Een kijkje in mijn keuken

Een kijkje in mijn keukentje lifebyrosie

(*)Zoals jullie inmiddels wel weten ben ik dol op bakken, koken en sowieso het hele ‘proces’ van in de keuken staan. Ik raak op Pinterest niet uitgekeken naar mooie keukens en ik droom dan ook graag weg bij prachtige, landelijke woonkeukens met veel (kast)ruimte, een prachtig natuurstenen blad, een groot fornuis en een tafel groot genoeg om met je hele familie uitgebreid aan te tafelen.

Helaas blijft dit nog wel een tijdje bij dromen en moet ik het nu nog doen met mijn kleine keukentje in ons huurhuisje ;-)! Maar ik dacht dat het misschien wel leuk was voor jullie om te zien waar ik al die lekkere dingen die hier op Lifebyrosie verschijnen maak! Dus vandaar, vandaag een kijkje in mijn keukentje!

Mijn keukentje

Zo kijk je vanaf onze woonkamer de keuken in. Ik ben blij dat we wel een aparte keuken hebben want een keuken vastgeplakt aan je woonkamer lijkt me helemaal niet ideaal. We hebben 3 kastjes onder en 3 kastjes boven, een gruwelijk lelijk aanrechtblad en naast de kastjes staat de vaatwasser met daarop het fornuis.

keuken

Zoals je hier kunt zien. De letterslinger maakte ik voor €2,- al een aantal jaren geleden maar ik blijf ‘m leuk vinden. Naast het fornuis staat olijfolie, kokosvet en nog wat kruiden. Iets meer naar boven hebben we een ondiep plankje opgehangen wat ook wat meer ruimte biedt voor kruidenpotjes.

Mijn keuken

De keukenmachine waar ik heel veel gebruik van maak en de waterkoker in de vensterbank ;p! Je moet wat als je weinig ruimte hebt!

keukenn

Oh wat is mijn keuken lastig om te fotograferen! Als je zo weinig ruimte hebt is het lastig om foto’s te maken vanuit verschillende hoeken!

Tegenover het gedeelte wat je hierboven zag staat de koelkast/diepvries combi met daarnaast een kastje van Ikea (iets meer bergruimte) met een redelijk grote combi oven-magnetron. Daarboven hangt een simpel ijzeren ophangsysteem (ook van Ikea) waar ik allerlei keukengerei, de weegschaal en meer aan ophang.

ZO dat was mijn keuken. Ik had graag mooiere en duidelijkere foto’s gemaakt maar het fotograferen in een kleine ruimte met weinig licht is niet zo makkelijk ;-)! Ondanks dat het klein is is het prima te doen. Binnenkort maar eens een grote voorjaarsschoonmaak houden en alles opruimen, uitsoppen en dingen weggooien. Hoe minder je hebt hoe minder troep je kan maken en hoe meer ruimte je over houdt toch ;-)!

Wat voor keuken hebben jullie? En ben jij tevreden met je keuken?

handtekening rosie

 • (*)Dit artikel is ontstaan uit een samenwerking.

Gerelateerde artikelen

16 reacties

 • Reageren
  Kimberley
  30 maart 2016

  Hier ook een kleine keuken, maar dan met zo’n *kuch* geweldig *kuch* zilveren blad, haha. Ik ruim ook elke maand weer alle kastjes uit, want er is gewoon niet genoeg ruimte om teveel zooi te hebben. En eigenlijk vind ik dat wel heel erg fijn! Zie je, klein hoeft geen probleem te zijn, haha.
  Kimberley onlangs geplaatst…Mijn zwangerschapscravingsMy Profile

 • Reageren
  chucky1012
  30 maart 2016

  Leuk om te zien hoe jullie keuken is.
  Ik heb ook een zeer kleine keuken en mijn droomkeuken is er 1 met een eiland…..

  Xoxo

 • Reageren
  Femke
  30 maart 2016

  Leuk om jullie keuken te zien, ik vind ‘m erg knus! <3

 • Reageren
  Bente
  30 maart 2016

  Op dit moment hebben we ook nog een mini huurhuis keuken, qua grootte denk ik vergelijkbaar met die van jou (misschien zelfs nog wel kleiner). We zijn op dit moment aan het kijken naar koopwoningen en ik droom nu al weg van een nieuwe keuken uitzoeken!
  Bente onlangs geplaatst…Weekoverzicht 20: foto’s uit San FranciscoMy Profile

 • Reageren
  Paola
  30 maart 2016

  Wij hebben in oktober een nieuwe keuken gekregen en dat is een hoekkeuken met witte kasten en een grijs aanrecht blad. We hebben maar op een muur bovenkastjes en op de andere muur enkel de afzuigkap zodat dat de eyecatcher is. Binnenkort gaat mijn man nog een extra kast maken voor op de andere muur voor de apparaten, want daar hebben we echt teveel van! ;)
  Paola onlangs geplaatst…Tip: Difrax starterset pasgeborenenMy Profile

 • Reageren
  Marit
  30 maart 2016

  Wat een leuk klein keukentje :D

 • Reageren
  Jose
  30 maart 2016

  Sinds we verhuisd zijn naar een grotere huurwoning in een dorp, is onze keuken een stuk groter. We hebben een dubbel zo groot aanrechtblad als het gemiddelde huurhuis, waardoor we onze spullen kwijt kunnen, zonder dat het een rommel wordt. De keuken is verder half open; het zit om de hoek in de woonkamer. Ook hebben we nu 4 kastjes boven en 4 onder; lekker veel bergruimte. De keuken is niet helemaal mijn smaak (crèmekleurige kastjes en een blank houten blad), maar dat vergeet ik snel doordat de keuken wel heel erg groot en praktisch is. ‘Als we later groot zijn’ willen we graag een grote, landelijke keuken. Dan kook en bak ik waarschijnlijk met nóg meer plezier :)
  Jose onlangs geplaatst…Afscheid nemenMy Profile

 • Reageren
  Diana
  30 maart 2016

  wat een gezellige keuken!
  Diana onlangs geplaatst…Lentekriebels TAGMy Profile

 • Reageren
  Margot
  30 maart 2016

  Leuk om te zien! Ik heb heel lang ook zo’n combi oven-magnetron gehad, maar dan een oudere versie. Fijn ding!
  Margot onlangs geplaatst…Decoreren met erlenmeyersMy Profile

 • Reageren
  Danique Krol
  30 maart 2016

  Wat een schattig keukentje!

 • Reageren
  Mariska
  30 maart 2016

  Wat heb je een leuke keuken! Met die vrolijke slinger. Ik had geluk met een gloednieuwe inbouwkeuken toen we hierin gingen dus heb een mooi plekje :)
  Mariska onlangs geplaatst…Make-up tips : lastige oogvormen & oogledenMy Profile

 • Reageren
  Kim (www.crohnluchtig.nl)
  30 maart 2016

  Toen mijn vriend en ik in onze huurwoning kwamen te wonen (waar we nu nog wonen), zat er zo’n lelijke ouderwetse witte keuken in met zo’n keukenblad die zo dun was dat het indeukte. Verschrikkelijk! Gelukkig mochten wij vorig jaar een nieuwe keuken uitkiezen en is hij hoe wij hem mooi vinden (voor een huurwoning). Hij is helaas erg klein en dat maakt het soms wel lastig om alles kwijt te kunnen. Helaas is ons gasfornuis ook erg klein, waardoor wij niet veel pannen tegelijk kwijt kunnen tijdens het koken. Heel vervelend als je voor veel mensen tegelijk moet koken haha! :)

 • Reageren
  Sabine
  30 maart 2016

  Leuk om te zien! Sowieso altijd leuk om bij iemand binnen te kijken ;) Wij hebben een kleine maar heel fijne keuken. Met een stenen vloer, terwijl de rest van het huis laminaat heeft. Superfijn want het maakt dan niet zoveel uit als er water oid morst.
  Sabine onlangs geplaatst…Manizales: het mooie noordelijke deel van Zona CafeteraMy Profile

 • Reageren
  Rowan - sillysis.nl
  30 maart 2016

  Wat een lief keukentje! Wij wonen ook in een huurhuis, dus ik heb ook mijn droomkeuken niet. Gelukkig is hij wel redelijk groot, dus genoeg ruimte om lekker te bakken en kokkerellen.

 • Reageren
  simpel, met een snufje liefde
  31 maart 2016

  Leuk om te zien. Wij hebben een vrij grote keuken met veel kastjes. Ik ben er wel blij mee.
  simpel, met een snufje liefde onlangs geplaatst…Moestuinieren update: de AH moestuintjes zijn uit gekomen.My Profile

 • Reageren
  Frank
  31 maart 2016

  Leuke keuken!! Goed creatief geweest met de bergruimte!! Altijd te weinig plek in de keuken of hij nu groot of klein is. :)
  Frank onlangs geplaatst…Project DienbladMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge