Krokante zoete aardappel frietjes

krokante zoete aardappel frietjes

Hoera! EINDELIJK heb ik hem gevonden; de holy grail onder de zoete aardappel recepten. HET recept om krokante zoete aardappel frietjes te maken!

Hoe lang ik hier wel niet naar gezocht heb.. Ik heb van alles geprobeerd, allerlei trucjes uitgeprobeerd om zoete aardappel frietjes krokant te krijgen maar niks lukte. Tot ik dit recept uitprobeerde en het dan eindelijk zo ver was. Er kwamen krokante zoet aardappel frietjes uit de oven waar ik niet alleen mijzelf, maar ook Kay, enorm blij mee maakte! Want ze zijn heerlijk.

En nu ga ik jullie blij maken! Geen gekke ingrediënten, of trucjes. Het antwoord is maizena!

Het recept voor krokante zoete aardappelfrietjes

krokante zoete aardappel frietjes 2

Ingrediënten 

– 2 grote zoete aardappelen
– 6 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels maizena
– Peper/zout

1.

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

1 . Haal met een dunschiller de schil van de zoete aardappel en snij met een scherp mes de aardappel tot frietjes.

krokante zoete aardappel

2. Doe de frietjes in een bak met water en laat ze minstens een half uur staan.

3.

3. Haal de frietjes uit het water en leg ze op een theedoek. Dep ze NIET droog, laat alleen een beetje het vocht er af ‘druipen’. Ze moeten nog ietsjes nat zijn als je ze in een plastic zakje doet.

4. Schep beetje bij beetje de maizena in het plastic zakje en schud tussendoor flink zodat ieder frietje een laagje maizena krijgt. Nadat je de 2 eetlepels maizena in zo’n 4/5 x hebt toegevoegd kun je beginnen met iets meer dan de helft van de olijfolie. Voeg beetje bij beetje olie toe (in totaal zo’n 4 eetlepels) en leg daarna de frietjes op een bakplaat.

5. Zorg ervoor dat de frietjes elkaar niet raken of op elkaar liggen.

6. Voeg nu flink wat peper en zout toe.

7. Zet de bakplaat in de voorverwarmde oven en bak in 15 minuten de frietjes gaar. Haal daarna de bakplaat er uit en besprenkel de rest van de olijfolie over de frietjes. Ik gebruik hiervoor een kwast en bestrijk ze hiermee. Voeg nu nog wat peper en zout toe. Het klinkt veel maar op de één of andere manier lijkt de maizena de peper en zout smaak een beetje te neutraliseren (?) dus flink kruiden zou ik zeggen! Zet ze daarna weer terug in de oven en zet de oven nog een kwartier aan. Check om de 5 minuten even hoe het met je frietjes gaat.

Mijn krokante zoete aardappel frietjes waren na 30 minuten perfect! HEERLIJK! Hou het wel goed in de gaten omdat iedere oven weer anders is qua sterkte. Misschien moeten die van jou een stukje korter of juist nog 10 minuutjes langer.

You’re welcome en eet smakelijk ♥!

handtekening rosie

Gerelateerde artikelen

19 reacties

  • Reageren
    chucky1012
    16 februari 2016

    Dat ziet er zo heerlijk uit.
    Zal het zeker eens gaan maken ;-)

    Xoxo

  • Reageren
    Dorien
    16 februari 2016

    I’am hooked! Aan zoete aardappel frietjes, ik eet dit het liefst zo vaak mogelijk. Gelukkig zijn ze gezond ;-)

  • Reageren
    demallemolenmoeder
    16 februari 2016

    Heerlijk! Ga ik zeker eens proberen in het weekend.

  • Reageren
    Marieke
    16 februari 2016

    Dit ga ik binnenkort een keer uitproberen. Hier was ik nml heel erg benieuwd naar. Zou de maizena ook bij gewone aardappels werken?

    • Reageren
      Roos
      16 februari 2016

      Ik heb geen idee, ik denk het wel! Maar gewone aardappels krijg ik eigenlijk altijd wel krokant, je moet ze dan alleen eerst ff koken en een stuk langer (ruim een uur) in de oven doen! Worden ze vanzelf krokant :D! XX

  • Reageren
    Michelle
    16 februari 2016

    Ik krijg ze ook nooit lekker krokant, mijn zoete aardappelfrietjes! Ga dit dus zeker proberen. Sowieso gaan bijna al jouw receptjes linea recta mijn kookboekjes in; vind ze zo leuk!

    • Reageren
      Roos
      16 februari 2016

      Wat super leuk om te horen Michelle <3! Thanks! Laat je me weten als je ze geprobeerd hebt?! XX

  • Reageren
    Margot
    16 februari 2016

    Dit ga ik proberen!

  • Reageren
    Melle
    16 februari 2016

    Mmmm ik HOU echt van zoete aardappel <3

  • Reageren
    Saskia
    16 februari 2016

    Heb ze vorige week gemaakt lekker maar slap, ga deze vande week of volgende week zeker uit proberen ben benieuwd.

  • Reageren
    Marit
    16 februari 2016

    Zoete aardappelfrietjes zijn zo lekker! Ik haal ze kant en klaar bij de appie van het merk aviko, (schaam schaam). Helaas ben ik allergisch voor maïs. Zijn er alternatieven voor maizena?

  • Reageren
    Michelle
    16 februari 2016

    Jaa dit komt op het perfecte moment! Ik maak van de week namelijk frietjes van zoete aardappel. Ik ga dit proberen, dankjewel!

  • Reageren
    Lianne
    16 februari 2016

    Dankjewel Roos! Ik baal altijd als ik zulke slappe frieten heb. Ik heb het toen een tijd lang in de pan gedaan en dan zonder olie o.i.d. en dat ging ook prima! :) Maar dit is ook een goede tip.

  • Reageren
    Nina Simplynspecial
    16 februari 2016

    Ik vond ze altijd zo lekker, maar baalde dat ze steeds zo slap waren! Wat fijn om te zien dat dit dus ook anders kan ;) Ik ga dit zeker een keer proberen :) Ben benieuwd.

    • Reageren
      Roos
      17 februari 2016

      Ja precies, dat had ik ook altijd! Zeker proberen, i luuuuuv it! <3

  • Reageren
    Nicole
    17 februari 2016

    Het trucje met de maïzena kende ik al van Jamie Oliver maar het weken van de frietjes is nieuw voor mij. Ga ik proberen!

    • Reageren
      Roos
      17 februari 2016

      Echt? Komt het oorspronkelijk van Jamie Oliver? Dat wist ik niet! Ik ga eens googlen, thanks! X

  • Reageren
    Mariska
    2 maart 2016

    Ik vond dit al heel lekker, nu kan ik ze ook nog eens krokant maken! Heerlijk! Ga ik snel eens proberen :D

  • Reageren
    Diana
    22 maart 2016

    Zier er heerlijk uit! weer eens wat anders dan gewone friet.
    Diana onlangs geplaatst…De weegschaal van draagkracht en draaglastMy Profile

  • Laat een reactie achter

    CommentLuv badge