To surf a couch or not, that’s the question.

Zomer van 2011, ik zat er doorheen.. He-le-maal doorheen. Na 10 maanden 4 dagen in de week een stage te hebben gelopen waar ik mij totaal niet lekker voelde was ik aan het begin van de zomer helemaal op. Er stond een druk studiejaar voor de deur (mijn afstudeerjaar) en ik moest en zou iets gaan ondernemen om van dit rotgevoel af te komen. Ik had een 5 sterren hotel in Turkije kunnen boeken en me daar laten onderdompelen in luxe maar ik deed iets anders. Ik reserveerde een ticket voor de trein naar Berlijn en heb me aangemeld op couchsurfing.org. Ik ging alleen op reis, dat is wat ik zou gaan doen. Ik zou iedereen wel eens even laten zien hoe onafhankelijk ik ben en om het nog spannender te maken; ik ga lekker bij een vreemd iemand op de bank slapen. Want ach, wat maakt het uit!

Het bleek één van de geweldigste ervaringen uit mijn leven te worden, want wat was Berlijn gaaf. Oke om even helemaal terug te gaan naar het begin, ik meldde mij aan op couchsurfing.org. Le boyfriend vond alles prima zolang ik maar bij een meisje op de bank ging slapen en niet bij één of andere hot Don Juan (hebben ze die in Duitsland dan?). Dat had ik zelf ook al bedacht, ik slaap liever bij een meisje, dus ging ik op zoek naar een meisje om 4 nachten bij op de bank te kunnen slapen. Ik vond Lotte, 21 jaar en wonende in Kreuzberg. Kon niet beter. Ik stuurde haar een mailtje en ik was van harte welkom, wauw, dat ging makkelijk. Daar stond ik klaar op het station met mijn koffertje in mijn hand, ready to go, mezelf voor mijn kop slaande waar ik dit mega stomme idee nou weer voor bedacht had? Moest dit leuk zijn? Oke, mijn koudwatervrees is altijd nogal uitbundig. Na een dikke kus van mijn vriend stapte ik in de trein om er 5 uur later in Berlijn weer uit te stappen. Het viel me mee dat ‘Survivor’ van Destiny’s child niet uit de luidsprekers kwam want dat is precies hoe ik mij voelde!

Lotte had me een routebeschrijving gegeven naar haar appartement en het moge een wonder zijn dat ik in één keer de juiste bus nam. Toen ik de bus uitstapte bleek de routebeschrijving toch niet helemaal zo geweldig te zijn.. Hmm.. Gelukkig liep er een jongen op straat die ik de weg vroeg (geen Don Juan overigens, just saying!) en die me tot de voordeur van het appartement bracht, danke danke! Daar sta je dan, met je koffertje voor het appartement van een vreemde waar jij de aankomende nachten gaat slapen. Please laat haar leuk zijn, please laat haar leuk zijn is het enige wat er op dat moment door me heen ging.. Ik drukte op de bel en binnen 5 seconden ging er een raam open waar 2 meisjes uithingen: ‘You must be Rose! Welcome! I will open the door for you’. Ik sleepte mijn koffertje 5 trappen op en daar stond Lotte met nog 2 andere meisjes, binnen waren nog een ander meisje en een jongen. Lotte woonde in een groot appartement met nog 4 andere huisgenoten, ook was er nog één andere couchsurfer uit HongKong (Abercrombie&Fitch Store model.. just saying..!!). Wat bleek, één van haar huisgenoten was 2 weken bij haar ouders en ik mocht haar kamer gebruiken. Ik sliep dus niet op haar bank maar gewoon op een eigen kamer, wat tof!

Ik kan nog alinea’s volschrijven met al mijn avonturen van de rest van mijn dagen. Als er belangstelling voor is hoor ik het graag ;-). Om het even wat korter te houden, ik heb het super gaaf gehad in Berlijn. Zoveel mensen leren kennen uit allemaal, voor mij vreemde, landen. Aangezien ik vorige week een artikel voor girlscene.nl schreef over couchsurfen (komt eind november online, i will let you know!) is het weer helemaal gaan kriebelen. Ik wil weer couchsurfen, ik wil, ik wil, ik wil! Nu heb ik 2 dingen bedacht wat ik kan gaan doen. Nummer 1: Ik ga in december 4 nachten naar Stockholm om te couchsurfen (en natuurlijk te bloggen over mijn avonturen!) of.. Nummer 2: Ik ga 10 dagen in januari couchsurfen door Nederland. Allemaal grote steden pakken en op zoek gaan naar de leukste plekjes om jullie hier natuurlijk van op de hoogte te houden. Of ik kan natuurlijk allebei doen.. Hmm..

Nou is mijn vraag, wat lijkt jullie leuker om over te lezen?! Of zal ik gek doen en het allebei doen? Let me know! XO

Gerelateerde artikelen

21 reacties

 • Reageren
  Anni
  2 november 2012

  Alle twee doen! Dat in Nederland lijkt me wel heel interessant!
  Host je zelf ook wel eens mensen? Ben altijd benieuwd hoe dat gaat. Ik had me daarvoor ingeschreven, maar toen ik aanmeldingen kreeg heb ik nee gezegd en weer afgemeld omdat ik niet meer durfde :P

  • Reageren
   Roos
   2 november 2012

   Tot nu toe heb ik (helaas) nog geen mensen gehost. Mijn kleine minidorpje in het oosten van Nederland is nou niet echt een bruisende stad waar veel couchsurfers op af komen. Maar als ze willen komen zijn ze van harte welkom! Haha ik snap wel dat je het eng vind maar tegelijkertijd denk ik dat het niet voor niets 1000000x goed gaat. Goed de profielen doorlezen scheelt denk ik al heel wat freaks ;-)! Maar het blijft natuurlijk altijd spannend!

 • Reageren
  Denise
  2 november 2012

  Mooi geschreven roos! Ik zou Stockholm doen of allebei natuurlijk! Maar 10 dagen is wel lang!

 • Reageren
  Josianne
  2 november 2012

  Allebei! :D Ik kijk nu al uit naar de verslagjes!

 • Reageren
  Lies
  2 november 2012

  Wat gaaf dat je dat gedaan hebt en ook heel erg leuk om te lezen, dus zou er ook zeker wel meer over willen lezen haha. Het couchsurfen in Nederland en dan in eigen land de mooiste en leukste plekjes ontdekken lijkt mij ook heel leuk.

  • Reageren
   Roos
   2 november 2012

   Dat lijkt mij dus ook zo leuk :D! Ik denk dat ik het lekker allebei ga doen!

 • Reageren
  tineke
  2 november 2012

  Wat klinkt dat onwijs gaaf zeg! Stoer van je, dat je dat ook gewoon in je eentje hebt gedaan! Je moet gewoon doen wat jou het leukste lijkt! Ga lekker couchsurfen over de hele wereld, hihi!

  • Reageren
   Roos
   2 november 2012

   Dat is mijn latere plan, de hele wereld! ;-) Eerst maar eens een heleboel geld sparen daarvoor!

 • Reageren
  Laura
  2 november 2012

  Ohh wat een hartstikke gaaf idee! Ik weet niet of ik dat zou durven, maar ik kijk uit naar je nieuwe verslagen:)

 • Reageren
  Valerie
  2 november 2012

  Ik zou niet kunnen kiezen, maar vind het wel een erg leuk idee! In ieder geval veel succes er mee!

 • Reageren
  Lieke
  2 november 2012

  Wow, je moet het maar durven, zo helemaal in je eentje logeren bij iemand die je nog nooit gezien hebt. Ik zou echt “zo” nerveus zijn! Wel leuk dat het één van je leukste ervaringen bleek te zijn! Je schrijft trouwens ook super, ik was helemaal mee met je verhaal en ik begon zelfs al te denken: ‘hmm, misschien toch eens overwegen om in de zomervakantie zelf te doen’. Wie weet..if so, dan laat ik het je zeker en vast weten!
  Stockholm of Nederland? Zelf denk ik dat Stockholm wat meer uitdagend en spannender is, maar dat wil niet zeggen dat het ‘interessanter’ is, natuurlijk. Misschien kan je ze inderdaad beide doen en daarna de belangrijkste verschillen eruit halen? Ik kan alvast niet wachten om je verslagje(s) te lezen ;) Liefs x

  • Reageren
   Roos
   2 november 2012

   Wat lief, bedankt voor het compliment!! Ik denk dat ik het ook wel super leuk vind om weer eens zoiets te doen in het buitenland, maar dat maakt het meteen ook weer spannender ;-)! Ik hou jullie op de hoogte! xo

 • Reageren
  Emilia
  2 november 2012

  Wat stoer zeg! Het lijkt me echt ontzettend gaaf om een keer te doen. Moeilijk kiezen tussen Stockholm of Nederland, ik vind beide plannen wel heel tof. Stockholm misschien toch iets leuker, omdat je dan weer in contact komt met andere culturen. Maar aan de andere kant, ook leuk om nieuwe dingen van Nederland te ontdekken!
  Je hebt een leuke schrijfstijl trouwens, fijn om te lezen :). X

  • Reageren
   Roos
   2 november 2012

   Dankjewel voor je compliment!:) Ik kan niet kiezen haha, ik hou jullie op de hoogte van mijn plannen! xo!

 • Reageren
  Lindy
  2 november 2012

  Stoer hoor! Ik zou dat niet durven, dus extra leuk om zo te lezen van iemand die wel het lef heeft!!!

 • Reageren
  Naomi
  4 november 2012

  Leuk artikel! Ik ben zelf ook helemaal alleen naar Orlando gegaan voor een stage maar dit zou ik toch niet zo snel doen. Denk ik… Wil het wel heel graag. Vind het ongelooflijk stoer van jou! Juist meer over schrijven joh!

 • Reageren
  Shanti
  4 november 2012

  Zo doe je zeker leuke ervaringen op! Ik zou het alletwee doen haha :P

 • Reageren
  Shanna
  6 november 2012

  Suuuuupertof dat je dit durft! Zou t leuk vinden om wat meer te lezen over je Berlijn avonturen. Ben er 4 jaar geleden zelf geweest en heb er ook een geweldige tijd gehad. Zou graag terug willen! Door jou wil ik nu ook naar Lotte in Berlijn, haha.. En echt heel cool dat je ook zonder je vriend bent gegaan, independent woman :D Ik zou eerder voor Stockholm kiezen of het allebei doen, maar in ieder geval niet alleen voor NL gaan! Discover the world, mi lady.

  • Reageren
   Roos
   6 november 2012

   Wat een leuke reactie! Dankje :)! ik zal binnenkort nog eens een post schrijven over de rest van mijn avonturen in Berlijn! Ik moet nog even een aantal dingen afwachten maar na het weekend ga ik beslissen wat ik ga doen (ik denk dat het stockholm word!). Hou je op de hoogte! liefs xo

 • Reageren
  Beau
  6 november 2012

  Wat geweldig geschreven, haha! Klinkt trouwens ook superleuk!

 • Reageren
  Inez
  24 juli 2013

  Wat stoer dat je helemaal alleen naar een vreemde stad durft gaan! Ik vond het verslagje leuk om te lezen, en Stockholm lijkt me een mooie stad, zou ik ook graag eens naartoe gaan :)

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge