Indiase boerenkoolsalade met geroosterde kikkererwten

indiase-boerenkoolsalade-met-kikkererwten

Zo, het nieuwe jaar is begonnen en ik denk dat we allemaal wel weer toe zijn aan wat lichtere gerechtjes na al die oliebollen en kerstkransjes ;-)! Vandaar dat ik deze salade maakte, eens helemaal iets anders dan wat ik normaal eet!

Boerenkool is blijkbaar helemaal een hippe groente. Bij mij zat hij altijd alleen nog in een lekkere stamppot maar je kunt er zoveel meer mee! Door de smoothies, stoofpotjes en salades moet het allemaal heel lekker zijn. Aangezien ik wel eens echt iets anders uit wou proberen besloot ik dat dit de basis zou zijn voor mijn salade.

Daarnaast ben ik ben dol op mijn ‘vaste’ kruiden. Basilicum, bieslook, peterselie, knoflook(poeder), veel peper, sambal en chilipoeder. Dat zijn een beetje mijn go-to smaakmakers. Lekker, maar ik was ook wel eens toe aan wat anders. Zelf ben ik nooit echt heel erg weg geweest van de Indiase keuken maar de laatste keer dat ik Indiaas at was alweer een hele tijd geleden en ik ben er van overtuigd dat je dingen soms gewoon weer een kans moet geven (rode bieten uitgesloten, die zal ik waarschijnlijk nooit lekker gaan vinden ;p). Ik kocht een potje masala kruiden en een potje Tahini (gewoon bij de Plus, klinkt lastig maar gewoon te koop bij de Super dus ;-)! ) en ik ging samen met mijn zus aan de slag.

indiase-boerenkool-salade-met-geroosterde-kikkererwten

Het resultaat? Een frisse salade met een nootachtige dressing en crunchy kikkererwten vol Indiase kruiden!

Recept Indiase boerenkool salade met geroosterde kikkererwten

Ingredienten voor 2 personen:
– Potje kikkererwten
– Potje masala Indiase kruiden
– 5 teentjes knoflook
– 200 gram boerenkool
– 3 eetlepels tahini (sesampasta)
– Olijfolie
– 2 citroenen
– Peper/zout
– 2 eetlepels honing

Bereidingswijze:
– Verwarm de oven voor op 180 graden.
– Open het potje met kikkererwten en laat het uitlekken in het vergiet.
– Doe de kikkererwten in een kom samen met 2/3 eetlepels olijfolie en een eetlepel Indiase kruiden en meng alles goed met elkaar.
– Bekleed een bakplaat met bakpapier, leg hier de kikkererwten op. Leg ook 5 tenen knoflook (met de ‘schil’ er nog om) op de bakplaat tussen de kikkererwten en zet voor 25 minuten in de oven.
– Ondertussen kun je de dressing maken. Mix de tahini met het sap van de 2 citroenen, 3 eetlepels olijfolie, de honing, peper, zout en ongeveer 100 ml water tot een dressing.
– Haal na 25 minuten de kikkererwten en knoflooktenen uit de oven. Check even of de kikkererwten lekker krokant zijn. Als ze nog zacht zijn bak ze dan nog even 5 minuutjes extra. Als ze lekker krokant zijn is alles klaar!
– ‘Pers’ de knoflook uit de schil, gewoon met je vingers, en doe dit bij in de dressing. Klop deze met een garde goed door, je zult zien dat de knoflook zo zacht is dat als je even stevig met de garde klopt de knoflook zo wordt opgenomen door de dressing.
– Meng de dressing door de boerenkool en schep hier de kikkererwten overheen. Wat peper en zout er over en klaar!

Voor mijn gevoel zou het moeten kunnen fungeren als een volledige maaltijd maar daar vind ik het persoonlijk echt niet vullend genoeg voor. Wel vind ik het een heerlijk ‘ander’ bijgerecht. Lekker met een simpele pasta bijvoorbeeld, zoete aardappelfrietjes of een stukje vis.

handtekening Lifebyrosie.nl

Het originele recept vond ik op minimalistbaker.com!

Gerelateerde artikelen

1 reactie

  • Reageren
    Malou | Blonde Blossom
    11 januari 2017

    Dat klinkt als een lekkere salade! Ik houd niet zo van stamppot met boerenkool, maar het is wel heel gezond en lekker! Wij eten ook wel eens een pasta met boerenkool en het vlees uit een worst, dat is ook heel erg lekker! Moet je maar eens Googelen (of op de site van de AH kijken). Malou x
    Malou | Blonde Blossom onlangs geplaatst…Travel Guide | 9 x de leukste dingen om te doen in LondenMy Profile

  • Laat een reactie achter

    CommentLuv badge