Recept: frisse citroencake

1.

Citroencake bakken stond al heel erg lang op mijn bak-verlanglijst :)! Het leek me zo’n heerlijke combi; het frisse van citroen en het zoete van cake. Ik kan je vertellen dat deze cake mij zeker niet teleur stelde want ja mensen het is echt een cake.

Toen ik deze cake ging bakken was mijn cakeblik opeens spoorloos verdwenen dus moest ik het maar ergens anders in bakken! Dat werd dus een taartvorm haha. Gewoon een cake dus alleen in de vorm van een taart ;-)!

Het recept is heel simpel, zoals jullie van me gewend zijn, en het is een heerlijk tussendoortje. Lekker voor bij de thee!

Ingrediënten voor de cake:
– 1.5 cup bloem
– Zakje bakpoeder
– Snuf zout
– 3 eieren
– 1 cup suiker
– 2 eetlepels boter
– 1 zakje vanillesuiker
– 3 eetlepels vanille aroma
– half flesje citroen aroma
-1/3 cup citroensap
– 1/2 cup zonnebloemolie
– de rasp van 1 citroen

Ingrediënten voor het glazuur:
– Halve bus poedersuiker
– Een paar eetlepels melk
– 2 eetlepels citroen extract

Bereidingswijze cake:
1. Verwarm je oven voor op 180 graden en smeer een cakeblik in met boter en besprenkel dit met bloem.
2. Mix in een grote beslagkom de bloem, zout en bakpoeder met elkaar.
3. Mix in een middel grote beslagkom de eieren, vanille en citroen aroma, boter, suiker en citroensap tot een glad geheel.
4. Doe de natte bij de droge ingrediënten en mix ze samen tot een glad beslag. Voeg de olie en de citroenrasp toe en mix het opnieuw.
5. Doe het beslag in het cakeblik en bak het in zo’n 40-45 minuten af. Even een prikker in het midden er in steken en als de prikker er schoon uitkomt is je cake klaar! :)
6. Laat de cake goed afkoelen voordat je het glazuur er overheen doet.

Bereidingswijze glazuur:
Doe de poedersuiker in een kommetje en voeg hier de 2 eetlepels citroen extract, samen met 2 eetlepels melk, aan toe. Mix het goed. Voeg zo nodig nog wat extra melk toe, theelepeltje voor theelepeltje. Het wordt namelijk al snel te nattig dus pas hiervoor op.

Besmeer de bovenkant van de cake met het glazuur vlak voor je het opdient.

Geniet er van!

handtekening rosie

Gerelateerde artikelen

15 reacties

  • Reageren
    chucky1012
    23 oktober 2014

    Mmmmmm ik krijg ineens trek in zo een heerlijke frisse taart ;-)
    Dat ziet er ook zo mooi uit.

    Xoxo

  • Reageren
    Mimi
    23 oktober 2014

    Ziet er lekker uit!Heb je dezelfde hoeveelheden nodig als je het in een cakeblik maakt?
    Waar kun je de cups kopen waar jij het over hebt in de ingrediëntenlijst?

    • Reageren
      Roos
      23 oktober 2014

      Ja ik heb gewoon dezelfde hoeveelheden aangehouden en dat was prima! Die cups koop je bij bijvoorbeeld de Albert Heijn, Xenos, Marskramer of Dille & Kamille!
      Liefs

  • Reageren
    Manonmiaow
    23 oktober 2014

    damn lijkt me heerlijk ik ben dol op citroen!

  • Reageren
    Juffrouw Mier
    23 oktober 2014

    Yes, weer zo’n fijn recept, dat niet heel ingewikkeld is, maar wel lekker.

  • Reageren
    Manon
    23 oktober 2014

    Dat ziet er lekker uit

  • Reageren
    Manon
    23 oktober 2014

    Ik hou van citroendingen! Deze cake ziet er ook goed uit, lekker!

  • Reageren
    Maaike
    23 oktober 2014

    Heerlijk, wij maakte vroeger áltijd citroencake! Misschien weer eens het recept uit de kast toveren :D

    • Reageren
      Roos
      23 oktober 2014

      Oeh lekker zeg! :D En zeker doen!!

  • Reageren
    Marlissa
    23 oktober 2014

    Mmm Lekker weer!

  • Reageren
    Angelique
    23 oktober 2014

    Ja die slaan we op!

  • Reageren
    MySimplySpecial
    23 oktober 2014

    Daar lust ik wel een stukje van!

  • Reageren
    Stephanie
    23 oktober 2014

    Lijkt me heerlijk :)

  • Reageren
    Elze
    25 oktober 2014

    Ohh dit lijkt me heel lekker!

  • Reageren
    Cheyenne Caitlin
    29 oktober 2014

    Wow! Hij ziet er ontzettend lekker uit.

  • Laat een reactie achter

    CommentLuv badge