Recept aardbeien tiramisu

Aardbeien tiramisu

Met feestdagen of familie etentjes maken wij altijd allemaal iets. Mijn moeder zorgt bijvoorbeeld voor het hoofdgerecht, ik voor het voorgerecht, en één van mijn zussen het nagerecht. We zijn allemaal gek op koken en zo maak je het de gastvrouw ook een stukje makkelijker. Met Pasen maakte mijn zus deze heerlijke aardbeien tiramisu en iedereen was er helemaal weg van. Ontzettend lekker en zomers door de aardbeien!

Toen we afgelopen weekend weer met de hele familie gingen eten vroeg ik of ze het nog een keer wou maken zodat ik foto’s kon maken voor mijn blog en dat deed ze (thanks Denise!). Nu kan ik het recept ook met jullie delen. Het is héérlijk! ♥

recept aardbeien tiramisu

Ziet er heerlijk uit toch? Ideaal ook omdat het gemakkelijk van tevoren te maken is. Mocht je bijvoorbeeld voor het dessert moeten zorgen bij een barbecue deze zomer, deze aardbeien tiramisu maak je gerust een dag van tevoren! Uit de koelkast halen en meenemen.

Recept aardbeien tiramisu

Ingrediënten
– 500 gram aardbeien
– 250 gram diepvriesaardbeien
– 250 gram mascarpone
– 250 ml slagroom
– 1 vanille stokje
– 2 pakken lange vingers
– Poedersuiker
– Pak appelsap

Bereidingswijze
– Laat de diepvries aardbeien ontdooien en pureer deze, met 2 eetlepels poedersuiker, tot een gladde saus.
– Klop de slagroom, met 1 eetlepel poedersuiker, stijf.
– Klop de mascarpone los en voeg hier het merg van het vanille stokje + een klein scheutje appelsap aan toe.
– Vouw de slagroom door het mascarpone mengsel. Niet klopppen met de mixer maar je kunt het beste een spatel gebruiken en de slagroom rustig door de marcarpone mengen.
– Doe een flinke scheut appelsap in een ondiepe schaal of een dieper bord.
– Dip de lange vingers hier één voor één helemaal in en bekleed de onderkant van een mooie schaal (of een ovenschaal).
– Als de hele onderkant bekleed is schep je hier de helft van het mascarpone mengsel op. Daarna alle aardbeiensaus en maak daarna weer een laag van lange vingers die je eerst in appelsap hebt gedipt.
– Voeg daarna de andere helft van het mascarpone mengsel toe.
– Bekleed de bovenkant met aardbeien. Snij ze in stukjes, partjes of schijfjes en bestrooi met poedersuiker.

Zet de aardbeien tiramisu in de koelkast tot het tijd is om het dessert te serveren. Het lekkerst, vind ik het, als het even een paar uurtjes in de koelkast heeft gestaan. Het mascarpone/slagroom mengsel is wat steviger geworden en de appelsap is goed in de lange vingers getrokken wat de smaak alleen maar goed doet. Heerlijk!

Beloof je me dat je dit eens maakt? Ik weet zeker dat je er héél erg blij van zult worden!

Bedankt voor het lezen, liefs!

handtekening rosie

Gerelateerde artikelen

29 reacties

  • Reageren
    doortjesblog
    14 april 2016

    Dat ziet er heerlijk uit, ik heb weleens een soortgelijk recept gemaakt en dan in kleine glaasjes, dat is ook leuk om te serveren als je samen gaat eten!
    doortjesblog onlangs geplaatst…De bewegingsmeter!My Profile

  • Reageren
    Sandra
    14 april 2016

    Lijkt me heerlijk! :)

  • Reageren
    demallemolenmoeder
    14 april 2016

    Dit ziet er veel té goed uit. Nu zit het vast en zeker de hele dag in mijn hoofd. Het weekend maar een proberen te maken.
    demallemolenmoeder onlangs geplaatst…De vergeten manMy Profile

  • Reageren
    Jennifer
    14 april 2016

    Oeh wat ziet dit er heerlijk uit! Mijn moeder en ik zijn beide echte dol op tiramisu, en dit zo voor een BBQ of verjaardag ideaal zijn!
    Jennifer onlangs geplaatst…Tune tuesday: Relax… Take it easy!My Profile

    • Reageren
      Roos
      14 april 2016

      Zeker, super handig! En ZOO lekker :D!!

  • Reageren
    Eva
    14 april 2016

    Lekker dat ga ik zeker eens maken! Ik word zo vrolijk van jouw blog :)

  • Reageren
    Frank
    14 april 2016

    Dat ziet er heerlijk uit! Wij maken meestal het toetje als er wat te vieren valt en dit wordt het toetje voor de volgende gelegenheid.
    Frank onlangs geplaatst…Opa VerteltMy Profile

  • Reageren
    Margot
    14 april 2016

    Dit lijkt me heerlijk! En handig dat je het inderdaad van te voren kan maken!
    Margot onlangs geplaatst…Bladerdeeghapjes met eiMy Profile

  • Reageren
    Diana
    14 april 2016

    Dit ziet er heerlijk uit!!
    Diana onlangs geplaatst…Bekkenpijn na de zwangerschapMy Profile

  • Reageren
    Anne
    14 april 2016

    Wauw dit ziet er heel lekker uit!
    Anne onlangs geplaatst…Makkelijke gezonde havermout koekjesMy Profile

  • Reageren
    Janneke
    14 april 2016

    Oo yum! Dit recept ga ik onthouden. Ik hou niet zo van alcohol in toetjes (vaak het geval met tiramisu natuurlijk), dus dit lijkt me een perfecte vervanger.
    Janneke onlangs geplaatst…Jannderweekend #11My Profile

  • Reageren
    Michelle
    14 april 2016

    Oh men die recepten van jou! Als groot fan van (goede) tiramisu ben ik héél benieuwd naar deze variant. Heb ‘m zo zelf nog nooit gemaakt, maar het lijkt me vooral heel lekker fris!
    Michelle onlangs geplaatst…DE DUBATTI ONE: EERSTE INDRUKMy Profile

  • Reageren
    Joyce - LemonyLifenl
    14 april 2016

    Dat ziet er echt heerlijk uit! Binnenkort eens uitproberen.
    Joyce – LemonyLifenl onlangs geplaatst…PERSONAL UPDATEMy Profile

  • Reageren
    Curly Creative
    14 april 2016

    Mmmm dat ga ik zeker eens proberen, thanks for sharing!
    Curly Creative onlangs geplaatst…What makes me happyMy Profile

  • Reageren
    Kelly
    14 april 2016

    Ziet er heel erg lekker uit!
    Kelly onlangs geplaatst…Blond Amsterdam Eucalyptus & Mandarin Moments Body MistMy Profile

  • Reageren
    Leonie
    14 april 2016

    Jeetje! Wat overheerlijk! Ik wil ‘m echt proberen!
    Leonie onlangs geplaatst…Mamakraamt: Zwangerschapsupdate #15 – Week 23My Profile

  • Reageren
    Rowan - sillysis.nl
    14 april 2016

    Ohhh heerlijk! Dit wil ik al zolang een keertje maken! Nu ik het recept heb, gaat het er zeker snel van komen!

  • Reageren
    Desiree | Sweet Happinez
    14 april 2016

    Dit lijkt mij echt heerlijk. Die wil ik zelf ook een keer proberen!
    Desiree | Sweet Happinez onlangs geplaatst…REVIEW + WINACTIE| CHEESECAKES VAN BERKOMy Profile

  • Reageren
    Anneleen
    16 april 2016

    Ziet er echt ontzettend lekker! Dit ga ik van de zomer zeker eens proberen te maken :) ik vind de aardbeien nu nog niet zo lekker!
    Anneleen onlangs geplaatst…Babbelmomentje: Pasen en Parijs in het vooruitzicht #12My Profile

  • Reageren
    Josan
    20 april 2016

    Als ik dit soort gerechten zie, vind ik het zo jammer dat ik allergisch ben voor aardbeien :-( Het ziet er geweldig smakelijk uit.
    Josan onlangs geplaatst…De mooiste fairtrade zijden lampionnenMy Profile

  • Reageren
    Maike
    18 mei 2016

    Wat ziet dit er lekker uit zeg! Leuk om in de zomer eens uit te proberen.
    Maike onlangs geplaatst…Hartje van vilt als corsageMy Profile

  • Reageren
    robin
    25 mei 2016

    dit ziet er echt verrukkelijk uit, wauw! je foto’s en hele blog zijn ook prachtig <3
    robin onlangs geplaatst…happy plugs Rose Gold in-ear reviewMy Profile

  • Reageren
    Natasha
    24 oktober 2016

    Heb het gemaakt…… het was GODDELIJK!!!!! We konden er niet vanaf blijven!! Super bedankt voor het recept!

    • Reageren
      Roos
      24 oktober 2016

      Leuk om te horen Natascha! :D

      • Reageren
        Natasha
        8 februari 2017

        Heb je toevallig ook een recept op jou manier voor kaneel broodjes toevallig?

    Laat een reactie achter

    CommentLuv badge