10 manieren waarop ik de wereld ga veranderen

IMG_1276

Ik wil de wereld verbeteren.. Het liefste zou ik de nieuwe Nelson Mandela, Moeder Theresa en Oprah Winfrey in één zijn. Ik zou alle mensen te eten geven, de zieken weer gezond maken, discriminatie de wereld uit helpen, naastenliefde invoeren, ieder kind een thuis geven en ieder gezicht weer laten lachen.

Helaas.. Zo diep als ik dit voel in mijn hart zo realistisch ben ik in mijn hoofd. Nooit zal dit gebeuren, hoe hard ik hier ook voor zal vechten. Maar om hier nou in te blijven hangen, nee!

Er zijn zo ontzettend veel manieren waarop ik deze wereld WEL ga veranderen! I’m sure about that!

1. Door mijn werk. Zoals jullie allemaal weten ben ik maatschappelijk werkster en voor dit vak heb ik niet zomaar gekozen. Op mijn 16e maakte ik de bewuste keuze dat ik het aller- allerbelangrijkste vond om andere mensen die het minder hadden te helpen. Dit bleek één van de beste keuzes van mijn leven te zijn geweest want iedere dag ervaar ik hoe geweldig het is om er te zijn voor anderen. Mensen te zien groeien, mensen te leren hun eigen problemen op te lossen, hoe ik mensen rustig kan maken en het vertrouwen wat er in mij geschonken word is soms overweldigend. Natuurlijk is het niet allemaal al-tijd geweldig. Een tijd geleden heb ik echt een dieptepunt gehad (waar ik dit artikel over schreef)  maar uiteindelijk heeft dit mij alleen maar sterker gemaakt. Ik ben ontzettend dankbaar voor mijn werk!

2. Positiviteit verspreiden via mijn blog. Ik vind het heerlijk om mijn overenthousiasme en positiviteit hier te delen en hopelijk jullie hiermee te inspireren. Het leven is geweldig, vol met ups en downs maar ik hoop dat iedere keer als jullie mijn blog bezocht hebben ik jullie nét een klein beetje vrolijker heb gemaakt.

3. Spread Some Love. Mijn project wat ik op 1 december bedacht en waar ik absoluut mee door wil gaan. Zoveel mogelijk (kleine) dingen doen voor anderen. Andere mensen blij maken is één van de meest geweldige dingen die er bestaan en ik hoop jullie te inspireren dit ook te doen. Op deze manier kunnen we zorgen voor een kettingreactie en maken we straks heel Nederland één groot liefdesnest (OKE IK DWAAL AF, je snapt wat ik bedoel!) Hoe meer mensen meedoen, hoe meer mensen blij worden en hun liefde weer verspreiden. Just do it!

4. Het goede voorbeeld geven. Ik behandel mensen zoals ik zelf ook behandeld zou willen worden. Op deze manier geef ik het (in mijn ogen) goede voorbeeld!

5. Door mantelzorger te zijn van mensen in mijn directe omgeving die mij nodig hebben.

6. Mijn huis een thuis laten zijn voor iedereen die dat nodig heeft. Ik vind het ontzettend belangrijk dat mensen zich thuis voelen bij ons. Iedereen kan mee eten, blijven slapen, thee komen leuten of gewoon even aan komen waaien. Ons huis staat altijd open, gewoon voor de gezelligheid maar ook als iemand het nodig heeft.

7. Door (kleinschalige) goede doelen te steunen waar ik daadwerkelijk in geloof. Het liefst zou ik zelf naar Afrika, Azië, Oost-Europa of Zuid-Amerika vertrekken om overal weeshuizen op te zetten, seksuele voorlichting te geven, les te geven op scholen of meisjes uit de prostitutie halen en ze helpen een beter leven te krijgen maar aangezien ik maar 2 handen heb en dit gewoon niet realistisch is heb ik besloten om dan maar de doelen te steunen waarin ik geloof!

8. Door mij in 2014 als vrijwilliger aan te melden. Aangezien ik nog even aan het worstelen ben met extra werkuren is het hier nog niet van gekomen maar dit gaat zeker gebeuren in 2014. Waar weet ik nog niet precies maar ik heb al wel wat leuks op het oog! Keep you posted!

9. Door mensen het gevoel te geven dat ze het waard zijn. Ieder persoon telt en ik hoop dat ik mensen dit ook laat voelen!

10. Door de beste versie van mijzelf te zijn!

handtekening rosie

Gerelateerde artikelen

23 reacties

 • Reageren
  Josianne
  3 januari 2014

  Yay! Hier word ik echt heel blij van. Veel mensen willen wel beter zijn, en de wereld veranderen, maar ze doen er niks mee. Jij besluit gewoon dat dat echt heel belangrijk is, en je gaat er voor. Supergoed! Ik ben trots op je :)

 • Reageren
  MySimplySpecial
  3 januari 2014

  Ik vind jou kijk op de wereld erg mooi en wordt altijd vrolijk door het elzen van jou blog!

 • Reageren
  Manon
  3 januari 2014

  Wat fijn zo’n positieve blog! Echt heel erg goed en knap van je dat je je zo in zet voor de mensen die het minder hebben en voor anderen. Daar kunnen heel wat mensen nog een voorbeeld aannemen, ook al is het maar een piepklein beetje:)

 • Reageren
  Sylvia
  3 januari 2014

  Leuk stukje! Ik ben in 2013 ook meer geld gaan geven aan kleinschalige projecten dan aan de grote hulporganisaties, voel ik me beter bij. Vrijwilligerswerk is een doel voor 2014, heb al verschillende organisaties op het oog :) En die positiviteit verspreiden via je blog doe je zeker, ga zo door! :)

 • Reageren
  Sophie
  3 januari 2014

  Spread Some Love project vind ik echt zo’n mooie project. Mooie punten heb je opgeschreven. Jij verandert de wereld op een leuke manier:)

 • Reageren
  Joyce
  3 januari 2014

  Wat een fijn lijstje! Veel succes :)

 • Reageren
  Marion
  3 januari 2014

  Zo mooi geschreven en alleen het denken aan, het beter willen gaan doen, is al een stap die velen niet nemen. Ik glimlach altijd naar veel mensen die ik buiten tegen kom en zeg goedemorgen enz en je merkt dat mensen bijna altijd terug lachen en reageren. Dan denk ik zo, die persoon heeft tenminste 1 keer een lach op zijn/haar gezicht gehad vandaag. Zo makkelijk is het, het kost niets en ook zelf voel je je er goed bij

 • Reageren
  Tessa
  3 januari 2014

  Ik vind het zo mooi dat je altijd probeert te kijken hoe je je steentje kan bijdragen aan de wereld om je heen, ik vind je echt een super positief en bewonderenswaardig persoon! Ga zo door, Liefs

 • Reageren
  Lisa deelt
  3 januari 2014

  Samenvattend gewoon super tof!

 • Reageren
  Sabine
  3 januari 2014

  Mooi artikel! Heel goed dat je hier zo bewust mee bezig bent!

 • Reageren
  Katrien
  3 januari 2014

  Ik heb echt respect voor je, en door jou wil ik ook jouw ‘spread some love’-dingetjes doen. Je inspireert me echt!

 • Reageren
  Wendy (MissPinkyNails)
  3 januari 2014

  Als je dit leest ‘moet’ je bijna wel vrolijk worden ;) Keep Up The Good Work!

 • Reageren
  Maren
  3 januari 2014

  Wat mooi en leuk om te lezen, ga ervoor!!

 • Reageren
  Bianca
  3 januari 2014

  Heel mooi artikel, inspirerend.

 • Reageren
  Estrella
  3 januari 2014

  Mooi artikel!

 • Reageren
  Over van alles en nog wat
  3 januari 2014

  Leuk artikel! Positiviteit is altijd goed! :D

 • Reageren
  Mirjam - Jewelyz
  3 januari 2014

  Heel mooi geschreven, je bent een voorbeeld!

 • Reageren
  Miss Happinez
  3 januari 2014

  Aawh wat leuk! Je ziet echt dat jij het ook echt in je hebt om de werel te verbeteren

 • Reageren
  Isabel Cristina
  3 januari 2014

  Supermooi artikel! Dit is één van de redenen waarom ik je blog lees, je bent zo positief over alles.

 • Reageren
  Sabrina
  3 januari 2014

  Mooi zeg! Ik kan eerlijk zeggen dat ik je een heel goed voorbeeld voor anderen vind!

 • Reageren
  Dagmar
  4 januari 2014

  Wauw wat mooi geschreven en wat een prachtige manieren waarmee ik zeker weet dat het je gaat lukken om de wereld mooier te maken. Dat ervaar ik al elke dag als ik je blog bezoek, laat staan hoe je in het offline wereldje situaties mooier maakt en anderen vooruit helpt. You go girl! En als ik je ergens bij kan helpen, ik sta klaar!

 • Reageren
  Hilde
  14 mei 2014

  Hey! Een meisje uit mijn klas zei dat ik te lief ben…
  Maar bestaat dat wel? En als het bestaat, wat bedoeld ze er dan mee?!
  Moet ik er dan wat tegen doen?

  Ik zit hier best wel mee en hoop dat jij me kunt helpen. Of iemand anders die dit leest.
  Love You!
  Xx Hilde

  • Reageren
   Roos
   14 mei 2014

   Hai Hilde,
   Ik denk dat dit meisje (voor zover ik dat uit je verhaal kan opmaken) met ‘te lief’ bedoeld dat je misschien ‘te zacht’ bent?! Ik geloof niet dat er iets als te lief bestaat. Als alle mensen op deze wereld ‘lief’ waren dan waren er een hoop minder problemen geweest ;-)! Misschien wil ze hiermee zeggen dat je wat meer voor jezelf zou mogen opkomen, dat je mensen niet over je heen moet laten lopen en dat je jezelf niet voorbij loopt. Lief zijn voor anderen is geweldig maar je moet ook lief zijn voor jezelf. Dit doe je door grenzen te stellen en deze ook duidelijk aan mensen te laten zien.
   Misschien kun je het ook gewoon aan haar vragen: ‘goh wat bedoel je er eigenlijk mee dat je mij te lief vind?!’.

   Zet ‘m op en laat anderen je niets wijs maken hoor! Liefs Rosanne

  Laat een reactie achter

  CommentLuv badge