Hoe verder met Lifebyrosie.nl?

lifebyrosie-nl

Voor mijn vakantie vertelde ik het al, ik zit niet lekker in mijn vel en ik weet eigenlijk niet hoe ik verder moet met mijn blog.

Fulltime bloggen, HOERA!

Door samenloop van omstandigheden was het 1 januari de tijd om het eindelijk eens te gaan proberen: dat fulltime bloggen. Na jaren gewerkt te hebben als maatschappelijk werker (met mijn blog on the side) bleek dat ik na mijn zwangerschapsverlof geen werk meer had en besloot ik in het diepe te springen. Ik zou fulltime met mijn blog aan de slag gaan, veel thuis zijn bij Flynn en het financiële doel wat ik mijzelf stelde behaalde ik al na een paar maandjes. Wauw, dit ging goed!

Het eerste half jaar vond ik het heerlijk. Ik genoot van de tijd met Flynn, werkte aan het verbeteren van mijn content en fotografie en zag langzaam aan mijn bezoekersaantallen stijgen. Ik had leuke samenwerkingen, ging uiteindelijk werken in een gezamenlijk kantoor voor ZZP-ers, legde contact met andere bloggers en propte mijzelf in het ‘mommybloggers hokje’ op aanraden van een heleboel zakelijke mensen. Als je in een hokje valt heb je namelijk veel meer kans op gerichte samenwerkingen. Tot ik er een maandje of 2 geleden opeens helemaal geen zin meer in had. Ik had totaal geen inspiratie, geen zin om te bloggen, er kwamen geen opdrachten binnen, stiekem had ik alleen maar zin om in bed te liggen en ik had de hele tijd hoofdpijn en voelde me ellendig. Ik besloot er maar eventjes aan toe te geven, iedereen heeft toch wel eens van deze periodes?

In die periode begon ik namelijk ook met therapie voor het verwerken van mijn bevalling. Misschien dat het daarmee samen hing?

Maar wat wil je dan wel?

Ik voelde me gewoon rot, ik voelde me veel alleen (ondanks het gezamenlijke werken in het ZZP kantoor) en ik merkte dat ik af en toe aan het kijken was naar vacatures in de zorg. Want miste ik dan gewoon mijn oude werk?

Voor de vakantie besloot ik even een break te nemen van het bloggen Gelukkig gingen we op vakantie en besloot ik te bloggen als ik er zin in had. En dat had ik! Op vakantie schreef ik artikelen, maakte ik veel foto’s en voelde ik me steeds beter. De eerste dagen was ik nog veel aan het piekeren maar het werd me steeds een beetje meer duidelijk. Het is niet één ding waardoor ik me rot voel het zijn er een heleboel. Een samenloop van dingen.

 1. Ik had mijzelf nooit in een hokje moeten stoppen. Dit past totaaaaaaal niet bij mij, ik wil bloggen over alles wat ik leuk vind en niet moeten schrijven binnen een bepaalde categorie. Zo had ik iedere keer ideeën voor toffe mindstyle artikelen maar besloot ik daar toch niks mee te doen omdat dat niet meer in mijn categorie past.
 2. Ik wil mij meer ontwikkelen, en niet op het gebied van bloggen maar persoonlijk.
 3. Ik mis het werken in de zorg heel erg. Ik voelde mij altijd ‘belangrijk’ als maatschappelijk werker. Ik kon mensen helpen, advies geven, zich beter laten voelen over zichzelf. En wat doe ik nu? Een beetje artikeltjes typen vanuit mijn woonkamer (zo voelt het in ieder geval voor mij, no offence richting andere mensen!). Daar is opzich niks mis mee maar voor mij is daar wel wat mis mee. Ik voel mij er niet prettig bij als ik voor mijn gevoel niets toevoeg aan de maatschappij. Werken in een soort van ‘entertainment business’ voelt voor mijn gevoel niet als ‘iets doen voor de wereld’.
 4. Ik ben heel veel thuis en veel alleen. Voor een sociaal persoon als ik is dit gewoon niet ideaal. Ik mis het om mensen om mij heen te hebben, collega’s te hebben, nieuwe mensen te ontmoeten etc.
 5. Ik moet soms ook gewoon het huis uit en het moederschap achter me laten.

Als je deze lijst zo leest is het denk ik wel duidelijk. Ik moet terug de zorg in, ik moet mijn steentje bijdragen aan de maatschappij, ik moet weer terug naar mijn werk als maatschappelijk werkster want ik wordt op deze manier gewoon echt niet gelukkig. Werken in de zorg en mijn blog weer lekker als hobby hebben. Geen verplichtingen, geen moetjes, waarschijnlijk komen daar VEEL leukere artikelen uit.

Het had heel goed uit kunnen pakken, ik had het bloggen nog leuker kunnen vinden, de kwaliteit van mijn blog omhoog kunnen gooien i.v.m. het hebben van veel meer tijd maar dat gebeurde eigenlijk helemaal niet. De zakelijke kant lag me helemaal niet, het verzinnen van leuke content werd moeilijker en het voelde als een ‘moetje’. Mijn plezier is gewoon zoveel minder geworden en dat kan natuurlijk nooit de bedoeling zijn geweest!

En nu dus op zoek naar die baan

in de zorg. Dat gaat waarschijnlijk ook echt niet makkelijk worden. Vacatures zijn er amper maar ik ga mijn best doen. Veel brieven schrijven, op originele wijze solliciteren en proberen mijzelf te laten zien! Wat dit betekent voor mijn blog? Ik blijf SOWIESO bloggen, er zal (voor mijn gevoel nu) nooit sprake zijn van dat ik stop met bloggen. Maar ik ga bloggen wanneer ik er zin in heb, misschien is dit iedere dag, misschien is dit 5x per week maar mijn focus gaat nu liggen op het vinden van een leuke baan.

Spijt van dit alles heb ik absoluut niet. Als ik het niet geprobeerd had was ik mezelf altijd af blijven vragen of ik het niet eens zou moeten proberen. Ik heb het geprobeerd, het was niet wat ik er van verwachtte en nu gaan we weer verder!

Mocht jij nou werken als maatschappelijk werkster in Twente (en omgeving) en op zoek zijn naar een HELE LEUKE collega.. ;-)! Let me know!

handtekening Lifebyrosie.nl

Gerelateerde artikelen

32 reacties

 • Reageren
  Emma
  30 september 2016

  Wat knap dat je dit voor jezelf helder hebt gekregen en dat je nu weet waar jij gelukkig(er) van zal worden!

  Ik vond de blogjes over jullie vakantie erg leuk om te lezen. En over dat hokje: ik had dat als lezer niet eens zo door eigenlijk. Ik volg je blog vanwege jou, dus misschien moet je je eigen hokje maar zijn! Wat jou bezighoudt en waar jij over wil schrijven past dan gegarandeerd bij jóúw blog. Ik denk dat dat ook doorschijnt in de artikelen, jouw enthousiasme voor wat je graag wil delen :)
  Veel succes bij het zoeken van die baan in de zorg!

  • Reageren
   Roos
   30 september 2016

   Dankjewel Emma! En inderdaad, een hokje slaat ook eigenlijk nergens op en past ook helemaal niet bij mij. Ik ga lekker in mijn eigen hokje zitten ;-)! En dankjewel voor je complimentjes! X
   Roos onlangs geplaatst…Hoe verder met Lifebyrosie.nl?My Profile

 • Reageren
  Milou
  30 september 2016

  Ah hier is het juist andersom: ik heb mijn baan in de zorg op gezegd en ga nu mijn geluk achterna thuis, bij mijn gezin en hoop mijn creativiteit kwijt te kunnen in mijn blog/webshop. Uiteindelijk wil ik ook wel gaan werken hoor, want ik ben eigenlijk gestopt omdat ik diep ongelukkig werd van het werk, niet eens zozeer omdat ik persé thuis wilde zitten. Maar ik heb besloten alleen iets te gaan doen als ik er écht achter sta.
  Knap van je dat je tot deze conclusie bent gekomen en fijn dat je eerlijk kunt zijn naar jezelf. Het is een goed jaar geweest en je hebt jezelf ontwikkeld. Ik wens je veel succes met het zoeken van een passende baan!
  Milou onlangs geplaatst…Volg je hartMy Profile

