Life with Rosie 14 | Zon, vega(n) eten en een babyshower!

Hey lieve allemaal,

ik zit weer eens in tijdnood, heb weer eens veel te weinig foto’s gemaakt afgelopen week maar hey, je kunt niet alles goed doen (en dat moet je ook niet willen zoals ik al in mijn blog over burn-outs schreef ;-)!) dus in plaats van te lang te gaan lopen zeuren over waarom ik zo weinig foto’s heb gemaakt en hoe vre-se-lijk druk we het toch allemaal hebben (;p) ga ik gewoon lekker vertellen hoe mijn afgelopen week er uit zag!

En ik kan je vertellen: die was zonnig! Ik heb zo genoten van het lekkere weer. Maar ook op de mindere dagen heb ik de deuren open gehad en ben ik op mijn vrije dagen lekker veel met Flynn buiten geweest.

Mijn week begon met boodschappen doen, gezonde boodschappen welteverstaan. Ik begin niet weer aan afvalpoging driehonderdenachtenzestig (ondanks dat er nog steeds 5 kilo teveel aan mijn buik geplakt zit) maar ik ben de laatste tijd veel aan het lezen over eten, over wat eten met ons lichaam doet en in combinatie met mijn chronische pijn die de laatste tijd toch steeds vaker zijn (lelijke) kop opsteekt besloot ik dat het eens tijd werd om beter na te denken over eten. En dan voornamelijk over het eten van dierlijke producten. Ik ben ervan overtuigd dat mijn pijn hormonaal is en hoe minder hormonen ik binnen krijg via mijn eten (want ons eten zit helaas vol met hormonen en andere vieze, onnodige, dingen) hoe meer mijn eigen hormoonbalans waarschijnlijk verstoord wordt.

Ik kan er nog een heel lang verhaal van maken, misschien schrijf ik er ooit nog wel eens een blog over, maar waar het op neerkomt is niet dat ik veganist wil worden, niet dat ik veranderd ben in een anti-vleeseter en een ei/melk/kaas-hater maar ik wil wél beter nadenken over alles wat ik in mijn mond stop en wat voor effect dat heeft op mijn lichaam. En of ik hiermee mijn pijn misschien wel kan onderdrukken of weg kan nemen :)! Daarnaast is al dat vlees eten van ons natuurlijk vreselijk voor het milieu en de bio industrie steunen wil ik ook absoluut niet meer.

Afgelopen week besloot ik dus om zelf alleen maar vegetarisch te koken, plantaardige yoghurt en melk te gebruiken en veel groente en fruit te eten. Zo maakte ik bijvoorbeeld een heerlijke chili sin carne van de groene meisjes, at ik voor het eerst een worstje van de vegetarische slager en ging ik een aantal keren flink de fout in (voornamelijk bij buiten de deur eten). Maar het gaat voor mij niet om goed/fout maar om uit te vogelen wat bij mij past en wat ik wil :)!

Daarnaast werkte ik veel en op de dagen dat ik thuis was speelde ik lekker met Flynn. Ik kocht stoepkrijt voor hem, wat hij heel erg fantastisch vond, en we speelden samen op bed waarbij ik een bloedneus en voor mijn gevoel een halve hersenschudding opliep. Flynn was lekker gek aan het doen en viel met zijn voorhoofd op mijn neus. Ik hoorde het gewoon kraken in mijn neus en toen ik opkeek zat ik onder het bloed, Flynn onder het bloed en voor ik het wist zaten we allebei te huilen. Flynn van de schrik, ik van de pijn. Gelukkig niet andersom ;-)! Ik heb nog steeds een hele zere neus en een zwaar hoofd helaas!

Wat veel foto’s van eten deze week haha. Komt door die verandering van eten, dan wil ik dat allemaal vastleggen ;-)!

De foto rechtsboven ziet er ongezonder uit dan ‘ie in feite is. Flynn at voor het eerst frietjes, ovenfrietjes dan, en hij vond het heerlijk! En wonder boven wonder, hij heeft een half worstje van de vegetarische slager opgegeten. Onze vleeshater (Flynn eet nooit vlees) wou opeens wel zo’n vegetarisch worstje opeten haha. Ik heb er zo om gelachen. Geboren vegetarier die jongen ;-)!

Ik bestelde wat nieuwe zomerkleertjes voor Flynn op zara.nl en dit outfitje kon hij zondag gelijk aan met het mooie weer. Stond hem zo mooi :)! Lekkere lichte kleurtjes, love it!

Zaterdagavond vierden we de 95e verjaardag van de oma van Kay. Ik was zo druk met Flynn die avond dat ik helemaal vergeten ben om foto’s te maken maar het was een geslaagd feestje. Zondagmorgen hadden we een babyshower van mijn zus georganiseerd! Ze is inmiddels 34 weken zwanger van de 2e (ik ben ZO NIEUWSGIERIG!) en we hadden zo’n gezellige ochtend! Het was zulk mooi weer dus we hadden haar tuin versierd, iedereen had wat lekkers gemaakt en we hebben genoten van het weer en al het lekkere eten! Geef mij maar vaker zo’n zondag haha ;-)!

Mijn andere zus had nog 2 kookboeken liggen met veel vegetarische recepten er in, die nam ze voor me mee. Heel lief! Ga ik deze week eens induiken en lekker uit koken.

En dat was mijn week alweer! Veel sociale dingen, veel werk en vooral heel veel knuffelen met Flynnie. Mijn lieverd.

Hele fijne week voor jullie gewenst, ik moet weer rennen om op tijd op mijn werk te komen ;-)!

Gerelateerde artikelen

9 reacties

 • Reageren
  Jenn
  10 april 2017

  Wat knap dat je veganist wil worden, ik hoop dat het je gaat helpen. Ik ben (ook sinds kort) ook bezig om vlees af te bouwen en richting vegetariër te gaan, maar veganist zie ik mezelf nog niet zo snel worden. Leuk overzicht!
  Jenn onlangs geplaatst…Afgelopen week… #118: vegapizza, zon en hoepelenMy Profile

 • Reageren
  Danique
  10 april 2017

  Ik was vroeger ook dol op stoepkrijt haha. Wat een prachtig outfitje voor Flynn!
  Danique onlangs geplaatst…PositiviTijd | Week 14My Profile

 • Reageren
  Hanneke
  10 april 2017

  Bewuster eten… dat maakt alle verschil! Ik heb zelf enorm veel gehad aan de documentaire Forks over Knives, staat op Netflix!

  Groetjes,
  Hanneke

 • Reageren
  son
  10 april 2017

  Ik ben nu 1.5 jaar aan het minderen met dierlijke producten. Echt even omschakelen met koken en opnieuw leren koken. Ben de enige verder in de familie die anders eet. Wel sinds ik bijna geen vlees eet nooit meer after dinner dip na het eten! Zo fijn :-) En wat hierboven gecomment is op netflix staan meerdere docu’s oa ook cowspiracy!

 • Reageren
  Michelle
  11 april 2017

  Bewuster eten zou voor zóveel mensen goed zijn! Ik geloof echt dat dat gewoon logisch nadenken bij wat je in je mond stopt al zo’n verschil kan maken. Hoop dat het je ook wat van je pijn af kan helpen. Je bent goed bezig♥️!
  Michelle onlangs geplaatst…Reactie op PLOG110: NIEUWE MEUBELTJES door MiekeMy Profile

 • Reageren
  Manon
  11 april 2017

  Heel knap dat je minder dierlijk wilt gaan eten! Volledig vegetarisch of zelfs veganistisch worden hoeft daarom helemaal niet (ik ben zelf wel vegetariër), maar elk beetje bewustwording is goed, en hopelijk helpt het naast de positieve effecten op het milieu en dierenwelzijn zeker ook je gezondheid vooruit!

 • Reageren
  Jessica
  11 april 2017

  Wat goed dat je wilt nadenken over wat je je lijf te voeden geeft. Ben heel benieuwd hoe het je vergaat en of je lekker recepten ontdekt!
  Jessica onlangs geplaatst…3 jaar getrouwd & Foto’s van onze trouwshootMy Profile

 • Reageren
  Frank
  12 april 2017

  Ik hoorde mijn vrouw hier laatst ook over om te minderen met dierlijke producten. Ik vind het knap dat he dat doet!!
  Frank onlangs geplaatst…Een PapadagMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge