Recept: gezonde én gebonden kip/groente soep!

1.

Oooh wat had ik zin om weer te gaan koken toen we eenmaal terug waren van onze vakantie. Voor de vakantie had ik al een aantal recepten opgezocht die ik wou gaan maken en daarnaast had ik zelf wat dingen bedacht die ik eens uit wou proberen. Deze soep is er zo eentje. Ik ben dól op soepen, vooral de gebonden versies, maar aangezien die vaak toch wat ‘slechter’ zijn als een heldere bouillon soep maak ik die toch iets minder. Ooit had ik ergens iets gelezen over een ‘slanke’ gebonden soep en dit was ik niet vergeten. Ik ging gisteren aan de slag en wauw, hij is écht lekker geworden meiden! Hij zit boordevol groente en kip, een beetje pittig door de sambal die ik er in gooi (optioneel natuurlijk maar ik houdt er van!) en ontzettend vullend! Lees snel verder voor het easy peasy én budget vriendelijke recept!

Wat heb je nodig? (voor 4 personen)
– 2 cups water
– 4 cups melk
– 1/4 cup bloem
– Scheutje slagroom (optioneel)
– 4 kippenpoten
– doosje gemengde diepvriesgroente met o.a. doperwten, boontjes, mais en wortel
– Eventueel nog andere groente, ik deed er nog 1 prei in
– Kleine theelepel sambal (optioneel)
– Vermicelli
– 1 kippenbouillon tablet

Wat moet je doen?
1. Meng de 4 cups melk met 1 cup water, doe dit in een pan en zet dit op middelhoog vuur.
2. Pak de andere cup water en doe deze in een bakje. Doe hier de 1/4 cup bloem bij en meng dit goed met een garde. Doe dit bij het water/melk mengsel in de pan en breng aan de kook.
3. Voeg, zodra het kookt, de kippenpoten en het bouillon tablet toe, zet het vuur laag en laat dit een half uurtje pruttelen.
4. Haal na een half uurtje de kippenpoten er uit. Nu begint het minst leuke klusje, het uitpluizen van de kippenpoten. Haal het vlees er af, gooi de botten weg en doe het vlees terug in de pan.
5. Voeg zoveel groente toe als je wil, ik deed er ongeveer 150 gram diepvriesgroente plus 1 prei bij in.
6. Breng op smaak met peper, zout en maggi, voeg hier eventueel het scheutje slagroom toe!
7. Voeg de vermicelli toe, roer goed, zet het vuur uit en laat het nog eventjes staan.

Voila! Een heerlijk soepje. Ik serveerde ‘m met een half stokbroodje met wat boter er op. Lekker dippen, i love it ;-)! Dit recept is voor 4 personen maar aangezien wij met z’n 2en zijn vries ik de helft in, zo hebben we de week er na nog weer een lekker soepje. Haal het ’s morgens uit de diepvries en verwarm het ’s avonds in de magnetron of in een pannetje. Iets water toevoegen, nog een beetje op smaak brengen en je hebt weer een makkelijke, gezonde maaltijd!

Het budget: 
Melk: €0.50
Bloem: Heb ik altijd in huis maar zal je waarschijnlijk iets van €0.05 kosten in dit recept
Scheut slagroom: €0.20
Kippenpoten: €3,00
Doosje gemengde diepvriesgroente: Ongeveer €0.60 (een doosje vol kost ongeveer €1 bij de Aldi)
1 prei: €0.40
Vermicelli: deze hoeveelheid nog geen €0.05!
Bouillon tablet: €0.20,-

Totaal: €5,- Dit deel ik door 2 omdat we er 2x van kunnen eten.

Totaal voor dit avondeten: €2,50! Wie zei dat lekker en gezond eten niet goedkoop kan zijn ;-)!

Eet smakelijk!

handtekening rosie

Gerelateerde artikelen

10 reacties

  • Reageren
    Sophie
    22 november 2013

    Dit ziet er echt lekker uit!

  • Reageren
    MySimplySpecial
    22 november 2013

    Dat ziet er goed uit!

  • Reageren
    Anna
    22 november 2013

    Wat lekker, ga ik een keer maken! Kun je de kippenpoten direct in de soep doen? Ze hoeven niet eerst gebakken? Xx

    • Reageren
      Roos
      22 november 2013

      Nee zeker niet bakken :) je kookt ze waardoor het vlees gaar word en je dit van de poten af kan halen!

      • Reageren
        Anna
        22 november 2013

        Oke! Thanks voor je antwoord! X

  • Reageren
    Dagmar
    22 november 2013

    Hmmm heerlijk lijkt mij! Lekker recept <3

  • Reageren
    Joyce
    22 november 2013

    Hmm dat ziet er lekker uit! Ik ga hem ook proberen binnenkort. Aangezien wij 2 dagen in de week soep eten tegenwoordig haha

    • Reageren
      Roos
      22 november 2013

      Met dit weer zo lekker :D!!

  • Reageren
    Stephanie
    22 november 2013

    Ziet er heerlijk uit! Dit ga ik vanavond misschien ook wel maken:) Heb wel zin in een soepje.

  • Reageren
    Marjolein
    4 januari 2014

    Het broodje heb je niet berekend:-)

  • Laat een reactie achter

    CommentLuv badge