  • Reageren
   Roos
   30 september 2016

   Het is absoluut een goed jaar geweest, heel heftig met veel veranderingen maar wel één waarvan ik heel veel geleerd heb! :) Dankjewel voor je lieve woorden! X
   Roos onlangs geplaatst…Hoe verder met Lifebyrosie.nl?My Profile

 • Reageren
  Karlijn
  30 september 2016

  En dit is waarom ik zo gek op je ben Roos. Je eerlijkheid, je oprechtheid en je zorg voor jezelf. Want het gaat om JOU. Om jouw geluk, om jouw leven en om wat jij wilt. Xxxxx
  Karlijn onlangs geplaatst…Leuke dingen op het internetMy Profile

 • Reageren
  Curly Creative
  30 september 2016

  Oh meis wat goed dat je alles voor jezelf op een rijtje hebt gezet! En ja het werken in de zorg.. ik ben pas in juni afgestudeerd maar ik doe het echt met liefde. Ik kan me niet meer voorstellen hoe ik ooit dacht tot aan mijn pensioen in een winkel te gaan werken. Ik haal hier zoveel meer voldoening uit dus ik begrijp je keuze om weer terug het werkveld in te gaan volledig. Heel veel succes, jij komt er wel!

  xx
  Curly Creative onlangs geplaatst…Herfst herfst wat heb je te koop?My Profile

 • Reageren
  Lottes Anekdotes
  30 september 2016

  Wat goed dat je je hart durft te volgen!
  Lottes Anekdotes onlangs geplaatst…As we speak (*) #2My Profile

 • Reageren
  Jessica
  30 september 2016

  Wat goed dat je voor jezelf alles op een rij hebt gezet en dat je luistert naar je gevoel! Heel veel succes met het zoeken naar een baan.
  Jessica onlangs geplaatst…#Boektober een nieuwe challenge voor mijMy Profile

 • Reageren
  Caroline
  30 september 2016

  Knap dat je de stap gedaan hebt en dat je het aangedurfd hebt. Nu weet je wat je meer ligt of juist niet….Soms gaat de weg die je gaat iets anders dan je dacht maar het blijft jouw weg naar de toekomst.
  Liefs mij

 • Reageren
  Maartje
  30 september 2016

  Fijn dat je nu weet wat je wilt, kan soms moeilijk zijn! Ga er voor en succes! Ben wel heeeel blij dat je niet stopt met bloggen, je bent m’n favo blogster! Go for it, follow your dreams darling. <3

  • Reageren
   Roos
   30 september 2016

   Wat lief, dankjewel zeg! Nee stoppen kan ik me echt echt echt niet voorstellen, het hoort zo bij mijn leven! :) Liefs! XX
   Roos onlangs geplaatst…Hoe verder met Lifebyrosie.nl?My Profile

 • Reageren
  Marleen
  30 september 2016

  Ik sluit me aan bij de andere comments! Ik volg jou om jou (ongeveer zelfde levensfase en vind je mindstyle & diy artikelen altijd erg leuk). Je mag altijd terugkomen op een keuze, dat is juist knap & inspirerend. Succes met de zoektocht!

 • Reageren
  Dita
  30 september 2016

  Knap dat je deze keuze maakt! Succes met het zoeken naar een baan. Op dit moment ben ik ook erg zoekende naar wat ik wil.
  Dita onlangs geplaatst…Shoplog baby – Next DirectMy Profile

 • Reageren
  Tineke
  30 september 2016

  Ik snap je helemaal hoor! Je moet met je blog doen wat je wilt, niet doen wat anderen willen, dan verdwijnt het plezier al snel. Ik hoop dat je snel wat vindt! :)

  Hier nu ‘fulltime’ aan het bloggen. Niet echt eigenlijk, maar dat klinkt nog altijd een stuk leuker dan ‘werkloos’, haha. Ik gooi me op het bloggen zodat ik IETS te doen heb, omdat ik anders helemaal gek word, en eerlijk is eerlijk: van bloggen word ik gewoon blij. Desalniettemin hoop ik dat ook ik snel een leuke functie vind, want ik mis het ‘echte’ werken nu al!
  Tineke onlangs geplaatst…FOOD | Chocolade mugcake (voor tijdens Heel Holland Bakt)My Profile

 • Reageren
  Lisanne
  30 september 2016

  Hoi Rosanne,

  Ik volg je blog al een hele poos, maar tot op heden heb ik nog nooit op je berichten gereageerd! Geen idee waarom niet want ik lees je blogjes altijd met heel veel plezier.
  Ik wilde jou eigenlijk een groot compliment maken: wat ben jij een powervrouw zeg!! Je hebt in vrij “korte” tijd zoveel meegemaakt en daar durf je gewoon eerlijk over te zijn op internet en ook naar jezelf!! Dat vind ik echt super stoer, je had namelijk ook de schone schijn op kunnen houden naar de “buitenwereld”!
  Ik moet zeggen dat ik het (achteraf) wel merkte aan je blog dat je niet lekker in je vel zat. Ik las je blog namelijk altijd super graag: je deelde veel blogjes, je schreef over verschillende onderwerpen, je was (bijna) altijd super positief en anders wist je er toch een positieve draai aan te geven! Ontzettend leuk en gezellig om te lezen! Laatste tijd deelde je wat minder en “sprankelde” je artikelen ook minder..
  Super dat je de stap weer neemt om de zorg in te gaan en te bloggen wanneer je daar zin in hebt!! Ik hoop dat je je dan snel weer beter gaat voelen en jouw blogjes hierdoor ook weer gaan sprankelen!!
  Ik zou je zo aan een baan kunnen helpen in de psychiatrie (waar ik zelf ook werk), maar helaas woon ik in de buurt van Rotterdam.. Dat is dus een beetje ver!
  Lisanne onlangs geplaatst…De zomerstop is voorbij!!My Profile

 • Reageren
  Rowan
  30 september 2016

  Wat een mooi en openhartig artikel! Zo fijn dat je de kans hebt gekregen om dit uit te proberen, zodat je nu weet waar wel je hart ligt! Dat wat je schrijft over hokjes komt mij heel bekend voor. Ik vind zoveel leuk om over te schrijven dat ik mij ook niet kan houden tot 1 onderwerp. Ik zou zeggen: schrijf lekker over onderwerpen die jij fijn wilt, wanneer jij wilt en stop jezelf vooral niet in een hokje. Ga ervoor wat betreft het zoeken naar een baan! Heel veel succes! Liefs.
  Rowan onlangs geplaatst…Kaneelbroodjes met appel, karamel en pecannotenMy Profile

 • Reageren
  Melle
  30 september 2016

  Wat een méga fijn artikel en zo fijn dat het gelukt is om het ‘probleem’ te vinden en zelfs een oplossing! Echt heel knap, ik weet zeker dat het je lukt om gauw een baan te vinden. Jij bent echt de beste! Veel liefs!

 • Reageren
  Jeske
  30 september 2016

  Wat een stoer besluit! Knopen doorhakken is best heel moeilijk. Ik hoop dat je snel een leuke baan ernaast kan vinden en blijft bloggen. Want ik lees je getik vanuit de woonkamer graag. Liefs, Jeske
  Jeske onlangs geplaatst…Ode aan broccolliMy Profile

 • Reageren
  Inge
  30 september 2016

  Fijn dat je nu de knoop hebt doorgehakt. Bloggen moet ook niet als een verplichting voelen vind ik dus ik denk dat dit een goede keuze is! Om heel eerlijk te zijn miste ik die mindstyle artikelen al een beetje, die waren zo inspirerend en verhelderend! Des te blijer was ik dan ook met het artikel van laatst over gewoontes in combinatie met geluk hihi. Ben blij dat we nog van jou kunnen genieten! Anyways, ik hoop dat je weer gauw het plezier van het bloggen terugkrijgt en een leuke baan vindt! Heel veel succes!

 • Reageren
  Nina Simplynspecial
  30 september 2016

  Goed dat je dit nu voor jezelf op een rijtje hebt. Soms duurt het gewoon even voordat je weet wat je precies wil. Hopelijk komt er binnenkort een leuke, nieuwe uitdaging op je pad.
  Nina Simplynspecial onlangs geplaatst…Video | New in augustus (Etos, Duifhuizen & meer)My Profile

 • Reageren
  Darina
  30 september 2016

  Wat goed dat je dit op een rijtje hebt gezet. Ik zeg altijd dat je je hart moet volgen. Heel veel succes xx
  Darina onlangs geplaatst…Favorites of SeptemberMy Profile

 • Reageren
  Margot
  30 september 2016

  Wat fijn dat je uit hebt kunnen vinden waar je happy van wordt! Ik hoop dat je snel een leuke baan zal vinden!
  Margot onlangs geplaatst…Binnenkijken bij BirteMy Profile

 • Reageren
  Dionne
  30 september 2016

  Dappere keuze. Je moet doen waar je gelukkig van wordt. En mensen om je heen is heel belangrijk. Door de keuze te maken weet je wel hoe het was en heb je ervan geleerd.
  Dionne onlangs geplaatst…Outfit of the day | Parisienne look bij de ProdenfabriekMy Profile

 • Reageren
  Lieke
  1 oktober 2016

  Wat goed dat je deze stap neemt! Echt supergoed dat je doet waar je gelukkig van word! Ik denk dat er dan ook veel leukere artikelen uitkomen, als het geen moetje is…ze zijn nu ook leuk hoor, je begrijpt me wel ;) Waar haal jij je inspiratie vandaan? Ik ben net begonnen met bloggen dus tips altijd welkom :)

 • Reageren
  Kim boom
  1 oktober 2016

  Wat mooi om te horen dat je zo’n grote passie voor zorg heb! Een tipje voor het solliciteren van een recruiter: gebruik een deel van deze blog in je motivatiebrief! + zet in je CV ook de periode van fulltime bloggen, dan zien ze dat je niet stil heb gezeten.

 • Reageren
  jodi - liefthuis
  1 oktober 2016

  Ik geloof er in dat het goed is een gok te wagen, in het diepen te springen en te blijven drijven. Je kan dit en je bent heel goed in de zorg (denk ik zomaar) en je moet doen wat goed voelt en waar je blij van wordt.
  Je hebt dit een kans gegeven en het is zo zonde als je er niet meer blij van wordt.
  jodi – liefthuis onlangs geplaatst…Life of lief thuis September: Sloerie’s, Poolparty en de EftelingMy Profile

 • Reageren
  Anna
  1 oktober 2016

  Lekker doen waar jij je goed bij voelt! Ik vind het stiekem het leukste als je gewoon schrijft over wat je bezig houdt! Succes met solliciteren en niet te veel uren maken hoor, zo houd je tijd over voor je blog en kun je ons vermaken met je leuke artikelen ;)

 • Reageren
  Josephine
  2 oktober 2016

  Heel veel succes bij het vinden van een baan! Goed dat je doet wat je vindt dat je moet doen!!

 • Reageren
  chucky1012
  4 oktober 2016

  Fijn dat je alles op een rijtje hebt gezet!
  Ik wens je heel veel succes met solliciteren en hoop dat je snel die baan die jij wilt zult vinden…..

  Xoxo

 • Reageren
  Ineke
  4 oktober 2016

  Goed dat je uw eigen stem hebt gevonden voor jouw blog! Laat je vooral niet in een hokje stoppen inderdaad want dat past gewoon niet. Wij mensen zijn veel meer dan één iets, dus hebben we ook over veel meer te vertellen.

  Hopelijk vind je snel een leuke baan in de zorg.

 • Reageren
  Food Love and Happiness
  10 oktober 2016

  Aah kijk, hier is die blog die ik even gemist had!
  Goede keuze lijkt me, lekker weer aan de slag! (En inmiddels een leuke baan gevonden, gefeliciteerd!)

  Fijn dat je inmiddels de les geleerd hebt dat jij jezelf niet in een hokje moet stoppen, of dat anderen dat voor je moeten doen. Is inderdaad zo’n valkuil, maar juist dat bloggen over wat jíj interessant vind, geeft de passie weer. En dat is mooi om te lezen 😊 Succes met de nieuwe baan, en tot weer een volgende blog!

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge