Mijn ervaring met baby yoga!

Morris en ik werden uitgenodigd om mee te doen met een workshop baby yoga. Ik kon me er geen voorstelling van maken maar hey, waarom niet! Dus vorige week zondag zaten we met z’n tweetjes op de mat!

Jullie weten misschien wel dat ik voor Vettt.nl schrijf, een groot online platform voor ouders uit Twente. Bijna iedere dag komt hier een blog online over allerlei leuke dingen die er hier in de regio te doen zijn en af en toe schrijf ik hier ook een blog voor.

Yvette vroeg een tijdje geleden of ik het leuk zou vinden om bij Jorien van Jorienosaurus Kinderyoga een workshop baby yoga te volgen. Ondanks dat ik écht geen idee had wat ik mij hier bij voor moest stellen was ik gelijk enthousiast en zei ik ja.

Nadat ik Flynn bij opa en oma had afgezet ging ik vorige week zondagmorgen samen met Morris naar Enschede. In een oud schoolgebouw heeft Jorien een lokaal omgebouwd tot een heel mooi eigen plekje. Licht maar toch ook met veel kleur, planten en natuurlijk de yoga matten in het midden.

Morris zat deze ochtend helemaal lekker in zijn vel, hij was onwijs vrolijk en zó nieuwsgierig naar alles wat er om hem heen gebeurde.

Alles is oke!

Wat ik heel prettig vond was dat Jorien gelijk besprak dat baby’s nou eenmaal baby’s zijn en dat we helemaal oke mochten zijn met wat er gebeurde. Is je kind blij, enthousiast, wordt er veel gehuild, getijgerd/gekropen of misschien wel geslapen? Voel je nergens vervelend of gek bij, alles is prima. Ondanks dat je dit natuurlijk ergens zelf wel weet is het gewoon heel fijn dat dit uitgesproken werd. Een uur écht contact maken met je baby en veel huid op huid contact, dat was het doel.

Wat ga je doen met baby yoga?

We begonnen met veel knuffelen, je baby bij je houden en heen en weer wiegen. Dit ging over in voetjes en buik masseren, fietsen met de beentjes, het hele lichaam strelen, zelf oefeningen doen zoals cat/cow positie boven je baby met tussendoor kusjes geven.

Ondertussen deed iedere baby iets anders. Er waren baby’s die heel rustig waren en alles heel fijn meededen met hun vader of moeder maar ook baby’s die alleen maar wegkropen naar de andere baby’s, huilende baby’s, lachende baby’s en Morris? Die vond het de eerste 3 kwartier fantastisch en daarna was hij er klaar mee en schreeuwde hij alles bij elkaar haha.

Uiteindelijk kreeg ik hem gelukkig wel rustig en zijn we na het uurtje rustig in de auto naar huis gestapt maar het laatste kwartier heb ik niet echt mee kunnen doen.

Wat ik vooral heel fijn vond?

Echt even een uurtje tijd met z’n tweetjes. Geen andere afleidingen. Geen huishoudelijke taken die staan te wachten, geen Flynn die met mij wil voetballen, een boterham wil of ook heel graag Morris zijn aandacht wil en met hem wil spelen. Echt even een uurtje voor Morris en mij. Contact maken, aandacht hebben voor elkaar en lekker veel knuffelen.

Ik vind het een aanrader! ♥

Gerelateerde artikelen

7 reacties

 • Reageren
  Audrey
  20 januari 2020

  Leuk dat jullie er samen van hebben kunnen genieten! Drie kwartier lang alles prima vinden is toch al een hele prestatie voor zo’n kleintje :)
  Audrey onlangs geplaatst…Een of andere Molblogger 2020: WIDM-recap aflevering 2My Profile

  • Reageren
   Roos
   20 januari 2020

   Nou absoluut, was ook super trots op hem! :D

 • Reageren
  Jenn
  20 januari 2020

  Ik heb geen kinderen, maar dit klinkt echt heerlijk!
  Jenn onlangs geplaatst…Even voorstellen: Anwen!My Profile

  • Reageren
   Jorien
   20 januari 2020

   Zo leuk dat jullie er waren en dat ik nu via jouw mooie woorden weer even terug kan en opnieuw mag genieten. Dank je wel <3

 • Reageren
  Anneloes
  20 januari 2020

  Oh, dat klinkt echt heerlijk zeg, om met je baby te doen! Lekker knuffelen ❤️ Wist helemaal niet van het bestaan af. Denk je dat je het vaker wilt gaan doen nu je het een keer gedaan hebt?
  In het dagelijks leven is het soms idd lastig om helemaal de aandacht op één kindje te richten. Ik heb zelf een tweeling van 8 maanden, dan ben je ook altijd aan het schakelen. Je brengt even weer de realisatie bij me dat het goed is af en toe bewust één baby de aandacht te geven. 🙂

  • Reageren
   Roos
   21 januari 2020

   Hey Anneloes, ja ik zou het heel graag willen blijven doen maar vind Enschede net iets te ver. Dan moet ik teveel regelen en dat brengt juist alleen maar stress met zich mee, wat natuurlijk niet de bedoeling is haha!
   Een tweeling lijkt me fantastisch maar ook zo pittig! Fijn weer even die bewustwording <3 !

 • Reageren
  Tineke
  21 januari 2020

  Het klinkt wel superleuk! Toevallig las ik net een artikel over yoga met kinderen, dit wil ik altijd nog eens proberen. Yoga met een baby klinkt ook interessant.

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.