Mindstyle: Dingen waar je mee zou moeten stoppen

stop

Er zijn zo ontzettend veel mooie dingen in het leven, waarom houden we dan toch vaak vast aan dingen die ons niks opleveren, negatief zijn voor jezelf en anderen en waar we gewoon simpelweg niet gelukkig van worden?! Time to let go! Lees mijn lijstje met dingen waar je echt mee zou moeten stoppen!

– Stop met het ‘niet jezelf zijn’.
Accepteer wie je bent of werk aan je eigen acceptatie. Stop met de gedachtes dat je wenste iemand anders te zijn. Want wake-up! Je wordt toch nooit iemand anders dus je kunt deze energie beter in jezelf stoppen!

– Stoppen met het streven naar perfectie.
Waarom zijn er nog zo ontzettend veel mensen die zo graag perfect willen zijn? Mensen die er altijd perfect uit zien, perfecte kleding, het perfecte huis etc.. Het kost zoveel energie om te streven naar perfectie! Waarom stop je er niet gewoon mee, het zal je in feite toch nooit gaan lukken?! Het is toch veel leuker om ook gekke dingen te hebben of een keer in je joggingbroek naar een vriendin te gaan? Who cares!

– Stop met het altijd gelukkig willen maken van anderen en niet jezelf.
Soms denk ik wel eens dat het lijkt alsof ik pleit voor egoïsme maar dat is absoluut niet zo! Ik geloof er alleen heilig in dat je eerst van jezelf moet leren houden voordat je van anderen kunt houden! Net als met het gelukkig maken van anderen. Ik hou er van om andere mensen gelukkig te maken door bijvoorbeeld lekker voor ze te koken, maar dit gaat nooit boven mijn eigen geluk! Het is jouw leven, jij moet met jezelf leven en gelukkig zijn met het leven wat je leidt. Natuurlijk mag (je moet zelfs;p) anderen gelukkig maken maar hou je eigen gevoelens hierbij altijd in de gaten en laat niet over je heen lopen!

– Stop met uitstellen!
Als er iemand de uitstelkoningin is ben ik het wel, aaaaach dat kan morgen ook nog wel. Maar uiteindelijk wordt je hier echt niet gelukkiger van. Vaak zijn dingen namelijk veel groter en erger  in je hoofd dan wanneer je ze gewoon uit zou voeren!

– Stop met het investeren van tijd in verkeerde mensen.
Hoeveel tijd ik door de jaren heen wel niet gestoken heb in mensen waar ik alleen maar moe van werd?! Heel veel.. Je weet wel van die mensen die altijd alleen maar negatief zijn, hun problemen bij jou neerleggen maar nooit tijd voor jou hebben als jij eens ergens mee zit? Stop er mee. Ik snap dat het makkelijker gezegd dan gedaan is maar het levert je gewoon niks op! Je word er alleen maar moe en negatief van, dit soort mensen zuigen je gewoon leeg.

– Stop met jaloers zijn op anderen.
Dit is echt iets wat ik van huis uit heb meegekregen; jaloers zijn is echt het domste wat je kunt zijn. Hiermee doel ik niet op jaloezie in je relatie maar meer jaloezie gericht op bijvoorbeeld materiele dingen (waarom krijgt zij die auto zomaar van haar vriendje en ik niet?), uiterlijk van anderen (ik wil ook zo dun zijnnnnnnn) of als iemand bijvoorbeeld heel goed is in iets (werk, sport). Wat heeft het voor zin om jaloers te zijn? Werk hard voor je eigen geluk dan kun je alles worden en krijgen wat je wil. Jaloers zijn heeft gewoon geen zin, het zijn negatieve gevoelens die je zo snel mogelijk uit je systeem zou moeten krijgen!

– Stop met altijd de schuld bij anderen neer te leggen.
Het is zo makkelijk om in ruzies of meningsverschillen áltijd naar de ander te wijzen.. Hoe vaak ik dit wel niet in mijn werk tegen kom: ‘ja maar hij/zij/jij/die organisatie/de overheid’.. Je kan het zo gek niet bedenken of ik heb het wel eens gehoord. Natuurlijk is het makkelijk om de schuld altijd bij een ander neer te leggen, zo moet je in ieder geval niet over jezelf na gaan denken, toch?! Maar waarom zou je niet over jezelf na moeten denken? De enige persoon die jij kan veranderen ben jezelf dus het enige wat je kan veranderen is jouw reactie op een bepaalde situatie! Give it a try!

handtekening rosie

Gerelateerde artikelen

33 reacties

 • Reageren
  Natasja
  14 september 2013

  Goede tips en aan sommige ervan zal ik me ook echt beter moeten houden, haha.

 • Reageren
  Bychristiana
  14 september 2013

  Tijd investeren in negatieve mensen, pffff…dat is écht een hele goede!!! Dat doe ik te veel en dat kost mij alleen maar energie en het levert niets op, ook niet voor die bewuste mensen…Jaloers zijn op anderen, dat ben ik gelukkig al lang niet meer, dat is bij mij met de jaren gelukkig over gewaaid;-) Tevreden zijn met wie je bent en wat je hebt bereikt, en het wordt allemaal zoveel makkelijker en mooier voor je!

 • Reageren
  Tamarah
  14 september 2013

  Goede tips! Vooral het eerst van jezelf houden is heel belangrijk en ik denk uit dit rijtje de belangrijkste.

 • Reageren
  Kimberly
  14 september 2013

  Deze tips zijn heel belangrijk! Hier kan ik, en denk vele andere, nog veel van leren!

 • Reageren
  Over van alles en nog wat
  14 september 2013

  Leuk artikel :D bij heel veel puntjes merk ik dat ik daarmee al een tijdje ben gestopt! haha :D

 • Reageren
  joyce
  14 september 2013

  Goed artikel!

 • Reageren
  Marieke
  14 september 2013

  Mooi lijstje! Heb zelf ook zo’n periode gehad, onzeker, perfect willen zijn, jaloers op alles en vooral iedereen over mij heen laten lopen. Zijn hele menselijke dingen, maar echt gelukkig wordt je er niet van! Mooi geschreven:)

 • Reageren
  Dagmar
  14 september 2013

  Heel mooi om met deze wijze lessen de dag te beginnen. Dankjewel voor je mooie artikel!

 • Reageren
  Josianne
  14 september 2013

  Pff, ik wil ook nog wel eens teveel tijd steken in mensen die dat niet voor mij overhebben, toch jammer is dat….

 • Reageren
  Karlijn
  14 september 2013

  Hele goede tips weer. Hallooo, dat perfecte is echt verschrikkelijk. Ik wil het zo graag, maar ik weet ook dat het niet kan. En dat het uiteindelijk ook niet leuk is, niemand is perfect en dat is juist mooi toch? En het is juist leuk als iedereen anders is. Deze gedachten peper ik mezelf zo vaak mogelijk in :) Net als jezelf zijn. Dat vind ik echt heel belangrijk. Ik heb echt te veel tijd besteed aan niet mezelf zijn, altijd maar doen alsof ik alles goed vind en alles pik. Terwijl ik van binnen me steeds slechter ging voelen, en dat vind ik het gewoon niet waard. Daar heb ik heel wat jaren over gedaan, maar gelukkig gaat het steeds beter. Een blog beginnen was iets wat ik al lang wilde, maar nooit durfde. Dat kon ik toch niet, ik kon niet schrijven enz enz, maar hee ik vind het toch leuk? En als ik iets leuk vind, doe ik het graag en van die gedachte wil ik uitgaan!
  Mooi artikel weer Roos, elke keer krijg je het weer voor mekaar om me bij mezelf stil te laten staan. Dankjewel.

 • Reageren
  Dionne
  14 september 2013

  Goede tips!

 • Reageren
  Fabienne
  14 september 2013

  Ik ben echt een professional in dingen uitstellen en streven naar perfectie. Het tweede heeft me eigenlijk nog nooit in de problemen gebracht, maar het eerste zeer zeker wel..

 • Reageren
  Mariska
  14 september 2013

  Erg mooi artikel en betrap eigenlijk wel een paar punten bij mezelf. Zoals jezelf accepteren. Som heb ik wel zoiets van.. jezus.. misschien vinden mensen mij wel raar, omdat ik heel dun haar heb of wat ‘steviger’ ben dan een ander. Belachelijk eigenlijk!

 • Reageren
  Michelle @ The World is a Book
  14 september 2013

  Aw fijn artikel weer meis! Stoppen met uitstellen; haha daar mag ik echt wel eens wat aan gaan doen :D

 • Reageren
  Leila in Wonderland
  14 september 2013

  Daar ben ik het helemaal mee eens!

 • Reageren
  Stella
  14 september 2013

  Tsja..en nu nog doen he ;)

 • Reageren
  Danielle
  14 september 2013

  Leuke post, goede tips!

 • Reageren
  Joyce
  14 september 2013

  Heel goed artikel weer! Handige tips. Sommige moet ik mijzelf ook nog even aanleren haha

 • Reageren
  Sabine
  14 september 2013

  Wederom hele waardevolle tips! Ik heb het gevoel dat dit de laatste jaren bij mij allemaal erg verbeterd is en ik voel me er inderdaad veel fijner bij! Hoera!

 • Reageren
  Debbie
  14 september 2013

  Ik kan me hier helemaal in vinden, dat kost je allemaal weer energie voor andere mooie dingen als je hiermee stopt….

 • Reageren
  Kelly
  14 september 2013

  Wat een heerlijk artikeltje!

 • Reageren
  Ginny
  14 september 2013

  Leuk artikel! Het niet-jaloers zijn heb ik thuis ook meegekregen! Maar ik moet zeggen, dat gevoel heb ik ook nooit. Ik ben altijd juist blij voor anderen. Van veel andere dingen heb ik dan wel weer last. Goed artikel, nu kunnen we er weer even over nadenken :)

 • Reageren
  Kirsten
  14 september 2013

  Heerlijk zo’n lijstje weer <3!

 • Reageren
  Eline
  14 september 2013

  Stop met uitstellen komt me zooo bekend voor hahaha. Het nieuwe schooljaar begint binnen een week voor me, dus hopelijk kan ik daarmee stoppen.

 • Reageren
  Resy
  14 september 2013

  Goed artikel!

 • Reageren
  Lidewij
  15 september 2013

  Hele goede tips! Vooral dat uitstellen herken ik heel erg, er is altijd wel iets leukers te doen dan administratie, maar als ik er na een week uitstellen aan begin ben ik eigenlijk zo weer klaar. Terwijl ik me er wel een week schuldig over heb gevoeld!

 • Reageren
  Mayara Esther
  15 september 2013

  Goeie tips! Ik moet nog aan heel veel punten (die je hebt genoemd) werken.

 • Reageren
  Zo simpel is dan geluk
  16 september 2013

  Dit zijn hele goede punten. Ze zijn alleen niet even makkelijk allemaal. Haha!

 • Reageren
  myrthe
  17 september 2013

  Sommige dingen zou ik ook moeten doen..! Stoppen met uitstellen bijvoorbeeld..!

 • Reageren
  MySimplySpecial
  17 september 2013

  Wat een goed lijstje!

 • Reageren
  Marleen
  18 september 2013

  Goede tips. Ik mis ook nog het ‘stop met denken voor anderen’. Veel van de problemen ontstaan doordat mensen zeggen: “Ik denk dat hij/zij dit en dit vindt van mij” “Als ik dit doe dan zou wel dat ” etc. Dat werkt niet, je weet niet wat iemand denkt. Meestal vinden ze helemaal niets van wat je doet of hebt gedaan en anders kan je het vragen als je twijfelt of je iets verkeerds hebt gedaan.

 • Reageren
  Stefanie
  18 september 2013

  leuk artikel ;)

 • Reageren
  Annelies@Boekboetiek
  22 september 2013

  Interessant artikel!

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge