Budgetproof rijstgerecht met tomaten en gehakt

Rijstgerecht

Eerlijk is eerlijk, ik ben niet zo dol op rijst! Kay wel en omdat ik af en toe gewoon een hele lieve vrouw wil zijn (;p) probeer ik dan recepten met rijst uit die mij wel redelijk lekker lijken en waar ik Kay sowieso blij mee maak!

Dit simpele rijstrecept leek mij erg lekker, simpel en ook nog eens erg goedkoop qua boodschappen (altijd een pluspunt!). En wat bleek, het was ook nog eens ontzettend lekker. Ik heb een tweede keer opgeschept en laten we zeggen dat dat met een gerecht met rijst nooit aan de orde is.

Vandaar dat ik het recept natuurlijk wel met jullie moet delen! Snel op je weekmenu zetten voor komende week, ik weet zeker dat je het lekker zult vinden!

Ingrediënten rijstgerecht voor 4 personen.

– 300 gram rijst.
– 1 blik tomatenblokjes.
– 2 rode paprika’s.
– teentje knoflook.
– 500 gram gehakt.
– 1 ui, fijngesnipperd.
– 1 bosje lente uitjes.
– Peper/zout.
– Verse rode peper of sambal naar smaak.

Bereidingswijze rijstgerecht.

1. Kook een pan met water, voeg de rijst toe en bereid de rijst zoals aangegeven staat op de verpakking.
2. Snij de paprika’s, de ui en de lente ui in stukjes.
3. Bak het gehakt rul in een bakpan en voeg na 5 minuutjes de groentes toe.
4. Laat alles een minuut of 10 bakken, voeg daarna de knoflook en peper, zout en sambal toe.
5. Giet de rijst af en schept de rijst bij het gehakt in je bakpan.
6. Schep alles goed om. Voeg daarna het blikje tomatenblokjes toe. Ondertussen moet je even goed proeven of je nog wat kruiden naar smaak toe wil voegen.
En dat is het al! Zoals je leest, heel erg simpel en snel. Maar het smaakt echt goed! Het doet mij qua structuur een beetje denken aan een lekkere risotto en qua smaak aan een goede pasta!

Laat je me weten als je het gemaakt hebt? En of je het net zo lekker vond als ik? Wil je het recept nou bewaren, Pin het recept dan op je Pinterest bord! Dat kan heel simpel. Ga met je muis op de foto staan, je ziet dan een ‘pin it’ tekentje linksbovenaan de foto verschijnen. Klik hier op en bewaar het op jouw ‘favoriete recepten’ Pinterest bord ;-)!

handtekening rosie

Wil je op de hoogte blijven van alles omtrent mij en Lifebyrosie.nl?
Volg mij dan op Facebook of Instagram (@lifebyrosie) ♥

Gerelateerde artikelen

12 reacties

  • Reageren
    demallemolenmoeder
    2 april 2016

    Ziet er heerlijk uit. Ook fijn dat het niet ingewikkeld is. Dochterlief is niet zo’n fan van rijst maar misschien op deze manier wel . Het proberen waard.
    demallemolenmoeder onlangs geplaatst…Een ode aan mijn vader!My Profile

  • Reageren
    Frank
    2 april 2016

    Ziet er heerlijk uit. Mijn vrouw is niet echt van de rijst maar ik ga dit toch zeker eens maken het lijkt me echt lekker!!
    Frank onlangs geplaatst…Project DienbladMy Profile

  • Reageren
    Anne
    2 april 2016

    Dit ziet er zeker goed uit! Ook fijn dat het niet al te ingewikkeld is, dan houdt het bij mij namelijk nogal snel op ;)
    Anne onlangs geplaatst…Dag, maartMy Profile

  • Reageren
    chucky1012
    2 april 2016

    Fijn dat je nu ook rijst lust.
    Het gerecht ziet er heerlijk uit ;-)

    Xoxo

  • Reageren
    Tineke
    2 april 2016

    Ik ben de laatste tijd niet zo gek op pasta en rijst, maar het ziet er wel erg lekker ui!
    Liefs
    Tineke onlangs geplaatst…Win een verrassingspakket!My Profile

  • Reageren
    Frank
    6 april 2016

    Ik we hebben dit gerecht gemaakt en we vonden het heel lekker!! Voor herhaling vatbaar maar eerst vanavond het overgebleven opeten!! :)
    Frank onlangs geplaatst…Vreemde klachtenMy Profile

    • Reageren
      Roos
      7 april 2016

      Hee wat leuk om te lezen :D! Fijn dat jullie het ook zo lekker vonden!

  • Reageren
    Marjon
    11 april 2016

    Wij hebben het vanavond gegeten. Heel erg lekker! Ik was een beetje uitgeschoten met de sambal, maar smaakte toch prima!
    Ik reageer verder bijna nooit, maar volg je blog met veel plezier. Hopelijk heb je nog meer van deze makkelijke, maar lekkere recepten 😃

    • Reageren
      Roos
      12 april 2016

      Hey Marjon, leuk dat je een reactie achterlaat :D! Lief zeg, thanks voor het lezen van mijn blog! Voor mijn gevoel zijn eigenlijk alle recepten die ik lees heel gemakkelijk! Weet niet hoe lang je me al volgt maar er staan er al redelijk wat online :) Maar ik blijf natuurlijk koken en bloggen dus je kunt er zeker nog een heleboel verwachten! Liefs XXX

      • Reageren
        Marjon
        13 april 2016

        Ik volg je blog nog niet zo lang, eerder keek ik af en toe als ik er aan dacht. Maar sinds ik je volg op Instagram veel regelmatiger. Dus hint: blijf posten wanneer je een nieuwe blog hebt geplaatst ;).
        Ik zal binnenkort eens je andere recepten doorkijken, wie weet wat ik allemaal gemist heb! Succes met al je bezigheden en je leuke zoontje! x

  • Reageren
    Elise
    25 april 2016

    Hmm ik heb het vandaag getest en het is meer dan goedgekeurd. Heel erg lekker, komt zeker in ons bakje met favoriete recepten.

  • Reageren
    Es
    8 oktober 2016

    Zojuist gegeten: erg lekker!!
    Voor de kinderen hebben we de sambal erbuiten gehouden, wel een puntje verse peper fijngehakt er doorheen gedaan. Voor ons als volwassenen is de sambal wel een must omdat het gerecht anders wat flauw is. Voor de kinderen was het perfect. Tijdens het eten ontstond het idee om er gerapte kaas op bord overheen te sprenkelen: daarmee steeg het gerecht in punten.
    Dank voor het delen van dit recept!!

  • Laat een reactie achter

    CommentLuv badge