28 weken zwanger update!

Zijn we echt al in het derde trimester beland? Eerlijk is eerlijk, ik moest even googlen wanneer de trimesters ook weer waren.. Ja zo’n moeder ben ik ;p! Maar we gaan officieel de laatste fase van de zwangerschap in en ja het wordt écht zwaarder.

In mijn laatste update, met 25 weken zwangerschap, gaf ik al aan dat ik het gevoel heb dat het zwaarder begint te worden en helaas heeft dat de afgelopen 3 weken echt doorgezet.

Maar laten we eerst met wat leuks beginnen!

We hadden afgelopen week een extra echo gepland staan en dat was zo fijn. Even kijken hoe ons meneertje groeit.

Hij lag echt precies goed dus we konden hem mooi bekijken en we dachten allemaal gelijk 1 ding: het lijkt precies Flynn! Zijn zijaanzicht, voor zover je dat natuurlijk kan zien, lijkt zo op Flynn. Zijn neusje, lipjes en kinnetje. Het was zo bijzonder om te zien!

Hij groeit goed, is net als Flynn iets bovengemiddeld qua gewicht en lengte, maar doet het dus hartstikke goed! Zo fijn.

Pop poli en plannen maken voor de bevalling.

Ja ook die bevalling komt steeds dichterbij en gelukkig sta ik er nog steeds erg positief in. Mijn traject op de POP poli loopt langzaam ten einde omdat ik de hulp eigenlijk gewoon niet nodig heb. Ik blijf onder controle maar vindt het zelf verder ook niet nodig om hier nog helemaal in te zitten qua gesprekken etc. Het gaat goed, ik voel mij goed, optimistisch en positief en dat is een heel goed gevoel kan ik je vertellen!

Waar ik bang voor was gebeurt namelijk niet. Ik was zo bang om angstig te worden naarmate mijn zwangerschap zou vorderen.

Angst voor de angst zou je het ook wel kunnen noemen. En ondanks dat ik er nog niet ben en ondanks dat er natuurlijk nog heel veel kan gebeuren voel ik mij sterk en berustend. Het gaat gebeuren en ik doe er alles aan om er een positieve gebeurtenis van te maken.

Ik ben druk met hypnobirthing, het schrijven van een bevallingsplan, goede contacten tussen ziekenhuis en verloskundige, ik doe aan yoga en praat veel met Kay over wat ik wil en wat ik van hem nodig heb tijdens de bevalling en dat alles maakt samen dat ik mij psychisch heel erg goed voel.

Lichamelijk.

Tsja, dan heb je nog het lichamelijke.. Dat begint helaas steeds minder te worden. Met mijn 25 weken update gaf ik al aan steeds meer last te krijgen van mijn banden en mijn rug en dat heeft de afgelopen 3 weken heel erg doorgezet. Slecht slapen doordat je geen plekje kunt vinden omdat alles gewoon pijn doet, niet meer kunnen staan door de pijn. Nee dat is echt niet leuk.

Ik doe al een aantal weken trouw om de dag yoga en ik moet zeggen dat dat mij wel echt lijkt te helpen. Het geeft even een rust momentje aan het begin van de dag en ik heb het gevoel dat het rekken en strekken ook wel helpt. Helaas haalt het niet alle pijn weg maar iedere verlichting is iets.

Daarnaast probeer ik samen met Kay (mijn man is fysiotherapeut) verschillende tape technieken en oefeningen uit en kijken we of we daar nog wat verbetering mee kunnen krijgen. Ik moet eerlijk zeggen dat het sinds een dag of 2 weer iets de goede kant op lijkt te gaan dus laten we hopen dat dat zo blijft.

Ik zou graag die laatste 12 weken met nog iets minder pijn door het leven gaan ;-)! Maar als het niet zo is is dat ook wat het is en heb ik gewoon de eerste 25 weken cadeau gekregen voor mijn gevoel!

Verlof!

Ja er komt natuurlijk ook een periode aan dat ik met verlof ga. Wat voor mij inhoudt dat ik weinig actief zal zijn op mijn blog en social media. Hoe ik het precies ga invullen? Ik heb eigenlijk nog geen idee. Ik ben vooruit aan het schrijven zodat ik in ieder geval de mogelijkheid heb om leuke dingen online te zetten maar ik wil mijzelf hierin niet teveel druk op leggen.

Waarschijnlijk lukt het om zo’n 20 artikelen vooruit te schrijven en ga ik rond 11 juni officieel met verlof. Misschien heb en hou ik nog heel veel zin om te schrijven, misschien helemaal niet. Misschien heb ik 4 weken na de geboorte alweer zin om te schrijven, misschien duurt het wel een week of 8. I don’t know maar wat ik besloten heb is dat ik mij er aan overgeef. Dat ik ga doen wat goed voelt voor mij, mijn lichaam en mijn gezin en mij daarin berust.

Alle drukte, schrijfsels en samenwerkingen komen dan wel weer. Een kraamtijd komt nooit weer terug <3!

Nog (waarschijnlijk) zo’n 12 weken te gaan skatties! :D Er worden veel artikelen aangevraagd en dat vind ik heel erg leuk. Er komen nog artikelen aan over het schrijven van een bevallingsplan, bevallen in bad en hypnobirthing dus mocht je dat interessant vinden.. You know where to find me!

Gerelateerde artikelen

4 reacties

 • Reageren
  Natasja
  1 mei 2019

  Wat jammer dat je zo’n last van pijn hebt nu in de laatste stukje van je zwangerschap. Hopelijk vind je (samen met je man) een manier waarop je je beter voelt. En wat ontzettend leuk dat deze baby zo op jouw zoontje lijkt. Mijn zoontje lijkt ook gigantisch op zijn grote zus en die herkenning is zo o wijs bijzonder!
  Natasja onlangs geplaatst…De leukste moederdag cadeau’sMy Profile

 • Reageren
  Marleen
  1 mei 2019

  Ik las net je verhalen over je vorige bevalling. Heftig zeg!
  Mijn eerste bevalling was voor mij ook traumatisch. Ik heb niet zulke heftige dingen meegemaakt als jij, alles wat tegen kon zitten zat ook echt tegen bij jou, maar ook ik had een overloopblaas. Ik ben dan wel thuis bevallen maar het plassen ging niet goed. Ik had echt vreselijke pijn in mijn buik en rug. Ik wist niet waar ik het zoeken moest. Liggen, zitten, staan, niks ging. Uiteindelijk kwam de verloskundige om me te cathetriseren en toen kwam er bijna 2 liter uit. Ik voelde me zo opgelucht toen het eruit was. Helaas moest ik naar het ziekenhuis voor een catheter en vanwege het enorme oprekken van de blaas moest ik hem acht dagen in. Ik herken zo de machteloosheid dat je baby huilt en je kunt hem niet pakken. Ik ben een maand geleden bevallen van de 2e. Vooraf werd gezegd dat ik meer risico liep op weer een overloopblaas, maar gelukkig is alles nu goed gegaan! De bevalling, hoewel die heftig was, heeft mij heel erg geholpen om de bevalling van de eerste keer te verwerken. Ik had toen het gevoel dat ik had gefaald, terwijl dat echt niet zo was. Nu ik het nog eens ervaren heb weet ik dat ik de vorige keer niks verkeerds heb gedaan en dat deze manier van bevallen bij mij hoort (weeenstorm, rugweeen, lang persen, super snelle ontsluiting) . Ik had er de 1e keer moeite mee dat niks van wat ik bij de yoga had geleerd hielp en dat gaf me het gevoel dat ik het verkeerd deed. Dat was dus niet zo.

  Ik gun jou ook een helende 2e bevalling. Succes met de laatste loodjes. Ik had de 2e keer een pittige zwangerschap en de laatste loodjes waren erg zwaar. Zorg goed voor jezelf en vraag hulp/oppas op het eind.

 • Reageren
  Tess
  1 mei 2019

  Ik lees al jaren je blog en volg je trouw online. Je schrijft eerlijk en oprecht, met een Twentse slag en dat is verfrissend. Ook deze blog leest lekker weg en vermeldt dat zwangerschap heerlijk is, maar ook een aanslag op je lichaam. Zo heb ik het zelf ook ervaren (bevallen eerste kindje afgelopen januari). Het is zo bijzonder dat je lichaam dit kan ‘maken’. Ik merkte tijdens mijn zwangerschap dat iedereen (ongevraagd) horror bevallingsverhalen deelde, iets waar ik niet op zat te wachten want bij je eerste weet je sowieso niet wat je te wachten staat. Ik heb toen het boek “relaxed bevallen” van georgina kwakye gelezen, een verademing. Dit is ook een boek over hypnobirthing. Ik heb met dat deel niet zoveel gedaan maar bij de start van de weeën dacht ik met elke wee “ontspan je kaken”. Dit resulteerde in een vrije snelle start naar de centimeters. Mocht je dus een positief boek willen lezen met tips, is die wel een aanrader. Ik wens je heel veel succes, geluk en liefde toe en hoop dat je de 12 weken gezond doorkomt.

 • Reageren
  Marloes
  2 mei 2019

  Oh wauw wat ben je mooi zwanger en 28 weken ook alweer. De tijd vliegt!

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.