MINDSTYLE WEEK: doelen!

363a04b76ea9ceb914e671885770b804

Moeten-beter-zijn. Als je de tijdschriften en tv wil geloven moeten we zo ontzettend veel. We moeten er goed uit zien, slank zijn, intelligent zijn, een geweldige baan hebben, je moet een sociaal dier zijn, de perfecte vriend aan de haak slaan maar wel onafhankelijk blijven, kinderen krijgen maar wel carrière willen maken, altijd goed in je vel zitten en natuurlijk grappig en gevat zijn.

Nee dit word geen klaagzang van hoe zwaar ik vind dat de maatschappij een stempel op ons wil drukken ik wil het alleen aankaarten omdat ik denk dat er steeds meer meiden zijn die hier niet in mee willen gaan. Mensen worden steeds bewuster van het feit dat meer niet altijd gelukkiger maakt en ook ik voel mij hier steeds beter bij. Ik stel niet meer van die super hoge eisen aan mezelf. Eisen waar ik toch nooit aan zal kunnen voldoen en wat dus zeker weten een faalervaring zal worden! Wie wordt daar nou blij van?

Ik wil hier absoluut niet mee zeggen dat je geen doelen voor jezelf moet stellen, juist wel! Je moet jezelf motiveren om altijd te willen en blijven leren maar wél op een manier die goed past bij wat jij wil, niet wat anderen of de maatschappij van jou verwachten. Wat als ik nou geen ambitie heb om carrière te maken? Maakt mij dat dan meteen een slechter mens? Of lui? Absoluut niet, je moet doen waar jij je fijn bij voelt, je moet doelen voor jezelf stellen waar jij je fijn bij voelt!

Volgens mij hebben doelen voornamelijk met verwachtingen te maken. Verwachtingen die anderen hebben of verwachtingen die je hebt voor jezelf. Probeer aan je eigen verwachtingen te voldoen. Verwachtingen van anderen kun je lang niet altijd waar maken en met wie moet jij de rest van je leven leven? Juist, met jezelf!

Benieuwd naar mijn doelen voor de aankomende 5 jaar? Lees dan snel verder!

 Mijn doelen voor de aankomende 5 jaar:

– Een leuke baan als maatschappelijk werker vinden waar ik mij fijn bij voel, kan doorgroeien en kan blijven leren.
Zoals jullie waarschijnlijk wel weten werk ik op dit moment ongeveer 12-15 uur per week. Ik geniet van mijn vrije tijd maar ik wil, na onze reis in oktober, toch echt graag wat meer gaan werken. Ik hoop een baan te vinden waar ik mij goed voel, waar ik aan mijn leerdoelen kan blijven werken en waarbij ik weer flink wat mensen een duwtje in de goede richting kan geven.

– Zoveel mogelijk reizen maken en groeien als persoon.
Mensen die reizen zijn naar mijn mening zoveel (wereld)wijzer dan mensen die niet reizen. Je groeit denk ik als mens door het avontuur wat je tegemoet gaat, de mensen die je ontmoet, de culturen waar je van mag proeven en de hele sfeer die je proeft. Ik kan niet wachten om in oktober in het vliegtuig te stappen en hopelijk zullen we in de aankomende 5 jaar nog meer mooie reizen mogen maken.

– Als maatschappelijk werker en als mens mijn steentje blijven bijdragen aan de maatschappij.
Als sinds dat ik mij kan herinneren wil ik graag dingen doen voor een ander. Dit is ook één van de grootste redenen dat ik maatschappelijk werk en dienstverlening ben gaan studeren. Het is zo fijn om iets voor een ander te kunnen betekenen. Naast mijn werk wil ik ook gewoon graag ‘als mens’ mijn steentje bijdragen. Ik heb voor december een heel gaaf project bedacht (al zeg ik het zelf) waaraan ik zelf actief wil gaan deelnemen en jullie ook wil gaan uitdagen. Maar daarover dan natuurlijk meer!

– Via mijn blog zoveel mogelijk mensen bereiken en mijn positive message meegeven.
Mijn bereik word steeds groter, iedere week zie ik mijn bezoekersaantallen en volgers groeien (nu al zo’n 2500-3000 unieke bezoekers per week!), waarom zou ik dat niet gebruiken om mensen zoveel mogelijk positiviteit te sturen? Er gebeuren zoveel nare dingen in de wereld maar hier zul je altijd fijne dingen lezen!

– Veel tijd besteden aan mijn familie en vrienden.
Spreekt voor zich :)!

– Een fijn thuis houden en maken voor Kay en mij.
Ik ben behoorlijk huiselijk en vind het dan ook heerlijk om lekker te koken bijvoorbeeld. Kaarsjes aan en lekker kletsen. Daarnaast is opruimen en schoonmaken een minder ‘ding’ van mij, de laatste tijd gaat het erg goed en dit hoop ik te blijven vasthouden!

– Genieten van de kleine dingen.
Bewust stil staan bij kleine dingen die gebeuren en hier oprecht van genieten maakt je een gelukkiger mens!

– Dingen alleen blijven ondernemen, misschien nog een keer alleen op reis.
Een aantal jaren geleden ging ik alleen op reis en dit heeft mij zoveel geleerd over mijzelf. Ik wil in ieder geval dingen alleen blijven ondernemen, misschien nog een keer op reis maar ik weet niet zeker of dat er nog van zal komen :)!

Zoals je kan lezen zijn mijn doelen niet the-sky-is-the-limit groot maar ik ben hier tevreden mee. Dit is wie ik ben en wil zijn en daar ben ik trots op!

Wat zijn jouw doelen voor de aankomende 5 jaar? En voel jij druk van mensen om je heen/de maatschappij om beter en beter te presteren?

handtekening rosie

Gerelateerde artikelen

24 reacties

 • Reageren
  Sabrina
  27 augustus 2013

  Leuk artikel! En goede doelen heb je (;

 • Reageren
  denise
  27 augustus 2013

  wat een mooie doelen heb je aan jezelf gesteld!
  ik ga voor mijzelf ook een lijstje opstellen denk ik!
  liefs,
  denise

 • Reageren
  Anne
  27 augustus 2013

  Als ik je post lees denk ik: wat moet dat heerlijk zijn, om zo doelen te kunnen stellen en niet altijd van die hoge eisen aan jezelf te stellen. Je kiest veel meer voor jou, in plaats van voor wat je omgeving van je verwacht, of de maatschappij van je verwacht. Maar als ik het dan vertaal naar mijn eigen leven zou ik dat niet kunnen. Ik heb best veel ambities en heb nog niet op een rijtje welke nou de hoogste prioriteit voor mij hebben. Misschien zou het helpen als ik ook zo’n duidelijk lijstje op zou stellen… Bedankt voor de inspiratie!

  • Reageren
   Roos
   27 augustus 2013

   Ik snap je helemaal, mijn doelen zijn mij ook niet altijd zo duidelijk geweest hoor! Op dit moment ben ik denk ik gewoon op een punt in mijn leven dat ik lekker voor mijzelf wil kiezen. Ik zou je echt aanraden om zo’n lijstje te maken, al is het om je eigen gedachten op een rijtje te zetten. Hierin kun je natuurlijk iedere keer aanpassingen maken. Voor mij werkt dat in ieder geval altijd goed, gedachtes ordenen en nadenken. Good luck :)! XX

 • Reageren
  Kirsten
  27 augustus 2013

  Prachtige doelen (: ! Ik weet zeker dat het helemaal goed gaat komen.

 • Reageren
  Karlijn
  27 augustus 2013

  Wat heb je een mooie doelen. Ik ben het met je eens over hoe de maatschappij ons dingen voorhoudt. Zelf heb ik door wat dingen zo’n 4 jaar stilgestaan. En ik heb het heel vervelend gevonden hoe mensen met mij om zijn gegaan. Het voordeel daarvan is wel dat ik heel duidelijk voor ogen heb wat ik wil en hoe de mensen om mij heen mij kunnen helpen. Ik ben minder onder de indruk van al die verwachtingen, en dat vind ik best fijn. Ik hoop dat jouw doelen uitkomen, want het zijn mooie en jij mag zeker trots zijn op jezelf. Je inspireert mij (en volgens mij heel veel anderen) met je leuke en mooie blogposts en je positiviteit!

  • Reageren
   Roos
   27 augustus 2013

   Wat naar om te horen maar wel fijn dat je er flink wat van geleerd hebt! Goed dat je je ook niet zo laat beïnvloeden, ik ben daar zo zat van! Dankjewel voor je geweldig lieve reactie, ik vind het geweldig om te horen dat ik in ieder geval 1 iemand inspireer met mijn blog, dankje dankje dankje dankje <3!! XX

 • Reageren
  Elke
  27 augustus 2013

  Ik vind dat je helemaal gelijk hebt in de eerste alinea (in de andere ook hoor!)
  Je hebt hele leuke en haalbare doelen opgesteld, ik ga hier zelf ook eens beter over nadenken.

  • Reageren
   Roos
   27 augustus 2013

   Dankjewel! En zeker doen, is goed voor je :)!! XX

 • Reageren
  Saffira
  27 augustus 2013

  Mooie doelen! Ik vind het heel knap van je dat je ook tijd voor jezelf wil inplannen dmv alleen op vakantie te gaan :)
  X Saffira

  • Reageren
   Roos
   27 augustus 2013

   Ja ik heb het één keer eerder gedaan en dat was zo gaaf! We zullen zien :)! X

 • Reageren
  MySimplySpecial
  27 augustus 2013

  Mooie doelen!

 • Reageren
  Dagmar
  27 augustus 2013

  Hele mooie doelen en ik weet zeker dat je deze gaat bereiken als je het voor ogen hebt. Als je kijkt naar je doelen, vervagen de grenzen. Focus je je op de grenzen, dan vervagen je doelen. Jaag daarom je dromen na en ik weet zeker dat je deze kunt realiseren <3

  • Reageren
   Roos
   27 augustus 2013

   Wat mooi gezegd en helemaal waar! Ik ga zeker mijn best doen :) XX

 • Reageren
  Marleen
  27 augustus 2013

  Leuk artikel! Mooi ook om te zien welke doelen je voor jezelf hebt opgesteld. Toevallig kwam ik net op een andere blog ook een leuk project tegen: Day Zero Project. Ik begin ook zelf enthousiast te worden en denk dat ik mee ga doen aan dit project en voor mezelf 101 (kleine en grotere) doelen ga opstellen! Misschien ook interessant voor andere bezoekers of voor jou! Lijkt me leuk om meerdere mensen te volgen die dit project ook willen doen :)

  • Reageren
   Roos
   27 augustus 2013

   Oeh dit klinkt heel erg interessant, ik ga het even googlen! Dankjewel :D XXX

 • Reageren
  Simone
  27 augustus 2013

  Ikzelf heb nu op dit moment maar 1 groot doel en dat is het vinden van een geschikte baan.

  Voor wie mijn blog volgt weet precies waar dit over gaat. In het kort: Ik heb mijn stage moeten afkappen i.v.m. mijn gezondheid en hierdoor zal ik geen diploma ontvangen. Nu heb ik nog wel een diploma op zak, maar dat is gezien mijn ervaring niet de beste optie. Het gaat dus een lange zoektocht worden!

  • Reageren
   Roos
   27 augustus 2013

   He wat een vervelende situatie zit je in zeg. Kan me voorstellen dat je je op dit moment alleen richt op het vinden van een baan maar misschien dat het júist goed is om te proberen verder te kijken, ook op dit moment! Ik bedoel absoluut niet dat je je niet meer moet richten op de baan maar omdat dat zo tegen zit is het misschien ook juist goed om te proberen verder te kijken dan alleen de baan, die zoektocht maakt je vaak onzeker/teleurgesteld etc! Misschien kun je door het stellen van meerdere doelen meer naar andere dingen gaan kijken waar je ook gelukkig van word! Just a tip! Liefs X

 • Reageren
  Joyce
  27 augustus 2013

  Mooie doelen! Ik moet hier ook eens gaan over nadenken.

 • Reageren
  Mariska - Salt & Sugar
  27 augustus 2013

  Leuk artikel! Leuk om te lezen dat je misschien nog alleen een reis wilt maken. Ik heb al heel lang een relate en we wonen ook al samen, maar ik ben een paar maanden geleden alleen gaan backpacken. heb er zoveel van geleerd! Echt nog een keer doen als je de kans hebt :)

  • Reageren
   Roos
   27 augustus 2013

   Super leuk om te horen en knap dat je dat gedaan hebt!! Ik wil het ook zeker doen als ik de kans krijg, we’ll see! XX

 • Reageren
  Michelle @ The World is a Book
  27 augustus 2013

  Wat heerlijk dat je zulke doelen aan jezelf kunt stellen. Voor jezelf kiezen, doen waar jij gelukkig van wordt. Het klinkt zo eenvoudig en dat zou het eigenlijk ook moeten zijn. Way to go girl!

 • Reageren
  Jhemyla
  27 augustus 2013

  Ik wil ook zoveel mogelijk reizen als kan!

 • Reageren
  Vienna
  27 augustus 2013

  Leuk artikel! Mijn doel is om mijn HAVO diploma te halen en te groeien met mijn blog! :D

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge