Life with Rosie week 13

Life with rosie week 13

Goede morgen! ♥ Het is weer zondag, tijd voor mijn dagboekje! Afgelopen week maakte ik een stuk minder foto’s als dat ik normaal doe. Waarom, dat zal ik je zo vertellen ;-)! Maar er is nog genoeg leuks te zien en te lezen natuurlijk.

1.

Flynn zit midden in zijn 26 weken sprong en hij heeft er flink last van. Overdag voelt hij zich prima, hij speelt lekker en is gewoon vrolijk (mits je bij hem in de buurt blijft!) maar ’s nachts kan hij niet goed slapen. 20/30 minuutjes en hij is weer wakker. Hij is wel goed weer in slaap te krijgen maar je moet er wel iedere keer uit. Ik voel me echt heel erg moe en breng de eerste dagen van deze week grotendeels in mijn pyjama door (en Flynn ook zoals je ziet haha).

5.

Af en toe doe ik nog eventjes wat voor mijn blog. Ik zet Flynn in de wipstoel bij me op tafel en dat vind hij volgens mij wel gezellig ;-)! Hij speelt lekker en ik werk een beetje.

De 19 weken sprong was véél erger bij Flynn dan deze (als in dagen 24 uur per dag huilen) maar hij heeft echt een paar dagen gehad afgelopen week dat als ik ook maar even in de keuken stond hij begon te huilen. Als ik tegen hem bleef kletsen was het goed maar hij wou me echt de hele dag in de gaten houden. De 26 weken sprong staat bekend om de sprong van de relaties. Baby’s gaan zich realiseren dat mama ook weg kan gaan, dat de fysieke afstand groter wordt en hij/zij deze niet zelf kan overbruggen. Gevolg: HUILEN!

Klopt allemaal bij Flynn haha. Gelukkig gaat het nu ik dit typ (zondagmorgen) al veel beter. Hij heeft vannacht weer aan 1 stuk geslapen van 20.00 tot 5.30. HOERA!

8.

We gaan naar het consultatiebureau voor Flynns laatste entingen. We krijgen te horen dat het een goed idee is dat Flynn nu hij een half jaar is meer vast voedsel gaat eten. Wij gaven hem 1 keer per dag groente of fruit maar dit mag al veel meer zijn. Leuk! We bedenken aan de hand van de adviezen zelf een nieuw voedingsschema, wat ons het beste bij Flynn lijkt passen en ’s avonds ga ik gelijk aan de slag met het maken van hapjes. Aardappels, zoete aardappels, pompoen, bloemkool, snijbonen, appels, meloen, banaan. Van alles maak ik :)! Het is even een werkje maar ik moet zeggen dat ik het eigenlijk alleen maar leuk vind.

10.

En aangezien wij ook moeten eten natuurlijk maak ik voor Kay en mij een koude pastasalade. Het was heerlijk en het recept hiervan komt dinsdag online.

PLOG lifebyrosie

Woensdag had ik een hele leuke dag, zoals jullie al in mijn PLOG hebben kunnen lezen natuurlijk :)! Ik had een blogdate met Yvette, werkte, was met mijn Pinterest aan de slag, at die heerlijke brownie die je op de foto ziet en kreeg een puzzel opgestuurd die ik gewonnen had.

6.

Wat zit zij te huilen dan ;p! Nou, vrijdag ging Flynn voor het eerst een dagje naar de creche en ondanks dat ik er een heel goed gevoel bij heb, heb ik de hele morgen buikpijn en zit ik te janken. Het is ZO raar om thuis te zijn en dat Flynn er niet is. De hele dag had ik het gevoel dat ik hem uit bed moet halen, vraag ik me af of de babyfoon wel aan staat, hoe laat hij zijn fles moet.. Om me daarna te realiseren: HIJ IS OP DE OPVANG ROSANNE. Rond 10.30 hou ik het niet meer en bel ik om te vragen hoe het gaat. Hartstikke goed en hij lag lekker te slapen ;-)! Daarna voel ik me een stukje beter en probeer ik aan het werk te gaan. Daarvoor gaat hij immers naar de creche, zodat ik ook kan werken!

Gelukkig gaat het hartstikke goed. Hij heeft lekker gespeeld, geslapen, geschommeld en gegeten en ze vonden hem een heel erg makkelijk mannetje!

11.

Een heleboel bloemen staan er hier op tafel. Ik kocht ze als ‘props’ voor bij het fotograferen die dag :)!

2.

Eenmaal thuis is hij hartstikke vrolijk. Kay heeft hem weer opgehaald en het was alleen maar positief geweest. Zo fijn. Hij gaat even lekker naar bed, wij eten wat en omdat het zulk mooi weer is lopen we nog even lekker het dorp in.

En zoals je ziet hebben we de kinderwagen geswitcht van de kinderwagen bak naar het zit gedeelte (ik weet niet hoe je het noemt hoor haha!). Flynn paste echt niet meer in de kinderwagen dus het moest er maar eens van komen. Nu zit hij lekker en kan hij veel meer zien. Dat vind hij super leuk ;-)!

3.

We delen een Frozen Yoghurt en wandelen nog even naar mijn schoonouders (die niet thuis zijn haha) dus we keren weer om en gaan naar huis.

4.

Mijn schatje. Over een jaartje mag je misschien ook een ijsje!

Pff wat heb ik hem gemist haha. Voel me echt een vreselijk zeikmens maar hallo dit is echt de eerste keer dat ik Flynn een hele dag achterlaat bij ‘vreemden’. Hij gaat wel eens naar opa en oma maar over het algemeen lossen we alles met z’n 2tjes op dus het is gewoon even wennen :)!

7.

Zaterdag. Kay is aan het werk en ik wil even de stad in. Ik had verwacht dat het super mooi weer zou worden maar eerlijk gezegd valt dat nog best een beetje tegen. Het is wel warm en af en toe komt het zonnetje er wel even tussendoor maar niet zoveel als dat ze voorspeld hadden. Jammer!

Ik rij met Flynn naar de stad, koop deze super leuke servetjes bij Xenos, kip voor vanavond op de markt (een vriendin komt met haar nieuwe vriend eten!) en ik koop wat boodschapjes bij de AH. Lekker even op pad met z’n tweetjes. Ook haal ik mijn trouwring op.

9.

Deze lag bij de goudsmit. Ik heb hem na de bevalling door moeten laten knippen omdat mijn vingers enorm dik waren geworden (charming). Ze hebben ‘m weer heel gemaakt en er gelijk een diamantje in gezet voor de geboorte van Flynn.

Gisteravond hadden we een hele gezellige avond maar vergat ik weer eens foto’s te maken ;-)! En vandaag gaan we de verjaardag van Kays oma vieren (die is 94 geworden!) en vanavond ga ik lekker borrelen met een vriendin. Yes het wordt een leuke zondag!

Een heleboel babytalk maar daar bestond mijn week nou eenmaal uit ;-)! Ik hoop dat jullie een fijne week gehad hebben en dat komende week NOG leuker mag worden! :D

handtekening rosie

Gerelateerde artikelen

13 reacties

 • Reageren
  Amy
  3 april 2016

  Ach germ, ik kan me goed voorstellen dat het even heel moeilijk was om Flynn bij de crèche achter te laten.. Gelukkig is alles goed gegaan, dat geeft vast veel vertrouwen voor de volgende keer!
  Amy onlangs geplaatst…Photo Diary #15: I haven’t been everywhere, but it’s on my listMy Profile

 • Reageren
  Jess
  3 april 2016

  Die puzzel lijkt mij zo leuk!
  Ik had hetzelfde als ik moest gaan werken en Ellie voor het eerst alleen liet (bij oma). Ik nam er ook een foto van. Ergens op het moment vast te leggen. Gelukkig kan ik het nu meer los laten. Wij wisselde vier weken geleden al van wieg naar buggy. Ze paste er echt niet meer in :-).
  Jess onlangs geplaatst…Ellie is 6 maanden oud! My Profile

 • Reageren
  Diana
  3 april 2016

  Ziet er uit als een leuke week. Ik ben erg benieuwd na de pastasalade!
  Diana onlangs geplaatst…Tips voor een goede nachtrustMy Profile

 • Reageren
  Frank
  3 april 2016

  Leuk om te lezen dat Flynn het zo goed deed op de crėche maar wat ik me af vroeg, merkte je iets anders dan normaal aan Flynn? Omdat hij toch een andere dag/ritme had. We merken zelf aan onze zoon dat het ritme heel belangrijk is.
  Frank onlangs geplaatst…Hoera, een papa is geboren!My Profile

 • Reageren
  Linda
  3 april 2016

  Een fijn weekje op het wegbrengen en 26 weken sprongetje van Flynn na dan.
  Even een vraagje, d
  oe je de meloen en banaan ook in de vriezer? De banaan wordt niet helemaal bruin en snotterig? Appel doe ik idd wel..
  Ik doe aardappel nooit in de vriezer, dat wordt wel een beetje snotterig. Ik kookte (bij Melle en ga ik nu ook weer doen) de aardappel altijd vers en prakte deze door de ontdooide groente.. maar dat is ieder zijn/haar ding, net wat je fijn vindt. Ik gruwel zelf van een 2e keer opgewarmde aardappel, dus dat zal het wel zijn denk ik :-/

 • Reageren
  Femke
  3 april 2016

  Ik kan me heel goed voorstellen dat het moeilijk is om Flynn (voor de eerste keer) achter te laten bij vreemden.. Gelukkig ging het goed :) Wat zit je haar toch mooi in zo’n vlecht, wauw! Staat je zo goed! Fijne week gewenst X

 • Reageren
  Marit
  3 april 2016

  Wat een schatje is Flynn, en mooi idee om een diamantje in je ring te doen voor Flynn. Dat heeft mijn moeder ook gedaan voor haar kinderen, ze heeft vier diamanthes in haar trouwring.

 • Reageren
  Michelle
  3 april 2016

  Oh men, kan me zo goed voorstellen dat ’t niet mee valt om hem zo voor het eerst echt aan ‘vreemden’ over te laten! Die babytalk vind ik overigens alleen maar heel erg leuk hoor.
  Michelle onlangs geplaatst…PLOG#32:EINDHOVEN, SHOOT & SAMEN ETENMy Profile

 • Reageren
  Barbara
  3 april 2016

  Wat voor prik kreeg hij met 6 mnd? Of ben je wat later begonnen met vaccineren? Hier de volgende pas weer met 11 maanden en heeft de laatste met 4 maanden gehad.

 • Reageren
  Nina
  3 april 2016

  Leuk dat Flynn nu aan de hapjes mag! Wat gebruik je voor het pureren ervan? Voor mij is het nog laaaaang niet aan de orde (mijn zoontje is pas zes weken), maar ik hoor uiteenlopende dingen uit mijn omgeving. En ach gos, dat moet wel moeilijk zijn geweest om hem naar de crèche te doen :-(
  Nina onlangs geplaatst…Vijf dingen om weer naar uit te kijkenMy Profile

 • Reageren
  Dilini
  3 april 2016

  Leuk! Wat heb jij een schattig ventje:)

 • Reageren
  Stephanie
  3 april 2016

  De eerste keer dat ik mijn dochter een half dagje bij de crèche achterliet, heb ik gehuild nog alvorens ze weg was. De seconde dat ik opstond en besefte dat ze die 6 uurtjes niet bij mij ging zijn, maar bij ‘vreemden’ was hartbrekend. Ik heb van 6u30 ’s morgens gehuild en mezelf obsessief bezig gehouden totdat ik ze terug ging halen. Je bent allesbehalve abnormaal!
  Stephanie onlangs geplaatst…Geluksmomentjes april #1My Profile

 • Reageren
  sigrid
  5 april 2016

  dat huilen tijdens de eerste keer opvang is wel herkenbaar… ik heb soms (na bijna 2 maanden opvang…) nog steeds wel even een emomomentje, vooral als ik thuis werk en hij op de opvang is, en ik loop langs zijn lege bedje… (sentimenteeeeeeel!) maar wat fijn dat het goed ging! stoere pet heeft ‘ie trouwens op ;).

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge