Mindstyle: Wijze raad uit de Flow

flow

Afgelopen week lag ik lekker bij paps en mams in bad de Flow te lezen, één van mijn favo magazines. Ik weet niet wat het is met mij maar mijn tijdschriften voorkeur is het laatste jaar drástisch veranderd. Waren eerst bladen als Viva, Grazia en Glamour mijn favorieten, op dit moment lees ik ze totaal niet meer. Ze hebben plaatsgemaakt voor de Flow, Happinez en Psychologie magazine. Ik denk dat mijn interesse veranderd is.. Natuurlijk doordat je ouder wordt maar ook bepaalde gebeurtenissen op mijn werk hebben mij behoorlijk veranderd. Ik geef weinig meer om het lezen over celebs of de nieuwste kleding van de catwalk etc. Geef mij maar een mooi en interessant artikel over de nieuwste onderzoeken uit de psychologie wereld of een geweldig stuk over zelfontplooiing… Vinden jullie mij al een oude zeurpiet?

In ieder geval, terug naar het bad! In de Flow kwam ik een aantal geweldige ‘wijsheden’ tegen die ik met jullie wil delen. Wijsheden over het aannemen van complimenten, streng zijn voor jezelf en genieten van kleine dingen. Lees je snel mee?!

22

1. Accepteer de complimenten die je krijgt en geniet er van, en spreek je oprechte waardering voor anderen uit.
Hoe vaak hoor ik het niet.. Maak ik een complimentje en wat is daarop het antwoord? ‘Ooh ach ik heb zomaar wat uit de kast getrokken’ of ‘ach vind je dat echt, nou zo goed ben ik er ook weer niet in hoor, toen en toen maakte ik nog die en die fout’. ZUCHT. Accepteer complimentjes nou eens! Iemand is zich bewust van iets positiefs over jou en neemt ook nog eens de moeite om dit je te vertellen. Een gewoon: ‘dankjewel!!’  is veel leuker! Wees zelf ook niet terughoudend in het geven van complimenten. Zie je iemand die er leuk uitziet, zég het dan ook gewoon. Je weet zelf dat het leuk is om complimentjes te krijgen dus geef ze ook! Mensen kunnen hier echt van genieten!

2. Identificeer jezelf niet met je gevoelens, je bént niet je gevoelens je hébt ze!
Dit spreekt voor zich lijkt mij!

33.

3. Behandel jezelf zoals je een goede vriendin zou behandelen. Ben je ook zo streng voor haar als zij een slechte dag heeft?
Dit vond ik zó’n geweldige quote! Zelf voelde ik me afgelopen week ook niet 100% happy en toen ik deze quote las dacht ik echt: hé verdorie Rosanne laat het los en wees eens niet zo streng voor jezelf. Ik ben altijd zo ‘begripvol’ richting anderen, vooral richting familie en vriendinnen, maar naar mijzelf.. Tsja, kan ik dat toch veel moeilijker vinden. Bij anderen denk ik altijd dat ‘dingen kunnen gebeuren’, ‘iedereen maakt fouten’ etc. etc. maar bij jezelf ligt dit lastiger terwijl dit eigenlijk helemaal niet lastiger zou moeten zijn! Love yourself!

4. Hoe groots klein kan zijn.
Was ik ‘vroeger’ altijd en eeuwig op stap en op zoek naar gezelligheid, gekke dingen, avontuur en feestjes zo veel kan ik nu genieten van kleine dingen. Dingen die dichtbij me staan. Zoals ik vroeger genoot van het afstruinen van feestjes tot ik er bij neerviel zo geniet ik nu meer van een avond alleen of met Kay op de bank, dat Lola of James lekker bij me op schoot kruipt, een spontane knuffel van vriendinnen of het lezen van een inspirerend artikel (zoals deze in de Flow!).
Ik heb meer rust gevonden denk ik, ik ben blij met wie ik ben en het leven wat ik leidt en dat is iets kleins wat voor mij ontzettend groot is.

Kun jij je vinden in deze 4 uitspraken?

handtekening rosie

Gerelateerde artikelen

9 reacties

 • Reageren
  MySimplySpecial
  12 december 2013

  Wat een fijne uitspraken!

 • Reageren
  Wendy (MissPinkyNails)
  12 december 2013

  Oei! Ik ben ook echt veel te streng voor mezelf! Maar is dat ook niet een reactie op dingen die je hebt meegemaakt?! Ik denk vaak na over bepaalde zaken in het leven maar soms moet je het juist allemaal maar eens laten gebeuren.. Moeilijk!

  Wat jij hebt betreft het genieten van de kleine dingen doe ik dagelijks. Waarom moet het altijd groots zijn als zoiets kleins zo fijn kan zijn! Ik ben het daar helemaal mee eens!

  Verder vind ik deze qoute’s/wijsheden enorm inspirerend en zetten je zeker aan het denken!

 • Reageren
  Lisa deelt
  12 december 2013

  Flow lijkt me een heel leuk blad! Ga hem eens kopen

 • Reageren
  Joyce
  12 december 2013

  Mooi! Ik heb de flow op mijn verlanglijst staan, hopelijk mag ik hem komende week in ontvangst nemen.

 • Reageren
  Annebelle
  12 december 2013

  Die derde quote is erg inspirerend!

 • Reageren
  Anne Solveig
  12 december 2013

  Fijne quotes!

 • Reageren
  Dagmar
  12 december 2013

  I love them! Ik ben ook dol op de flow, je hebt echt mooie quotes eruit gehaald. Inspirerend artikel!

 • Reageren
  Linda
  13 december 2013

  Ik vind de Flow zon fijn en mooi blad!
  Ik ben van de Hitkrant overgestapt naar de Cosmopolitan en ik merk dat ik nu ook liever een goed stuk lees uit de Flow, Linda, Happinez of de psychologie :) grappig hè hoe dat allemaal veranderd.
  Ook dit stuk is weer erg inspirerend!

 • Reageren
  Estrella
  15 december 2013

  Vooral die van je gevoelens niet identificeren met jezelf is een hele goeie voor mij, ik maak me daar nogal een schuldig aan, vooral als het op mijn uiterlijk aankomt. Ik vind en voel mezelf dik en aartslelijk dus dan BEN ik dat ook, ongeacht hoeveel complimentjes ik krijg. Die dingen los van elkaar zien ga ik eens aan werken! het proberen in elk geval.

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge