Aan tafel met mam: Bouillabaisse soep met Turks brood en ailoli

Bouillabaisse soep

Hallo lieve mensen, ik ben Marion, moeder van Roos. Ik ga jullie zo af en toe wat lekkers voorschotelen. Recepten uit eigen keuken of een recept bedacht door iemand anders met wat kleine aanpassingen. Lekker, gezond, simpel, betaalbaar en zoveel mogelijk van het seizoen.

Afgelopen vrijdag kwamen Roos en Kay langs. Samen eten en ondertussen bespraken we de plannen voor de bruiloft. Het feest wordt in onze tuin gehouden dus het is wel fijn om even wat dingen met elkaar te overleggen. Onderwijl aten we een lekkere bouillabaisse soep! Het recept komt uit het kookboek ‘Rudolph kookt’. Ik had het laatst op mijn verjaardag gekregen en dit gerecht wilde ik al een tijdje uitproberen. Ik heb het iets aangepast aan wat ik in huis had en wat mij lekker leek. En lekker, dat was het zeker!

We aten er Turks brood bij, afgebakken in de oven, en dipten dit in de aioli. Het recept voor de aioli komt ook uit dit kookboek!

bouillabaisse soep met turks brood

Recept Bouillabaisse soep voor 4 personen:

Ingrediënten:
– 2 sjalotten
– 2 tenen knoflook
– Ongeveer 400 gram visfilet. Ik nam diepvrieszalm, koolvisfilet en kabeljauwfilet.
– 250 gram mosselen, gekookt zonder schelp
– 2 eetlepels olijfolie
– 600 ml visbouillon
– 1 blik tomatenblokjes
– 1 envelopje saffraandraadjes (gewoon te koop in de supermarkt!)
– 2 theelepels provinciaalse kruiden
– 12 grote garnalen (gewoon uit de diepvries, ongepeld)
– Zout en peper

Bereiden:
1. Pel en snipper de sjalotten. Pel en snijd de knoflook fijn. Snijd de vis in stukken.
2. Verhit de olie in een soeppan en fruit hierin de uien en knoflook voor ongeveer 2 minuten. Voeg de visbouillon, tomatenblokjes met sap en de saffraandraadjes toe. Breng dit alles aan de kook.
3. Draai het vuur laag en doe de visfilet, garnalen, mosselen en provencaalse kruiden in de pan. Kook de soep zo’n 6-8 minuten totdat de vis en de garnalen gaar zijn.
4. Verdeel de vis, de garnalen en de mosselen over 4 borden. Breng de soep op smaak met peper en zout en schep de soep in de borden.

Ondertussen bak je het Turkse brood (heerlijk Turks afbakbrood vind je bij de Aldi!) af in de oven.

Recept voor Aioli

1. Wrijf 2 tenen knoflook fijn samen met een halve theelepel grof zeezout.
2. Voeg 1 eidooier en 1.5 theelepel citroensap toe aan de knoflookpulp en roer het mengsel glad.
3. Voeg, al kloppend met een garde, 250 ml olijfolie extra vierge toe. Begin druppel voor druppel tot het mengsel bindt.

Je kunt de aioli goed afgesloten ongeveer een week bewaren.

Eet smakelijk!

handtekening mam

Gerelateerde artikelen

14 reacties

  • Reageren
    Food Love and Happiness
    26 februari 2014

    Hmm lekker! Hier houd ik van :)

  • Reageren
    MySimplySpecial
    26 februari 2014

    Aioli is eigenlijk best simpel te maken zo te zien. Goed om te weten!

  • Reageren
    Frauke
    26 februari 2014

    Ziet er echt héél lekker uit – helaas ben ik allergisch aan vis. Niks om te proberen, dus :(.

  • Reageren
    Manon
    26 februari 2014

    Ziet er goed uit! Dat brood ziet er ook zoooo lekker uit, ik hou van brood hahaha.

  • Reageren
    Joyce
    26 februari 2014

    mm ziet er lekker uit!

  • Reageren
    nenacecilia
    26 februari 2014

    Wat leuk van je moeder! Klinkt lekker ook :)

  • Reageren
    Manon
    26 februari 2014

    Dat ziet er echt yummy uit!!!

  • Reageren
    chucky1012
    26 februari 2014

    Leuk dat je moeder hier een recept plaatst. Dat klinkt heerlijk! Ik hou van de bovengenoemde vissoorten en garnalen.
    Turks brood is zo lekker en je kan het bij diverse maaltijden eten.
    Dat is lief van je ouders dat jullie het feest van de bruiloft bij je ouders in de tuin mogen geven.

    Fijne dzag en geniet van de zon ;-)

    • Reageren
      Roos
      27 februari 2014

      Ja leuk hé, mam kookt altijd heerlijk! En het feest wordt geweldig :D! Jij ook meid! Liefs X

  • Reageren
    Mariska
    26 februari 2014

    Het recept ziet er goed uit. Vind echt leuk dat jullie zo liefde hebben voor koken. Zo kunnen mensen toch nog dingen leren:D

  • Reageren
    Luuke
    26 februari 2014

    Ziet er lekker uit! Turks brood vind ik heerlijk! :)

  • Reageren
    Anna
    26 februari 2014

    Wat leuk! Lijkt me echt heerlijk, ga ik binnenkort zeker maken :)

  • Reageren
    José
    26 februari 2014

    Het ziet er echt heeeel lekker uit!

  • Laat een reactie achter

    CommentLuv badge