Happiness is the truth

happiness is the truth

Gelukkig zijn, je goed voelen, vrolijk zijn, wie wil dat nou niet?! Ik moet eerlijk zeggen dat ik van mijzelf gewoon al een ontzettend opgewekt persoon ben en dat je mij zelden tot nooit chagrijnig mee zal maken maar soms heb je gewoon van die periodes waarin je je niet zo happy voelt. Dat heeft iedereen wel eens en dit is natuurlijk ook helemaal niet erg.. Maar dat het natuurlijk fijner is om je gewoon MEGA HAPPY te voelen, dat begrijpt iedereen. Daarom geef ik je vandaag 5 tips om je snel weer happy te voelen!

1. Focus op de mooie dingen in je leven. Mensen zijn over het algemeen vooral geneigd om te blijven hangen in negatieve gebeurtenissen. Zoals in ons geval: Kay heeft geen contractverlening gekregen maar hij heeft nu iets tijdelijks voor 9 weken gevonden. Ik kan nu denken: ‘hmm wat jammer maar 9 weken..’ of ik denk ‘Yes, Kay heeft weer 9 weken een baan! Top!’. Daarnaast heb ik fijn werk, kunnen we goed rondkomen, zijn we allebei gezond, hebben we een geweldig fijn huisje en super familie en vrienden om ons heen. Wat zeur ik nou om die 9 weken?!?!?!?!?!

2. Zoek uit waar jij echt gelukkig van wordt en do more of that! Klinkt logisch maar doe het dan ook echt! Houdt je van lezen? Plan dan in dat je dagelijks tijd maakt om lekker te lezen. Dol op sporten, lekker eten, wandelen, stappen, lijstjes maken, nagels lakken, bloggen, theeleuten etc. etc. Maak er tijd voor!

3. Ontdek nieuwe dingen en ga uitdagingen aan. Je voelt je vaak veel lekkerder als je nieuwe dingen ontdekt en uit je ‘comfort zone’ komt dan wanneer je dag in dag uit, jaar in jaar uit je vaste vertrouwde ‘riedeltje’ blijft doen!

4. Omring jezelf met fijne, positieve mensen!

5. Leef in het moment. We zijn er ondertussen helemaal aan gewend om ons alleen maar op de toekomst te focussen maar je leeft NU. Waar geniet je nu van? Waar word je nu blij van? Je leeft nu, geniet dan ook van het nu!

6. Maak een ander blij. Als je jezelf niet zo fijn voelt maar je kan het toch opbrengen om iets voor een ander te doen geeft je dit gelijk een fijn gevoel over jezelf. I’m sure about that! 

handtekening rosie

Gerelateerde artikelen

14 reacties

 • Reageren
  Manon
  10 januari 2014

  Positief denken kan soms best moeilijk zijn, maar het geeft een heel groot effect! Leuk artikeltje :)

 • Reageren
  MySimplySpecial
  10 januari 2014

  Fijne artikel! Nieuwe dingen proberen kan echt heel erg leuk zijn inderdaad!

 • Reageren
  Marieke
  10 januari 2014

  Leuk om te lezen! Ik ben net met twee andere bloggers de Happy Challenge begonnen :)

 • Reageren
  Simone
  10 januari 2014

  Leuk artikel! Ik zou inderdaad wel wat meer kunnen doen wat ik leuk vind. Dus laat ik daar maar eens mee beginnen :)

 • Reageren
  Miss Sentinelli
  10 januari 2014

  Heel fijn artikel!

 • Reageren
  Sabine
  10 januari 2014

  Goede tips! Ik ben gelukkig in de meeste gevallen ook heel vrolijk! Ik kan me alleen soms iets te veel zorgen maken over dingen die in de toekomst liggen. Zo begin ik in februari bijvoorbeeld met een baan. Ik heb er heel erg veel zin in, maar ik ben er ook best wel zenuwachtig over omdat het best een ‘moeilijke’ en uitdagende baan is. Wat als ik dat niet kan, denk ik dan… Maar ja, dat ligt toch in de toekomst en nu al zo denken helpt ook niet.
  Feliciteer Kay maar met z’n baan namens je lezers! ;)

 • Reageren
  Keytothefuture
  10 januari 2014

  Mooi gezegd Roos!

 • Reageren
  Tess Evea
  10 januari 2014

  Wat een prachtig artikel, erg mooi onder woorden gebracht!

 • Reageren
  Kim
  10 januari 2014

  Fijn zo’n positief artikel!

 • Reageren
  Bianca
  10 januari 2014

  Heerlijk positief en inspirerend artikel weer!

 • Reageren
  Tess
  10 januari 2014

  Allereerst wat heb jij een leuke blog, dat ik die nog niet eerder heb ontdekt!

  Mooi artikel, ik word gelukkig als ik andere gelukkig maak. Ik ben dit jaar een nieuwe uitdaging aangegaan wat erg spannend is, maar als alles goed gaat en het lukt, dan gaat dat me ook heel gelukkig maken.

  • Reageren
   Roos
   11 januari 2014

   Hoi Tess, wat lief! Dankjewel! Heel veel succes met je nieuwe uitdaging <3!

 • Reageren
  Dagmar
  11 januari 2014

  Wat een heerlijk feel good artikel, fijn om te lezen en mooie tips!

 • Reageren
  Sharon
  11 januari 2014

  Erg leuk artikel! :)

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge