Life with Rosie week 6 + 7 griep, dagje Amsterdam en working life

collage week 6 en 7

Hey lieve allemaal! Aangezien er vorige week geen Life with Rosie online kwam, vandaag een dubbele! Met een heleboel random snapshots van mijn afgelopen 2 weken :)! Zo zorgde ik voornamelijk voor mijn zieke Flynn en Kay, werkte ik veel, ging ik een dagje naar Amsterdam, had ik zaterdagavond een date avond met Kay en probeerde ik vooral alle ballen in de lucht te houden op veel te weinig slaap. Kijk je mee?

 1.2

Halloooo, ja dit was mijn fantastische hoofd de afgelopen weken ;-)! Onze afgelopen weken waren niet echt geweldig (zoals je al in dit blogje had kunnen lezen) door de griep. Weinig slaap, de één na de ander ziek en daarnaast een nieuwe baan en andere beslissingen te maken.

IMG-20170216-WA0018

Dit was ik de afgelopen weken hahahahah.

a

Waaronder een beslissing waar we misschien al wel een half jaar over twijfelen en wat gewoon heel moeilijk voor ons is. We hebben inmiddels helaas de knoop door moeten hakken: we gaan een nieuw, fijn en rustig huisje zoeken voor onze lieve Lola en James. Als je dieren hebt en een kindje krijgt is het altijd afwachten hoe de dieren hier op reageren. Om het even kort uit te leggen: op het begin leek het allemaal top te gaan totdat Flynn is gaan kruipen en lopen.  James is bang voor Flynns onvoorspelbaarheid, het gillen, wild spelen.. Flynn besteed weinig aandacht aan de katten maar we wonen in een klein huis dus aan elkaar ontkomen doe je niet zo makkelijk ;-)! Om eigenlijk alles vluchtte hij de kelder in of naar boven. Hij werd op een bepaald moment gefrustreerder en gefrustreerder en ging dit botvieren op Lola. Lola werd hier op haar beurt weer ziek door (stress) en bleef maar blaasontsteking hebben. Na meerdere gesprekken bij de dierenarts, allerlei dingen uitgeprobeerd te hebben en veel praten met elkaar hebben we besloten om samen met de fokker, waar we ze gekocht hebben, op zoek te gaan naar een rustiger huisje voor Lola en James. Je komt op een punt dat je niet meer gaat kijken naar wat wij willen (de katten houden) maar naar wat beter is voor hun. Bij ons zal het niet rustiger worden, eerder drukker met in de toekomst hopelijk meer kindjes, en dat zie ik gewoon niet zitten voor hun. We hebben via de fokker een stel gevonden die ze graag over zouden willen nemen van ons, binnenkort maar eens even contact leggen en kijken hoe en wat. Mocht dit niet wat worden en jij weet nog een fijn huisje met een gezin zonder kinderen (of oudere kinderen) die nog graag 2 ontzettende lieve, mooie knuffeldieren zouden willen mag je mij altijd mailen op rosanne [@] lifebyrosie [.]nl!

Een behoorlijke beslissing voor ons want ik ben er tot in mijn tenen van overtuigd dat als je kiest voor een dier, je er voor hoort te zorgen tot ‘de dood’ maar het ligt gewoon anders nu. Ik wil dat James lekker rust heeft en zich prettig voelt en Lola hierdoor ook.. Toch nog een heel verhaal geworden uiteindelijk maar dat is hoe het er voor staat :)!

3.2.3.4

Zo zet je de ene dag een heerlijk ‘lente artikel‘ online en de volgende dag.. Ja hoor! Sneeuw!

De enige foto die ik de afgelopen 2 weken maakte op mijn nieuwe werk. Er valt natuurlijk ook weinig (tot niks) te fotograferen tijdens mijn werk ivm privacy ;-)! Maar ik moet zeggen dat het super goed bevalt! Natuurlijk is het wennen en moet je veel dingen leren en is het gewoon even ‘inkomen’ maar dat heeft iedereen bij een nieuwe baan. Ik heb er echt een heel goed gevoel bij :)!!

3.2

Tussendoor zelf nog een paar dagen ziek geweest en ondertussen weer zorgen voor een ziek jongetje. Arme Flynn. Zoveel verdriet, zoveel koorts en dan van die vuurrode wangetjes. Arme schat. Gelukkig gaat het inmiddels met ons alle 3 weer helemaal goed. Hopelijk heeft het griepvirus ons nu echt verlaten ;-)!

1.2.3

Ik ging vorige week lekker een dagje naar mijn vriendin Danielle in Amsterdam. Wat keek ik daar naar uit, even girltime na al dat zorgen! Ik pakte de trein en 2 uur later knuffelde ik Danielle op Amsterdam centraal. We liepen gelijk door naar de 3 Graefjes waar ik American pancakes at met maple syrup en vers fruit. Het fruit vond ik een béétje karig maar de pancakes waren erg lekker :)!

3.

Na 20 rare, gekke of gare selfies was dit toch nog best een leuke foto van ons 2tjes geworden ;-)! Wat was het koud die dag zeg, brr!

2

Prachtige H&M is dit zeg, wauw! Niks gekocht trouwens alleen maar gekletst en gegeten die dag haha ;-)!

6

Amsterdam wat ben je toch mooi! Grappig is het dat ik Amsterdam echt fantastisch vind voor een dag of een weekendje maar echt niet kan begrijpen dat mensen hier willen wonen haha. Ik kan me gewoon niet zo goed voorstellen dat je je thuis kunt voelen in zo’n enorme stad met al die touristen. Danielle vertelde dat veel wijken eigenlijk net kleine dorpjes zijn en dat klinkt voor mij dan al veel beter :)! Dan zou ik me misschien wel thuis kunnen voelen ;-)! Amsterdammers hier die mij kunnen vertellen wat ze zo fantastisch vinden aan hier wonen?

4.

Thuis, lekker veel spelen met Flynn. Als hij ziek is wil hij helemaal niet spelen, alleen maar hangen. Zodra hij ene beetje beter wordt merk ik dat gelijk: hij gaat weer spelen! Hier spelen we samen lekker met de trein, zijn favoriet op het moment. Met 2 verschillende sokken aan. Niet bewust, gewoon een moeder die dramatisch achterloopt met de was ;-)!

3.4.5

We wandelen veel, ik hoop dat een frisse neus Flynn goed doet en we wandelen dit keer even naar het dorp. Bij de Wibra hebben ze zoveel leuke spulletjes voor babykamers, wauw! Als ik zwanger was geweest of iets op de planning had gehad had ik hier echt even rondgesnuffeld :).

8

Met Valentijnsdag kregen we van Flynn een kaartje thuis gestuurd! SUPER lief toch? De creche is altijd zo attent met dit soort dingen ♥!

b.

Ziek in bed samen met Lola! (zoek de kat haha)

c.

Flynn eet, na het zwemmen met oma, voor het eerst een broodje met hagelslag. Hij eet de laatste tijd zo slecht dus ik probeer maar allerlei dingen aan te bieden in de hoop dat hij wat eet ;-)! Hij vindt het volgens mij best lekker maar eet, zoals je ziet, maar een paar hapjes. Daarna gauw naar bed want wat is hij altijd moe na het zwemmen!

g.

We eten kipsalon, lekker!

d.

Ik besluit afgelopen weekend die belachelijke oerwouden boven mijn ogen eens aan te pakken. Nou ja, dat was het plan. Nog nooit van mijn leven heb ik zulke slechte wax strips gezien/gekocht. Ik kon er werkelijk niks mee. Eerst dacht ik dat er helemaal geen wax/hars op zat, dat zat er wel, maar het plakte gewoon helemaal niet. Niks, geen enkel haartje nam het mee. Nu zit ik dus nog met enorme borstels, meh.

i.

Tussendoor rij ik nog even naar mijn ouders om lekker in bad te gaan. Even een paar uurtjes relaxen.

e.

Als ik me weer een beetje beter voel ga ik lekker, samen met een vriendin en onze kindjes, wandelen.

f.

Zaterdagavond zijn we aan het chocolade fonduen, hier zal komende week nog een blogje over online komen. ZO lekker!

h.

Het is zondag! Flynn was vanmorgen al heel vroeg wakker en zodra hij weer in bed ligt plof ik nog even op bed samen met Lola.

j.

Kay moet naar de voetbal en ik ga samen met Flynn even naar Ikea. Ik heb zin om er even uit te gaan en Flynn is zo lekker vrolijk. Het is alleen MEGA druk bij Ikea, Flynn vindt het alleen maar fantastisch maar ik ben snel weer uitgekeken haha ;-)!

Het tafeltje rechts vind ik erg leuk zo met dat opstaande randje.

k.

Na de Ikea rijden we nog even naar de voetbal van Kay. In de rust gaat Flynn op het veld spelen met de jongens. Mijn schatje haha. Zo klein maar hij vindt het allemaal even prachtig.

En ’s avonds maak ik een grote pan met nasi. Ik ben er niet héél gek op maar Kay wel en ach, soms moet je je man een beetje blij maken he ;-)!

Dat waren ze, mijn 2 weken. Als we nou bij deze afspreken dat, nu we alle 3 ziek zijn geweest, we heeeel lang niet meer ziek gaan zijn.. Dan zorg ik er voor dat er weer meer blogs online komen :D! Deal?

Fijne week allemaal ♥

handtekening Lifebyrosie.nl

Gerelateerde artikelen

11 reacties

 • Reageren
  Michelle
  20 februari 2017

  Ohh Rosanne wat een dapper besluit van Lola en James. Het lijkt me verschrikkelijk om je diertjes weg te moeten doen, maar ik kan me jouw afweging zo goed voorstellen en vind het zooo knap dat je hun belang voorop stelt. Hier gaat het tot op heden goed, maar Morris loopt ook nog niet.. Fijn dat jullie allemaal weer beter zijn en dat het zo leuk is op je werk. Dat zijn mooie lichtpuntjes!♥️
  Michelle onlangs geplaatst…PLOG102: IK BEN ZWANGER!My Profile

 • Reageren
  Esmee
  20 februari 2017

  Die waxstrips had ik ook eens gekocht, maar bevielen bij mij ook absoluut niet. Heb na een paar keer proberen de rest maar weggegooid.

  Wat knap en moedig dat je voor een nieuw huis gaat voor Lola en James. Juist deze beslissing vind ik deel van de verantwoordelijkheid van het zorgen. Het is wel ontzettend verdrietig, maar uiteindelijk moet je doen wat het best voor de diertjes is, en dat lijkt deze beslissing zeker te zijn. Sterkte!

 • Reageren
  Dionne
  20 februari 2017

  Aaah leuk dat voetballen en wat stoer die pet. Heftig van die beslissing van de katten
  Dionne onlangs geplaatst…Instagram LatelyMy Profile

 • Reageren
  Anneleen
  20 februari 2017

  Lijkt me helemaal geen gemakkelijke beslissing om James en Lola weg te doen. Maar ik vind het wel knap dat jullie niet aan jullie eigen denken, maar aan het welzijn van jullie katjes! Ik heb ook met van die strips voor mijn wenkbrauwen zitten sukkelen, maar ik koop ze al een hele tijd niet meer. Ik laat nu op tijd mijn wenkbrauwen epileren en waxen door een goede vriendin van me die hier een opleiding voor heeft gevolgd of door een schoonheidsspecialiste. Ik kan dat sukkelen met die strips echt niet meer aan ;-) Superlief trouwens dat valentijnskaartje van Flynn! Ohja en ik duim dat alle microben, bacteriën, griepjes, … weg blijven bij jullie! ;-)
  Anneleen onlangs geplaatst…Terug in de tijdMy Profile

 • Reageren
  NIemand
  20 februari 2017

  Wauw. Ik word een beetje misselijk van jullie besluit. Arme Lola en James. Die zijn toch inmiddels ook al wat op leeftijd? Ze zullen wel niets begrijpen van zo’n hele verhuizing. En jullie kind is nog maar even op deze leeftijd, daarna zal hij snel leren zachtjes te doen enzo. Maar ik lees nu ook dat jullie de katten bij de fokker vandaan hebben, in plaats van uit een asiel gered. Dus straks als de kinderen niet meer schreeuwen zal er wel een nieuwe lading bij de fokker worden gehaald. Ik heb niet de intentie jou slecht te laten voelen maar deze keuze stelt me echt teleur.

  • Reageren
   Roos
   20 februari 2017

   Wauw wat een uitspraken die je doet terwijl je maar een paar dingetjes uit onze situatie weet. Alles wat je zegt kan ik weerleggen maar ik voel mezelf niet geroepen dit te doen. We hebben het er zelf al moeilijk genoeg mee :)!

 • Reageren
  Bianca
  20 februari 2017

  Jeetje wat een ontzettend moeilijke beslissing! Je bent zo dol op die 2 vachtjes! Maar ik begrijp het ook heel goed! Helaas hebben wij al 2 Britse korthaar katten anders waren Lola & James meer dan welkom geweest! Onze katten zijn echt onze kindjes (mede omdat een echt kindje ons helaas niet gegeven is). Heel veel sterkte met deze beslissing! xx

 • Reageren
  Danique
  20 februari 2017

  Wat jammer van de katten, maar ik snap het wel, soms moet je keuzes maken hoe lastig ze ook zijn. Wat wordt Flynn al groot zeg!
  Danique onlangs geplaatst…De leuke dingen aan de winterMy Profile

 • Reageren
  Kim
  20 februari 2017

  Oef, dat lijkt me een ontzettend lastige beslissing vwb jullie 2 katjes! En ook heel herkenbaar. Wij hebben een vergelijkbare situatie momenteel bij onze tweede zoon die nu flink rondkruipt. Ook veel stress en blaasontstekingen bij 1 van de twee katten en de ander die zich bijna niet liet zien. Maar er lijkt nu een keerpunt te zijn gekomen! En aangezien onze twee kindjes ook gek op ze zijn (en genoeg zij ook op hen, maar dan wel in hun tempo), wil ik het nog aanzien en kijken of we uiteindelijk toch 2 happy cats hebben die hun plekje vinden in de nieuwe situatie in het gezin. Mocht je nog eens van gedachten willen wisselen, let me know!
  Kim onlangs geplaatst…Kussen met envelopsluitingMy Profile

 • Reageren
  Heidi
  21 februari 2017

  Na dat jullie ziek waren hebben jullie toch nog een fijne weekje gehad. Ik kan dat gevoel, ik had 7jaar geleden ook een tas lag. Ze ging echt leterlijk overal mee. Toen was ik zwanger van mijn zoontje en beviel van mijn kleintje. Jammer genoeg was mijn kat jarloers en ging telkens in het park gaan liggen en we hebben dan ook de keuze gemaakt om haar weg te doen. Gelukkig zit ze in goeie handen. Wat heeft toch een rustig gevoel.

 • Reageren
  Margot
  21 februari 2017

  Wat moet dat een moeilijke beslissing geweest zijn zeg om een nieuw huis te zoeken voor Lola en James. Hopelijk kunnen jullie een fijn huis voor ze vinden waar jullie je goed bij voelen.
  Margot onlangs geplaatst…Dagboek: Fijne weekMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge