Geheim zwangerschapsdagboekje van de afgelopen weken!

Afgelopen maandag kwam het hoge woord er uit: ik ben zwanger! En oh wat ben ik toch verschrikkelijk slecht in het bewaren van een geheim. Waar andere mensen lijken te genieten van die eerste weken waarin het enkel een geheim voor jullie twee is wil ik het ’t liefst van de daken schreeuwen. Ik kan niet geheimzinnig doen, ik ben zo’n open boek haha.

Toch vond ik het ook wel belangrijk om eventjes te wachten, sowieso even de eerste echo af te wachten of alles er (in eerste instantie) goed uitziet.

En wat natuurlijk leuk was: we konden het onze familie vertellen tijdens de feestdagen. Dat was toch wel een heel fijn en speciaal momentje :)! Er komt weer een nieuw familielid bij en dat is onwijs bijzonder.

Geheim dagboekje!

Ik hield vanaf het allereerste begin van de zwangerschap een dagboekje bij. Leek mij leuk om later op terug te kijken en ook leuk om met jullie te delen.

Week 5:
Vorige maand hebben we, vlak voordat ik ongesteld zou moeten worden, besloten om er voor te gaan. Daarmee bedoel ik dat we geen anticonceptie meer zouden gebruiken en het verder lekker op zijn beloop zouden laten. Geen ovulatietesten of wat ook, we zien het wel. Of het nou over een paar maanden of een half jaar/jaar raak is: allemaal goed! De week er na zou ik ongesteld moeten worden maar dat word ik maar niet. Ik test negatief en beland uiteindelijk bij de dokter. Ik voel me raar en niet prettig. 2 weken later word ik alsnog ongesteld. Gek dit, ik heb geen hele regelmatige cyclus maar ruim 6 weken is wel heel gek.

De maand er na wordt ik weer niet ongesteld. De huisarts gaf aan dat ze mij dan door zou sturen naar de gynaecoloog om even te checken hoe en wat. Ik baal een beetje, heb geen zin in dit gedoe en vind het ook een beetje vreemd, maar goed. Even afwachten nog.

Totdat ik ’s morgens wakker wordt met hele zere borsten. Ik heb letterlijk NOOIT zere borsten alleen.. Juist ja, toen ik zwanger was van Flynn. Zou ik dan nu al zwanger zijn? Nee, dat kan niet.

Kay koopt toch voor de zekerheid maar weer een zwangerschapstest maar lui als ik ben liggen die nog eerst een dag of 3 op tafel. Geeft wel aan hoe overtuigd ik er van was dat ik niet zwanger was en over een paar dagen een afspraak bij de gynaecoloog zou moeten maken..

Boy was i wrong ;-)!

Kay vraagt of ik toch niet even die test wil doen, gewoon voor de zekerheid. Ik besluit ‘m ’s avonds te doen en loop er mee naar boven terwijl Kay en Flynn beneden spelen. Nog steeds niets vermoedend doe ik mijn ding en leg ik de test op de badrand. Binnen 5 seconden staat er een MEGA dik kruis. Zwanger.

Geen twijfel over mogelijk.

Ik loop helemaal verbouwereerd naar beneden, Kay kijkt mij aan en weet al genoeg. We zijn onwijs blij maar het voelt zo ongeloofwaardig ook. Ik voel me niet slecht, niet vreselijk, niet misselijk, niet doodmoe. Ik voel me gewoon mijzelf. Ik ben blij, heb energie en heb er juist de afgelopen weken een tandje bij gedaan met het schrijven van mijn boek. HOE DAN?

Ik besluit gelijk nog maar weer een test te doen maar die geeft niets anders aan hoor haha. Ik moet erg wennen aan het idee maar al snel overheerst blijdschap. Wauw. Mega onverwacht dit (wie verwacht er nou zo snel zwanger te zijn?) maar ZO welkom.

Week 6:
Ik begin af en toe iets vermoeider te worden en af en toe misselijk maar niet te vergelijken met mijn vorige zwangerschap. Ik heb mij aangemeld voor Moeders voor Moeders en ben dus gelijk weer in kannen aan het plassen ;-)!
Ik ben deze week jarig en ik vind het zo lastig om niets te vertellen. Wat voelt dit gek! Gelukkig valt het niemand op dat ik geen wijn drink, Flynns ziek zijn is een goede (maar sneue) afleidingsmanoeuvre.

Week 7:
We hebben de eerste echo gepland staan. Eigenlijk hadden we namelijk verwacht dat ik al een week of 8/9 zwanger zou moeten zijn (berekend aan de hand van de eerste dag van mijn laatste ongesteldheid) maar door mijn lange cyclus blijk ik korter zwanger te zijn. Gelukkig ziet alles er goed uit en zien we een kloppend hartje van een piepklein doperwtje.

Wat heel fijn is is dat ik mij enorm serieus genomen voel door de verloskundige. We hebben een half jaar geleden al een pre-conceptioneel gesprek gehad (hierover later meer) i.v.m. mijn trauma van de bevalling van Flynn en de verloskundige die wij spreken weet ook precies wat ik heb meegemaakt en we maken een vervolgplan. Onwijs fijn en het maakt me een beetje emotioneel, die goede zorgen.

De rest van de week voel ik mij kotsmisselijk. Ik spuug gelukkig bijna niet maar dat misselijke gevoel is zo naar. Zodra mijn ogen ’s morgens open gaan moet ik gelijk iets eten en de rest van de dag iedere 30 minuten. Zo hou ik het gelukkig goed vol!

Ook moeten we gaan nadenken of we wel of niet een NIPT test willen gaan doen. Hierover later ook meer.

Week 8:
Het misselijke gevoel lijkt af te nemen: wat fijn! Ik ben wel wat vermoeider maar ik verbaas me ZO over hoe ik mij voel. Wauw. Zal het dan toch zo zijn dat ik misschien dit keer ook iets meer van de zwangerschap mag genieten? Ik hoop het zo!

Week 9:
Eindelijk is het zover: we gaan het met kerstmis aan onze families en vrienden vertellen! ZO LEUK!
Ik heb voor kerstmis pakketjes gemaakt voor iedereen. Een lekker stuk chocolade, een kerstgeurkaarsje, knutsels van Flynn en deze kersthanger. We printen een aantal kopietjes van de echo uit, knippen ‘m op maat en doen de echo in de hanger. Ik ben heel benieuwd wie het als eerste door heeft haha.

Eerste kerstdag zitten we bij mijn zus aan tafel en geef ik iedereen zijn/haar cadeautje. Het grappige is dat het dan toch weer een soort van spannend is. Slaat natuurlijk nergens op want je weet dat iedereen hartstikke blij voor je zal zijn maar toch voel ik me een beetje gespannen. Als mijn moeder ook nog eens langzamer dan langzaam het pakketje openmaakt zie ik Kay zichzelf opvreten: SCHIET NOU EENS OP hahahahaha. Uiteindelijk wordt de echo uit het hangertje gehaald en is iedereen mega verbaast en blij. ZO leuk. De volgende dag vertellen we het mijn schoonfamilie op dezelfde manier en ook zij zijn heel enthousiast. Hurray! Er komt weer een familielid bij!

Week 10:
Tijd om het aan jullie te vertellen! We maken met z’n drietjes een foto en ik plaats de foto op Instagram en hier op mijn blog. Ik word bedolven onder de lieve, leuke en hartverwarmende berichtjes. ZO lief, doet me zoveel :)! Dankjewel voor alle steun!

Zo fijn dat het nu ‘eindelijk’ gewoon algemeen nieuws is zegmaar haha. Geen geheimen meer, gewoon er lekker over kunnen praten en schrijven. Fijn!

Gerelateerde artikelen

16 reacties

 • Reageren
  Renate
  4 januari 2019

  Wat leuk om te lezen! En super dat je weer meedoet voor Moeders voor Moeders. Dankzij jouw vorige blog heb ik ook al twee keer mee mogen doen. Ik hoop op een andere (veel fijnere) zwangerschap en bevalling voor jou! Wat fijn te lezen dat de verloskundige zo begripvol is!

 • Reageren
  Carolien
  4 januari 2019

  Heel erg leuk om te lezen en wat goed dat je mee doet met moeders voor moeders. Ik wens je een mooie zwangerschap!
  Carolien onlangs geplaatst…Wie is de mol 2019!My Profile

  • Reageren
   Roos
   4 januari 2019

   Dankjewel Carolien! <3 En ja, ik vind dat heel belangrijk. Zo onwijs dankbaar dat het ons allemaal 'zo makkelijk' gegeven is, dat dit voelt als heel ietsiepietsie terug doen voor de vrouwen die ook zo onwijs graag zwanger zouden willen worden!

 • Reageren
  Tineke
  4 januari 2019

  Altijd zo bijzonder om te lezen! Inderdaad goed dat je weer meedoet aan moeders voor moeders. Ik werd de eerste zwangerschap altijd zo misselijk van de geur van die potten waar je het in moest bewaren dat ik het de tweede keer aan mij voorbij heb laten gaan. Juist toen ben ik geen seconde misselijk geweest en nu vind ik het best wel spijtig dat ik niet mee heb kunnen doen.
  Liefs
  Tineke onlangs geplaatst…Blogplannen maken voor 2019My Profile

  • Reageren
   Roos
   4 januari 2019

   Herkenbaar, die geur is écht niet fijn! Maar als ik mijn adem in hou gaat het best goed haha. Jammer idd dat je niet mee hebt gedaan de tweede keer! <3

 • Reageren
  Darina
  4 januari 2019

  Wat leuk om te lezen. Ik wens je een hele mooie zwangerschap! X
  Darina onlangs geplaatst…Parijse dagdroom #2My Profile

 • Reageren
  Milou
  4 januari 2019

  Nogmaals super gefeliciteerd!! Fijn dat het allemaal zo ‘makkelijk’ ging. Ik hoop dat je een super fijne zwangerschapschap hebt waar je lekker van kan genieten samen met je gezin!

 • Reageren
  Amy
  4 januari 2019

  Nogmaals gefeliciteerd Rosanne! Ik wens je een hele voorspoedige zwangerschap toe!
  Amy onlangs geplaatst…Kosterhavet National Park: ongerept natuurgebied aan de Zweedse westkustMy Profile

 • Reageren
  Nathalie
  4 januari 2019

  Een hele dikke proficiat!
  En dubbel zo leuk voor mij, want ik ben nu ook zwanger van ons 2e kindje. Uitgerekend voor 9 juli :)
  Altijd fijn om dan extra mee te leven :p

 • Reageren
  Caroline Woudstra
  4 januari 2019

  Super om te lezen dat ik weer Tante wordt……Ik hoop dat deze zwangerschap super verloopt meid….Trots dat je ondanks alles het weer “aandurft”…

 • Reageren
  irene | tussenmarsenjupiter
  4 januari 2019

  Ooh wat een leuk nieuws! Gefeliciteerd!! En crazy dat het zo snel ging! Het was dan wel een bewuste keuze om opnieuw zwanger te worden maar kan me inbeelden dat het wel even aanpassen is als het dan ineens super snel zo ver is :) Het lijkt me heel fijn dat je verloskundige zo begripvol is. Dat zijn dingen die ik zelf ook super belangrijk vind dus zou me ook gelijk helemaal op mijn gemak voelen als er meer rekening met me gehouden wordt. Ik wens je een heel mooie zwangerschap toe!
  irene | tussenmarsenjupiter onlangs geplaatst…Day zero project | Update 11My Profile

 • Reageren
  Jenn
  4 januari 2019

  Wat mooi om te lezen! Nogmaals gefeliciteerd!
  Jenn onlangs geplaatst…Santa Run WijchenMy Profile

 • Reageren
  Mariska
  5 januari 2019

  Heel erg leuk voor jullie en leuk dat je zo’n dagboekje hebt bijgehouden :)
  Mariska onlangs geplaatst…Zo, ik ben het jaar rood begonnenMy Profile

 • Reageren
  Dagmar
  6 januari 2019

  Wauw wat een geweldig artikel en ik ben zo blij voor jullie! Echt een feestje dit mooie nieuws, wat wordt 2019 een mooi jaar voor jou <3 Alle kracht, warmte en liefde van de wereld toegewenst!

 • Reageren
  Anneleen
  11 januari 2019

  Heel mooi om te lezen! Wat fijn dat je zo snel zwanger bent geraakt en dat jullie het goed maken! Hoop dat je een hele mooie zwangerschap hebt, Rosanne! X

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge