Kokos dadel reepjes (kidsproof)

kokos-dadel-reepjes

Ik maakte deze heerlijke, gezonde, (geraffineerde) suikervrije reepjes van rijstwafels, dadels, kokos en een klein beetje chocolade. Heerlijk voor jezelf en ook een perfect tussendoortje voor je kleintje! Klik gauw verder voor het recept!

Flynn was altijd mijn grote eter. Alles vond hij lekker en alles ging er wel in ;-)! Maar de laatste tijd is dat een stuk minder. Soepstengels en rijstwafels duwt hij demonstratief weg, at hij eerder 2 boterhammen tussen de middag (mét korstjes) gaat er nu moeizaam één in (zonder korstjes). Ook het avondeten is drama. En ik vind het lastig, zo’n kind wat opeens niet wil eten. Want waarom wil je van het één op het andere moment nou gewoon niet meer eten? De rijstwafels waar je eerder om begon te gillen zodra je alleen de verpakking al zag vind je opeens niet meer lekker!

Ik moest dus op zoek naar nieuwe tussendoortjes en manieren om Flynn wel lekker te laten eten. Daarnaast weten de meesten van jullie wel dat ik Flynn zoveel mogelijk gezond eten wil geven. Flynn krijgt bijvoorbeeld geen koekjes, snoepjes, gebakjes of patat. Dit word wel steeds lastiger maar hoe langer we het vol kunnen houden hoe beter het is. Al ben ik er ook weer niet súper streng in, mijn kind gaat straks niet de enige zijn die geen pakje drinken of een bakje chips op een verjaardag mag! Maar voor nu vind ik ‘m nog zo klein!

Ik dook dus de keuken in om lekkere dingen voor hem te bakken en deze reepjes, daar wordt hij he-le-maal wild van haha. Hij vind ze heerlijk! De waterlanders komen al gauw tevoorschijn zodra hij het op heeft. Altij een goed teken ;-)!

Het recept vond ik op chickslovefood, alle credits voor dit recept gaan dan ook naar hun! ♥

kokosreepjes

Recept kokos dadel reepjes!

Ingredienten voor ongeveer 6 reepjes:
25 gram rijstwafels
25 gram hele pure chocolade (minstens 72 % cacao)
25 gram geraspte kokos plus een beetje extra voor op de reepjes
100 gram dadels
Beetje honing of ahornsiroop

Bereidingswijze:
1. Week je dadels een paar minuutjes in kokend water. Als je verse dadels gebruikt zoals ik deed is dit niet nodig!
2. Doe de dadels in de keukenmachine en mix tot het een pasta wordt.
3. Voeg daarna de rijstwafels, pure chocolade en kokosrasp aan toe en mix goed met elkaar.
4. Tot slot nog een kneepje/eetlepel honing of ahornsiroop toevoegen en je mengsel is klaar.
5. Bekleed een (snij)plank met bakpapier en maak hierop van het mengsel een rechthoek. Druk alles goed aan.
6. Besprenkel met een beetje kokosrasp en zet het voor ongever een kwartiertje in de koelkast. Daarna kun je er gemakkelijk reepjes van snijden.

Bewaar de reepjes in de koelkast. Ik doe er, zoals je op de foto’s kunt zien, een stukje bakpapier tussen omdat het anders aan elkaar vast kan plakken. En dat is natuurlijk niet de bedoeling ;-)!

De reepjes zijn hier een grote hit! Naast dat Flynn ze heel lekker vindt vinden Kay en ik ze ook super! Ik denk dat ik ze nog veel vaker ga maken :)

handtekening Lifebyrosie.nl

Gerelateerde artikelen

5 reacties

  • Reageren
    Kelly
    18 januari 2017

    Oh dit is zo lekker! De foto’s zien er ook heerlijk uit :)
    Kelly onlangs geplaatst…Mijn parfum collectieMy Profile

  • Reageren
    Linda
    19 januari 2017

    Ik ga straks de spullen halen. Voornamelijk ook wat gezonde snacks voor mezelf.. maar de 2 (3) heren hier in huis zullen er vast ook van smullen!

  • Reageren
    Bianca
    20 januari 2017

    O dit recept klinkt heerlijk! Ik maak wel vaker kokos-dadelballetjes met stukjes hazelnoot, maar dit klinkt ook echt heerlijk!

  • Reageren
    Anneleen
    20 januari 2017

    Oh wat lijkt me dat lekker! :) Leuk dat Flynn ook fan is!
    Anneleen onlangs geplaatst…Terug in de tijdMy Profile

  • Reageren
    Maike
    21 januari 2017

    Dit ziet er erg lekker uit, fijn als gezond tussendoortje!
    Maike onlangs geplaatst…Vijf ideeën voor een lente bruiloftMy Profile

  • Laat een reactie achter

    CommentLuv badge