Doei 2017, ik ben klaar voor 2018!

3 januari 2018. We zijn inmiddels alweer 3 dagen van de 365 die 2018 ons te bieden heeft onderweg.

Allereerst voor jou natuurlijk: een heel gelukkig nieuwjaar gewenst! Ik hoop dat 2018 je gaat geven waar je van droomt.

Veel mensen vinden goede voornemens op 31 december maar onzin; ‘je kunt toch altijd opnieuw beginnen, iedere dag opnieuw’. En natuurlijk hebben deze mensen gelijk..  Maar dat alles is rationeel gedacht en dit gevoelsmens aan de andere kant van het scherm vindt het gevoelsmatig gewoon heel erg leuk en fijn om het nieuwe jaar als een soort van nieuw begin te beschouwen ;-). Om stil te staan bij het afgelopen jaar, om plannen te maken voor het nieuwe, te durven dromen dat in 2018 bepaalde dingen anders zullen gaan..

Weinig hoogtepunten in 2017

Als ik terugkijk op 2017 heb ik eigenlijk, voor mijn gevoel, weinig hoogtepunten gehad. En eerlijk is eerlijk, op oudejaarsavond maakte me dat best een beetje verdrietig. Ik zat door mijn foto’s te scrollen van afgelopen jaar en buiten achterlijk veel foto’s van Flynn om waren er weinig echt grote, memorabele momenten in 2017. We kochten eind februari ons nieuwe huis en omdat we dit eigenlijk nog helemaal niet in de planning hadden waren we er financieel ook nog niet helemaal klaar voor. We werkten dit jaar enorm hard en veel om alles rond te krijgen en dat kregen we. Wat dat betreft was het natuurlijk wel hét jaar waar we enorm veel aan gehad hebben, misschien wel voor de komende 30 jaar!

Dat is natuurlijk fantastisch maar 1 memorabel moment in een heel jaar, ik vond het maar karig ;-)! We gingen dit jaar alleen 5 nachtjes kamperen in Drenthe en ondanks dat we hier echt van genoten hebben heb ik zoveel behoefte om op vakantie te gaan. Als ik soms blogs lees van bloggers die ‘oh-zo weinig op vakantie zijn geweest dit jaar’ maar wel 20 reisjes gemaakt hebben (of nog erger: zoooo toe zijn aan vakantie terwijl ze net een maand weer terug zijn) rol ik altijd maar even flink met mijn ogen. Are you kidding me? En dan mag ik nog niet eens klagen, ik ken ook mensen die in geen 10 jaar de mogelijkheid hebben gehad om op vakantie te gaan. Maar, voor 2018 wil ik echt graag mooie reisplannen maken :)! Ik merk dat wij hier beide heel erg blij en gelukkig van worden en daar maanden, qua energie, op kunnen teren. Het hoeft helemaal niet ver weg of heel lang te zijn maar er gewoon even tussenuit is super fijn.

Bring it on 2018!

Ik vond 2017 een pittig jaar. Door het vele werken & moederen heb ik voor mijn gevoel weinig tijd voor mezelf gehad. Daarnaast heb ik ook wat lastige lessen moeten leren en heeft ieder huisje zijn kruisje wat niet uitgebreid online uitgemeten hoeft te worden ;-)! Ik hoop dat 2018 wat dat betreft iets relaxter verloopt. Dat ik meer tijd heb om ook weer wat meer dingen voor mijzelf te doen. Weekendjes weg te gaan met vriendinnen of zelfs wel gewoon echt op vakantie met een vriendin. Lijkt me heerlijk, nu nog uitvoeren!

Daarnaast zijn er nog een aantal andere dingen waar ik graag aan wil (blijven) werken in 2018.

♥ Ik wil meer een meer vegaterisch en veganistisch gaan eten. Daar mee experimenteren en op zoek gaan naar recepten die bij mij/ons passen.

♥ Ik ben altijd heel erg van de goede voornemens maar concrete doelen maak ik eigenlijk nooit. Dit wil ik voor dit jaar per kwartaal gaan doen. Eens kijken hoe dat bevalt en of ik het vol kan houden met mijn choatische persoonlijkheid :)!

♥ Op zijn minst 20 boeken lezen. Klinkt misschien als heel weinig voor veel mensen maar ik lees op het moment zo ontzettend weinig en dat vind ik heel erg jammer! Twintig is dus al een hele stap en ik wil gewoon écht meer lezen. Ik geniet van lezen, ik waan me even in een andere wereld als ik lees. Daarnaast leer ik er ontzettend veel van en voelt het echt altijd tijd voor mezelf. Waarom ik dan zo weinig lees? De standaard smoesjes: geen tijd, ik ben te moe om mijn hoofd er bij te houden, te druk etc. In feite hang ik gewoon bijna iedere avond voor de televisie en zou ik die tijd ook lezend door kunnen brengen in plaats van een trieste aflevering van de Bachelor te kijken wat ik eigenlijk niks aan vindt ;-)!

♥ Meer gaan verdiepen in bodypositivity en hierover bloggen.

♥ Meer de natuur in en hiervan genieten.

Mooie voornemens, nu doelen maken en aan de slag!

Hele dikke kus

Gerelateerde artikelen

7 reacties

 • Reageren
  Bente
  3 januari 2018

  Mooie plannen, en tja, niet elk jaar kan vol hoogtepunten zitten. En een verhuizing naar jullie droomhuis in december lijkt me toch ook een mooi hoogtepunt toch :)?

  20 boeken kom ik bij lange na niet, ook al ben ik dol op lezen, dus ik vind het een mooi streven ;)
  Bente onlangs geplaatst…Verrassing! Wij krijgen een….!My Profile

 • Reageren
  Tea
  3 januari 2018

  Je ene hoogtepunt is gelukkig wel een hele mooie :) Maar op naar veel meer mooie in 2018! Ik vind 20 boeken helemaal niet zo weinig, ik lees er echt maar 2/3 per jaar, terwijl ik er vroeger makkelijk 50 las :o

 • Reageren
  Linda
  3 januari 2018

  Sorry, maar snap niet helemaal waarom je dit niet als een topjaar kunt zien! Wauw! Een huis kopen en er helemaal je droomhuis van kunnen maken! Wij hebben ook een koophuis, maar niet mijn droomhuis. Het liefst zou ik ook zo’n huis willen als jullie hebben maar helaas. Ik geniet van die 1000 foto’s die ik heb van mn kereltjes! Want dit zijn allemaal geluksmomentjes, oke soms waren het niet meteen de geluksmomentjes! Niet elk jaar kan een topjaar zijn! Gemiddelde jaren zijn toch ook fijn? En eerlijk gezegd vind ik zelf jouw jaar meer dan gemiddeld met een huis kopen!
  Ik heb heel vaak een jaar zonder echt hoogtepunt! Dit jaar 1 echt hoogtepunt! Wel een hele mooie; in verwachting van kereltje nr 3! Maar verder ook geen echte hoogte punten. Vooral hard werken en genieten van ons gezinnetje!
  En tuurlijk is het lastig om te oordelen van buiten af en heeft zoals je zelf zegt elk huisje zijn kruisje! Maar hoe je het nu beschrijft! Geniet ervan dat je het zo mooi voor elkaar hebt en nu kun je dromen en hopelijk ook uitvoeren van je dromen voor komend jaar of erna!
  Maar dat komt met jou wel goed, want je bent een positief mens!

 • Reageren
  Simone | All Day Jewels
  3 januari 2018

  Mooie plannen heb je. Maar ik kan me wel voorstellen dat je graag op vakantie wilt! Toen wij gingen verhuizen, moesten we het ook een jaartje overslaan. Oh, wat vond ik dat zwaar. Ik moet wel echt minimaal 1x op vakantie. Anders hou ik het gewoon niet vol (komt denk ik ook omdat ik het niet anders gewend ben). Maar als het niet kan, dan kan het natuurlijk gewoon niet. Hopelijk heb je dit jaar meer mooie hoogtepunten!

 • Reageren
  Jenn
  4 januari 2018

  Mooie plannen. En dat ene hoogtepunt was dan wel meteen een hele mooie he!
  Jenn onlangs geplaatst…Instagram tag 2017My Profile

 • Reageren
  Sabine
  5 januari 2018

  Een heel gelukkig en liefdevol nieuwjaar ook voor jou! Ik ben erg benieuwd naar je blogs over bodypositivity! :)
  Sabine onlangs geplaatst…Emigreren: drie jaar laterMy Profile

 • Reageren
  Maud - Maudgeniet.nl
  7 januari 2018

  Het is toch helemaal geweldig dat je een huis hebt gekocht, tuurlijk is dat een hoogtepunt! En je hebt een heel jaar van Flynn mogen genieten, dat is toch ook heerlijk.. Hihi. Op naar heel veel mooie memorabele momenten in 2018.. Ik weet nog wel een doel ‘Meer blogdates met Maud!’, hihihi. Dikke knuffel!
  Maud – Maudgeniet.nl onlangs geplaatst…Getest door Fenne: de Zoef Zoef Dieren AvonturenjungleMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge