Recept voor een hartig gevulde bladerdeeg kerstkrans!

Een pakje croissantdeeg, spinazie, bacon, brie en een paar overige ingredienten en je neemt deze kerst iets heerlijks mee naar de kerstbrunch of het kerstdiner! Ik deel vandaag het recept voor deze heerlijke kerstkrans met je!

Ik ben dol op croissantdeeg omdat je er zo ontzettend veel kanten mee op kan. Hartig of zoet, het is allebei heerlijk. Vooral mijn snelle kaneelbroodjes zijn hier al jaren een grote hit in huis. Flynn kan het met zijn 4 jaar al bijna helemaal zelf maken. Alleen het snijden en het in de oven zetten doe ik nog :)!

Dit keer maakte ik een hartige versie met brie, bacon, spinazie en uitjes. Wat Italiaanse kruiden op de bovenkant, het allemaal mooi in een kransvorm neerleggen en hop in de oven!

Snel, simpel, budgetproof en feestelijk. I love it ;-)!

Recept kerstkrans van croissantdeeg

Benodigdheden voor een krans met 6 broodjes:

– 1 pakje croissant deeg
– 1 punt brie
– 1 ui
– 2 tenen knoflook
– 3 handen verse spinazie
– Zakje geraspte kaas
– Peper en zout

Bereidingswijze:

Verwarm je oven voor op 180 graden.

Snipper de ui en bak deze op een laag vuurtje in een bakpan.

Snij de bacon in kleine reepjes en voeg deze toe aan de ui. Bak een paar minuutjes mee.

Pers de knoflook uit en voeg deze toe aan de pan.

Was de spinazie, snij in wat kleinere stukken en verwijder zoveel mogelijk steeltjes. Voeg toe aan de pan en bak 2/3 minuutjes mee totdat de spinazie een stuk geslonken is. Breng op smaak met peper en zout en zet het vuur uit. Voeg nu de geraspte kaas toe. Dit hoeft niet mee te smelten in de pan, dit gaat smelten in de oven :)!

Rol het croissantdeeg uit, schep een paar lepels van het mengsel op het deeg, leg hier een paar stukjes brie op en rol het deeg op zoals je anders ook een croissantje op zou rollen alleen druk je hierbij ook de zijkanten dicht zodat de kaas er niet uit kan lopen.

Bestrijk de bovenkant met wat boter en besprenkel met Italiaanse kruiden.

Zet het ongeveer 20/25 minuten in de oven, totdat de bovenkant mooi goudbruin is geworden. Dit ligt echt heel erg aan je oven dus hou het goed in de gaten.

Eet smakelijk!!

Gerelateerde artikelen

3 reacties

  • Reageren
    Tamara
    23 december 2019

    Mmmm, dat ziet er heel smakelijk uit en ook nog eens in een handomdraai te maken! Kan je de kerstkrans al een avondje van tevoren maken of is het beter om hem zo vers mogelijk te eten?
    Tamara onlangs geplaatst…8x tips om een miskoop tijdens de sale te voorkomenMy Profile

    • Reageren
      Roos
      23 december 2019

      Hey Tamara,
      ik weet het eigenlijk niet zo goed. Ik denk dat het wel kan maar misschien dat ik ‘m dan eerder gewoon helemaal af zou bakken en dan vlak voor de tijd nog een minuut of 10 op 130/140 graden zou opwarmen. Maar ik heb dat nog nooit geprobeerd dus vind het lastig! :)

    Laat een reactie achter

    CommentLuv badge

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.