Bakken met mama + recept appelcompote

1.

Hai allemaal! Super leuk om te zien dat er al zoveel meiden zijn die meedoen aan mijn Spread Some Love project, dankjewel daarvoor!

2 weken terug (ja zo lang alweer) kreeg ik een smsje van mama: ze had een super grote mand met appels gratis bij een huis op mogen halen en ze vroeg me of ik zin had om te komen bakken! Maar natuurlijk! Ik stapte in de auto, reed naar mams en we hebben lekker de hele middag gebakken. Het resultaat? 2 appeltaarten (volgens 2 verschillende recepten) + 2 kilo appelcompote! Hmm!

2. 3. 4. 5. 6.

Mijn interesse in koken en bakken heb ik niet van een vreemde: mama is er ook dol op. Mijn ouders hebben een prachtige keuken met een geweldig fornuis (een AGA met 4 ovens!!) én een kitchen aid, need i say more?! Ook heeft mama stapels met oude kookboeken, verzameld op rommelmarkten en kringloopwinkels, heerlijk om door te bladeren!

We besloten om eerst 2 appeltaarten te bakken volgens 2 verschillende recepten. Één taart gemaakt met zelfrijzend bakmeel en één taart gemaakt met bloem. De taarten waren lekker maar het échte perfecte appeltaart recept laat helaas nog even op zich wachten. De korsten waren bij beide net iets te droog, helaas!

De appelcompote was heerlijk en zo ontzettend makkelijk om te maken! We gebruikten 2 kilo appels in grove stukken gesneden, 250 gram suiker en 250 ml water. Doe dit samen in een grote pan en laat het geheel een minuut of 15/20 pruttelen, net zo lang tot de appels zacht worden. Roer het geheel af en toe zachtjes door. Niet te ‘wild’ roeren want de stukken appel moeten juist nog een beetje heel blijven, anders krijg je appelmoes. Roer er nog 2 eetlepels kaneel doorheen en je hebt geweldig lekkere appelcompote.. Hmm!

Als je je afvraagt wat je met 2 kilo appelcompote moet? Vries het, in porties, in! Zo kun je maanden (ja echt maanden) lang genieten van af en toe een portie zelf gemaakte appelcompote, jum <3!

handtekening rosie

Gerelateerde artikelen

20 reacties

  • Reageren
    Kelly
    5 december 2013

    Hmm, klinkt lekker!

  • Reageren
    Isabel Cristina
    5 december 2013

    Mmmm klinkt heerlijk! Hele mooie foto’s ook!

  • Reageren
    Sylvia
    5 december 2013

    Haha, met die compote kunnen jullie inderdaad wel even vooruit ;) En leuke foto van die kookboeken.

  • Reageren
    Simone
    5 december 2013

    Mmm ik ben gek op de geur van warme appeltjes en kaneel. Heel lekker is om wat banketbakkersroom in je appeltaart te doen, dit zorgt er ook voor dat deeg minder droog wordt!

  • Reageren
    Curly Creative
    5 december 2013

    Mmm wij aten het laatst ook op stage, koken het samen met een bewoner.
    Vind het altijd zo heerlijk winters, en het ruikt zo lekker. Een tijdje geleden maakte ik gevulde appelkoeken misschien ook lekker om eens te bakken? (ik zette het recept op mijn blog)
    Zat te lezen en ik denk hé 4 ovens? bedoel je misschien gas pitten?

    Liefs

  • Reageren
    Linda
    5 december 2013

    Heel erg leuk om je middag zo bakkend door te brengen :)
    Dat moet smullen geweest zijn! Heel gaaf zon keuken en oude kookboeken. De recepten van mijn oma vind ik ook nog steeds het lekkerst!

  • Reageren
    MySimplySpecial
    5 december 2013

    Wat een leuke middag! Ik maak ook graag appelcompote, maar helaas is dat dit jaar niet gelukt.

  • Reageren
    Dagmar
    5 december 2013

    Oooh super lekker! En wat een sfeervolle foto’s! Knap dat je dit kan maken, heel leuk!

  • Reageren
    Sabine
    5 december 2013

    Heerlijk zeg! Ik ben dol op appelcompote! En als je het zelf maakt gaat je huis ook zo heerlijk ruiken! :)

  • Reageren
    Swaen
    5 december 2013

    Heerlijk! Mijn moeder maakt iedere avond voor het eten een beetje compote, dan is het nog lekker warm! Maar we hebben nog genoeg appels liggen van onze bomen, dus invriezen gaan we ook nog wel doen.

  • Reageren
    Katrien
    5 december 2013

    Gezellige middag precies! En het ziet er echt super lekker uit, hoe simpel ook!

  • Reageren
    Nadia
    5 december 2013

    Je kunt de korsten insmeren met abrikozenjam, het dunne deel. Dat maakt het al minder droog =)

  • Reageren
    Karlijn
    5 december 2013

    Whoaaaa 4 ovens! Halleluja, dan kan alles tegelijk, hoe ideaal is dat. Pff wat ziet het er lekker uit. Mijn moeder maakt altijd zelf appelmoes en die is echt super. Appeltaart is mijn lievelingstaart, ook al eet ik hem niet zo vaak. Vroeger at ik altijd al het deeg op :)

    • Reageren
      Roos
      6 december 2013

      Geweldig he! Als ik later groot ben (;-)!) wil ik ook zo’n geweldig mooi fornuis! <3

  • Reageren
    Maria Antoinette
    5 december 2013

    Aha! Dat ziet er echt verukkelijk uit. *Neemt nog een hap van geprakte aardappelen*

    Liefs,

    Maria

  • Reageren
    Marloes
    5 december 2013

    Heerlijk, en leuke foto’s! Ik krijg er helemaal zin in haha!

  • Reageren
    Stephanie
    5 december 2013

    Omg lekkerrr! En superleuke foto van je :D

  • Reageren
    Debbie
    6 december 2013

    Heerlijk appeltaart

  • Laat een reactie achter

    CommentLuv badge