Persoonlijke update: interview met vrouw.nl, moe en een blogpauze

1.

Hey! Vandaag even een persoonlijke update, gewoon even wat dingetjes uit mijn leven en hersenspinsels delen ♥!

Altijd lastig om zo’n blogje te beginnen want waar begin je als je hersenen op dit moment overuren draaien. Ik zit op het moment in een hele twijfelachtige fase van mijn leven en natuurlijk, laat ik dan ook gewoon twijfelen over de eerste zinnen van dit artikel (of over het eerste woord.. Zal ik beginnen met Hey, hi, hey allemaal? ZEURPIET). 

Roos inspiratieloos

Van de één op de andere dag was ik inspiratieloos wat mijn blog betreft. Ik had geen ideeën meer, zat uren naar mijn lege WordPress kalender te kijken en het enige wat ik voelde was de drang om in bed te gaan liggen en gewoon te gaan slapen. Ik hoor van vriendinnen om mij heen dat zij ook best wel eens dagen of weken op het werk hebben dat ze gewoon niet ‘zoveel zin’ hebben, geen werkdrive hebben, zelf even wat minder in hun vel zitten of er simpelweg gewoon even niks uit je handen komt. En als je werkt voor een baas is dat (vaak) iets makkelijker te verbloemen dan op een blog want tsja, komen er geen blogs online.. The whole world knows ;-)! En ik ken dit helemaal niet van mijzelf! Ik ben juist zo iemand die te weinig (upload)dagen in een week heeft want ZO.VEEL.IDEEEN!

Geeft dit genoeg voldoening?

Toen ik besloten had in bed te gaan liggen begon er voor het eerst in tijden iets te knagen. Is dit nou wat ik wil? Is dit genoeg voor jou Rosanne? Geeft het genoeg voldoening om te doen wat je nu doet? En dat is de vraag waar ik me nu al een paar weken mee bezig hou. Ik ben natuurlijk gewend om het bloggen naast mijn werk als maatschappelijk werkster te doen. Als maatschappelijk werkster voelde ik dat ik iets toevoegde aan onze samenleving, dat ik iets belangrijks deed en dat ik er toe deed. Ik beteken iets voor anderen en dat gaf mij een heel goed gevoel over mijzelf. Nu ik ‘alleen maar’ blog voelt alles compleet anders en ik weet niet of ik in de wieg gelegd ben voor het ‘alleen maar’ schrijven van blogjes over mijn leven. Ik heb altijd gezegd dat ik iets wil betekenen voor de wereld en doe ik dat nu?

Voor mijn gevoel niet.

En hier zitten ook weer 2 kanten aan. Want, maakt het nou zoveel uit om een jaartje of 2 even niet alleen maar met anderen bezig te zijn? Het brengt MIJ zoveel positiefs. Ik kan veel thuis zijn bij Flynn en ik kan de hele dag doen wat ik het allerleukst vindt.. BLOGGEN! En TOCH voelt het op dit moment alsof het gewoon niet genoeg is voor mij.

Verwend nest.

Ja dat denk ik soms ook, verwend nest. BLEH, je hebt zoveel en toch voelt het alsof het niet genoeg is. Maar ik ben er inmiddels over uit dat het er niet om gaat dat het niet genoeg is maar dat dit misschien gewoon niet helemaal is wat bij mij past? Dat dit mij blijkbaar niet het allergelukkigst maakt? Ik merk dat ik stiekem alweer een beetje aan het kijken ben op vacature sites maar het is nou ook niet bepaald zo dat de werkgevers voor mij in de rij staan. Vacatures? Misschien 1 of 2 in de afgelopen 2 maanden. Het is gewoon zo’n verschil, bloggen voor je hobby of bloggen voor je centen.

Hulp zoeken.

Ondertussen heb ik ook nog eens de beslissing gemaakt om hulp te gaan zoeken bij de verwerking van mijn bevalling. Jullie reacties hierop waren zo lief, zo fijn, zo goed. Deed me echt heel erg goed. Daarnaast werd ik ook nog eens benaderd door het (mega) online platform van Vrouw.nl of ik open stond voor een taboe doorbrekend interview over drama bevallingen en dat het niet altijd zo is dat iedere vrouw alles maar weer vergeten is zodra je je kind vasthoudt. Heel gaaf, tikkeltje spannend maar inmiddels staat het interview online en ben ik er erg blij mee :)!

Afstand nemen.

Wat ik ga doen? Ik ga even afstand nemen van ‘alles’ om te kijken of dat mij helpt om alles op een rijtje te zetten :)! Ik neem een pre-vakantie want op onze daadwerkelijke vakantie ga ik zeker bloggen (daar zie ik enórm naar uit). Ik heb besloten dat ik even (ongeveer) 2 weekjes afstand neem, even 2 weekjes geen artikelen online op mijn blog. Niet leuk voor jullie maar hopelijk vinden jullie het oke dat ik even deze tijd en afstand neem en er daarna hopelijk weer (fulltime of parttime) fris en fruitig tegenaan ga! Het eerste weekend van september zal ik weer wat van mij laten horen want die week er na gaan wij op vakantie! ♥

Even geen druk voelen, even veel wandelen, leuke dingen doen en praten, nadenken en weer de blijheid, vrijheid en fijnheid voelen van het bloggen. Daar heb ik zin in. Maar deze tijd voor mijzelf, afstand nemen van het hele online gebeuren voelt op het moment als de juiste keuze.

Ik zal af en toe echt nog wel wat foto’s op mijn Instagram posten (@lifebyrosie). Daar kun je me natuurlijk ook volgen (als je dat nog niet deed!).

Tot heel snel lieverds en alvast dankjewel voor jullie begrip! Liefs en een dikke knuffel!

handtekening Lifebyrosie.nl

Gerelateerde artikelen

23 reacties

 • Reageren
  Frauke
  19 augustus 2016

  Fijn om even mee te kijken in jouw gedachten! En ik snap ze zeker, het is inderdaad toch wat oppervlakkiger om te bloggen dan om als maatschappelijk werkster bezig te zijn. Ik denk zelf dat het echt een meerwaarde is om ook een ‘gewone’ job te doen naast het bloggen, maar dat is natuurlijk jouw persoonlijke keuze! Fijn ook dat je besloten hebt hulp te zoeken bij de verwerking van je bevalling, heel slim vooral! Liever nu verwerken dan het ergens opkroppen en er later heel veel last van hebben. Geniet van je pre-vakantie en tot over 2 weken ;-)! X
  Frauke onlangs geplaatst…Een DIY magneetbord met HEMA!My Profile

 • Reageren
  Maria || 2momZS
  19 augustus 2016

  Kan me voorstellen dat je ermee worstelt, maar lees met alle plezier je artikelen dus ik hoop dat je na je pre-vakantie weer volop gaat bloggen. Maar het belangrijkste is dat je doet wat goed aanvoelt voor jou! Geniet van je pre-vakantie! X Maria
  Maria || 2momZS onlangs geplaatst…Zwangerschap aankondigenMy Profile

 • Reageren
  Michelle (mama van Julia)
  19 augustus 2016

  hoi Rosanne
  ik reageer niet zo heel vaak, lees wel trouw ;)
  ik vind je artikel in vrouw.nl top! heel goed dat je er zo eerlijk over bent! soms is die roze wolk van de bevalling niet zo roze, mag ook gezegd worden, daarbij heb ik zelf ook geen droombevalling gehad dus vond het heel fijn om stukje herkenning te vinden!
  ik hoop dat je de komende 2 weken vind wat je zoekt! niets meer dan respect voor je pauze, is ook een lastige keuze

  groetjes michelle

 • Reageren
  Joyce
  19 augustus 2016

  Jeetje wat een vervelend gevoel moet jij hebben. Ik begrijp helemaal dat je even een blog-afstand neemt. Nu kan je even genieten van je vrije tijd en je mannen! En natuurlijk kijk ik in september weer naar je blog!

 • Reageren
  Nellie
  19 augustus 2016

  Ja ik had je artikel al gelezen op Vrouw.nl. Goed artikel meid!
  En nu rust en even tijd voor jezelf!
  Terecht! Blog ff los laten en even rust nemen voor de chaos in je hoofd.
  En volg je hart en laat je niet gek maken, door alle meningen en de wereld om je heen!

  Dikke knuffel!

 • Reageren
  Karlijn
  19 augustus 2016

  Ik ben echt super trots op je Roos! Hoe jij alles doet en zo duidelijk alles kan verwoorden. Een interview geven, aangeven hulp te willen, Flynn <3, blogpauze, you ROCK. X
  Karlijn onlangs geplaatst…Aristotle and Dante Discover the Secrets of the UniverseMy Profile

 • Reageren
  Femke
  19 augustus 2016

  Fijn dat je altijd zo eerlijk bent, dat waardeer ik als lezer echt enorm! Lekker je rust pakken, even aan jezelf denken en genieten van alles! We zien je vanzelf wel weer lieve Roos! Take care <3

  • Reageren
   Femke
   19 augustus 2016

   Oh en trouwens, wat een goed stuk heb je geschreven voor vrouw.nl!!

 • Reageren
  Joyce - LemonyLife
  19 augustus 2016

  Heel logisch dat je even afstand neemt! Je gevoel over het bloggen kan ik me ook heel goed voorstellen. Ik denk persoonlijk dat ik het ook nooit zou kunnen. Ik vind bloggen onwijs leuk, maar als leerkracht haal ik voldoening uit mijn beroep omdat ik iets beteken en bij het bloggen blijft dat toch wat achter..

 • Reageren
  Eline
  19 augustus 2016

  Ik lees met veel plezier je blog ondanks dat ik bijna nooit reageer. Ik bewonder het hoe open je altijd bent over hoe je je voelt, denk niet dat ik het zou durven. Maar vaak vind ik wel een punt van herkenning. Het gevoel op werkgebied is dit alles is bekend.
  Ik vind het goed dat je even een blogvakantie neemt. Iedereen die werkt voor een werkgever heeft een periode dat die vakantie heeft. Nu is je blog je werk dus waarom zou je daar geen vakantie van mogen nemen?
  Ik hoop dat de blogvakantie je brengt wat je nodig hebt. Geniet van je twee prachtige mannen en je vrije tijd.

 • Reageren
  Inge
  19 augustus 2016

  Geniet van de paar weekjes vrij! Hopelijk doet het je goed. Ik kijk nu al uit naar je blogs!

  Even wat anders.. Ik weet dat je een paar jaar terug vrijwilligerswerk deed (?). Doe je dat nog steeds? Ik zit er ook aan te denken om dat te gaan doen (eerst even kijken hoe het dit jaar met school gaat), dus ik ben erg benieuwd hoe je destijds aan vrijwilligerswerk bent gekomen. Mbv een vacature of gewoon ergens binnen gelopen?

  Nogmaals, fijne weken gewenst!

 • Reageren
  Maike
  19 augustus 2016

  Ik denk dat ik het wel begrijp. Heb zelf ook even gedacht om alleen nog maar te gaan bloggen, maar ik geloof dat ik daar niet gelukkig van zou worden. Het is heerlijk om het als hobby te doen als er niet teveel druk achter zit.
  Maike onlangs geplaatst…DIY bruiloft plannerMy Profile

 • Reageren
  Fleur
  19 augustus 2016

  Groot gelijk! Neem de tijd en zet alles op een rijtje, wij wachten wel en komen terug! No worries:). Geniet er van en jij kan dit!
  Fleur onlangs geplaatst…Personal | Vakantie Italië in foto’s #1My Profile

 • Reageren
  Jessica
  19 augustus 2016

  Wat super goed dat je deze stap maakt voor jezelf en voor je gezin. Eerst aan jezelf denken, wat wil je, waar heb je zin in en voelt het fijn wat je doet. Geniet van je weekjes zonder bloggen, luister naar jezelf, en doe waar je zin in hebt. Geniet ook van jullie vakantie.
  Jessica onlangs geplaatst…Heerlijk liggen in de zon…maar op welk ligbed?My Profile

 • Reageren
  Rowan
  19 augustus 2016

  Wat een mooi artikel, je hebt zo goed omschreven hoe jij je voelt. Ik kan hier alleen maar heel veel begrip voor voelen! Neem je rust, geniet ervan! Liefs, Rowan
  Rowan onlangs geplaatst…Salade met watermeloen, feta en komkommerMy Profile

 • Reageren
  Marjolijn
  19 augustus 2016

  Heel herkenbaar stuk. Ik blog niet maar zit wel met dezelfde carrière issues als jij. Momenteel heb ik het even laten rusten want zwanger en ik wil me nu ff focussen op m’n baby. Misschien interessant voor jou, op 9 september is er een lezing over gelukskunde in Borne (wellicht net in jouw vakantie?) Lijkt mij superinteressant en denk dat ik er ook naar toe ga. Niet perse carrière advies maar denk dat ik er wel iets mee kan.
  Verder vind ik het heel tof dat je zo open bent over je gevoelens en ideeën. Inspirerend!

 • Reageren
  Diana | Stripe Away
  19 augustus 2016

  Kippenvel bij je verhaal op Vrouw. Zo belangrijk dat mensen hulp zoeken en gaan praten. Ik werk veel met mensen die die dingen mee maken. Maar knap dat je even voor jezelf kiest. Even een stap terug gaat je goed doen. Heel krachtig.

 • Reageren
  Jess
  19 augustus 2016

  Dat gevoel is hier zeker herkenbaar. (Leuke eerste titel trouwens). Ik heb dan weer vaak het gevoel dat ik ga werken, om te werken.
  Geniet van je pre-vakantie.
  Jess onlangs geplaatst…Dick Bruna liefde (+ win een Dick Bruna set van Rosti Mepal)My Profile

 • Reageren
  Eva
  19 augustus 2016

  Neem de tijd lieve rosanne!!

 • Reageren
  Sterre
  20 augustus 2016

  Hoi Rosanne, wat vervelend dat je je zo voelt en super goed dat je hebt besloten om goed voor jezelf te zorgen en even afstand te nemen.
  Ik wil wel nog even zeggen dat je met je blog ook heel veel voor mensen betekend. Ik volg je nu al bijna twee jaar denk ik (in ieder geval nog vóór het huwelijksaanzoek van Kay) en ik zat op dat moment in een beetje een lastige en sombere periode. Jouw vrolijke artikelen hebben mij toen echt positiever naar het leven doen kijken!
  Nu gaat het gewoon weer helemaal goed met me en ik heb een tijdje geleden ook al op een blog van je gereageerd dat ik door jou steeds meer de kriebels kreeg om ook een blog te beginnen. Inmiddels heb ik al zo’n drie weken een blog en ik word er helemaal blij van. Jij was hierin echt een hele grote inspiratie voor me, dus denk alsjeblieft nooit meer dat je niks betekent voor anderen met je blog!
  Geniet van je twee weekjes ‘vakantie’ en zorg goed voor jezelf!
  Heel veel liefs
  Sterre onlangs geplaatst…Mijn koop(jes)verslavingMy Profile

  • Reageren
   Roos
   21 augustus 2016

   Hey Sterre, wat een ontzettend lief berichtje zeg. Dit doet me zo goed! <3 Vind het heel bijzonder dat je iets aan mijn blogjes gehad hebt!! En dan volg je me al veel langer! Minstens 3 jaar :D!
   Wat tof dat je zelf een blog bent begonnen, ik ga gelijk even kijken!
   Ik ga zeker proberen te genieten en even lekker los te komen en dan horen jullie heel snel weer van mij! Liefs XXX

 • Reageren
  Kleine Prinses
  20 augustus 2016

  Succes meid en neem je tijd!
  Kleine Prinses onlangs geplaatst…Plopsaland De PanneMy Profile

 • Reageren
  Anneleen
  28 augustus 2016

  Je moet vooral doen waar jij je goed bij voelt Rosanne en volgens mij hebben je (vaste) volgers hier alle begrip voor! Ik hoop dat je wat tot rust kan komen en inspiratie kan op doen :) geniet van je vakantietje! X
  Anneleen onlangs geplaatst…Een snap’je uit mijn leven #2My Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge