Maak kennis met de Bijlesmeester!

Na de zomervakantie gaat dit meneertje naar groep 1. Aan de ene kant ongelofelijk dat het zo snel is gegaan.. Aan de andere kant is hij er zo aan toe! Hij is zo ontzettend leergierig en lijkt helemaal het afgelopen jaar alles op te nemen als een spons.

Dit artikel schrijf ik in samenwerking met de bijlesmeester.

We bekeken een tijdje geleden een aantal scholen, maakten onze keuze en sindsdien is Flynn helemaal klaar om naar school te gaan. Nu moet ik zeggen dat één van zijn eerste echte zinnetjes ‘ikke groot ben: SCHOOL’ was.. En dat was zo rond zijn tweede haha dus hij lijkt al wel een tijdje klaar te zijn voor school! ;-)

Gekheid natuurlijk maar je merkt dat hij er meer en meer klaar voor is. Waar hij alles op het kinderdagverblijf geweldig vond zijn nu dingen ‘saai’ en ik heb het gevoel dat hij zichzelf echt een hele grote jongen vindt. Tsja met 3,5 jaar ben je op de kinderopvang natuurlijk een grote jongen maar met 4 begin je op de basisschool weer helemaal onderaan ;-)!

Hij heeft er in ieder geval zin in en ik moet zeggen: wij ook. Natuurlijk vinden wij het spannend maar ik denk dat hij deze uitdaging zo nodig heeft! Met de komst van de baby wordt het wel een grote verandering qua ritme voor ons allemaal.. Flynn naar school, baby er bij! Maar dat gaat vast goed komen. Doordat ik thuis werk hoeft hij in ieder geval ook niet gelijk naar een BSO, lekker na schooltijd naar huis en op de bank met mama en de baby!

Leergierig!

Wat wij heel erg belangrijk vonden bij het uitkiezen van een basisschool is dat er gekeken wordt naar individuele talenten. Ik begrijp dat, als jij een klas hebt met 30 leerlingen, dit heel moeilijk kan zijn en ik realiseer mij dan ook dat hiervan ook een groot gedeelte bij de ouder ligt.. Maar een school die kijkt naar talenten en hierop in speelt, dat is iets wat hoog op ons lijstje staat.

Rekenen, taal, aardrijkskunde, geschiedenis.. Het zijn allemaal vakken waarvan ieder kind de basis moet leren maar hoe leuk is het, als je kind interesse heeft in een bepaald vak, dat je het iets meer uitdaging kan bieden? Of wanneer je kind bepaalde vakken moeilijk vindt dat je hierin ondersteuning kan krijgen?

Ondersteuning op verschillende manieren.

Flynn lijkt nu al een behoorlijke voorkeur te hebben voor taal. Ik weet dat dit niks zegt en dat dit ook zo om kan slaan maar het is zeker opvallend! Hij is al een hele tijd heel druk met alle letters van het alfabet en kent ze allemaal. Hij ziet ook overal letters en als we bijvoorbeeld langs IKEA rijden schreeuwt hij altijd vanaf de achterbank dat de I van IRIS is en de K van Kay (en ga zo maar door). De letters van zijn eigen naam wil hij graag leren schrijven en hij kan hier dan ook geen genoeg van krijgen. Terwijl cijfers? Die vindt hij momenteel nog helemaal niet interessant haha. Zal hij dan toch op zijn moeder lijken? ;-)

Ik kreeg een tijdje terug een berichtje van de Bijlesmeester, een organisatie die bijles aan huis geeft en ook bijlesmaterialen beschikbaar stelt om zelf met je kind mee aan de slag te gaan. Ze hadden gelezen dat Flynn na de zomervakantie ging starten op de basisschool en vroegen of het mij leuk leek om een aantal van hun bijlesmaterialen voor kinderen op de basisschool uit te proberen en hun diensten eens wou bekijken! Ondanks dat het natuurlijk niet nodig is om al voorafgaande aan de basisschool te oefenen met je kind leek het mij érg leuk en hebben natuurlijk veel van mijn volgers wel kinderen op de basisschool waarvoor dit heel interessant zou kunnen zijn!

Rijmen, links/rechts en mensen in de bus tellen.

Ik kreeg 2 boekjes opgestuurd. Taal voor groep 1 en rekenen voor groep 1. En je snapt waar Flynns voorkeur GELIJK naar uit ging haha. Sinds we de boekjes hebben mogen ontvangen vraagt hij letterlijk iedere dag of we gaan ‘oefenen’. Vooral rijmen vindt hij helemaal fantastisch, het tellen van mensen in de bus en ook links en rechts oefenen vindt hij zo leuk. ‘s Avonds als ik boekjes voorlees benoemt hij dingen die hij op de plaatsjes ziet en gaat dan allemaal woorden zoeken die daar op rijmen. Zo leuk om te zien dat hij zelf zo ontzettend leergierig is.

De bijlesmeester, bijles aan huis & bijlesmaterialen.

De oprichters van de Bijlesmeester, Sepopo en Thomas, zijn zo’n 7 jaar geleden begonnen met bijles geven in Amsterdam en omgeving. Al gauw merkten zij dat de vraag naar bijles aardig groot was en vroegen zij vrienden ook bijles te gaan geven. Dit groeide snel en ook het gebied waarin bijles werd gegeven werd steeds groter.

Inmiddels is de Bijlesmeester een van de grootste bijles organisaties van Nederland en verzorgen zij bijles én bijlesmateriaal voor kinderen van de basisschool tot middelbare school.

Het uitgangspunt is dat kinderen geholpen worden met het onder de knie krijgen van de stof maar dat ze ook plezier moeten hebben aan het leren! Een heel mooi uitgangspunt!

Wij blijven in ieder geval lekker oefenen met Flynn. Gewoon omdat hij het heel erg leuk vindt. En mocht hij in de toekomst ergens moeite mee krijgen of juist graag ergens meer in uitgedaagd worden.. Dan weten we de Bijlesmeester te vinden!

Gerelateerde artikelen

3 reacties

 • Reageren
  Daphne
  10 mei 2019

  Als juf krijg ik echt kriebels als ik dit zie. Het jonge kind hoort spelend te leren, niet vanuit een boekje of werkblad. Hoe leuk is het als Flynn een echte bus maakt van karton of van kussens en hier zijn knuffels op zet en deze telt? Zo heeft het echt betekenis!
  Rijmen is een hele goede activiteit en wat knap dat hem dit al lukt! Heel leuk om dit met een prentenboek te doen, er zijn ook veel prentenboeken op rijm geschreven.

  • Reageren
   Roos
   13 mei 2019

   Hey Daphne, natuurlijk klinkt dat hartstikke leuk maar jij bent als juf waarschijnlijk hartstikke creatief. Dat is niet iedereen :)! Flynn vindt het leren uit deze boekjes hartstikke leuk dus ik zie het probleem niet zo. Hij is al-tijd degene die vraagt of we hiermee bezig gaan. We zitten samen aan tafel met wat lekkers en wat drinken en hebben zoveel plezier samen. Ik hoop dat hij net zo’n creatieve juf als jij krijgt als hij straks begint op de basisschool maar ik sta, naast school, helemaal achter deze producten voor thuis. Ook uit een boekje leren kun je als ouders super leuk aanbieden en ik ga eens kijken of ik jouw tips misschien door kan voeren thuis!
   We rijmen nu heel vaak met allerlei dingen om ons heen of in de auto. Wei, koe, boer, licht, meneer haha. Super leuk!

 • Reageren
  Sophie
  13 mei 2019

  Ik vind het super mooi om te zien dat er zulke boekjes worden aangeboden! Ik heb stage gelopen bij een organisatie waar ouders van kinderen met een taalachterstand werden begeleid. Hen werd geleerd hoe zij hen kinderen het beste konden ondersteunen en stimuleren in hun ontwikkeling. Ik denk dat deze boekjes hier goed bij gebruikt kunnen worden! Eigenlijk vind ik dat deze boekjes geschikt zijn voor alle ouders. Het is altijd goed om samen met je kind aan zijn of haar ontwikkeling te werken, zo lang je er maar plezier aan beleefd!

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.