefst zo snel en makkelijk mogelijk: in de magnetron! Ik doe ongeveer 100 ml koud water in een kommetje, hier voeg ik 3 grote eetlepels havermout aan toe. Ik zet het kommetje 4 minuten in de magnetron op 520 watt en roer om de minuut het even door. Iedere magnetron is weer anders dus je moet hier even een beetje je ding in vinden! Na 4 minuten is hij bij mij perfect, ik haal het kommetje uit de magnetron, roer het even goed door en voeg er wat agavesiroop en een beetje gebroken lijnzaad aan toe. Goed roeren en even laten staan, ik houdt er niet van als de havermout nog heel erg warm is. Als hij een beetje is afgekoeld gooi ik er een berg blauwe bessen op en 2 mineola’s (of ander fruit wat ik in huis heb) en wat goji bessen. Dan laat ik het weer staan en eet ik het koud op, haha. Heel vreemd maar ik hou echt niet van iets ‘warms’ met fruit.

Super simpel en super gezond. Het is niet zo dat ik iedere morgen denk: HOERA havermout maar ik vind het ook niet vervelend, ik begin er steeds meer aan te wennen. Het grote voordeel aan zo’n groot ontbijt vind ik dat ik rond 10 uur geen zin krijg in thee en koekjes, ik kan het gemakkelijk ‘volhouden’ tot half 1, lunchtime!

Eten jullie havermout meiden? En hebben jullie nog tips voor lekkere combinaties? Laat ze achter in de comments, maak je me blij mee!

handtekening rosie

Gerelateerde artikelen

24 reacties

  • Reageren
    Stacey
    5 september 2013

    Wow, Mooie opmaak! Ik heb net ook weer mijn schaaltje havermout gegeten. Zelf eet ik het graag met kaneel en chia zaad en meestal maak ik het al de avond van te voren. Ik hou echt van havermout en het geeft me een super vol gevoel!

  • Reageren
    Mirjam - Jewelyz
    5 september 2013

    Wat ziet het er mooi uit op de foto, zonde om op te eten ;-)
    Ik eet eigenlijk nooit havermout, wel vaak muesli dat is wat crocanter.

  • Reageren
    Natasja
    5 september 2013

    Ik eet zelf eigenlijk nooit havermout, maar dit ziet er echt ontzettend lekker uit met dat fruit er bij! Heerlijk!

  • Reageren
    Anne
    5 september 2013

    Mooie creatie, haha. Ik eet havermout het liefste als overnight oats eigenlijk. S avonds in een bakje met magere melk wat van die havervlokken doen, nacht laten staan en dan koud eten met chia zaadjes, kaneel, agavesiroop en soms banaan. Goed begin van de dag!

  • Reageren
    MySimplySpecial
    5 september 2013

    Leuke foto!

  • Reageren
    Natasja
    5 september 2013

    Goh, ik houd totaal niet van havermout maar je hebt het er wel onwijs aantrekkelijk laten uitzien op die foto :O

  • Reageren
    Nicool
    5 september 2013

    Wat een creatief bordje havermout! Ik heb dit al zo lang niet gehad, volgens mij vind ik dit echt niet lekker..

  • Reageren
    Lieke
    5 september 2013

    Ik hou echt totaal niet van havermout, haha!
    Maar het ziet er wel prachtig uit wat je gedaan hebt :D

  • Reageren
    Joy.
    5 september 2013

    Ik heb het gister voor het eerst gegeten! Was echt lekker en super vullend inderdaad!
    With love,

    Joy
    justlikesushi.com

  • Reageren
    Eline
    5 september 2013

    Jij bent de eerste persoon die (voor mij) havermout aantrekkelijk heeft kunnen maken! Wauw dat ziet er echt goed uit!

  • Reageren
    Joyce
    5 september 2013

    Met amandelmelk in plaats van gewone melk of water eet ik het het liefst. Dat is al een beetje zoetig van zichzelf, dus dan hoef je er nog weinig zoets bij te doen. Wat fruit erbij en klaar!

  • Reageren
    Myrna
    5 september 2013

    Ik eet ook wel eens havermout, maar moest er wel even aan wennen. En eet het ook niet elke dag. Meestal eet ik het in combinatie met banaan en wat kaneel.

  • Reageren
    Sabrina
    5 september 2013

    Wat ziet het er leuk uit! Ik heb alleen ’s ochtends nooit energie om een interessant ontbijtje klaar te maken, haha (:

  • Reageren
    Tara
    5 september 2013

    Echt een feestje dit als ontbijt! :)

    Liefs

  • Reageren
    Annelies@Boekboetiek
    5 september 2013

    Ziet er heel lekker uit!

  • Reageren
    Eline
    5 september 2013

    Lekker en gezond!

  • Reageren
    Shifra - A Cup of Life
    5 september 2013

    Haha, wat ziet dat er leuk uit! Het lekkerste vind ik toch nog steeds overnight oats!

  • Reageren
    C
    6 september 2013

    Ik eet het altijd met kwark. En wat fruit erbij.

  • Reageren
    Deborah
    6 september 2013

    Hmm lijkt me echt lekker!

  • Reageren
    Noortje
    6 september 2013

    Oeioeioei, dat ziet er goed uit zeg met al dat fruit! Ik eet havermout echt al sinds dat ik klein ben – m’n moeder maakt nog steeds de allerlekkerste (volledig objectief natuurlijk). We aten het vooral in de winter als we vroeg moesten opstaan om te gaan wedstrijdzwemmen. Een lekker warm buikje om 5 uur ’s ochtends voordat we het koude water in sprongen :)

    • Reageren
      Roos
      7 september 2013

      Ahw wat een leuke herinnering heb je daar dan aan he! Wat leuk haha, warme buikjes om 5 uur s ochtends ;-)!

  • Reageren
    Purpurapapilio Nails
    6 september 2013

    ziet er lekker uit!

  • Reageren
    Jana
    7 september 2013

    Jummie!x

  • Reageren
    Mila
    9 oktober 2013

    Ziet er lekker uit! Zelf maak ik vaak een havermoutpapje door havermoutvlokken te koken in sojamelk, gooi er wat banaan bij en soms agavesiroop naar smaak, erg lekker en vullend. Nou heeft sojamelk een aparte smaak dus is voor sommige mensen amandelmelk mss fijner.

  • Laat een reactie achter

    CommentLuv badge