Happy things: bloemetjes plukken

collage bloemen.

Sinds dat ik niet meer thuis woon mis ik het: een hond in huis. Aangezien wij niet genoeg tijd hebben voor een hond hebben wij daarom anderhalf jaar geleden besloten om onze lieve Lola en James in huis te halen. Maar het verlangen naar een hond blijft. Ik ben altijd opgegroeid met honden en ik vind ze geweldig. Heerlijk knuffelen, lange wandelingen, een maatje die je altijd trouw is en blij is om je te zien.. Ondanks dat ik katten ontzettend leuk vind (geen kwaad woord over mijn schatjes ;p)  ben en blijf ik meer een ‘hondenmens’.

Nu mijn ouders op vakantie zijn en Semmie lekker bij ons logeert geniet ik hier volop van. Ik vind het heerlijk om s’morgens te wandelen met hem maar het is tegelijkertijd ook een reality check: met de regen van de afgelopen dagen zag ik er iedere keer enorm tegenop om hem uit te laten.. Meh! Wat het fijne is aan naar beneden kijken als het regent is dat ik alle mooie, leuke bloemetjes overal zag groeien. Dit deed me denken aan vroeger. Vroeger toen ik nog 50 m van het bos afwoonde en ik heel veel bloemetjes plukte met vriendinnetjes. Eindeloos maakten we bloemenkransjes of maakte ik mijn moeder gek met de meest ‘geweldige’ zelfgeplukte bosjes bloemen. We speelden ‘bloemistje’ en maakten de prachtigste boeketjes die we ‘verkochten’ in onze ‘bloemenwinkel'(ehum hut).

Ondanks dat ik doorweekt was begon ik met het plukken van bloemetjes, maakte er een piepklein boeketje van en nam het mee naar huis. Gewoon omdat het me zo aan vroeger deed denken. Herinneringen zijn fijn :)

handtekening rosie

Gerelateerde artikelen

10 reacties

 • Reageren
  Ster
  13 mei 2014

  Ahh schattig! zo heerlijk dat alles weer in bloei staat deze tijd hè?:)

 • Reageren
  Simone
  13 mei 2014

  Leuk dat alles zo in bloei staat he! Ik zou willen dat ik hier in de buurt ook een plek kende waar ik veel bloemen kon plukken, zodat ik ze leuk in een vaasje kon doen.

 • Reageren
  Jose
  13 mei 2014

  Genieten van kleine dingen, mooi! :-)

 • Reageren
  Charlotte
  13 mei 2014

  Oh, dat deed ik vroeger ook altijd van die kransjes maken. Zeker aangezien we voor ons huis een grasveld hebben. Heerlijk!

 • Reageren
  Kim
  13 mei 2014

  Leuk! Ik ben ook echt een hondenmens. Geniet ervan dat ze even bij jullie logeert!

 • Reageren
  Wendy
  13 mei 2014

  Bloemetjes plukken. :) Dat deed ik ook altijd. Langs de dijk stond altijd van alles en ik maakte hele boeketten. Ik vond het geweldig. Mijn moeder vond het wat minder. Hihihi.

 • Reageren
  MySimplySpecial
  13 mei 2014

  Bloemen blijven leuk!

 • Reageren
  Kimberley
  13 mei 2014

  Oh, wat leuk! En inderdaad; Een hondje heeft veel tijd nodig. Misschien dat je iets kunt proberen te regelen met oppas overdag?

 • Reageren
  Jorien
  14 mei 2014

  Ah wat lief. Dat deden wij vroeger ook altijd allemaal haha. Mooie jeugdherinneringen.

 • Reageren
  Tessa
  14 mei 2014

  Ik wil al zo lang een hond, maar het kost wel veel tijd ja.. heerlijk die bloemetjes!

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.