Op donkere avonden eten we soep

3.

Het leuke aan het huren van een woning in plaats van een hotelkamer is het feit dat je een eigen keuken tot je beschikking hebt. In ieder geval, dat vind ik. Mocht je nou niet zo van koken houden snap ik dat je dat misschien iets minder aanspreekt, maar het zelf maken van je ontbijtje of lunch lijkt me altijd makkelijk en fijn. Persoonlijk vind ik het heel fijn dat je niet verplicht bent om iedere avond uit eten te gaan. Allereerst natuurlijk om het financiele gedeelte maar ook omdat ik het juist leuk vind om op vakantie zelf te koken. Zoals die keer in Valencia. ’s Morgens vroeg boodschappen doen in de Mercado Central. Verse vis, groente en Spaanse worstjes kopen om er ’s avonds een heerlijk maaltje van te maken. Daar kan ik zo van genieten.

Hier in Friesland is de keuken niet alleen maar praktisch en handig om ons eigen maaltje klaar te kunnen maken.. Het is zo’n prachtig grote keuken dat het gewoon kriebelde om hier te gaan koken. Thuis kook ik in ons kleine keukentje en heb ik 2 vierkante meter aanrechtblad, 4 kleine pitjes en een kleine oven om in en op te koken en te bakken. Hier heb ik zeeën van aanrechtblad, een prachtig fornuis met een grote oven én een boekenkast vol met mooie kookboeken. Ik voel me helemaal geïnspireerd om aan de slag te gaan.

Kippensoep

Toen we gisteravond de voordeur binnenstapten het warme huis in en de wind en regen buiten sloten, maakte ik een lekkere pan kippensoep. Ik ben dol op soep. Het heeft altijd iets gemoedelijks voor mijn gevoel. Een grote, warme pan soep op het vuur waar je iedere keer, na een lepeltje geproefd te hebben, nieuwe ingrediënten aan toevoegt om het nog weer ietsjes lekkerder te maken. Iedereen aan tafel (in dit geval alleen Kay haha) die zijn bordje bij houdt om eens flink op te laten scheppen. Samen met een stokbroodje en wat boter. Heerlijke winterkost.

In de meeste gevallen kook ik het liefst zonder pakjes en zakjes maar door mijn kippensoep gaat altijd een pakje van de Honig. Zonder dit pakje wordt het toch net iets minder lekker en ik heb nog geen manier kunnen vinden om dit op te lossen. Maar bij deze mijn recept!

Ingrediënten voor zo’n 2 liter dik gevulde kippensoep:
– 2 (liefst biologische) kippenbouten.
– 2 kippenbouillon blokjes
– 1 pakje Honig Kippensoep
– 2 grote preien
– Peper/zout/sambal naar smaak
– Vermicelli naar smaak (ik gebruik zo’n 3 grote eetlepels)

Bereidingswijze:
– Kook 2 liter water in een grote kookpan. Zodra het water kookt voeg je de bouillonblokjes en de 2 kippenbouten toe.
– Voeg kruiden en sambal naar smaak toe en laat dit een half uurtje zachtjes pruttelen op het vuur.
– Haal de 2 kippenbouten uit de soep en leg deze een minuut of 10 op een snijplank. Zo kunnen ze iets afkoelen.
– Voeg ondertussen de prei, die je gewassen en in stukjes gesneden hebt, aan de soep toe. Voeg ook het pakje Honig Kippensoep toe. Laat dit een kwartiertje koken op zacht vuur.
– ‘Pluk’ de kippenbouten. Haal alle stukjes vlees van de botjes en gooi de botjes en het vel weg. Doe de kleine stukjes kip bij in de soep.
– Voeg de vermicelli toe.
– Zet het vuur uit en laat het geheel nog een half uurtje staan. Het is zelfs het lekkerst om de soep pas een dag later op te eten maar daar istie eigenlijk te lekker voor ;-)!

Restjes kun je wel gerust de volgende dag opeten natuurlijk. Heerlijk zelfs! Ik kruip nu met mijn nieuwe boek van Oprah op de bank voor de open haard. Jullie allemaal een fijne avond!

handtekening rosie

Gerelateerde artikelen

12 reacties

  • Reageren
    Margot
    2 december 2015

    Oeps, ik heb nog nooit zelf kippensoep gemaakt, maar dat moet ik toch eens doen!

  • Reageren
    Drie
    2 december 2015

    Heerlijk een kippensoepje. En ik moet even kwijt: aan je foto’s te zien ben je erg gelukkig! Ik word er zo blij van steeds!

  • Reageren
    Joyce
    2 december 2015

    Heerlijk! Ik maak standaard verse kippensoep als er hier iemand in huis ziek is. Zo lekker!

  • Reageren
    laura
    2 december 2015

    Oeh, lijkt me echt een lekker soepje!

  • Reageren
    Sylvia
    2 december 2015

    Hmm, lekker met zo’n stokbroodje erbij! :)

  • Reageren
    Sanne
    2 december 2015

    Kippensoep, zo lekker! Doet me altijd aan mijn oma denken. En wat zien je foto’s er gezellig uit. Dat vond ik ook al van die van vanmorgen. Het ziet eruit alsof je hartstikke happy bent en dat is geweldig om te zien. Liefs, Sanne

  • Reageren
    chucky1012
    3 december 2015

    Heerlijk om zo kippensoep te maken en lekker op te eten.
    Fijn recept.

  • Reageren
    Paola
    3 december 2015

    Ik wil ook nog een keer zelf kippensoep gaan maken en begrijp je zelf koken verhaal helemaal! Ik vind de vrijheid ook veel fijner..

  • Reageren
    Marieke
    3 december 2015

    Ik heb nog nooit zelf kippensoep gemaakt. Misschien toch eens doen. Ik vind trouwens die eerste foto echt een leuke foto!

  • Reageren
    Amy
    3 december 2015

    Lekker, zo’n Kippensoepje! Heb ik nog nooit zelf gemaakt, misschien toch eens doen. Wellicht vind je het met zakje lekkerder door de smaak van gist en zout? Zoiets was laatst bij Keuringsdienst van Waarden op tv :)

  • Reageren
    Jenn
    3 december 2015

    Lekker, van een goed soepje word ik altijd blij!

  • Reageren
    Femke
    3 december 2015

    Wat ziet het er goed uit zeg, yum! En die eerste foto vind ik zo mooi!!

  • Laat een reactie achter

    CommentLuv badge