Heerlijke en gezonde ontbijtTAART (ja je leest het goed!)

Ontbijttaart

Ontbijten met een kwarktaartje en ook nog eens gezond bezig zijn.. Klinkt dat niet als muziek in je oren? ;-) Ik ontbeet deze hele week met TAART en ik deel vandaag het heerlijke, simpele recept met jou zodat jij ook van iedere ochtend een feestje kunt maken!

Het is zo lastig op het moment om mooie foto’s te maken met dat donkere weer, mijn excuses dus voor de niet zo fantastische foto hierboven ;-)! De foto doet het taartje geen eer aan, laten we het daar op houden!

Ik at dit taartje voor het eerst toen we bij een neef van Kay en zijn vriendin gingen eten. Zij had deze taart als toetje gemaakt en vertelde dat ze deze taart eigenlijk bijna iedere week maakte en er dan lekker mee ontbeet, lunchte of at als toetje! Dat klonk wel heel goed (helemaal nadat ik het geproefd had). Eerlijk is eerlijk, een koekjesbodem zoals bij een ‘normale’ kwarktaart is écht veel lekkerder maar ik vond dit een hele goede vervanger! Het recept had zij gevonden op Focus on Foodies.nl, alle lof voor haar dus ;-)!

Recept voor heerlijke en gezonde ontbijttaart:

Ingredienten:
– 125 gram havermout
– 20 gram kokosolie
– 140 gram dadels (gebruik echt lekkere zachte dadels, niet die cheapskate droge kanaries van de supermarkt op zo’n schaaltje).
– 750 gram Skyr (ik gebruikte bosvruchten)
– 3 blaadjes gelatine

Bereidingswijze:
1. Gebruik een kleine springvorm en bekleed de onderkant met bakpapier.
2. Leg de blaadjes gelatine in een schaaltje met water en laat hier een minuut of 5 in weken.
3. De de havermout in de blender of keukenmachine en maal tot meel. Doe dit in een beslagkom.
4. Doe de dadels in de blender of in de keukenmachine en blend tot je een dadelpuree krijgt.
5. Meng de havermout met de dadels en de kokosolie en kneed tot een bal. Ik merkte tijdens het maken dat ik wel wat meer kokosolie nodig had omdat het anders vrij droog was. Ik heb gewoon olie toegevoegd tot het een fijne ‘plakkerigheid’ had.
6. Leg de bal in de springvorm en bekleed de bodem ermee. Zet in de koelkast.
7. Schep een paar eetlepels Skyr in een klein pannetje en verwarm op laag vuur. Het moet niet echt heet worden maar het moet warm genoeg zijn zodat de gelatine er in op kan lossen.
8. Voeg de gelatine toe zodra de Skyr warm is en roer net zo lang door tot de gelatine compleet is opgelost.
9. Voeg de Skyr/gelatine terug bij de rest van de Skyr, meng goed en giet het in de springvorm.

Laat het nu 3 tot 4 uur opstijven in de koelkast en klaar is je taart. Ik ben er van overtuigd dat je het heerlijk zult vinden en SUPER makkelijk. Je snijdt ’s morgens je stukje taart af en klaar. Ook super makkelijk mee te nemen naar je werk in een tupperware bakje. Zit je daar in de pauze lekker taart te eten ;-)!

handtekening Lifebyrosie.nl

Gerelateerde artikelen

17 reacties

  • Reageren
    Daniëlle
    3 februari 2017

    Mmm als je hier je dag mee begint kan deze niet meer stuk. Lekker hoor!
    Daniëlle onlangs geplaatst…In de spotlight: My happy kitchenMy Profile

  • Reageren
    Darina
    3 februari 2017

    Wat een heerlijk recept! Prettig begin van de dag :)
    Darina onlangs geplaatst…Parisienne Diary | New Hotspots in Paris #1My Profile

  • Reageren
    Margot
    3 februari 2017

    Dat is nog eens een leuk begin van de dag!
    Margot onlangs geplaatst…Binnenkijken bij KarinMy Profile

  • Reageren
    Ise
    3 februari 2017

    Hmm dat klinkt goed!
    Ise onlangs geplaatst…Het perfecte havermout ontbijtMy Profile

  • Reageren
    Irene | Tussenmarsenjupiter.be
    3 februari 2017

    Oh yummy dat ziet er echt heerlijk uit. En ik ben dol op Skyr! Zéker die met bosvruchten. Deze ga ik misschien wel eens maken. Ben alleen niet zo’n fan van dadels. Proef je ze hard?
    Irene | Tussenmarsenjupiter.be onlangs geplaatst…Toch maar iets over introvert zijnMy Profile

    • Reageren
      Leonie
      6 februari 2017

      Hoi Irene,
      Ik heb vandaag deze taart gemaakt en ik hou niet van de smaak van dadels maar je proeft ze niet vind ik! Vond hem erg smakelijk :-)

  • Reageren
    Dita
    3 februari 2017

    Mmhh dat ziet er goed uit!
    Dita onlangs geplaatst…Mila 1 jaar!My Profile

  • Reageren
    Jennifer
    3 februari 2017

    Ontbijten met taart, vervelend hoor! ;)
    Ik ben altijd opzoek naar gezondere varianten van mijn favoriete ‘treats’, dus dit recept gaat zeker in mijn receptenboek.

  • Reageren
    Rowan
    3 februari 2017

    Wat een heerlijk taartje!! Dit recept ga ik zeker even opslaan!
    Rowan onlangs geplaatst…Mijn Instagram top 5: december & januariMy Profile

  • Reageren
    Lianne
    3 februari 2017

    Oh! Ziet er heerlijk uit, ontbijten met taart is altijd goed. En als die dan ook nog gezond is, is het extra fijn. :)
    Lianne onlangs geplaatst…Valentijn: Chocolade cake met roze hartjeMy Profile

  • Reageren
    Roos
    3 februari 2017

    Wauw dat ziet er écht heel goed uit! Ik ben al tijden van plan om het te maken, maar moet het nu echt maar eens gaan doen.
    Heel herkenbaar trouwens met die foto’s, ik kan niet wachten tot het weer lente is..

  • Reageren
    Renate
    3 februari 2017

    De bodem kende ik nog niet, de “taart” maak ik zelf vaak van gepureerd fruit met Griekse yoghurt en gelatine :-)
    Renate onlangs geplaatst…Mogen zijn wie je werkelijk bentMy Profile

  • Reageren
    Anneleen
    3 februari 2017

    Lijkt me erg lekker! En ik vind het wel een geslaagde foto geworden hoor :)
    Anneleen onlangs geplaatst…Terug in de tijdMy Profile

  • Reageren
    Iris
    4 februari 2017

    De dag beginnen met taart. Whoehoe!! Wat een geweldig lekker recept! :D
    Iris onlangs geplaatst…Wedding WishlistMy Profile

  • Reageren
    Danique
    4 februari 2017

    Dat ziet er heerlijk uit!
    Danique onlangs geplaatst…Wat mij gelukkig maaktMy Profile

  • Reageren
    Heidi
    6 februari 2017

    Wat heerlijk. Ga hem ook eens proberen maken.

  • Reageren
    Leonie
    6 februari 2017

    Deze taart vandaag gemaakt en JUMM wat een heerlijkheid! Ik deed er nog wat plakjes banaan op en heb ipv bosvruchten skyr de vanille versie gebruikt, mmm!

  • Laat een reactie achter

    CommentLuv badge