Ontbijtmuffins met vegan trucje!

1.

Ontbijten met muffins, ik vind het heerlijk. Als de muffins dan ook nog eens gezond zijn kan het toch eigenlijk niet beter?! Als je er een aantal maakt kun je ze makkelijk s’ochtends meenemen en in de auto of trein opeten! Saves time, en aangezien ’s ochtends iedere minuut langer in bed telt ;-)! Deze muffins bestaan voornamelijk uit havermout en bananen! Ik vond het recept op Toned and Fit en zag dat zij een enorm originele vervanger voor ei heeft gevonden! Op deze manier kun je deze ontbijtmuffins helemaal vegan maken! Van deze vervanger van ei had ik echt nog nooit gehoord maar ik besloot het uit te proberen en het is echt super geworden!

Vervanger van 1 ei: Doe 1 eetlepel chiazaadjes in een kommetje samen met 3 eetlepels water. Roer het door en laat het even 10 minuutjes rusten. Zo krijgen de chiazaadjes de tijd om het water te absorberen. Na 10 minuten hebben de chia zaadjes al het water geabsorbeerd en is het een soort van pudding achtige substantie geworden. Dit is je ei vervanger!

Recept ontbijtmuffins:

Ingrediënten:
– 2 rijpe bananen.
-2 eieren of 2x de ei vervanger (zoals ik deed)
– 1 cup (soya) yoghurt
– 1/3 cup agave of honing
– 2.5 cups havermout
– Half zakje bakpoeder
– Theelepel baksoda
– 1 eetlepel proteïne poeder vanille
– 2 theelepels kaneel
– Ongeveer 10 gedroogde abrikozen

Wat moet je doen:
Verwarm de oven voor op 180 graden
1. Prak de bananen in een kommetje. Doe hier de yoghurt bij samen met de eetlepel proteïne poeder en meng dit goed.
2. Voeg hierna de bakpoeder, bakdsoda, 2 eieren óf ei vervanger en agave of honing toe. Meng het goed (dit hoeft niet met de mixer, kan gewoon met een vork!)
3. Voeg de havermout toe, meng het goed. Snijdt nu de gedroogde abrikozen in kleine stukjes, voeg deze ook toe en voeg als laatste nog de kaneel toe.
4. Verdeel het beslag over 12 muffinvormpjes en bak ze in 25 minuten af. Laat ze na het bakken even goed afkoelen op een afkoelrek. Warm zijn ze heerlijk om te eten maar je kunt ze gemakkelijk 3 dagen in een afgesloten zakje of bakje in de koelkast bewaren. Eet smakelijk <3!

handtekening rosie

Wat je misschien ook nog wil lezen:

Aan tafel met mama: monchou taart met een twist
Een heerlijk zomers ontbijtje, lekker en laag in calorieën
Banana split ontbijtje!
Italiaans gevulde hambugers

Gerelateerde artikelen

27 reacties

  • Reageren
    chucky1012
    17 april 2014

    Moet je de chiazaadjes in warmwater doen om het water te laten absorberen?
    Het ziet er heerlijk uit ;-)

    • Reageren
      Roos
      17 april 2014

      Nee hoor gewoon in koud kraanwater :)!!

  • Reageren
    denise
    17 april 2014

    klinkt goed, en ik heb alles in huis…
    heb onverwachts vrij morgen,
    3x raden wat ik ga doen…!
    liefs,
    denise

  • Reageren
    Kim
    17 april 2014

    Dit lijkt me wel lekker! Weer eens iets anders dan mijn standaard bakje yoghurt in de ochtend :)

  • Reageren
    Sofie
    17 april 2014

    Wat een lekkere muffins lijken me dit! Leuk recept :)

  • Reageren
    MySimplySpecial
    17 april 2014

    Wat een grappige vervanger voor ei inderdaad!

  • Reageren
    nenacecilia
    17 april 2014

    Goede vervanger! :) Yummie!

  • Reageren
    Suzanne
    17 april 2014

    Jaa lekker! Ik maak ook wel eens ontbijtmuffins, heerlijk!

  • Reageren
    Annelies
    17 april 2014

    Oh my, dit ziet er heerlijk uit!
    Liefs, Annelies

  • Reageren
    Manon
    17 april 2014

    Oeh lekker! Ik maak ook af en toe ontbijtmuffins, iets ander recept maar ook superlekker!

  • Reageren
    Mariska
    17 april 2014

    Wat een goed receptje! Ik deelde laatst ook een recept met een ei vervanger, je kunt ook lijnzaad en water gebruiken!

    Ik wil deze muffins wel een keer proberen!

    • Reageren
      Roos
      17 april 2014

      Hee dat is ook een goede tip :D

  • Reageren
    Kimberley
    17 april 2014

    Wat een slim idee! Ik hoef het niet perse veganistisch, maar het is wel leuk om een keer te proberen :)

    • Reageren
      Roos
      17 april 2014

      Nee ik ook niet hoor maar vond het idd leuk om uit te proberen :D

  • Reageren
    Roxanne
    17 april 2014

    Ohh dit ziet er echt heerlijk uit. Vind het een leuk idee voor Paasontbijt!

  • Reageren
    Joyce
    17 april 2014

    Aaah grappig! Ik kende het chiazaad laten wellen in water wel, maar ik had geen idee dat je het als vervanger kon gebruiken voor ei. Ben benieuwd of het dan heel anders gaat smaken ofzo

  • Reageren
    FSHN Forward
    17 april 2014

    Ziet er echt lekker uit!

  • Reageren
    Daniëlle
    17 april 2014

    Dit receptje wil ik dol graag proberen. Hoe je de smaak ook omschrijft, heerlijk lijkt het me!

  • Reageren
    Manon
    17 april 2014

    Oh dat ziet er wel lekker uit ja en vooral voor ontbijt

  • Reageren
    Senna
    17 april 2014

    Origineel ontbijtje! Dan begint de dag zeker goed.
    En ik heb je genomineerd voor de Very Inspiring Blogger Award. Wat het inhoud kun je zien op http://www.sennacamara.blogspot.nl/2014/04/very-inspiring-blogger-award.html

  • Reageren
    Jorien
    17 april 2014

    Wat een leuk recept! Ik ben benieuwd geworden, denk dat ik dit ook ga maken.

  • Reageren
    Wanda
    17 april 2014

    Het ziet er wel heel lekker uit maar ik zou het eerder voor bij de thee nemen dan ’s ochtends als ontbijt maar dat is vast ook een kwestie van gewenning…

  • Reageren
    linda
    18 april 2014

    Hmmm het lijkt mij echt heerlijk als ontbijt!
    Het is zeker een recept wat ik graag eens wil proberen :)

  • Reageren
    Written by Nick
    18 april 2014

    Grappig die ei vervanger, dat wist ik niet. Ga ik een keer proberen!

  • Reageren
    Kai
    19 oktober 2014

    Dank je voor het delen! Super lekker! Ik heb ze vanmorgen gemaakt. Ik heb de havermout voor de helft vervangen door havervlokken met noten en rozijnen; dat was een lekkere aanvulling :)

  • Laat een reactie achter

    CommentLuv badge